cloudking Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 minute ago, Џуманџи рече I, jel' zna neko sta je jak sexualni zivot? Ja znam! Citao sam o tome na netu.... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 3 minutes ago, Џуманџи рече I, jel' zna neko sta je jak sexualni zivot? Mozda je metafizicki znacajno, dajte da promislimo... Знам само да око 35% Јапанаца не зна Ronald, АлександраВ, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 2 minutes ago, Џуманџи рече I, jel' zna neko sta je jak sexualni zivot? Mozda je metafizicki znacajno, dajte da promislimo... Mislio je vjerovatno na učestao i dugotrajan sexualni odnos. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Obi, volela bih da si u pravu... Secas se verujema i akcije da idemo u domove za nezbrinutu decu pre majku mu valjda deceniju...doslo je tu i par ljudi sa svetosavlja, dakle bilo nas je 4-5 sve ukupno i bili smo u domu koji nije centar sveta, bili smo nekoliko puta...posle su neki od nas nastavili sami..cak smo dobili i zahvalnicu, jos uvek je cuvam...da me podseti koliko nismo uspeli i koliko smo zapravo samo suplji. Usvojiti dete u Srbiji je gotovo nemoguce, bez dobre veze, jos bolja veza ti treba za hranitelja, makar u Bg, mozda je po manjim mestima drugacije. Domovi su u raspadnutom stanju, oni tad nisu smeli ni da imaju svoje racune, sve je islo preko direkcije u Zvecanskoj i na sredjivanje "fasade", stanje je toliko katastrofalno da vristi do neba. U takvim okolnostima, sa stanjem kakvo je ovde, suludo je pricati o usvajanju dece od strane homoseksualnih parova, jer je citav proces usvajanja dece apsurd, sta vise, mislim da je namerno onemogucen svima da bi imalo u cije ime da se peru pare. Sa druge strane, mislim da seksualna orjentacija ne bi trebalo da bude kriterijum, barem ne presudan u odluci da li nekom dati dete il ne. I da se ne lazemo, prosecni hetero par dolazi u dom po igracku, znas koliko je dece koje niko ne vidi, nece, ili su bolesna, ili sa smetnjama, ili su cigancici, ili su vec porasla...bre dodju ljudi i gledaju kao kuce da kupuju iz izloga, a ni ljubimac se valjda tako ne bira, nehumano je. Ako postoji neki par, koji ima zelju za potomstvom, zelju da nekom detetu pruzi dom, ljubav i paznju, ako prodje sve kriterijume sto se uslova tice, ti bi ga odbio jer je par pedera? Ok, homofobni smo narod, neka pederi prodju jacu kontrolu u smislu psiholoskih testova, da li su spremni i takvog psihickog sklopa da su spremni za roditeljstvo, ni prvi ni poslednji diskriminatorski zakon. Ali nama se samo gomilaju napustena deca. O cemu pricamo? Klaud je surovo racionalan, da se sad to dekretom dozvoli, pa ne bi ni ta dva usvajanja bila za pet godina, jer se ni toliko dece ne usvaja niti im se omogucuje dom. A zive, zive u uslovima nedostojnim zivotinja To su bre deca napustena, seksualno zlostavljana, prodavana kao roblje, terana na prostituciju, narkomani vec sa par godina, koji su prosli toliko zverstava na svojoj kozi, da mislis da je njima bitno da li ce imati dve tate ili dve mame, ili tatu il mamu? Nisu osetili ni lj od ljubavi, ni p od paznje, osetili su samo uzase ovog sveta. I zivotare u domu i cak u vecini slucajeva nisu ni kandidati za usvajanje, jer bez obzira na sve grozote neki pametan sudija nije hteo "majci da oduzme roditeljsko pravo", nego su joj kao fol privremeno oduzeli dete, ali nije lisena roditeljskog prava i to dete je u limbu, nigde. Ja poznajem samo jednog, slovima i brojem 1 svestenika koji je hranitelj deci i koji je do sad odgajio pored svojih jos sestoro dece...i zamisli, nema takav krut stav. Jer ovde ne pricamo o tome da li je homoseksualnost ovo ili ono, ovde pricamo o deci kojoj treba malo ljudskosti i mnogo ljubavi. Ako je homoseksualnost ta koja to ogranicava onda je to sustina, jedni misle da homoseksualci nisu sposobni za ljubav, a drugi da jesu. I da, ne pricam o Hristovoj ljubavi niti poredim apsolute. Da , jesmo pozvani da rastemo do mere rasta visine Hristove, al aj se ne lazemo 97% hetero parova u zivotu nece ni pomisliti o tome, i ako uporedimo prosecni hetero par ne vidim sto su oni sposobniji da pruze ljubav. Ako je uslov da peder usvoji dete da bude potpuno obozen, onda vise niti bi bio peder niti prosecan covek nego svet, a priznacemo da ni zakonski kriterijumi za usvajanje nisu svetost. Срђан Шијакињић, Ћириличар, Драшко and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 3 quota, nijedan lajk, kak'i ste to ljudi! Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 hour ago, Џуманџи рече 3 quota, nijedan lajk, kak'i ste to ljudi! Не дамо! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 38 minutes ago, Срђан Шијакињић рече Ко зна, капирам да ће бити нешто луђе него што можемо и да замислимо, ако потрајемо довољно дуго... Ако бих морао да нагађам, мислим да ће се све више и више попуштати у пракси, а да се начелни ставови неће обавезно мењати... Као са хетеро ванбрачним сексом, то Црква сматра грехом, али мало ко то посматра као биг дил у поређењу са хомосексуалним везама (иако је врло дискутабилно да ли има неке суштинске разлике између промашености (или "промашености") промискуитетних хетеро особа и нпр. људи који су геј али су верни и труде се само око свог партнера)... Mnogo su vise promasili hetero, koji blude, nego gej koji se trudi da ostane u monogamnoj ljubavi, ali je problem sto je u realnosti tesko naci trajan gej par i sa takvom postavkom,i kada postoje to je zbog navike ili da imaju nekog, a sa strane obavezno...to ne izmisljam ja, to je realnost gej stila zivota, i potvrdio mi je drug koji je gej, partneri cak zajedno vise po njihovim sajtovima, posmatrajuci istopolna tela, vrednujuci ih po atraktivnosti. slicno hetero ljudima koji se ovako ponasaju..i crkva ni za takav hetero stil zivota ne daje blagoslov I kod jednih i kod drugih, seksualna privlacnost dolazi iskljucivo iz pozude i vizuelnog efekta, a da bi sexualni zivot bio trajan i potpun potrebna je sustinska bliskost i ljubav, zbog koje je cak i covek koji bez pozude udje u odnos, kao sto je ovaj gej ucinio, u stanju da ostvari brak i pun seksualni zivot. (ispovest koju sam postavila, a ima i jos primera). A u ostalom ima takvih primera i medju hetero ljudima, kod kojih nije bilo hemije( jer ni hetero ljudi ne vole citav suprotni pol, vec samo njemu atraktivne), ali zbog drugih dimenzija su usli u brak i imaju srecan sexualni zivot, jer imaju ljubavi. U proslosti je bilo puno takvih brakova, gde se i en pita jel ti se svidja supruznik, vec sta je tu je...ostaje samo ljubav ili patnja..kako kome. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Valjda će Ava Zoran u dogledno vrijeme napisati članak o prisustvu masturbacije i njenoj svrsi kod velikih asketa monaha. Jedini teolog uz još nekoliko u SPC koji naucno, tačnije objektivno i racionalno pristupa mnogim pitanjima u hriscanstvu. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 2 hours ago, cloudking рече Prepoznatljiv sablon... ne padam na te fore... skoro svaki naciJonalista na ovom forumu ne priznaje da mrzi manjine i uvek "poznaje" par cigana koji su mnogo fini... Napisala si isto sto i ja. Potvrdila si moje reci tako da ne samo da ne vadim nista iz konteksta nego samo sa manje reci opisujem ono sto vi homofobi uglavnom uvijate u neke filozofske oblande u nameri da sakrjete sustinu iza te netrpeljivosti. Naprotiv... u stanju ste da serujete i citirate i crnog djavola samo ako se radi o necemu sto vam ide uz pusku... takodje vidjeno zilion puta i eksperimantalno potvrdjeno... Laz? Naprotiv! Ja se divim ovom coveku on je otkrio nacin po kome je srecan... ja o ljudima ne sudim po tome da li zivot zive po nacinu koji sam ja zacrtao kao jedini ispravan (kao sto radite vi vernici uglavnom) nego mi je bitno da svi budi zadovoljni i otkriju svoj put... ako si ti zadovoljna sa svojim verujucim zivotom i ako je on zadovljan svojim seksualnim zivotom ja mogu samo da vam skinem kapu i eventualno zavidim ukoliko i sam nisam pronasao svoj put do takvog zadovoljstva... (misslim, ja licno jesam nasao, nego cisto pravim metaforu....) dok VI s druge strane ste apsolutno oreisani od empatije i niste u stanju da prihvatite razlicitost svog bliznjeg i necete se smiriti dok SVOJ NACIN ne utuvite svima koji vam se ne svidjaju... evo pogledaj, lepo si i sama napisala, obrati paznju: Jel vidis? Ti si donela odluku o tome da su gejevi promiskuitetna kurve koje zive bludnim i razvratnim zivotom punom bluda, seksa i izopacenosti i naravno automatski razvijes osecaj gadjenja prema njima... naravno... Oni NE MOGU dati uzor smislenog zivota... Ej koji je ovo bezobrazluk molim te! Samo si uzela olovku i precrtala milione ljudi tek tako... a izvini ko moze da da "uzor smislenog zivota"? Ti i tvoja homofobicna bratija? Uzor mrznje i netrpeljivosti? Uzor nakaradnog i dekadentnog razmisljanja koje nam koci civilizacijski razvoj! Uzor koji je direktno odgovoran za smrti miliona ljudi svake godine sirom nase planete! Stalno vama neko nije dovoljno dobar, dovoljno isti vama, dovoljno ispravan... samo ste vi bogom dani i jedini savrseni da mozete da sudite o drugome. Ko je vama dao ovu planetu na poklon i upravljanje? Ne secam se takvog dogadjaja...Licimuri! Ma more mi svi ostali smo mnogo fini sto se raspravljamo sa vama... kao glumimo neku finocu vodimo dijalog... kakva glupost i tracenje energije na sta? Generalizacija, predrasude su na direktnom putu sovinizma i fasizma... razmisljaj o tome sledeci put kad cujes recenicu "svi vernici su zatucani" PS. Jeste... ovog puta sam se mnogo iznervirao! Iznervirao i doneo sud i to žestok i neumeren Slazem se sa tobom 50% pisanja Drugu polovinu ne mogu da potpisem jer je iskljuciva...to jest tvoji zaključci su iskljucivi i generalizovani Kao i moji....ups Jelena je iznela dobre argumente...ali to nije niti pravilo niti je uuveek tako...ne znaci ni da je vecina slucajeva takva Mozda ce se.vremenom promeniti.zakon pa ce neke "studije" pokazati 9 minutes ago, Џуманџи рече 3 quota, nijedan lajk, kak'i ste to ljudi! Kad se odazoves na poruke eto lajka Do tad cloudking and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 18 minutes ago, Џуманџи рече I, jel' zna neko sta je jak sexualni zivot? Mozda je metafizicki znacajno, dajte da promislimo... Jak je vrsta govečeta obi-wan, Sanja Т., АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 4 minutes ago, Nina 777 рече Mnogo su vise promasili hetero, koji blude, nego gej koji se trudi da ostane u monogamnoj ljubavi, ali je problem sto je u realnosti tesko naci trajan gej par i sa takvom postavkom,i kada postoje to je zbog navike ili da imaju nekog, a sa strane obavezno...to ne izmisljam ja, to je realnost gej stila zivota, i potvrdio mi je drug koji je gej, partneri cak zajedno vise po njihovim sajtovima, posmatrajuci istopolna tela, vrednujuci ih po atraktivnosti. @Paradoksologija I ajde... sta sad da radim... uh, zbog ovolkog uzdrzanja, kad umrem idem prvom klasom direktno u raj... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 2 minutes ago, cloudking рече @Paradoksologija I ajde... sta sad da radim... uh, zbog ovolkog uzdrzanja, kad umrem idem prvom klasom direktno u raj... Ne mozes Radovao si se u zivotu i radio si neke super kul stvari i bre nisi se posipao pepelom, nema tebi prve klase ni da postis do kraja zivota cloudking је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Ajoj, pa iskljucene mi notifikacije za vajber i fb vec mesecima. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 minute ago, Nina 777 рече Mnogo su vise promasili hetero, koji blude, nego gej koji se trudi da ostane u monogamnoj ljubavi, ali je problem sto je u realnosti tesko naci trajan gej par i sa takvom postavkom,i kada postoje to je zbog navike ili da imaju nekog, a sa strane obavezno...to ne izmisljam ja, to je realnost gej stila zivota, i potvrdio mi je drug koji je gej, partneri cak zajedno vise po njihovim sajtovima, posmatrajuci istopolna tela, vrednujuci ih po atraktivnosti. slicno hetero ljudima koji se ovako ponasaju..i crkva ni za takav hetero stil zivota ne daje blagoslov I kod jednih i kod drugih, seksualna privlacnost dolazi iskljucivo iz pozude i vizuelnog efekta, a da bi sexualni zivot bio trajan i potpun potrebna je sustinska bliskost i ljubav, zbog koje je cak i covek koji bez pozude udje u odnos, kao sto je ovaj gej ucinio, u stanju da ostvari brak i pun seksualni zivot. (ispovest koju sam postavila, a ima i jos primera). A u ostalom ima takvih primera i medju hetero ljudima, kod kojih nije bilo hemije( jer ni hetero ljudi ne vole citav suprotni pol, vec samo njemu atraktivne), ali zbog drugih dimenzija su usli u brak i imaju srecan sexualni zivot, jer imaju ljubavi. U proslosti je bilo puno takvih brakova, gde se i en pita jel ti se svidja supruznik, vec sta je tu je...ostaje samo ljubav ili patnja..kako kome. Не бих могао ни да се сложим ни да се не сложим са тобом, јер на свету постоје поретпостављам милиони геј парова, а ја не познајем ниједан геј пар Са друге стране, мислим да је негде пола - пола од људи које знам да су верни својој жени... Све у свему, мало ми је претерано потенцирање да се геј односи базирају у толикој мери на сексу (за шта је крива и сама геј поткултура у мас медијима), јер верујем да има много њих којима је, поготово у неким годинама, као уосталом и хетеро људима, више стало до других ствари него до не-знам-ти-ни-ја каквог секса са неким кога познају већ 20 година нпр. Тако да не знам, што и геј људи не би могли да имају суштинску блискост и љубав међу собом. Што се тиче овог мормона, стварно ми је супер тип оставио утисак, свака му част, нарочито за један наступ за пример, у коме нико не намеће своју причу, већ само нуди опцију. Али на страну, то, никако не верујем да је баш баш скроз геј икад био, јер да је тако, онда никад не би могао да спава са женом, ни под каквим условима, а камоли да има "јак сексуални живот" у годинама када долази до засићења и у паровима који су привлачни једно другом. Или је можда он право чудо Божије које се јавило међу мормонима Sanja Т., Nina 777 and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 4 minutes ago, cloudking рече @Paradoksologija I ajde... sta sad da radim... uh, zbog ovolkog uzdrzanja, kad umrem idem prvom klasom direktno u raj... Ako se trudiš da se uzdržavaš od osude i gneva prema drugima? Gotovo, postao si hrišćanin! Срђан Шијакињић, Sanja Т., Јелена011 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука