Лапис Лазули Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 1 hour ago, Aleksandar Stojkovic рече Ajde objasni mi, teoloski, po cemu je ona vise vredna paznje od mog komsije koji svakog dana izvodi krave na pasu, pa se ne zali na svoju sudbinu i veltsmerc koji bi ga sprecio u tome? Paganstina i neprosvecenost. Daleko vise godi sujeti da polemise o Sonji nego o tvom komsiji. A nije njima ni do nje ni do njega nego do licne zabave. Kome je do vecnih vrednosti taj kopa po sebi i gleda u Boga. Aleksandar Stojkovic је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 2 hours ago, Aleksandar Stojkovic рече Ajde objasni mi, teoloski, po cemu je ona vise vredna paznje od mog komsije koji svakog dana izvodi krave na pasu, pa se ne zali na svoju sudbinu i veltsmerc koji bi ga sprecio u tome? Јел твој комшија, или ти, или ја, неко други... Јесмо ли ми направили било шта што би вукло човечантсво напред? Пошто цела та генерација јесте. Милан Ракић and Nina 777 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 Srbi i njihove lekovite krave i lopate . Kao da čitam komentare po Blicu i Kuriru-Ja bih sve njih na njivu poslo, onda ne bi bilo narkomana ni depresije...to sve njiva leči. Nina 777 and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 2 hours ago, Aleksandar Stojkovic рече Ajde objasni mi, teoloski, po cemu je ona vise vredna paznje od mog komsije koji svakog dana izvodi krave na pasu, pa se ne zali na svoju sudbinu i veltsmerc koji bi ga sprecio u tome? Па ајде да причамо о твом комшији. Отвори тему и нема проблема. Причаћемо о томе шта још твој комшија ради сем што изводи краве на пашу, чиме се занима и које га бриге море. Само отвори тему. Ову је тему отворила Снежана, зато што жели да причао о Соњи Савић, не зато што има нешто против твог комшије. Nina 777, zuti car, drvce and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 2 minutes ago, Aleksandar Stojkovic рече Da se razumemo, nemam nista protiv Sonje Savic, ali treba naglasiti da je ona smisao trazila na pogresnim mestima i vidi se sta je pronasla. Ти баш ништа не конташ. Она није ни тражила смисао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 Уметнике њеног калибра, као и њихову трагичност, најбоље је објаснио о.Арсеније Јовановић у књизи / Бог и рокенрол / Срела сам је једном у пошти код Каленић пијаце....боље да нисам . Е да је Бог дао, да је она сада жива и здрава, па све и да је тотални анонимус . Лапис Лазули, -Владимир-, Aleksandar Stojkovic and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 24 minutes ago, Aleksandar Stojkovic рече Ti, sestro, da si nekad osetila sta jke motika i njiva, pa kad si gladan ili sit u zavisnosti od toga da li na njivu izadjes, ne bi to tako lako izgovarala Проблем је што се људска цивилизација не састоји само од мотика и њиве. Погледај око себе и запитај се шта би од тога што те окружује постојало данас, почевши од тог компјутера на коме пишеш, да је то случај. Нико не мисли да је неко ко ради на њиви мање вредан од некога ко пише песме, али било би коректно и да важи обрнуто: да се не своди све у људској историји на онога на њиви и да се тај назови аргумент потеже када се прича о потпуно десетим стварима. Уосталом, ево имамо и тему град и село. Колико људи је остало у тим идиличним условима мотике и њиве, а колико је отишло у градове у потрази за бољим животом. Aquilius Cratus, Nina 777, Natasa. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 18 minutes ago, Aleksandar Stojkovic рече Ti, sestro, da si nekad osetila sta jke motika i njiva, pa kad si gladan ili sit u zavisnosti od toga da li na njivu izadjes, ne bi to tako lako izgovarala Evo opet...da si osetila motiku, da znaš šta je njiva...AMAN, ako je to najveće dostignuće u Serba u 21. veku, onda nije ni čudo što sve propade. Amerikanci i Rusi kosmos osvajaju, a Serbi sanjaju njivu i motiku. Slažem se da je rad lekovit, ali nije sve u oranju. Ne razumem... Nina 777, Милан Ракић, Aquilius Cratus and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 1 minute ago, Aleksandar Stojkovic рече Nisam ja ni svodio sve u istoriji na njivu, ali sam morao da odgovorim na snobisticki argument da su svi koji su na njivi zaostali i zatucani i manje vredni od onih u gradovima. Pa da nije te njive, cime bi se gradjani hranili? Nije snobizam, niko na njivi nije manje vredan, ali vala nije ni više vredan. Nina 777, Aquilius Cratus, drvce and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 Управо сада, Aleksandar Stojkovic рече Nije poenta bila u tome da je njiva najvece dostignuce, nego da se iskaze postovanje ljudima koji od toga zive, pa i druge hrane Poštujemo, sve je to super,.ali ima i drugih stvari. Srbi imaju jako iritantan običaj, da kad čuju za neku tragediju uzrokovanu drogom ili depresijom, odmah, gotovo instinktivno potežu argument njive i motike. Kao da je to jedino na svetu što može da iskoreni narkomaniju i depresiju. Koliko samo ima alkoholizma po selima gde je to gotovo običaj, to ništa. Nina 777 је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 Управо сада, Aleksandar Stojkovic рече Samo sam hteo da kazem da ne treba ici u krajnost i podsmevati se ljudima koji od zemlje zive. Pa ovde u kosovskim selima smo skoro svi alkoholicari Niko ništa i nikog ne nipodaštava, samo ne kapiram taj srpski mentalitet da je njiva lek za sve. Depresija postoji nezavisno od rada. Rad pomaže svakako, ali problem je mnogo dublji. Sad je tema Sonja, ne krave, komšija koji ih izvodi na ispašu, ni domaćica koja mesi slavski kolač...nesrećna, lepa Sonja. Nina 777, -Владимир-, Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 8 minutes ago, Aleksandar Stojkovic рече Nije poenta bila u tome da je njiva najvece dostignuce, nego da se iskaze postovanje ljudima koji od toga zive, pa i druge hrane Може да се искаже. Мој деда је цео живот обрађивао земљу и никад ниси могао да чујеш да се жали. Али бре, соња Савић ако се не варам, није никад говорила против сељака нити их ниподоштавала. Жена се родила у граду, живела у граду, умрла у граду. Да се родила на селу , било би вероватно другачије, да се родила у Италији исто би вероватно другачије. Али није. И болеле су је неке ствари око ње које многе друге нису, иако нису били сељаци. И то је то. Милан Ракић, Nina 777, Дијана. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 3 hours ago, Aleksandar Stojkovic рече Ajde objasni mi, teoloski, po cemu je ona vise vredna paznje od mog komsije koji svakog dana izvodi krave na pasu, pa se ne zali na svoju sudbinu i veltsmerc koji bi ga sprecio u tome? Ajde mi objasni, teoloski ili kako god, gde sam ja napisao da ona ili bilo ko vise vredi od tvog komsije ili na koji nacin sledi iz bilo kojeg od mojih postova. Ono je bila sala na racun toga da se na ovu temu vrlo lako razviju maratonske rasprave a ne o tome da li si ti u pravu po tom pitanju, da li je Sonja vrednije manje, vise, ovakva onakva. To sto sam ja napisao se obicno koristi kad neko nagovestava pokretanje dugacke i neisrcpne forusmek prepiske nakon jednog prelomnog posta. Dakle to nije argument za ovo ili ono nego sala na sam nacin funkcionisanja foruma. Милан Ракић, Nina 777, Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 2 hours ago, Juan рече О томе стално размишљам. Колико је добро што имамо један глобални језик, толико је и лоше, па онда мало људи зна за Влатка Стефановског, а сви знају за Хендрикса. А усудићу се да упоредим и Тому и Боба Дилана на пример. Da nemamo globalni jezik daleko bi manji broj ljudi znalo i za jednog i drugog. Ne ulazeci u to za koga bi znalo vise i da li je to dobro. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 16, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2016 Управо сада, Aquilius Cratus рече Da nemamo globalni jezik daleko bi manji broj ljudi znalo i za jednog i drugog. Ne ulazeci u to za koga bi znalo vise i da li je to dobro. ОК, лоше је (за ове ствари о којима говоримо, за препознавање уметности) то што је глобални језик језик једне културе, а не неки неутрални језик. Paradoksologija and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука