Кратос Написано Септембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2016 11 minutes ago, *Jелена* рече Sto se uzimanja para tice, apsolutno bih da se ja pitam uzela i od samog antihrista. Znači uzela bi pare i od plaćenog ubice,dilera droge,trgovca belim robljem,ljudskim organima,makroa? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2016 3 minutes ago, Kratos рече Двери: Српскa православна црква да се не срамоти, политичари нису за фреске! Осим брата Бошка, он је баш онако... фрескогеничан... Ronald, Баба, Broken and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Септембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2016 7 minutes ago, Grizzly Adams рече Осим брата Бошка, он је баш онако... фрескогеничан... Freskogeničnost je obrnuta srazmerna finansijskoj nemoći.Tako da Boško tu pada Grizzly Adams, obi-wan and Баба је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Септембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2016 25 minutes ago, Kratos рече Znači uzela bi pare i od plaćenog ubice,dilera droge,trgovca belim robljem,ljudskim organima,makroa? Znači Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Септембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2016 1 hour ago, *Jелена* рече Znači Znaci - De si Robine Hude ... Inace , ako su za citav svet Gasici toliki gresnici ... Onda svi mi da bi se spasli kao ljudi , moramo da se molimo za njih ... Zato nam te slike mogu posluziti kao svojevrsan podsetik za molitvu ... Setite se samo da je Patrijarha Pavla naredio da se u Manastir Lipar unese bista Djure Jaksica ... U to ime podsetimo se te price .... Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Септембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2016 3 hours ago, Arsenija рече Znaci - De si Robine Hude ... sreca pa mene niko ne pita Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Септембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2016 10 hours ago, 3006 рече Не бих се ја много обазирао на то ко је и какав је Бата или било ко. Ако је дао - дао је и хвала му, ако мисли да је тако купио нешто, озбиљно греши. Оно што мени смета је то што је или тражио или пристао да буде осликан (тешко да је без његовог знања). Не то да ли је требало дозволити да буде ктитор. Овако само ктиторство добија неки нов угао, могао је да финансира и да не буде на зиду... Но, да тако размишља, онда то не био био Бата и не би радио то што је радио... Мислим да све ово више говори о самом донатору, а да ли је СПЦ требала да забрани да се Бата Гашић ослика на зиду храма, не знам. Можда и јесте. Питање је да ли би онда било тог храма... Нека не зна левица твоја шта ради десница. 3006 је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Септембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2016 6 hours ago, *Jелена* рече Citala sam to odavno i posle nikako nisam mogla da se setim koji je svetitelj u pitanju Св. Јаков Посник. 3006, Баба and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 3 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2016 6 hours ago, Grizzly Adams рече Осим брата Бошка, он је баш онако... фрескогеничан... http://zicer.org/2016/09/06/obradovic-ljubomoran-na-gasica-hoce-da-mu-prekreci-fresku/ Милан Ракић, Grizzly Adams and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2016 5 hours ago, Arsenija рече Setite se samo da je Patrijarha Pavla naredio da se u Manastir Lipar unese bista Djure Jaksica ... Nista patrijarh nije naredio, niti je ista tamo uneto. Bista ja vec bila u dvoristu manastira i pre nego sto je obnovljen, samo je ostala da bude tu. Znaci, kad pricamo dobro je da izbegnemo urbane mitove i netacnosti. Em sto to bas nikakve veze nema sa ovim o cemu pricamo na temi. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2016 hm, ja se radije ovdje za sada ne budem o tom izjašnjavat iz odredjenih razloga ... na sreću neće se morat u Sixtinskoj kapeli ništa prislikavat a ni doslikavat srediće to tako da će dijelit posjetiocima naočale za virtualnu realitu a tamo će potom biti sve to ostalo: reklame, Zukckerberg i njegova žena prislikani gore na plafonu itd. Moj jedan prijatelj Srbin i katolik o kojem sam vam već pričao za to ništa nije morao platit a ima čukunbabu naslikanu na fresci u katoličkoj crkvi na Moravi ovdje kod nas u Znojmu. To je ta desno, http://goo.gl/T4dpXR supruga Konrada Přemysla II, kněžna Marie Srbská od Raške Znojemska rotunda - slike Ducal Rotunda of the Virgin Mary and St Catherine ZNAMENITE SRPKINjE Marija i Banovna - omiljene vladarke Češke i Ukrajine Marie Srbská Uroš I. Unutrašnjost rotunde Svete Katarine u Znojmu - freske: Marie Srbská Marie Srbská a Konrád II Přemysl Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Септембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2016 2 hours ago, Човек Жоја рече Св. Јаков Посник. Hvala Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2016 16 hours ago, obi-wan рече Nije to nikakvo licemerje brate. Ljudi se prosto pitaju zasto se uopste od nekog ko izaziva veliku javnu sablazan uzima novac za gradnju neke crkve. Jedino sto moze da pije vodu je da je novac uzet negde tamo znatno ranije, pre cele ove gungule, pa sad nisu imali kud. Inace, u svakom drugom slucaju prosto nema i ne moze da bude valjanog opravdanja za ovako nesto. Crkva ce da ostane, istina, i od nje svakako moze da ima velike koristi, ali sta cemo sa svom onom stetom koju prouzrokuju ovakvi dogadjaji odmah i sad? To je ono sto sasvim opravdano i s razlogom buni ljudi i tera ih da postavljaju ovakva pitanja. Да ли се неко питао око оних ктитора које нисмо познавали, који су такође насликани? Да ли се неко питао ко је градио оне велелепне храмове и цркве из давнина, и којим парама? Шта мислиш, како је било сељацима онда, сељацима који су били понижавани, малтретирани, везани за земљу, пребијане им руке и ноге ако би пробали да побегну са земље, кад виде слику свог тлачитеља у храму? И за пар година, кад Гашић падне с власти, ово ће да постане беспредметно, а црква ће да остане. И овако су се цркве градиле од памтивека, и паре цркви су давали лоши људи од памтивека, и ми све то знамо, али се сад као ишчуђавамо. Зато смо лицемери. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2016 @RYLAH И са црквом и без; и са фреском и без фресака; и са функцијом и без; Гашић за генерације авијатичара никада неће моћи да буде беспредметан.... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 7, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2016 25 minutes ago, Милан Ракић рече @RYLAH И са црквом и без; и са фреском и без фресака; и са функцијом и без; Гашић за генерације авијатичара никада неће моћи да буде беспредметан.... ОК, неће да буде беспредметан авијатичарима, али огромној већини грађана који сад кукају хоће, и престаће да се баве овим, као што су престали да се баве другим стварима. Ево, ко се сећа оне певачице убијене сем њене породице и пријатеља? Од тад је прошло само два месеца, сви су само о томе причали једно месец дана, и онда кад су је некрофилни медији ижвакали, прешли су на нешто друго. Ал то и није најбитније у овој ствари. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука