Jump to content

Ко све може бити ктитор Цркве и осликан на фрескама?

Оцени ову тему

Препоручена порука

I gde je tu ono hrišćansko da levica ne zna šta čini desnica,blaženi su skromnoga duha nego na sva zvona da se objavi ko je ktitor.Dobro da im ne dižu biste ispred crkava.

• Волим 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

A pazite još veću ironiju:

Sv. Jovan Krstitelj, u ime Hrišćanstva, postradao za istinu i pravdu, ustavši protiv kralja Iroda i žene njegovog brata koji su živeli grešno, znajući da ga očekuje kazna, ali mučenički i pustinjački šireći pravdu i Božiju reč. Kasnije Saloma, plešući za Iroda traži Jovanovu glavu - i dobija je. Da bi potom i ona stradala, upavši u zaleđeno jezero gde joj je glava bila posečena.

Svi znamo ovu priču, ali podsećanja radi... Znači govorimo o svecu koji se je za pravdu dao život.

E sad... pored tog svetitelja, jednog od najvećih ikada, koji je najavio dolazak Hrista i krstio ga, imamo izdajnika koji:

- ćuti na nepravdu;

- ćuti kada njegov veliki vođa doslovno pljuje po Karađorđu (?!)

- vodi Srbiju u ropstvo, podriva greh, neistinu i nepravdu (da ne bih pisala esej sažela sam).

Znači veče ironije nema... Poređenja radi, to je isto kao kad bi neko ko je "slučajno" podavio par ljudi, uzeo da stane pored Svetog Nikole, zaštitnika pomoraca.

"Lepota je u oku onog ko gleda, tako nas i Bog vidi s one strane neba." - Marčelo.

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, Debora рече

Nije to samo slika. To je oličenje bahatosti, bezobrazluka, bezobzirnosti, nedostojnosti i nepokajanja. Znači, jednim potezom gomila grehova protiv Boga, na oči celog srpskog naroda i vrlo je vredno diskusije, iz nekoliko razloga...

Iskreno , u ovom propalom društvu , nema svrhe ispravljati krive drine .  

:351780:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Arsenija рече

Iskreno , u ovom propalom društvu , nema svrhe ispravljati krive drine .  

Pa dobro... jedan po jedan tako kažemo, živimo kao gliste i umremo kao gliste, i iza nas ne ostane - ništa.

Ja razumem da smo svi različiti i da su nam različiti temperamenti i senzibiliteti, ali jedna stvar mora biti zajednička, a to je zdravorazumno postavljanje stvari na svoje mesto.

"Lepota je u oku onog ko gleda, tako nas i Bog vidi s one strane neba." - Marčelo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Debora рече

Pa dobro... jedan po jedan tako kažemo, živimo kao gliste i umremo kao gliste, i iza nas ne ostane - ništa.

Ja razumem da smo svi različiti i da su nam različiti temperamenti i senzibiliteti, ali jedna stvar mora biti zajednička, a to je zdravorazumno postavljanje stvari na svoje mesto.

Ako je Vladika na svom mestu , ne vidim zašto ih ne bi postavio  ( stvari na svoje mesto ) ...  Razumete . Ima neko koga je ta Crkva odredila da se time bavi . Nismo mi obični ljudi ni upoznati sa celom tom problematikom . Dosta je to složeno pitanje , u narodu veliko nezadovoljstvo svim i svakim ... a donekle i nerazumevanje ... Ali ko je upravu - mene to ne zanima ... To samo Bog zna .

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Arsenija рече

Ako je Vladika na svom mestu , ne vidim zašto ih ne bi postavio  ( stvari na svoje mesto ) ...  Razumete . Ima neko koga je ta Crkva odredila da se time bavi . Nismo mi obični ljudi ni upoznati sa celom tom problematikom . Dosta je to složeno pitanje , u narodu veliko nezadovoljstvo svim i svakim ... a donekle i nerazumevanje ... Ali ko je upravu - mene to ne zanima ... To samo Bog zna .

Pa očigledno da ni vladika nije na svom mestu. Crkva je odredila i Kačavendu da bude na određenom mestu, pa šta bi na kraju?

Nismo, nismo upoznati - i ne treba da budemo... neka SPC malo pripazi na raznim poljima, pa neće biti ni ovakvih tema, ni ljudi koji se okreću od crkve.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Debora рече

Pa očigledno da ni vladika nije na svom mestu. Crkva je odredila i Kačavendu da bude na određenom mestu, pa šta bi na kraju?

Nismo, nismo upoznati - i ne treba da budemo... neka SPC malo pripazi na raznim poljima, pa neće biti ni ovakvih tema, ni ljudi koji se okreću od crkve.

Očigledno . 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...