Гости Guest Написано Август 28, 2016 Гости Пријави Подели Написано Август 28, 2016 Citam sada vest da je Siemens napravio stanice za punjenje baterija za elektricne autobuse, za samo 6 minuta pun, moze da radi ceo dan. Kad ce Srbija da ima automobile sa elektricnim pogonom? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Август 28, 2016 Пријави Подели Написано Август 28, 2016 Mislis kad cemo mi da vozimo automobile na elektricno punjenje ili kad ce nase firme da proizvede ''srpske Tesle''? Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LogosAgape Написано Август 28, 2016 Пријави Подели Написано Август 28, 2016 Ima hibridnih, voze se uveliko, trenutno su zbog punjenja praktičniji. Vozio bi ja čisto elektični da živim u kući gde mogu da punim normalno... kad počnu pumpe, krenuće i prodaja... Suncokret54 and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 28, 2016 Пријави Подели Написано Август 28, 2016 Скоро сам гледао прилог о једном нашем научнику који је наводно смислио енергетски ефикаснији начин искоришћења електричне енергије, који би био комерцијално веома исплатив и дугорочно одржив. Тражио финансирање за тај свој пројекат, наравно да га није добио, али што је још горе, гледали га ко будалу. Гледали га ко будалу они који дају паре на којекакве "пројекте" који служе само да се исисају паре из буџета и не служе апсолутно ничему. Лик сад кренуо по медијима, па ако и тако ништа не уради, оде преко гране да тај свој пројекат прода и уновчи, а ми да и даље плаћамо Фијату да производи кола код нас. Тако да нећемо скоро, по свој прилици. Suncokret54, Ненад Р., Deja Vu and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Август 28, 2016 Пријави Подели Написано Август 28, 2016 Onda kada se negdje drugde budu vozili leteci automobili. Човек Жоја, cloudking, Ignjatije and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Август 28, 2016 Пријави Подели Написано Август 28, 2016 15 minutes ago, LogosAgape рече Ima hibridnih, voze se uveliko, trenutno su zbog punjenja praktičniji. Vozio bi ja čisto elektični da živim u kući gde mogu da punim normalno... kad počnu pumpe, krenuće i prodaja... Samo to normalno punjenje kod kuce traje satima Na stanicama za punjenje to svakako traje brze, nekih pola sata, ali u odnosu na brzinu tocenja goriva kod obicnog automobila to je mnogo vremena. + ako govorimo o nama gde imamo drzavni monopol nad elektricnom energijom, sto ce reci skuplja struja. Elektricni automobili su jos u razvoju i cak i u bogatim zemljama nisu toliko prisutni na ulicama kao obicni zbog baterije, punjenja i mnogo stosta. Stoga treba jos neko vreme da se unapredi tehnologija za iste kako bi to moglo da zameni ove obicne. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LogosAgape Написано Август 28, 2016 Пријави Подели Написано Август 28, 2016 Jeste monopol problem uvek, osim kad se igramo na tabli i jeste dugo pola sata na pumpi ali sve to se menja sa novom tesla fabrikom za baterije jer ipak baterija je najveća razlika između fordovog 120 godina starog elektromobila i današnjeg komercijalnog tesle od tridestak hiljada evra. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LogosAgape Написано Август 28, 2016 Пријави Подели Написано Август 28, 2016 RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 28, 2016 Пријави Подели Написано Август 28, 2016 1 hour ago, R2D2 рече Kad ce Srbija da ima automobile sa elektricnim pogonom? sta ce nam, mi imamo loz ulje Лидија Миленковић and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 29, 2016 Пријави Подели Написано Август 29, 2016 A ja sam ti tak`e na struju vozio jos k`o osnovac, i to na daljinski! 3006, Sanja Т. and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Август 29, 2016 Пријави Подели Написано Август 29, 2016 17 hours ago, RYLAH рече Скоро сам гледао прилог о једном нашем научнику који је наводно смислио енергетски ефикаснији начин искоришћења електричне енергије, који би био комерцијално веома исплатив и дугорочно одржив. Тражио финансирање за тај свој пројекат, наравно да га није добио, али што је још горе, гледали га ко будалу. Гледали га ко будалу они који дају паре на којекакве "пројекте" који служе само да се исисају паре из буџета и не служе апсолутно ничему. Лик сад кренуо по медијима, па ако и тако ништа не уради, оде преко гране да тај свој пројекат прода и уновчи, а ми да и даље плаћамо Фијату да производи кола код нас. Иако се генерално слажем да се у Србији баш тако ради са скоро свим озбиљним идејама, тај конкретан лик јесте шарлатан и преварант. -Владимир-, obi-wan, RYLAH and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 29, 2016 Пријави Подели Написано Август 29, 2016 9 hours ago, Juan рече Иако се генерално слажем да се у Србији баш тако ради са скоро свим озбиљним идејама, тај конкретан лик јесте шарлатан и преварант. Хвала ти на информацији, сад ми некако и лакше, ма колико то парадоксално звучало. -Владимир- and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 29, 2016 Пријави Подели Написано Август 29, 2016 11 minutes ago, Juan рече Иако се генерално слажем да се у Србији баш тако ради са скоро свим озбиљним идејама, тај конкретан лик јесте шарлатан и преварант. To je vjerovatno jos jedan od inih koji su prevazisli perpetum mobile. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Август 29, 2016 Пријави Подели Написано Август 29, 2016 15 minutes ago, Justin Waters рече To je vjerovatno jos jedan od inih koji su prevazisli perpetum mobile. Није, у питању је соларна енергија. Шарлатански детаљи се крију у имплементацији и у исплативости, а превара у томе да је говорио како га финансира нека фирма из Лондона која је заправо фантомска. -Владимир-, obi-wan, Justin Waters and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bursach Написано Август 29, 2016 Пријави Подели Написано Август 29, 2016 Вероватно мислите на овог: https://zelenenovine.wordpress.com/zelena-energija/sumadinac-nudi-srbiji-besplatnu-struju/ Читао сам доста на ту тему(напомињем читао) као и коментаре испод ( да ли су ботови или не не бих рекао....), оно што прича је изводљиво и вероватно и функционише како каже с том разликом што не открива детаље(није луд, како би зарадио иначе). С обзиром да сам из електро струке, све ми је јасно осим оног дела кад каже да има топлотни акумулатор који држи топлоту од 800 степени целзијуса 6 месеци са губицима од 1%. Какве материјале је користио да сачува ту топлоту толико дуго, не знам али каже да је користио природне материјале, вероватно глина, вуна и слично(прим. аут. ). Што се тиче електричних аутомобила, знам пар људи који се већ возе али имају проблема да се региструју па возе на дивљака колико могу. У Панчеву има неколико комада добијених чини ми се од Италијана, и постоји станица за пуњење са соларним панелима. У хрватској има регистрованих стотињак електричних аутомобила махом прављених од ових стандардних аутомобила са сус мотором. Код нас је та процедура много компликована, па се много њих (укључујући и мене) не усуђује да направи електрични аутомобил само због администрације. Иначе за неку преправку постојећег аутомобила, да то буде и сигурно на друму и пристојно урађено,са неком аутономијом од 80 км по граду, потребно је око 8-9 000 евра. Тако да су већином и финансије проблем поред распале администрације..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука