Jump to content

Да ли нам треба Бог који никад није био човек?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости
Guest ага пије млеко

Brate Solomon mi razumijemo to što vi govorite...

Не,ви уопште не разумете оно што ми говоримо.
Da nerazumijemo, vjerovatno zato što vi govorite ekavicom a mi ijekavicom!!!

170fs799081 0102_laugh stretcher

добра шала.  

Подели на овим сајтовима

• Одговори 529
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Bez gledanja ću reći kako vjerujete a ako griješim ispravite me:

Bog je dobar, pozitivan u potpunosti i od njega dolazi dobrota ljubav, i sve što je pozitivno!

Ako bi Bog stvorio nešto negativno poput zla onda bi to po vama značilo automatski da je i on zao!

Pakao kod vas nije dovoljno definisan u stihvima vaše knjige ali ga vi tumačite kao udaljenost od ljubavi Božje (nekakav vid unutrašn jeg nemira)

Ипак, погледај анегдоту, кратка је, а и биће ти много јаснији наш став.

Подели на овим сајтовима

Позивам да имамо мало више смирења, браћо муслимани. Не морамо тако ,,одлучно'' прибегавати ниподаштавању нечега што не желимо да разумемо. Знам, рећи ћете поново да сте нас све разумели, али то ипак није истина.

Доказ да нисте све разумели је ваше увек и изнова тумачење наше ,,љубави'', како је то неразумно, и како Бог показује у разним моментима историје, у творевини, несрећама, итд., да Он није љубав. Мислим, заиста не можемо дати добре резултате оваквим дијалогом. Можемо ли бити мало стрпљивији и боље слушати и читати једни друге?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Da se malo i u muci nasmijemo!

Нема муке, упознајемо се. Трба бити велики па не осуђивати туђа мишљења и схватања. И то је слобода.

Подели на овим сајтовима

Brate Solomon mi razumijemo to što vi govorite i vi imate pravo da tumačite vašu knjigu i bolje je poznajete od nas što je i prirodno, samo onda morate shvatiti da i vi ne poznajete našu knjigu Kuran i nemojte da vi nas učite tumačenju Kurana niste za to kompetentni!Ovdje smo koristili isti metod u pisanju kao i vi kada smo govorili o terorizmu!Mi kažemo jedno a ti brate i Zvonko zapeli ko dva šejhul islama i pokušavate nas učiti našoj knjizi i tumačenja iste!

Ја уопште не тумачим Куран, само читам тумачења исламских учитеља и цитирам их овде. Многи исламски учитељи тумаче одређене ајете као позив на насиље над грешницима, неверницима итд.

Ви покушавате да протумачите Библију по својој вољи, нико овде од вас није цитирао неког учитеља Цркве како тумачи. Ниједан, али ниједан хришћански учитељ од Христа до данас никада није тврдио да је Бог створио зло.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Brate Solomon mi razumijemo to što vi govorite i vi imate pravo da tumačite vašu knjigu i bolje je poznajete od nas što je i prirodno, samo onda morate shvatiti da i vi ne poznajete našu knjigu Kuran i nemojte da vi nas učite tumačenju Kurana niste za to kompetentni!Ovdje smo koristili isti metod u pisanju kao i vi kada smo govorili o terorizmu!Mi kažemo jedno a ti brate i Zvonko zapeli ko dva šejhul islama i pokušavate nas učiti našoj knjizi i tumačenja iste!

Ја уопште не тумачим Куран, само читам тумачења исламских учитеља и цитирам их овде. Многи исламски учитељи тумаче одређене ајете као позив на насиље над грешницима, неверницима итд.

Ви покушавате да протумачите Библију по својој вољи, нико овде од вас није цитирао неког учитеља Цркве како тумачи. Ниједан, али ниједан хришћански учитељ од Христа до данас никада није тврдио да је Бог створио зло.

Eto pa svakom njegovo misljenje

Подели на овим сајтовима

Ono što sam razumio po pitanju vašeg vjerovanja u pakao jeste da niste svi jedinstveni u tom vjerovanju što je posljedica nedovoljne opisanosti pojma paklau Novom zavjetu!

Види, неразумевања св. Књиге има код муслимана, само да разјаснимо. 0202_238

Ето, питање џихада. Како га талибани доживљавају а како ви мирољубиви муслимани?

Такође, то важи и за питање неверника. како ви а како талибани?

Neka rasprave koja se vodi na jedan kulturološki prihvatljiv način!Što je zaista ovdje slučaj!

Brate moj primjer Talibana je poput primjera jednog srbina koji raste negdje u Šumadiji ili na Ozrenu i da mu pročitaš stih u kome kaže Isus da je došao sa sabljom(vi to tumačite razdvajanjem od laži), mislim da b i taj otišao i skovao sablju od tri metra i sa njom bi rastavljao istinu od neistine!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Eto pa svakom njegovo misljenje

Brate Selkoba, oni su učeni ljudi u njihovoj vjeri i ja sam ubjeđen da niko od njih ne lupa iz glave uvjerenja!Na nama je da osporimo njihovo mišljenje ako ga smatramo pogrešnim!Na njima je takođe da ospore naše ako ga smatraju pogrešnim!A ako se ne složimo svakom njegova vjera i idemo na drugu temu!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Neka rasprave koja se vodi na jedan kulturološki prihvatljiv način!Što je zaista ovdje slučaj!

Brate moj primjer Talibana je poput primjera jednog srbina koji raste negdje u Šumadiji ili na Ozrenu i da mu pročitaš stih u kome kaže Isus da je došao sa sabljom(vi to tumačite razdvajanjem od laži), mislim da b i taj otišao i skovao sablju od tri metra i sa njom bi rastavljao istinu od neistine!

Уопште није исти пример. Зато што има пуно (учених) исламских учитеља који те ајете тумаче исто као Талибани, а нема ни један једини хришћански учитељ који то са сабљом тумачи као тај хипотетични сељак.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Brate Zvonko uz dužno poštovanje prema tebi mislim da se nebi složio sa tobom kada je u pitanju objektivnost navođenja citata iz naših izvora! Često koristiš google prevode ili tvoj način prevoda sa engleskog na srpski i dobiješ nakaradan prevod koji nema veze sa istinom!Zatim koristiš izdvojena mišljenja nekih učenjaka a kod nas izdvojeno mišljenje(šaz) ne uzima se u šerijatu!

Treće imam osječaj kada je u pitanju islam da si ušao sa predrasudama i već formniranim stavovima i ja ti navedem dokaz koji govori suprotno tvojoj tvrdnji a ti dalje po svome!(uz dužno poštovanje prema tebi!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Уопште није исти пример. Зато што има пуно (учених) исламских учитеља који те ајете тумаче исто као Талибани, а нема ни један једини хришћански учитељ који то са сабљом тумачи као тај хипотетични сељак.

ako smatraš Usamu bn Ladena islamskim učenjakom onda ok, ima!Ali ako mene pitaš ko je u islamu islamski učenjak, ja ti kažem da ih je malo!Brate nije svaki govornik učenjak čovjek!

Tom tvojom logikom kada bi išli onda bi smatrali svećenike hrišćanskim učenjacima i onda bi zbog postupaka nekih svakakvih optužbi na račun hrišćanstva mogli iznijeti!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

ako smatraš Usamu bn Ladena islamskim učenjakom onda ok, ima!Ali ako mene pitaš ko je u islamu islamski učenjak, ja ti kažem da ih je malo!Brate nije svaki govornik učenjak čovjek!

Tom tvojom logikom kada bi išli onda bi smatrali svećenike hrišćanskim učenjacima i onda bi zbog postupaka nekih svakakvih optužbi na račun hrišćanstva mogli iznijeti!

Onda bi mogli neke svećenike poistovjetiti sa Usamom bn Ladinom jer se radi o istim djelima!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Nego imam ja jedno pitanje za vas iz bračnog prava.Da li je kod vas obavezno kupanje supružnika poslije intimnog odnosa?

Da li čovjek koji je imao odnos sa suprugom može ući u crkvu?

То је ствар личне хигијене и културе. Полни однос није лош сам по себи, јер је од Бога дан човеку. Зато нема разлога да се брачни човек због тога осећа нечистим. Наравно, постоји период када Црква предлаже уздржање од брачних односа, ради потпуне и слободне, вољне предаје Богу и молитви (у току поста).

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...