Jump to content

Да ли нам треба Бог који никад није био човек?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Vidi sta kaze Bog kojem pripada sve

5 Mojsijeva 28

58 Ako ne uzdržiš i ne ustvoriš sve reči ovog zakona, koje su napisane u ovoj knjizi, ne bojeći se slavnog i strašnog imena Gospoda Boga svog,

2 Moj. 6:3, Ps. 20:1, Ps. 83:18, Ps. 99:3, Ps. 113:3, Isa. 29:23, Isa. 42:8, Isa. 57:15, Mal. 1:14, Mal. 2:3, Mal. 4:2, Filip. 2:10

59 Pustiće Gospod na tebe i na seme tvoje zla čudesna, velika i duga, bolesti ljute i duge.

1 Car. 9:7, 1 Car. 9:9, 2 Dn. 21:12, Plač 1:9, Plač 1:12, Plač 4:12, Dan. 9:12

60 I obratiće na tebe sve pomore misirske, od kojih si se plašio, i prilepiće se za tebe.

61 I sve bolesti i sva zla, koja nisu zapisana u knjizi ovog zakona, pustiće Gospod na tebe dokle se ne istrebiš.

62 I ostaće vas malo, a pre vas beše mnogo kao zvezda nebeskih; jer nisi slušao glas Gospoda Boga svog.

Jer. 5:15, Jer. 42:2

63 I kao što vam se Gospod radova dobro vam čineći i množeći vas, tako će vam se Gospod radovati zatirući vas i istrebljujući vas; i nestaće vas sa zemlje u koju idete da je nasledite.

Priče 1:26, Isa. 1:24, Isa. 62:5, Jer. 32:41, Mih. 7:18, Sof. 3:17, Lk. 15:6

64 I rasejaće te Gospod po svim narodima s jednog kraja zemlje do drugog, i onde ćeš služiti drugim bogovima, kojih nisi znao ni ti ni oci tvoji, drvetu i kamenu.

Pa ko sad daje sve:i zlo i dobro?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 529
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

1. Adem a.s. i Hava su zivjeli vjecno u raju

2. pocinili su grijeh i kazna je smrt kazna od Boga jel tako?

3. zivjeli su na zemlji sa svim nedacama i mukama - Bog rece i u bibliji Havi -imati ces muke,a Ademu zivjeces tesko

Смрт,муке при рађању и остало су природне последице одвајања човека од Бога.Човек и сва творевина су по природи смртни,јер су створени ни из чега,тј. ex nihilo.Дакле,човек након првородног греха није постао,већ је остао смртан.Раније када је био у заједници са Богом,са јединим истинским Животодавцем,смрт се могла превазићи као биолошка појава.Бог нема ништа са смрћу.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Nema ovo je prava filozofija.Ako Bog nema nista sa smrcu ko onda ima?Ko je dao smrt?

Nego Zvonko molio bih te da na moje zadnje postove das jedan opsirniji odgovor

Na one stihove o Adamu i Evi

i na ove zadnje stihove gdje Bog prijeti velikim zlom ako ne vjerujes u Njega?

Ne ovako kratko

Ti si ucen pa bih volio tvoj ucen odgovor

Подели на овим сајтовима

Nema ovo je prava filozofija.Ako Bog nema nista sa smrcu ko onda ima?Ko je dao smrt?

Nego Zvonko molio bih te da na moje zadnje postove das jedan opsirniji odgovor

Na one stihove o Adamu i Evi

i na ove zadnje stihove gdje Bog prijeti velikim zlom ako ne vjerujes u Njega?

Ne ovako kratko

Ti si ucen pa bih volio tvoj ucen odgovor

Dobro pitanje!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

И то морамо да им објашњавамо у ове Светле Дане.

Добро, мислим да морамо бити доста стрпљиви и истрајни у поштовању и љубави према људима који нису одрасли у црквеној порти и који немају искуство хришћанског начина размишљања..

Јер као што сви примећујемо , оно што је за нас нормално и природно за муслимане може да звучи јако чудно и бласфемично и обрнуто.

Зато би требали сви када пишемо , да се не изчуђавамо превише јер то доводи до загушења дијалога и непотребног повећавања незадовољства.

Све што је нејасно треба да се искрено пита и ако се не слажемо да нормално кажемо да просто то не можемо да прихватимо и да се иде даље али увек уз искрено уважавање и поштавање брата преко пута, да не кажем "друге стране".... crvenilo

slažem se sa ovim!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

1. Adem a.s. i Hava su zivjeli vjecno u raju

2. pocinili su grijeh i kazna je smrt kazna od Boga jel tako?

3. zivjeli su na zemlji sa svim nedacama i mukama - Bog rece i u bibliji Havi -imati ces muke,a Ademu zivjeces tesko

Смрт,муке при рађању и остало су природне последице одвајања човека од Бога.Човек и сва творевина су по природи смртни,јер су створени ни из чега,тј. ex nihilo.Дакле,човек након првородног греха није постао,већ је остао смртан.Раније када је био у заједници са Богом,са јединим истинским Животодавцем,смрт се могла превазићи као биолошка појава.Бог нема ништа са смрћу.
brate nama je jasno to što vi vjerujete!Kristalno namje to jasno!Neslažemo se sa tim (uz dužno poštovanje kod nas je shvatanje smrti drugačije!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

И то морамо да им објашњавамо у ове Светле Дане.

Добро, мислим да морамо бити доста стрпљиви и истрајни у поштовању и љубави према људима који нису одрасли у црквеној порти и који немају искуство хришћанског начина размишљања..

Јер као што сви примећујемо , оно што је за нас нормално и природно за муслимане може да звучи јако чудно и бласфемично и обрнуто.

Зато би требали сви када пишемо , да се не изчуђавамо превише јер то доводи до загушења дијалога и непотребног повећавања незадовољства.

Све што је нејасно треба да се искрено пита и ако се не слажемо да нормално кажемо да просто то не можемо да прихватимо и да се иде даље али увек уз искрено уважавање и поштавање брата преко пута, да не кажем "друге стране".... crvenilo

slažem se sa ovim!
i janaravno

jer ove moje gore navedene stvari su mi u Hriscanstvu potpuno nejasne

mozda ja tjeram opet sve u krug ali bih stvarno volio da se pojasne malo dublje

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Sinošnji razgovor je bio dobar ali on je bio onako debata!Naravno ne bježim ni od takve vreste razgovora jer mislim da i jedni i drugi imamo novo iskustvo u ovome!volio bih da razlučimo koji vid razgovora imamo ili je debata ili je pisanje o svojoj vjeri i stavu o tome!

мислим да би требало од свега по мало да буде......

Дакле, разговори на задату тему уз узајамна постављања питања и писање одговора....где је сасвим нормално у таквом дијалогу не сложити се са нечим....

Пази , и ми сами православни се не слажемо о неким и најфундаменталнијим стварима вере а камо ли тек о питањим  друге вере.... crvenilo

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Nesmeta i ok je i tako i to je normalno! Drago mi je da je kultura govora sugovornika i sa lijeve i sa desne strane na nivou i pohvalio bih vas sve na tome!

Хвала, част нам је са искреним верницима као што сте ви разговарати... crvenilo

Подели на овим сајтовима

svidjela mi se ona anegdota ili zgoda o dvojici monaha!Služili zajedno godinama i nisu se nikada posvađali !I kaže jedan drugom hajdmo se posvađati!Drugi reče hajde!Poče prvi:Ovo je moj hljeb a ne tvoj povišenijim tonom1A kolega mu uzvrati dobro eto ti ga!

Dobar i poučan primjer za sve nas!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...