Jump to content

Да ли нам треба Бог који никад није био човек?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 529
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Tacno tako!sam si za to zasluzan!

Ali kod vas se postavlja pitanje: Pa zasto Bog ljubavi(koju ima i kod nas) koji ima svu moc tog covjeka ne uputi?a ne da ga ostavi u paklu?

Kod nas Allah swt jasno upozorava-vjernicima raj a nevjernicima pakao-pa ko voli nek izvoli

Зато што Бог пре свега поштује човекову слободну вољу и ништа човеку не намеће силом.

Urani ti Zvonko!Moram da idem dole izgleda da mi lopovi oko auta hodaju da li da policiju zovem ili da im oprostim razmišljam1Zvonko čuvaj se svako dobro ja jeva čekam na temu bujrum!

Боље зови полицију, немој да ризикујеш безвезе. Нови ауто увек можеш да купиш, нову главу мало теже. Чувај се.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ali kod vas se postavlja pitanje: Pa zasto Bog ljubavi(koju ima i kod nas) koji ima svu moc tog covjeka ne uputi?a ne da ga ostavi u paklu?

Kod nas Allah swt jasno upozorava-vjernicima raj a nevjernicima pakao-pa ko voli nek izvoli

Зато што Бог пре свега поштује човекову слободну вољу и ништа човеку не намеће силом.

Urani ti Zvonko!Moram da idem dole izgleda da mi lopovi oko auta hodaju da li da policiju zovem ili da im oprostim razmišljam1Zvonko čuvaj se svako dobro ja jeva čekam na temu bujrum!

Боље зови полицију, немој да ризикујеш безвезе. Нови ауто увек можеш да купиш, нову главу мало теже. Чувај се.

Pa i kod nas Allah swt kaze biraj sam - hoces li vjerovati ili ne-radi kako hoces

ne zna gdje to u Islamu pise da covjek nema slobodne volje?

Zvonko navedi Ajete ili hadise koji na to ukazuju

Подели на овим сајтовима

Pa i kod nas Allah swt kaze biraj sam - hoces li vjerovati ili ne-radi kako hoces

ne zna gdje to u Islamu pise da covjek nema slobodne volje?

Zvonko navedi Ajete ili hadise koji na to ukazuju

Нисам ништа рекао о Исламу, само сам одговорио на твоје питање зашто Бог на силу не уводи људе у Рај.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Tacno je to - ako se udaljavas od Boga to je tako

ali sta znaci "prirodno"?

Mi muslimani znamo da sve potice od Allaha swt

samo je pitanje kako mi sta koristimo-ljubav ili mrznju-a sve je od Allaha swt

a kod vas sve lose nije od Boga?pa odakle onda kad je Bog iznad svega i on je sve stvorio?

Ако је Бог створио зло(тј Он је извор зла),зар Га то не чини злим?Бог је Савршено Биће,а савршено биће нема недостатака.А,како то Бог може бити и извор добра и зла уједно?Јел Бог добар или зао?Ево,шта би ти мислио о мени да сам ја створио зло?

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Апсолутно је недопустиво да је Бог створио зло или смрт, све што је Он створио "добро беше веома". Није ту било ни зла ни смрти док их човек није донео.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Апсолутно је недопустиво да је Бог створио зло или смрт, све што је Он створио "добро беше веома". Није ту било ни зла ни смрти док их човек није донео.

Znaci covjek je stvorio zlo?

hmm

da covjek ima tu moc

Подели на овим сајтовима

hmm

da covjek ima tu moc

Бог свакако није створио зло. Суштина је оно што смо већ рекли - зло није нешто "створено" од Бога да постоји само по себи, већ само недостатак добра. У књизи Постања је описано стварање и видимо да "све добро беше веома", нема нигде извештаја "створи Бог зло". Грех, зло и смрт донели су на овај свет Адам и Ева када су сагрешили и доносимо ми њихови потомци сваки пут када сагрешимо.

Зло настаје онда када створено биће слободном вољом одлучи да не следи свог Творца. У том смислу човек "ствара" зло.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

A zasto nam je  onda Bog dao Bozije Knjige u kojima stoji kako da zivmo?

Dao je nama Hrišćanima gde on svojim primerom prvi ide a mi svi za njim,a u kuranu?
ništa brate vi onda za vašim primjerom a mi ćemo za onim što nam u Knjizi je objavljeno!Kao što allah kaže:Vama vaša vjera a meni moja!
A posle Hrista postoje hiljade onih koji su zard njega umrli u najgorim mukama i nisu ga se odrekli ,i ostala su njihova netruležna tela koja svedoče nebrojanim čudima!

I sve ovo može stati samo  u jednu reč i ni u koju drugu  a ta reč je LjUBAV

Tako da vi idite za onim što je u knjizi objavljeno,ići ćemo i mi za onim što je u našoj knjizi objavljeno ali i potvrđeno!

Подели на овим сајтовима

hmm

da covjek ima tu moc

Бог свакако није створио зло. Суштина је оно што смо већ рекли - зло није нешто "створено" од Бога да постоји само по себи, већ само недостатак добра. У књизи Постања је описано стварање и видимо да "све добро беше веома", нема нигде извештаја "створи Бог зло". Грех, зло и смрт донели су на овај свет Адам и Ева када су сагрешили и доносимо ми њихови потомци сваки пут када сагрешимо.

Зло настаје онда када створено биће слободном вољом одлучи да не следи свог Творца. У том смислу човек "ствара" зло.

Bog je stvorio rajski vrt i sve u njemu

1 Mojsijeva 3

3 Samo rod s onog drveta usred vrta, kazao je Bog, ne jedite i ne dirajte u nj, da ne umrete.

znaci i ono drvo je Bog stvorio i rekao umrecete ako budete sa njega jeli

Bog je znaci ono drvo sa smrcu obogatio tj. stvorio

Подели на овим сајтовима

Bog je stvorio rajski vrt i sve u njemu

1 Mojsijeva 3

3 Samo rod s onog drveta usred vrta, kazao je Bog, ne jedite i ne dirajte u nj, da ne umrete.

znaci i ono drvo je Bog stvorio i rekao umrecete ako budete sa njega jeli

Bog je znaci ono drvo sa smrcu obogatio tj. stvorio

Не, то дрво није било узрок смрти, него је Адамова непослушност узрок смрти. Библија каже чему је било намењено, није се звало "дрво смрти" него "дрво познања добра и зла" (Постање 2:9).

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Bog rece da ce oni umrijeti znaci Bog odredjuje znaci On daje smrt

15 I još mećem neprijateljstvo između tebe i žene i između semena tvog i semena njenog; ono će ti na glavu stajati a ti ćeš ga u petu ujedati.

4 Moj. 21:6, Jn. 5:46, Rim. 16:20, Jev. 2:14, 1 Jn. 3:8

16 A ženi reče: Tebi ću mnoge muke zadati kad zatrudniš, s mukama ćeš decu rađati, i volja će tvoja stajati pod vlašću muža tvog, i on će ti biti gospodar.

Jn. 16:21, 1 Tim. 2:15

17 Pa onda reče Adamu: Što si poslušao ženu i okusio s drveta s kog sam ti zabranio rekavši da ne jedeš s njega, zemlja da je prokleta s tebe, s mukom ćeš se od nje hraniti do svog veka;

1 Moj. 8:21, Jov 5:7, Prop. 2:23

18 Trnje i korov će ti rađati, a ti ćeš jesti zelje poljsko;

19 Sa znojem lica svog ješćeš hleb, dokle se ne vratiš u zemlju od koje si uzet; jer si prah, i u prah ćeš se vratiti.

i ovdje Bog odredjue da ce imati lose

Подели на овим сајтовима

Bog rece da ce oni umrijeti znaci Bog odredjuje znaci On daje smrt

15 I još mećem neprijateljstvo između tebe i žene i između semena tvog i semena njenog; ono će ti na glavu stajati a ti ćeš ga u petu ujedati.

16 A ženi reče: Tebi ću mnoge muke zadati kad zatrudniš, s mukama ćeš decu rađati, i volja će tvoja stajati pod vlašću muža tvog, i on će ti biti gospodar.

17 Pa onda reče Adamu: Što si poslušao ženu i okusio s drveta s kog sam ti zabranio rekavši da ne jedeš s njega, zemlja da je prokleta s tebe, s mukom ćeš se od nje hraniti do svog veka;

18 Trnje i korov će ti rađati, a ti ćeš jesti zelje poljsko;

19 Sa znojem lica svog ješćeš hleb, dokle se ne vratiš u zemlju od koje si uzet; jer si prah, i u prah ćeš se vratiti.

i ovdje Bog odredjue da ce imati lose

Погрешно си разумео. Није им Бог "дао смрт", него их је упозорио на последице греха. Када мајка каже деци да не трче преко улице да их не удари ауто, она им не "даје смрт" него их "упозорава" на последице таквог поступка. Све ово што им Бог касније говори су само последице греха. То није "претња" или "казна", већ само констатација какав ће им бити живот у греху.

Дакле, Бог није извор смрти и зла.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...