Agnostik Написано Август 15, 2016 Пријави Подели Написано Август 15, 2016 Scenario ja sam dobar covek i bog mi daje zivot vecnosti u raju. A moja zena/majka/otac/deda/brat je u paklu sto je nekog ubijo/silovao ili radio abortus. Kako ja mogu da uzivam u raju kad su mi voljeni u paklu i muce se, to bi meni bilo strasno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 15, 2016 Пријави Подели Написано Август 15, 2016 Agnostik, ovo pitanje i ova tema su obradjivani vise puta... PItanje je tesko, i zaista je nemoguce biti u raju a da se neko koga volimo muci. LJubav cak ide dotle da kaze: necu ni ja u takav raj u kome nema mog dragog i voljenog bica! Otud briga Crkve za pokajanje i spasenje svih, jos za zivota; otud i molitve zivih za upokojene i, mi vjerujemo, i spasenih upokojenih za zive. Jaki molitvenici (npr. monasi, recimo Svetogorci) se mole za SVE.... Nada u Boziju milost... Mилена КШ, АлександраВ, Светислав Павловић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Август 15, 2016 Пријави Подели Написано Август 15, 2016 О томе смо причали на форуму и раније. Ти имаш право да бираш где ћеш бити Агностик.Да ли ти више прија пакао са својим, или рај без њих на теби је да одлучиш. Пред Богом је свако одговоран за своје поступке, тако да ја рај или пакао не могу да зарадим за другога, већ само за себе. Ја не могу да се оптерећујем стварима где сам немоћан и ако своје најближе волим највише на свету Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Август 15, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Август 15, 2016 12 minutes ago, verum est in beer рече Ту се видим већ стављаш у позицију Бога, а агностик си. Како знаш да ће завршити у паклу, када "не с/познајеш" Бога? To je scenario, ne mislim da ce tako doci. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Август 15, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Август 15, 2016 3 minutes ago, verum est in beer рече Па онда заиста не видим сврху твог питања. Pa intesuje me pitanje, jer kako mozes da uzivas u vecnosti ako tvoji vecno pate. Meni to ne ide u glavi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Август 15, 2016 Пријави Подели Написано Август 15, 2016 17 minutes ago, verum est in beer рече А како знаш да ће да пате? brate hipoteticko je pitanje, ne razumijem sta ti nije jasno, ja sam isto pokrenuo temu sa takvim pitanjem Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 16, 2016 Пријави Подели Написано Август 16, 2016 14 hours ago, Agnostik рече Scenario ja sam dobar covek i bog mi daje zivot vecnosti u raju. A moja zena/majka/otac/deda/brat je u paklu sto je nekog ubijo/silovao ili radio abortus. Kako ja mogu da uzivam u raju kad su mi voljeni u paklu i muce se, to bi meni bilo strasno. Пређеш на Ислам, погинеш као шехид, и имаш право да се заузмеш за њих и уведеш их у џеннет. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 16, 2016 Пријави Подели Написано Август 16, 2016 Вероватно ђе ми Бог дати нагу и утеху у том хипотетичком примеру. А заиста, надам се да ме чекају драга лица или у паклу или у рају. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Август 16, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Август 16, 2016 11 hours ago, verum est in beer рече Не брате, питао сам у другом смислу, како један агностик замишља све то, па да би могао да кежем мишљење. Пошто мислим да је другачији приступ верника и агностика свему томе. Није била провокација, већ само жеља да схватим размишљање. Ja ne znam sta nema da se svati po verovanju hrscana dobri idu u raj, a losi u pakao. Sta ako sam ja super vernik i svega se pridrzavam, a moja zena/cura radila abortus u mladosti i zbog tog abortusa onda u vecnost provede u pakao. Kakav mi to meni bio raj, kad nema voljenih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Август 16, 2016 Пријави Подели Написано Август 16, 2016 Film, mislim da je Jelena na nekoj temi preporucila-What Dreams May Come - Dok budan sanjam - moze malo da priblizi odgovor na ovo pitanje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Август 16, 2016 Пријави Подели Написано Август 16, 2016 Јесте мало теже питање, па зато атеисти циљано постављају таква питања да оспоре веру, али добро, ми то треба да сматрамо изазовом да им на адекватан начин одговоримо. Ја опет одговарам , да смо ми ту немоћни, Немоћни смо да утичемо на Божију промисао. У осталом , када би и поставили тако питање, испало би да ми сумњамо у Бога и његову правду, па не верујем да би били у рају. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 16, 2016 Пријави Подели Написано Август 16, 2016 3 hours ago, Muramasa рече Sveti Toma Akvinski kaže da će jedno od zadovoljstava spasenih u Raju biti to što će moći da gledaju grešnike kako se peku. To implicitno podrazumeva da treba prvo svojih grešnih srodnika da se odrekneš. Daj link, ovo za sv.Tomu Akv. Malcice nevjerovatno zvuci. Pa zalazes se za ljubav i pomilovanje svih vise nego vjernici. Kamo prica, necu ljubav, vezanost, pa da me bog nacini ranjivim preko njih. I necu raj kao ni pakao, ocu slobodu, nepostojanje... Vec ispricana prica, bas je Nenad otvarao takvu temu, pa skoro Kordun. Aca Milojkov ima tekst na tu temu, nadjoh ovo, izvukli su drugi naslov, ali to je taj tekst. http://beograd.in/ljubav-svetitelja-volio-bih-u-paklu-biti-samo-srbi-bogu-da-se-vrate/ ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Август 16, 2016 Пријави Подели Написано Август 16, 2016 Onaj ko se trudi da živi hrišćanski i veruje da će dospeti u raj.. taj treba uz svoj trud (post.. ispovest.. pričest) da se moli za svoje preminule kao i da deli milostinju u njihovo ime... Kada Bog vidi toliku brigu našu za svoje bližnje... kako da im ne bude milostiv kad je i sam Nebeskog Oca molio za nas za vreme svog zemaljskog života.... i poznaje našu brigu i muku koja proističe iz ljubavi.. A ljubav i pakao pretvara u raj. Znači.. Ništa nije izgubljeno Ненад Р., мирођија, Agnostik and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 16, 2016 Пријави Подели Написано Август 16, 2016 1 minute ago, Muramasa рече Ja se zalažem za spasenje svih? Postoji trocifreni spisak ljudi koje bih voleo da šutnem u peć. Pricao si o ljubavi, voljenima. Svaki 'osudjeni na pakao' ima bar nekog ko ga voli, pa to nekako dovede do zelje za pomilovanje svih. Tako je kod hriscana. АлександраВ, Suncokret54 and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Август 16, 2016 Пријави Подели Написано Август 16, 2016 Mislim daje svako od nas verujucih razmisljao o tome. Sa svoje strane, trudim se molitvama, primerom, razgovorima da (onoliko koliko moje mogucnosti dopustaju) uticem na moje najblize da potraze Boga, da Mu otvore svoju dusu, um i srce; da Ga ne odbacuju i ne udaljavaju se od Njega. I za preminule se molim svim svojim bicem. Sve ostalo je poverenje u milost Njegovu. Uostalom, kako mogu da budem sigurna da cu i sama biti u raju ?! E sad, ako, hipoteticki, odem u raj, i tamo nema nikog od mojih voljenih, mogu da izadjem. Mada sam sigurna da je Gospod sve uredio da bude kako treba. Suncokret54, мирођија and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука