Jump to content

Kako da uzivam u raju, kad su mi voljeni u paklu

Препоручена порука

@Agnostik

Kako da uzivam u raju, kad su mi voljeni u paklu

То ти је чиста комбинаторика. Прво још у рају ниси / не рачунам земаљски / не можеш да прејудицираш. Друго милост Божија је неограничена.Рецимо да ниси присуствовао самом чину упокојења вољеног,  и из некога разлога и не сазнаш ништа о његовом стању пред прелазак  у онај свет. Можда се покајао/ преумио/. Можда је звао и свештеника , а ти рецимо и не сазнаш. Да узмемо и најцрњу варијанту / која може да се избели / рецимо да знаш да је отишао непокајан, непричешћен..итд...итд, опет није све узгубљено, онда Ти ступаш на сцену,  и од тебе у многоме може да зависи спасење ближњег. Црква се моли за све упокојене . Још када ти додаш своје молитве, из срца за спас вољених, па рецимо учиниш неку милостињу, или неко друго добро дело за спас душе вољених ...онда нећеш имати потребе да постављаш питања типа  " Kako da uzivam u raju, kad su mi voljeni u paklu ", већ ћеш констатовати " Уживаћу у рају, јер знам да ме вољени тамо чекају . " :) 

Свети Фанурије,  је оставио у аманет,  да ко год се помоли за његово мајку,  која се упокојла као блудница , молитвено ће му помоћи.

Покушај да  замислиш...то је светитељ из  мислим  првих векова . И сад замисли колико векова се неко моли за његову мајку да му свети Фанурије молитвено помогне. Грци га посебно славе и праве колач фануропиту , који носе у цркву и моле се Св.Фанурију  за помоћ.

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

23 hours ago, Agnostik рече

Scenario ja sam dobar covek i bog mi daje zivot vecnosti u raju. 

A moja zena/majka/otac/deda/brat je u paklu sto je nekog ubijo/silovao ili radio abortus. 

Kako ja mogu da uzivam u raju kad su mi voljeni u paklu i muce se, to bi meni bilo strasno.

Цитат

Ja ne znam sta nema da se svati po verovanju hrscana dobri idu u raj, a losi u pakao. 

Sta ako sam ja super vernik i svega se pridrzavam, a moja zena/cura radila abortus u mladosti i zbog tog abortusa onda u vecnost provede u pakao. 

Kakav mi to meni bio raj, kad nema voljenih.

Прво, и најважније, твоје виђење хришћанства је погрешно, црно-бело, старозаветно, на бази награде и казне. Дакле, ако будем добар ја ћу као награду добити уживање у Рају, ако будем лош онда ћу као казну фасовати пакао. Сад је твоја дилема шта ја све то треба да радим да бих био добар, дакле која су то правила којих ја треба да се придржавам и испуњавам да би ми Бог штиклирао пропусницу. Мислим, тако мали Перица замишља хришћанство.

Са друге стране, имамо тамо неке ближње који за то и не хају, не испуњавају та правила, не придржавају се шеме, нити о томе и размишљају, радили су неке лоше ствари и следи има казна, јелте. А ти их волиш. Они раде лоше ствари а ти их и даље волиш, не замераш им, па чак и да им замераш желео би да вечно будеш са њима, дакле прелазиш преко тога јер их волиш и не можеш да замислиш своје постојање без њих. Па кад ти као човек, грешник, имаш такву вољу према ближњима који греше, замисли како тек Бог на све то гледа? Или што би старозаветни писац у књиГи о пророку Јони богонадахнуто реко, теби жао тикве а мени да не буде жао Ниневљана (великих грешника и Јониних непријатеља којима Јона прижељкује казну).

Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

Подели на овим сајтовима

On 15.08.2016 at 19:03, Agnostik рече

Scenario ja sam dobar covek i bog mi daje zivot vecnosti u raju. 

A moja zena/majka/otac/deda/brat je u paklu sto je nekog ubijo/silovao ili radio abortus. 

Kako ja mogu da uzivam u raju kad su mi voljeni u paklu i muce se, to bi meni bilo strasno.

Како трезан да уживам у кафани кад су тамо сви пијани?

Подели на овим сајтовима

8 hours ago, Agnostik рече

Ja ne znam sta nema da se svati po verovanju hrscana dobri idu u raj, a losi u pakao. 

Sta ako sam ja super vernik i svega se pridrzavam, a moja zena/cura radila abortus u mladosti i zbog tog abortusa onda u vecnost provede u pakao. 

Kakav mi to meni bio raj, kad nema voljenih.

Pokajanje je za svakog dostupno pa i za curu... 

Подели на овим сајтовима

можда је у ствари право питање "како ја да "уживам" у паклу када су ми вољени у рају?" :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

3 hours ago, Човек Жоја рече

Прво, и најважније, твоје виђење хришћанства је погрешно, црно-бело, старозаветно, на бази награде и казне. Дакле, ако будем добар ја ћу као награду добити уживање у Рају, ако будем лош онда ћу као казну фасовати пакао. Сад је твоја дилема шта ја све то треба да радим да бих био добар, дакле која су то правила којих ја треба да се придржавам и испуњавам да би ми Бог штиклирао пропусницу. Мислим, тако мали Перица замишља хришћанство.

Tako 99,99999999999% hrišćana zamišlja hrišćanstvo i to im je ono najosnovnije pored uskrsnuća.

3 hours ago, Човек Жоја рече

а друге стране, имамо тамо неке ближње који за то и не хају, не испуњавају та правила, не придржавају се шеме, нити о томе и размишљају, радили су неке лоше ствари и следи има казна, јелте. А ти их волиш. Они раде лоше ствари а ти их и даље волиш, не замераш им, па чак и да им замераш желео би да вечно будеш са њима, дакле прелазиш преко тога јер их волиш и не можеш да замислиш своје постојање без њих. Па кад ти као човек, грешник, имаш такву вољу према ближњима који греше, замисли како тек Бог на све то гледа? Или што би старозаветни писац у књиГи о пророку Јони богонадахнуто реко, теби жао тикве а мени да не буде жао Ниневљана (великих грешника и Јониних непријатеља којима Јона прижељкује казну).

Raj će biti sablasno prazno mesto.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

30 minutes ago, VaSa110 рече

Tako 99,99999999999% hrišćana zamišlja hrišćanstvo i to im je ono najosnovnije pored uskrsnuća.

Nisam imao priliku da pogledam relevantna istraživanja glede tog fenomena tako da mi je pomenuta deskriptivna statistika izražena u procentima nepoznanica.

32 minutes ago, VaSa110 рече

Raj će biti sablasno prazno mesto.

Priznajem, ja jesam donekle prozorljiv čovek al toliki tajnovidac baš i nisam.

Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...