Дејан Написано Август 29, 2010 Пријави Подели Написано Август 29, 2010 злоупотреба ислама је много екстремнија него злоупотреба других вера! Ја нисам чуо да су неки хришћани секли женама клиторисе,да су их тукли и то оправдавали вером. Фанатици у Хришћанству немају обичај да се разнесу и побију људе око себе зарад 70 девица и шта ти ја знам... Овакве појаве доводе до одбојности код људи. A koji to od muslimana sječe ženi klitoris?Kojim ženama se to radi.da nemaju to običaj fanatici u hrišćanstvu raditi, ali imaju običaj uraditi sljedeće:Srušiti džamiju, silovati djevojčice, silovati starice, ubijati u nejač, u rernama peči djecu, kanibalizam(u Indoneziji).Da ovo su manje stvari koje nabrojah.a ima ih.A sve sam ovo vidio svojim očima, ne tuđim... ja sam naveo primere koji se rade u ime vere,ne znam da li ti hrišćani siluju,ubijaju i šta ti ja znam da bi izvršili jevanđeljske zapovesti! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Август 29, 2010 Пријави Подели Написано Август 29, 2010 a jel se arapi hrišćani dižu u vazduh? Не. Хришћанство је изгледа једино кадро да заиста мења човека. dada Сама идеја коју хришћанство са собом носи превазилази све идеје овога света. Зато је и названо "Јелинима лудост а Јеврејима саблазан". Нажалост међу хришћанима може да се развије једно друго застрањење, које је веома опасно и које лако може да произведе разне наказности. То је етнофилетизам. У задњем рату видели смо многе злочинце који су носили крст око врата и који су веровали да Богу и Роду службу чине. Њихова основна заблуде јесте управо етнофилетизам. To je mišljenje sa kojim se ne slažem i smatram to jednim od glavnih razloga zbog kojih smatram da je kršćanstvo prevaziđeno.Da bi nešto bilo najbolje mora u svojim rješenjima biti bolje od svega drugog. Daj mi molim te kršćansko rješenje po nekom pitanju pa ćemo vidjeti šta islam nudi i vidjet ćemo ko je zaista taj koji je prevazišao koga! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Август 29, 2010 Пријави Подели Написано Август 29, 2010 злоупотреба ислама је много екстремнија него злоупотреба других вера! Ја нисам чуо да су неки хришћани секли женама клиторисе,да су их тукли и то оправдавали вером. Фанатици у Хришћанству немају обичај да се разнесу и побију људе око себе зарад 70 девица и шта ти ја знам... Овакве појаве доводе до одбојности код људи. A koji to od muslimana sječe ženi klitoris?Kojim ženama se to radi.da nemaju to običaj fanatici u hrišćanstvu raditi, ali imaju običaj uraditi sljedeće:Srušiti džamiju, silovati djevojčice, silovati starice, ubijati u nejač, u rernama peči djecu, kanibalizam(u Indoneziji).Da ovo su manje stvari koje nabrojah.a ima ih.A sve sam ovo vidio svojim očima, ne tuđim... ja sam naveo primere koji se rade u ime vere,ne znam da li ti hrišćani siluju,ubijaju i šta ti ja znam da bi izvršili jevanđeljske zapovesti! Ima puno primjera koje neću navesti ovdje, jer želim jedan pozitivan dijalog osim ako insistirate! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 29, 2010 Пријави Подели Написано Август 29, 2010 Zasto onda nijednom muslimanu kasnijih vekova nije palo na pamet da uspostavi kosmopolitskog drustvo iz zlatnog doba Kalifata sa pocetka 9. veka? Koje bi pocivalo na principima grckih polisa a ne organskih drustava bliskog istoka. Gospodine, to društvo koje ste pohvalili vama za podatak je bilo zasnovano na islamskom zakonu, šerijatu, poslije tog vremena da muslimani su se počeli udaljavati od tog zakona što je prouzrokovalo da ih zadesi ono što ih je zadesilo.Dok društvo evrope kršćanske je se valjalo u blatu i u svom izmetu. Pjesme su kršćani pisali na arapskom jeziku i smatranio su kulturnim oni koji su arapski govorili. a to uređenje koje ti spomenu , nema veze sa islamom i uređenjem muslimana. Ovo je vec tezak falsifikat istorije. Sve sto je vredelo u kalifatu je uzrok toga sto je nastavljen helenisticki koncept nauke, filozofije, umetnosti. A da bi tako nesto postojalo da bi se uopste moglo desti osnovni preduslov je kosmopolitsko drustvo i takav nacin razmisljanja intelektualne elite. Nesto sto je dijamatralno suprotno onome sto zahteva serijatski zakon. Da jeste falsifikat historije ali sa vaše ne sa moje strane! Pa dajmo nemojmo se sada gadjati frazama kao da smo u obdanistu. Svi mislioci, naucnici, umetnici te zlatne ere kalifata nisu bili vodjeni, usmeravani serijatom nego Platonom i Aristotelom, Eratostenom, Arhimedom etc. Drustvo u kome su radili i stvarali je bilo veoma nalik onom kakvim je bila Aleksandrija za vreme svojih prvih 6 vekova postojanja. P.S Necemo se igrati prekrajanje poruka kad za to nema osnova. Ili komunicirajmo razlozno i civilizovano ili uopste nenojmo pisati. Ako te nerivar Zvonko ili neko drugi idi prosteja malo, opusti se pa da onda pricamo kao ljudi. Ovo ovako ne lici na ozbiljan razgovor. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 29, 2010 Пријави Подели Написано Август 29, 2010 @Eniz Ima li teoze u islamu? Koncepta po kome covek potaje Bog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 29, 2010 Пријави Подели Написано Август 29, 2010 злоупотреба ислама је много екстремнија него злоупотреба других вера! Ја нисам чуо да су неки хришћани секли женама клиторисе,да су их тукли и то оправдавали вером. Фанатици у Хришћанству немају обичај да се разнесу и побију људе око себе зарад 70 девица и шта ти ја знам... Овакве појаве доводе до одбојности код људи. A koji to od muslimana sječe ženi klitoris?Kojim ženama se to radi.da nemaju to običaj fanatici u hrišćanstvu raditi, ali imaju običaj uraditi sljedeće:Srušiti džamiju, silovati djevojčice, silovati starice, ubijati u nejač, u rernama peči djecu, kanibalizam(u Indoneziji).Da ovo su manje stvari koje nabrojah.a ima ih.A sve sam ovo vidio svojim očima, ne tuđim... ja sam naveo primere koji se rade u ime vere,ne znam da li ti hrišćani siluju,ubijaju i šta ti ja znam da bi izvršili jevanđeljske zapovesti!odsecanje klitorisa je u suprotnosti sa zdravom pamecu,sa ljudskoscu,pa i sa serijatom...tek obrezivanje,i to ako bas ima potreba za tim.uklanjanje nikako..pojavilo se,na zalost,kod pojedinih tipova po Pazaru ili u Bosni,zna se koji su.elem.mnoge lose stvari su se uradile pod firmom islama,ali to nije islamsko ucenje... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 29, 2010 Пријави Подели Написано Август 29, 2010 @Eniz Ima li teoze u islamu? Koncepta po kome covek potaje Bog. koliko znam ne.jedino ako se nisu pojavili jos neki.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Август 29, 2010 Пријави Подели Написано Август 29, 2010 @Eniz Ima li teoze u islamu? Koncepta po kome covek potaje Bog. Nema! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Август 29, 2010 Пријави Подели Написано Август 29, 2010 Мухамед није умео да чита и пише, јел постоје неки докази или аргументи за то? То ми се не свиђа у исламу, што Ваш пророк не зна да чита и пише. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 29, 2010 Пријави Подели Написано Август 29, 2010 Мухамед није умео да чита и пише, јел постоје неки докази или аргументи за то? То ми се не свиђа у исламу, што Ваш пророк не зна да чита и пише. То не морада буде априрори препрека. И већина апостола је готово била неписмена. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Август 29, 2010 Пријави Подели Написано Август 29, 2010 Мухамед није умео да чита и пише, јел постоје неки докази или аргументи за то? То ми се не свиђа у исламу, што Ваш пророк не зна да чита и пише. То не морада буде априрори препрека. И већина апостола је готово била неписмена. Рекао сам то у шали. Наравно, да они то користе као доказ да је све објаве добио од Бога. Али, ако се пажљиво погледа куран види се да су неки делови позамљени из апокрифних Јеванђеља. Е, сад да ли је Мухамед читао Библију или су његови ученици који су записивали његове речи то додали, остаје дилема, на коју, можда Ениз може да одговори... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 29, 2010 Пријави Подели Написано Август 29, 2010 Мухамед није умео да чита и пише, јел постоје неки докази или аргументи за то? То ми се не свиђа у исламу, што Ваш пророк не зна да чита и пише. То не морада буде априрори препрека. И већина апостола је готово била неписмена. Рекао сам то у шали. Наравно, да они то користе као доказ да је све објаве добио од Бога. Али, ако се пажљиво погледа куран види се да су неки делови позамљени из апокрифних Јеванђеља. Е, сад да ли је Мухамед читао Библију или су његови ученици који су записивали његове речи то додали, остаје дилема, на коју, можда Ениз може да одговори... nije dodavano nista... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Август 29, 2010 Пријави Подели Написано Август 29, 2010 Мухамед није умео да чита и пише, јел постоје неки докази или аргументи за то? То ми се не свиђа у исламу, што Ваш пророк не зна да чита и пише. Allah je odredio Poslanika osobu koja ne zna ni čitati ni pisati da bi ti Cvele kada budeš čitao Kuran i divio mu se, da ne kažeš ovo je Muhammed napisao! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Август 29, 2010 Пријави Подели Написано Август 29, 2010 Мухамед није умео да чита и пише, јел постоје неки докази или аргументи за то? То ми се не свиђа у исламу, што Ваш пророк не зна да чита и пише. То не морада буде априрори препрека. И већина апостола је готово била неписмена. Рекао сам то у шали. Наравно, да они то користе као доказ да је све објаве добио од Бога. Али, ако се пажљиво погледа куран види се да су неки делови позамљени из апокрифних Јеванђеља. Е, сад да ли је Мухамед читао Библију или су његови ученици који су записивали његове речи то додали, остаје дилема, на коју, можда Ениз може да одговори... nije dodavano nista... Prvo da bi se pozabavili ovom tematikom, zamolio bih vas koji tvrdite da je Muhammed posudio ili prepisao odnekle, da doneste i iznesete djelove iz Kurana koji su po vama prepisani i izvor sa tačnim navodom odakle su prepisani!Ovo ako želimo da ozbiljno otvorimo ovu diskusiju! Iznijeli ste tvrdnju, potkrijepite je ja sam tu da odgovorim! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Август 29, 2010 Пријави Подели Написано Август 29, 2010 Allah je odredio Poslanika osobu koja ne zna ni čitati ni pisati da bi ti Cvele kada budeš čitao Kuran i divio mu se, da ne kažeš ovo je Muhammed napisao! Имам куран, али на енглеском, тако да неке делове не капирам. Па ћу, због тога, да упоредим неке ајете на нету у босанском преводу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука