GeniusAtWork Написано Август 1, 2016 Пријави Подели Написано Август 1, 2016 17 minutes ago, obi-wan рече Inace... Ја сам још раније стављао тај постер и он је вероватно тачан. Само што се он односи на период до 2013. Садашњи проблеми Русије су почели због санкција око Украјине и великог пада цена енергената. Ево, пре неколико месеци сам читао да им је банкротирао други највећи авио-превозник, огроман број људи ће бити отпуштен из државне службе, огроман пад туриста из Русије у највећим туристичким дестинацијама, велики скок цена, смањење планираног буџета за одбрану, инфлација, повећање сиромаштва...неке прогнозе чак тврде да ако се настави овим темпом за две године доживеће потпуни крах привреде, нешто као кад се распао СССР и дошао Јељцин. Што је све наравно јако, јако лоше и ја бих први волео да се Руси извуку из тога и да постану права светска велесила. Што је више полова на свету, боље по све нас -Владимир-, obi-wan, RYLAH and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Август 1, 2016 Пријави Подели Написано Август 1, 2016 5 minutes ago, obi-wan рече Naravno, ovakvim pisanjem rizikujem da dobijem epitet "putinoljubivog rusofila", sto je beskrajno daleko od mene, ali ne vredi, na neke stvari - koje su banalno ocigledne - prosto nije ljudski da se cuti, bez obzira o kome se tu tacno radi. ti pricas protiv evropskih vrijednosti i navijas za nuklearni rat, od sada te vodim ko nasilnika Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 1, 2016 Пријави Подели Написано Август 1, 2016 6 minutes ago, Ronald рече U kontinuitetu on je popravljao situaciju, ali i dalje su siromašni, ne kao nekad kada se umiralo od gladi. Pa kakvi su bili pre, sad su cvetna poljana. Kad nasledis grozno stanje u drzavi, i izvuces je iz najdonjeg gliba, to je za moj pojam veoma velika stvar. A posebno kad imamo u vidu kakva je inace njihova geopoliticka pozicija (nasledje hladnog rata, losa ekonomija prethodnih decenija, potpuno nepostojanje ekonomske politike do skora, itd, itd.). A sto se tice Krima i ostalog sto sam pomenuo - to su spolja i vestacki instalirane krize, sa samo jednim ciljem: uzdrmati stabilnost ove sadasnje Rusije, a onda polako uci u proces izmuzavanja njenih prirodnih bogatstava. Sve to smo vec videli npr. kod nas, samo bi to u slucaju Rusa bilo neuporedivno vece, jer je i zemlja mnogo veca. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Август 1, 2016 Пријави Подели Написано Август 1, 2016 54 minutes ago, obi-wan рече Odlican potez. Ovo je ispruzena ruka pomirenja, i cas iz diplomatije. Ne ocekujem da ce Nata da pristane, na veliku zalost. Njima u interesu uopste nije mir, nego sibirske sirovine, kako onomad i sami rekose. Vidim koliko su Rusi zainteresovani za mir po pitanju Ukrajine, Sirije, da ne spominjem potencijalne bombe tipa Estonija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Август 1, 2016 Пријави Подели Написано Август 1, 2016 2 minutes ago, obi-wan рече proces izmuzavanja njenih prirodnih bogatstava Npr. kojih? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Август 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Август 1, 2016 Obi Wan I Miloševiću je popularnost bila ogromna i znamo da je moguce da se to promjeni kada ljudi počnu da gube i ono malo novca koje su zaradili i kada i takva koliko toliko jadna situacija počne da pada. Pa svijet je od 45. godine na ivici nuklearnog rata, ali takav rat ne ide u korist ni onima koji bi ga izazvali, tu niko ne dobija ni Rusija ni USA. Moj stric je zivio u Rusiji od 1990 do 2013 bio je menadžer jedne engleske kompanije u Moskvi i njemu nije jasno kako Rusi vole diktatorski ruku, mada je Putin blag.Osim Moskve i Sankt Peterburga drugi gradovi dosta zaostaju. Pričali smo o Rusiji satima. On je pratio Putinov režim od početka. Ja samo hoću da se racionalno sagleda situacija i geopolitika je nagađanje u koje su neki samo malo bolje upućeni jer imaju više vremena da pretražuju i citaju. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 1, 2016 Пријави Подели Написано Август 1, 2016 6 minutes ago, GeniusAtWork рече Ја сам још раније стављао тај постер и он је вероватно тачан. Само што се он односи на период до 2013. Садашњи проблеми Русије су почели због санкција око Украјине и великог пада цена енергената. Ево, пре неколико месеци сам читао да им је банкротирао други највећи авио-превозник, огроман број људи ће бити отпуштен из државне службе, огроман пад туриста из Русије у највећим туристичким дестинацијама, велики скок цена, смањење планираног буџета за одбрану, инфлација, повећање сиромаштва...неке прогнозе чак тврде да ако се настави овим темпом за две године доживеће потпуни крах привреде, нешто као кад се распао СССР и дошао Јељцин. Што је све наравно јако, јако лоше и ја бих први волео да се Руси извуку из тога и да постану права светска велесила. Што је више полова на свету, боље по све нас Takve i mnogo vece promene desavaju se npr. i u SAD, pa to nije dovelo do kompletnog kolapsa njihove privrede. U svakom slucaju, mnogo pre sam sklon da mislim da ovo sto nabrajas nicim znacajno nece da uzdrma Ruse, iz prostog razloga jer su vec prosli nesto mnogo gore u prethodnim vremenima, sto je velika prednost u odnosu na one koji to nisu. I kao sto rekoh, to je mnogo drukciji mentalitet ljudi nego na zapadu, i od toga puno stvari zavisi. Naravno, niko nista ne moze da potpise i tvrdi ovde, pricamo uopsteno na osnovu toga sto kao satro znamo. A u stvari, kapiram da mi ovde samo brisemo prasinu sa tastatura. Nego ajd`, zanimljiva tema, pa malo da trebimo i mi sitnu politiku... RYLAH, GeniusAtWork and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 1, 2016 Пријави Подели Написано Август 1, 2016 8 minutes ago, Deja Vu рече Vidim koliko su Rusi zainteresovani za mir po pitanju Ukrajine, Sirije, da ne spominjem potencijalne bombe tipa Estonija. Te krize i sukobe, i to na samoj granici Rusije, nisu izazvali Rusi, nego zapadni blok. Dalje valjda ne treba vise da se crta. -Владимир-, Зосима, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 1, 2016 Пријави Подели Написано Август 1, 2016 9 minutes ago, Deja Vu рече Npr. kojih? Ako nije neznaveno, onda je ovakvo pitanje zlonamerno, a na takva nemam nameru da trosim vreme. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Август 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Август 1, 2016 6 minutes ago, obi-wan рече Pa kakvi su bili pre, sad su cvetna poljana. Kad nasledis grozno stanje u drzavi, i izvuces je iz najdonjeg gliba, to je za moj pojam veoma velika stvar. A posebno kad imamo u vidu kakva je inace njihova geopoliticka pozicija (nasledje hladnog rata, losa ekonomija prethodnih decenija, potpuno nepostojanje ekonomske politike do skora, itd, itd.). A sto se tice Krima i ostalog sto sam pomenuo - to su spolja i vestacki instalirane krize, sa samo jednim ciljem: uzdrmati stabilnost ove sadasnje Rusije, a onda polako uci u proces izmuzavanja njenih prirodnih bogatstava. Sve to smo vec videli npr. kod nas, samo bi to u slucaju Rusa bilo neuporedivno vece, jer je i zemlja mnogo veca. USAresursi uopste nisu potrebni, svi misle da ratuju zbog nafte, ali to su gluposti, pa zato se sad i sprdaju sa SA http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2014&mm=07&dd=05&nav_id=872752 Podaci o zaposlenju iz 2014 http://www.usatoday.com/story/money/business/2014/07/03/june-jobs-report/12111319/ U junu 2016 288000 radnih mjesta i nezaposlenost na rekordnom nivou 4.9%, i to sve sa ogromnom javnom potrošnjom i dugovima, bojim se kad bi Gary Jonson dosao na čelo za 8 godina da bi za njih sve zemlje izgledale smijesno, mada i sad jesu. Preostale zalihe nafte i gasa, svima je jasno da će se preći na druge izvore za ne baš dug period, a Rusi i Arapi umjesto u obrazovanje ulazu u vile i kiceraj http://www.worldometers.info/ http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Август 1, 2016 Пријави Подели Написано Август 1, 2016 17 minutes ago, obi-wan рече Te krize i sukobe, i to na samoj granici Rusije, nisu izazvali Rusi, nego zapadni blok. Dalje valjda ne treba vise da se crta. Itekako treba. Sukob koji je nastao u Ukrajini je vec dugogisnji sukob dve grupe ukrajinskih tajkuna: prozapadnih i proruskih koji su u dilu sa putinovim tajkunima ili kako se vec kod njih nazivaju oligarsima. Vec godinama se isti smenjuju, truju, ubijaju i slicno kako bi preuzeli kontrolu nad zemljom. Ovo sto se sada desilo je samo eskalacija nasilnog sukoba podrzana od jednih i drugih jer je Ukrajina veliki ulog. Ebe se njima i za demokratiju i za evropske vrednosti i za ruski narod i za pravoslavlje i slicne idealisticke gluposti kakve znamo cuti. I to vazi za toliko cenjenog kgb-ovca. Uostalom, ako je Rusija za mir kao sto tvrdis, zasto ne prekine naoruzavanje proruskih separatista? Zasto uopste ratuje tu? Mir ili isto tako stari zivotinjski nagon za teritorijom copora svojih majmuna zbog kog je ovaj svet oduvek bio obavijen crnilom? Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 1, 2016 Пријави Подели Написано Август 1, 2016 12 minutes ago, Ronald рече Obi Wan I Miloševiću je popularnost bila ogromna i znamo da je moguce da se to promjeni kada ljudi počnu da gube i ono malo novca koje su zaradili i kada i takva koliko toliko jadna situacija počne da pada. Pa svijet je od 45. godine na ivici nuklearnog rata, ali takav rat ne ide u korist ni onima koji bi ga izazvali, tu niko ne dobija ni Rusija ni USA. Moj stric je zivio u Rusiji od 1990 do 2013 bio je menadžer jedne engleske kompanije u Moskvi i njemu nije jasno kako Rusi vole diktatorski ruku, mada je Putin blag.Osim Moskve i Sankt Peterburga drugi gradovi dosta zaostaju. Pričali smo o Rusiji satima. On je pratio Putinov režim od početka. Ja samo hoću da se racionalno sagleda situacija i geopolitika je nagađanje u koje su neki samo malo bolje upućeni jer imaju više vremena da pretražuju i citaju. Pre svega, situacije sa Milosevicem i Putinom su potpuno neuporedive. To je jedno. Drugo, jeste svet od 45.-te na ivici sukoba, ali nikad kao sad, to sam ja rekao. Postojanje lokalnih kriza i zarista (npr. Gruzija, Ukrajina, Sirija), i naglo nastajanje novih (npr. Turska), govori nam u prilog da je ova tvrdnja tacna. To i nije moja licna tvrdnja, nego misljenje ljudi koje sam po ovim pitanjima citao po internetu. Ne kazem da je to crveno slovo, ali opet nisu ni svi oni bas toliko nepismeni da svi redom pricaju u prazno. A sto se tice mentaliteta - to je nas Zeljko ovde jednom dobro objasnio: Rusi imaju caristicki mentalitet, tj. takav su narod da prosto moraju da imaju "cara", bez obzira kako se trenutno ta funkcija zvala. Nekad je to dobor, nekad mozda i nije, ali je cinjenica da se po tome dosta razlikuju od recimo Francuza ili Nemaca. Prosto je sasvim drugi narod u pitanju. Ja inace mnogo vise citam nego sto komentarisem, a van ovog foruma samo citam, jer ne znam prakticno skoro nista, niti tvrdim da nesto posebno znam, samo pretpostavljam na osnovu onoga sto sam do sad procitao. -Владимир-, GeniusAtWork and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Август 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Август 1, 2016 23 minutes ago, GeniusAtWork рече Ја сам још раније стављао тај постер и он је вероватно тачан. Само што се он односи на период до 2013. Садашњи проблеми Русије су почели због санкција око Украјине и великог пада цена енергената. Ево, пре неколико месеци сам читао да им је банкротирао други највећи авио-превозник, огроман број људи ће бити отпуштен из државне службе, огроман пад туриста из Русије у највећим туристичким дестинацијама, велики скок цена, смањење планираног буџета за одбрану, инфлација, повећање сиромаштва...неке прогнозе чак тврде да ако се настави овим темпом за две године доживеће потпуни крах привреде, нешто као кад се распао СССР и дошао Јељцин. Што је све наравно јако, јако лоше и ја бих први волео да се Руси извуку из тога и да постану права светска велесила. Што је више полова на свету, боље по све нас Ma niko se ne smije radovati urusavanju Rusije i njihove privrede, ja samo hoću da kažem da Putin nije bazirao rast na razvoju unutrasnjeg tržišta na inovacijama i preduzetništvu već na energetima,a to je pogresno. I on sam kaže da USA previse ocekuje kada su vladavine prava u pitanju i manje diktature. Nadam se da će cijene energenata opet porasti jer već jesu, prije svega kako bi gradjanima bilo bolje, mada opet od tog novca oni slabo šta dobijaju. RYLAH and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Август 1, 2016 Пријави Подели Написано Август 1, 2016 7 minutes ago, obi-wan рече Ako nije neznaveno, onda je ovakvo pitanje zlonamerno, a na takva nemam nameru da trosim vreme. Nije. Sibir je pun raznih bogatstava - nafta, gas, suma, dijamanti, zlato, ugalj. Mene zanima kojih jer ne vidim da Zapad na celu sa SAD-om ima neku glad za svim ovim posto vec uveliko poseduje iste. Eto npr. dovoljno je videti da je ideja da SAD napada Rusiju zbog nafte u Sibiru besmislena stoga sto SAD u poslednje vreme izvoze svoju naftu i gas, sto je jedan od razloga sto ruska privreda dozviljava potrese kada se smanji cena nafte od koje mnogo zavisi. Da sam Rus koji brine za svoju naftu i gas, mnogo vecu paznju bih davao gladnim Kinezima koji stoje iza ledja i ocajcnicki traze naftu. Doduse Putko se indirektno brine za tu naftu, barem njegovi tajkuni, jer kada ruski narod indoktrinan em od komunizma em od nacionalizma vidi da veliki Putin gubi Ukrajinu od Amerikanaca, to znaci da Putko nije dobar i jak vodja tog naroda i da ga treba svrgnuti kao i njegove tajkune sto Putko nikako ne zeli. Zato njegova reakcija mora biti jaka i agresivna kako bi pokazao svom narodu da je majka RUsija i dalje jaka i da je on njen pravi vodja. Zato Ukrajina, zato Gruzija, zato potencijalna Estonija. Tako ti vazi za svakog diktatora. Kad god ga pritisne kriza, pokrenuce rat kako bi skrenuo paznju stanovnistva na nesto drugo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 1, 2016 Пријави Подели Написано Август 1, 2016 21 minutes ago, Ronald рече USAresursi uopste nisu potrebni Ovo prosto nije nimalo tacno. Samo treba da poslusas sta oni sami kazu, ne neko drugi. Kad su posle zavrsetka rata u Iraku (koji - naravno - nikad nije stvarno zavrsen, i dalje se tamo gine, na veliku zalost), g. Bus mladji je odgovarao na pitanja novinara. I jedan od njih postavi nezgodno: "Trazili smo oruzje za masovno unistavanje, koje je bilo razlog invazije na Irak; nismo ga nasli. Sta sad?" Bus mladji `ladno odgovara (posle malo duzeg cutanja): "He... pa imamo naftu... he, he..." I na jos mnogo mesta mozes o tome da nadjes, da ne nabrajam sad sve redom. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука