cloudking Написано Септембар 11, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2017 пре 10 минута, Grizzly Adams рече Проблем је ту више што веома слабо разумеш либертаријанизам, као што се види и из оног коментара о "хришћанима". Ja sam od starta probao da ukazem na to da su mi ove teme nedovoljno poznate i da je moje ucesce prilicno spekulantsko. U svakom slucaju, sistem u kojem ne postoji neka drzavna kontrola moze da funkcionise samo ako su ljudi dovoljno "dobri" da tu situaciju ne koriste na nedolican nacin u svoju korist, nesto na sta su ljudi evolutivno nastimovani i ne moze tek tako da se iskljuci.... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 11, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2017 пре 12 минута, Аурор рече Baš su u Francuskoj najstriktniji zakoni oko oružja... Da svako ima po AR-15, branio bi imovinu lako. Opet si rekao istinu "unazad" (Mada i ta vrsta zaštite spada u funkciju države, što ide u prilog Grizlijevoj prethodnoj tvrdnji) E pa dobro... da u ovoj situaciji svi imaju oruzije, stanje na ostrvu bi bilo daleko podnosljivije... naravno, kad bi se gadjali trolejbusima пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 11, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2017 пре 3 минута, cloudking рече E pa dobro... da u ovoj situaciji svi imaju oruzije, stanje na ostrvu bi bilo daleko podnosljivije... naravno, kad bi se gadjali trolejbusima Ovako ga imaju samo kriminalci, pa neka ovi gledaju šta će da rade... Verovatno "uzmi mi šta hoćeš, samo nemoj da me povrediš, molim te". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 11, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2017 пре 2 минута, Аурор рече Ovako ga imaju samo kriminalci, pa neka ovi gledaju šta će da rade... Verovatno "uzmi mi šta hoćeš, samo nemoj da me povrediš, molim te". Mislim da nema nikakvih problema... sad kada nema drzavnih institucija da im smetaju, ljudi mogu sami da se orgazniuju i da srede stvari na libertarijanski nacin Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 11, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2017 пре 7 минута, cloudking рече Ja sam od starta probao da ukazem na to da su mi ove teme nedovoljno poznate i da je moje ucesce prilicno spekulantsko. U svakom slucaju, sistem u kojem ne postoji neka drzavna kontrola moze da funkcionise samo ako su ljudi dovoljno "dobri" da tu situaciju ne koriste na nedolican nacin u svoju korist, nesto na sta su ljudi evolutivno nastimovani i ne moze tek tako da se iskljuci.... Ако не постоји "државна контрола", то не значи да не постоји било каква контрола. Потпуно либертаријанско друштво ("без државе") не значи одсуство институција, већ само да учешће у тим институцијама буде на добровољној бази. Због тога уопште није неопходно да сви буду "добри". На пример, не значи да не би било полиције, већ да би полиција била приватно обезбеђење/осигурање које би људи сами бирали и плаћали. И онда би имали конкуренцију, па би се фирме такмичиле која ће боље и ефикасније урадити посао. Па би онда они који за време олује затаје остали без претплатника и пропали... Што би другима био сигнал да се добро спреме за следећи пут. На пример. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 11, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2017 пре 2 минута, Grizzly Adams рече Ако не постоји "државна контрола", то не значи да не постоји било каква контрола. Потпуно либертаријанско друштво ("без државе") не значи одсуство институција, већ само да учешће у тим институцијама буде на добровољној бази. Због тога уопште није неопходно да сви буду "добри". На пример, не значи да не би било полиције, већ да би полиција била приватно обезбеђење/осигурање које би људи сами бирали и плаћали. И онда би имали конкуренцију, па би се фирме такмичиле која ће боље и ефикасније урадити посао. Па би онда они који за време олује затаје остали без претплатника и пропали... Што би другима био сигнал да се добро спреме за следећи пут. На пример. Nama cilj da objasnimo, njemu da nas za***ava... Daleko ćemo Grizzly Adams and Млађони је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 11, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2017 Najbolji odgovor na pitanje o globalnom zagrevanu je - ne zanima me, ne dam moje pare. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 11, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2017 пре 55 минута, Grizzly Adams рече Ако не постоји "државна контрола", то не значи да не постоји било каква контрола. Потпуно либертаријанско друштво ("без државе") не значи одсуство институција, већ само да учешће у тим институцијама буде на добровољној бази. Због тога уопште није неопходно да сви буду "добри". На пример, не значи да не би било полиције, већ да би полиција била приватно обезбеђење/осигурање које би људи сами бирали и плаћали. И онда би имали конкуренцију, па би се фирме такмичиле која ће боље и ефикасније урадити посао. Па би онда они који за време олује затаје остали без претплатника и пропали... Што би другима био сигнал да се добро спреме за следећи пут. На пример. Ali zar ne bi takav sistem dovelo do ekstremne polarizacije drustva na dve kategorije na one koji mogu to da plate i one koji ne mogu? Firme koje teze usavrsavanju moraju to da plate, a to onda dize cenu njihovih usluga. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 11, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2017 Управо сада, cloudking рече Ali zar ne bi takav sistem dovelo do ekstremne polarizacije drustva na dve kategorije na one koji mogu to da plate i one koji ne mogu? Firme koje teze usavrsavanju moraju to da plate, a to onda dize cenu njihovih usluga. Па не би дошло до "екстремне поларизације", ма шта то значило, ништа више него сад. Било би свакако различитих нивоа услуга, па би свако бирао шта му одговара и може да приушти. Исто ко што сад, на пример, има различитих врста осигурања за ауто. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 11, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2017 пре 4 минута, Grizzly Adams рече Па не би дошло до "екстремне поларизације", ма шта то значило Pleonazam... moja greska пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 11, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2017 1 hour ago, cloudking рече .. da u ovoj situaciji svi imaju oruzije, stanje na ostrvu bi bilo daleko podnosljivije... Tacno tako. Kada bi svi imali oruzije ljudi bi manje krali i manje bi se sukobili. Bas kako nauka kaze sa teorijom igara. medjutim, da bi razumeo zasto je to tako, moras da razumes teoriju igara, i sta njena istinitonst znaci za ponasanje ljudi. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 11, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2017 пре 18 минута, cloudking рече Ali zar ne bi takav sistem dovelo do ekstremne polarizacije drustva na dve kategorije na one koji mogu to da plate i one koji ne mogu? Uvek ce biti polarizacije drustva na uspesne i neuspesne. Libelarizacija trzista to nece da resi (samo ce malo da umanji razliku.) Ono sto ce libelarizacija trzista da resi je socijalna mobilnost. Onima iz najnizih slojeva drustva bice lakse da dodju u vrh (jer nema regulacija i poreza da ih usporavaju i sprecavaju u tome) i oni sa vrha ce lakse da padaju (nema drzave da ih spasava kao amerika banke u krizi sto je cupala) oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 11, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2017 пре 2 минута, Млађони рече Tacno tako. Kada bi svi imali oruzije ljudi bi manje krali i manje bi se sukobili. Bas kako nauka kaze sa teorijom igara. medjutim, da bi razumeo zasto je to tako, moras da razumes teoriju igara, i sta njena istinitonst znaci za ponasanje ljudi. Jel bismo mogli da vidimo naučni rad u kojem se zaključuje da bi ljudi manje krali i sukobljavali se kada bi svi imali oružje... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 11, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2017 пре 1 минут, Avocado рече Jel bismo mogli da vidimo naučni rad u kojem se zaključuje da bi ljudi manje krali i sukobljavali se kada bi svi imali oružje... Naucni ne postoji jer drzava nece da placa naucnike da im istrazuju potencijalne zakone koje ljudima mogu da daju veca prava. Bas kao sto nece ni da placa naucnike koji hoce da istrazuju globalno zagrevanje iz aspekta koji se ne zavrsava sa "povecajmo porez gradjanima". oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 11, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2017 пре 18 минута, Grizzly Adams рече Па не би дошло до "екстремне поларизације", ма шта то значило, ништа више него сад. Било би свакако различитих нивоа услуга, па би свако бирао шта му одговара и може да приушти. Исто ко што сад, на пример, има различитих врста осигурања за ауто. Privatna policija prevazilazi minarhizam, to je onda anarho-kapitalizam Млађони and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука