cloudking Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 1 минут, Млађони рече Naucnici tamo sa birokratama na onim pariskim ugovaranjima, dogovaraju se da nam uzmu pare, bez da su nam dovoljno kvalitetno dokazali svoj slucaj na osnovu koga hoce da nam uzmu pare? Ako su klimatske promene hoax, onda ce akcije koje budemo sproveli dovesti do cistijeg vazduha i vode za pice... meni je to vrlo dobra pogodba s obzirom da zagadjenje trenutno ubija vise ljudi nego HIV , malarija i ratovi npr*... * - neam pojma, verovatno su i to izmislili пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 2 минута, Млађони рече izgleda da ne razumes... ovako je moralno, ako hoces da uzmes moje pare, moras prvo da mi dokazes zasto mi uzimas. Koju vrednost dobijam? Kapiras? Naucnici tamo sa birokratama na onim pariskim ugovaranjima, dogovaraju se da nam uzmu pare, bez da su nam dovoljno kvalitetno dokazali svoj slucaj na osnovu koga hoce da nam uzmu pare? A ti si baš proučio sve to što oni pišu i dokazuju pa si stekao zaključak da (tebi) nisu dovoljno kvalitetno dokazali... ili možda ako možeš da daš neko vreme i datum kad bi ti odgovaralo da ti dođu na gajbu i održe seriju predavanja kako bi ti prihvatio njihove teorije i radove pa da im javim? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 Управо сада, cloudking рече Ako su klimatske promene hoax ovo niko nije rekao. Ja sam pre mislio da su klimatske promene uzrokovane nekim delom co2, kolikim delom nisam siguran, ali ne mislim da je hoax. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 1 минут, Avocado рече ili možda ako možeš da daš neko vreme i datum kad bi ti odgovaralo da ti dođu na gajbu i održe seriju predavanja kako bi ti prihvatio njihove teorije i radove pa da im javim? ne znam, ja kada mi sbb trazi pare da mi da televiziju, ja proucim program, daju mi tamo pamflet, zasto je njihova televizija bolja od drugih. Kad mi dodje naucnik da mi trazi pare trebalo bi da uradi isto. Krenuli su sa "ce se podavite u vodu" i od tad smo ok slusamo, ali ne vidim nesto da nam se obracaju vise se dogovaraju sa politicarima, oko novih fondova(koje mi placamo) da nam dokazuju da treba da nam uzmu pare. To nije hoax nikakav taj covek ima svaki interes da me slaze, i hocu od njega sto je vise moguce dokaza. Hocu da mi napise knjigu for dummies i da mi je da besplatno. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 Управо сада, Млађони рече ovo niko nije rekao. Ja sam pre mislio da su klimatske promene uzrokovane nekim delom co2, kolikim delom nisam siguran, ali ne mislim da je hoax. Ma dobro, znas na sta mislim... al ajde da preformulisem, ako klimatske promene nemaju veze sa covekovim delovanjem i ne postoji nacin da covek utice na njih onda cemo u najgorem sluaju da ostanemo sa i dalje toplom planetom al bar cistom vodom i vazduhom npr? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 4 минута, cloudking рече Ma dobro, znas na sta mislim... al ajde da preformulisem, ako klimatske promene nemaju veze sa covekovim delovanjem i ne postoji nacin da covek utice na njih onda cemo u najgorem sluaju da ostanemo sa i dalje toplom planetom al bar cistom vodom i vazduhom npr? ne, zato sto oni hoce da podignu cenu benzina. podizanje cene benzina znaci podizanje cene svih namirnica. zato sto sve namirnice koriste benzin prvenstveno za prevoz, zatim za proizvodnju, oranje, traktori itd. Da ne pricam o stvarima koje se od benzina prave. To je specijalno lose za krajeve gde je jako siromastvo, tipa pojedini delovi afrike. Umesto da koriste benzin da proizvode vise jeftine hrane, oni ce morati da koriste skuplja goriva da proizvode manje skuplje hrane. Neka ekonomska logika. To su sve neke posledice podizanje cene benzina. uostalom, Cloudking zamisli koliko ces ti samo biti siromasniji ako cena goriva ode na recimo 200 dinara. A zamisli koliko si mesecno bogatiji ako je cena goriva 100 dinara. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 13 минута, Млађони рече Ne mogu odgovaram i na druge stvari. A pokusao sam. 2013 https://www.ncdc.noaa.gov/sotc/global/201313 The year 2013 ties with 2003 as the fourth warmest year globally since records began in 1880. The annual global combined land and ocean surface temperature was 0.62°C (1.12°F) above the 20th century average of 13.9°C (57.0°F). 2014 https://www.ncdc.noaa.gov/sotc/global/201413 The year 2014 was the warmest year across global land and ocean surfaces since records began in 1880. The annually-averaged temperature was 0.69°C (1.24°F) above the 20th century average of 13.9°C (57.0°F), easily breaking the previous records of 2005 and 2010 by 0.04°C (0.07°F). 2015 https://www.ncdc.noaa.gov/sotc/global/201513 the average global temperature across land and ocean surface areas for 2015 was 0.90°C (1.62°F) above the 20th century average of 13.9°C (57.0°F), beating the previous record warmth of 2014 by 0.16°C (0.29°F). 2016 https://www.ncdc.noaa.gov/sotc/global/201613 Remarkably, this is the third consecutive year a new global annual temperature record has been set. The average global temperature across land and ocean surface areas for 2016 was 0.94°C (1.69°F) above the 20th century average of 13.9°C (57.0°F), surpassing the previous record warmth of 2015 by 0.04°C (0.07°F). Dakle, kao što možeš da vidiš, samo između 2013. i 2016. je veća razlika od one koju si naveo... A uzmi u obzir i ove podatke (iz izveštaja za 2016): This marks the fifth time in the 21st century a new record high annual temperature has been set (along with 2005, 2010, 2014, and 2015) and also marks the 40th consecutive year (since 1977) that the annual temperature has been above the 20th century average. To date, all 16 years of the 21st century rank among the seventeen warmest on record (1998 is currently the eighth warmest.) The five warmest years have all occurred since 2010. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 13 минута, Млађони рече ne znam, ja kada mi sbb trazi pare da mi da televiziju, ja proucim program, daju mi tamo pamflet, zasto je njihova televizija bolja od drugih. Kad mi dodje naucnik da mi trazi pare trebalo bi da uradi isto. Krenuli su sa "ce se podavite u vodu" i od tad smo ok slusamo, ali ne vidim nesto da nam se obracaju vise se dogovaraju sa politicarima, oko novih fondova(koje mi placamo) da nam dokazuju da treba da nam uzmu pare. I sam znas kako funkcionise nauka i naucna zajednica... ne mislis da je malo mnogo nategnuto misljenje da naucnici kuju nekakve zavere sa politicarima? Ok je kad kazes da su politicari djubrad, oko toga se slazemo svi na svim politickim spektrima, ali brt, mi upravo imamo takav naucni sistem da bi smo mogli da izgradimo poverenje u tu nauku... da i kad se pojavi naucnik djubre on brzo bude pojeden od strane samog tog sistema koji je upravo zato i osmislljen. Sta se tebi desilo da izgubis to poverenje? Da se razumemo ne pricam o slepom verovanju u sve sto nauka iznedri, skeptizicam se podrazumeva ali mikro skepticizam, ne makro. Na primer: NAUCNICI NASE SU UVERENI DA JE POVRSINOM MARSA TEKLA VODA mikro skepticizam- Hm, koliko su sigurni? Da li je bas sve dovoljno ispitano? da li su sagledani i geoloski i hemisjki parametri. Geoloske strukture zaista pokazuju recna korita i delte ali u kamenju nije otkrivena dovojna kolicina CO2 u proslosti da drzi planetu dovoljno toplom za tecnu vodu... hm, cekamo dalja ispitianja makro skepticizam (tvoj trenutno u pogledu kl,promena) - e jes boli ga! Nisu ni poslali sonde na mars... lazu... sve fotografije sa marsa su fotosopovane. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 2 минута, Avocado рече 2013 https://www.ncdc.noaa.gov/sotc/global/201313 The year 2013 ties with 2003 as the fourth warmest year globally since records began in 1880. The annual global combined land and ocean surface temperature was 0.62°C (1.12°F) above the 20th century average of 13.9°C (57.0°F). 2014 https://www.ncdc.noaa.gov/sotc/global/201413 The year 2014 was the warmest year across global land and ocean surfaces since records began in 1880. The annually-averaged temperature was 0.69°C (1.24°F) above the 20th century average of 13.9°C (57.0°F), easily breaking the previous records of 2005 and 2010 by 0.04°C (0.07°F). 2015 https://www.ncdc.noaa.gov/sotc/global/201513 the average global temperature across land and ocean surface areas for 2015 was 0.90°C (1.62°F) above the 20th century average of 13.9°C (57.0°F), beating the previous record warmth of 2014 by 0.16°C (0.29°F). 2016 https://www.ncdc.noaa.gov/sotc/global/201613 Remarkably, this is the third consecutive year a new global annual temperature record has been set. The average global temperature across land and ocean surface areas for 2016 was 0.94°C (1.69°F) above the 20th century average of 13.9°C (57.0°F), surpassing the previous record warmth of 2015 by 0.04°C (0.07°F). Dakle, kao što možeš da vidiš, samo između 2013. i 2016. je veća razlika od one koju si naveo... A uzmi u obzir i ove podatke (iz izveštaja za 2016): This marks the fifth time in the 21st century a new record high annual temperature has been set (along with 2005, 2010, 2014, and 2015) and also marks the 40th consecutive year (since 1977) that the annual temperature has been above the 20th century average. To date, all 16 years of the 21st century rank among the seventeen warmest on record (1998 is currently the eighth warmest.) The five warmest years have all occurred since 2010. da opet citiram sebe, boldirano je bitno( mladjoni: od 1990 do 2012, avocado: above 20th century avrage) evo sa ipcc, promena temperature od 1990 do 2012 je oko 0.2 stepena celzijusovih oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 6 минута, Млађони рече uostalom, Cloudking zamisli koliko ces ti samo biti siromasniji ako cena goriva ode na recimo 200 dinara. A zamisli koliko si mesecno bogatiji ako je cena goriva 100 dinara. Ovo me pomalo podseca na dilemu od pre 50 godina "zamisli koliko ces biti siromasan kad dodju traktori i poljoprivredne masine pa te vise niko ne placa za nadnicu" пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 Управо сада, cloudking рече I sam znas kako funkcionise nauke i naucna zajednica... Znam, i ipcc ne funkcionise tako. ipcc ima "naucne radove" koji nisu peer review. ipcc ima vise birokrata zaposlenih nego naucnika. ipcc ima "non disclosed" podatke, koje nece da nam pokaze. Kapiras sad zasto im ne verujem puno? jer nisu naucna zajednica, nego mesavina politicara i birokrata u agenciji koja je stvorena da dokaze da ce da se podavimo u vodu, i od toga zive i imaju svaki interes da to dokazu. I na sve to dodaj da im deo radova nije peer review, dodaj da su vec imali mail skandale gde su pricali o laziranju podataka, dodaj da imaju sakrivene podatke. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 2 минута, cloudking рече Ovo me pomalo podseca na dilemu od pre 50 godina "zamisli koliko ces biti siromasan kad dodju traktori i poljoprivredne masine pa te vise niko ne placa za nadnicu" .... valjda je logicno da ako ti je gorivo skuplje da ces imati manje para za druge stvari...... mislim elektricni auti postoje, ljudi ih ne kupuju, jer ne valjaju..... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 4 минута, Млађони рече da opet citiram sebe, boldirano je bitno( mladjoni: od 1990 do 2012, avocado: above 20th century avrage) Jel se ti drogiraš? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 пре 9 минута, Млађони рече uostalom, Cloudking zamisli koliko ces ti samo biti siromasniji ako cena goriva ode na recimo 200 dinara. A zamisli koliko si mesecno bogatiji ako je cena goriva 100 dinara. Ne treba ti ama bas nikakvo obrazovanje da skapiras da su rezerve fosilnih energenata ogranicene, znaci kad tad ce ih potrosimo. Zar nije dobra stvar da vec u pripremi imamo plan B za taj scenario? Citava nasa civilizacija pociva n tom gorivu i transportu. I kad crevo jednog dana cvrcne, sta ce da se desi? Totalni kolaps. A pogotovu sto MORAMO da ostavimo ogromen rezerve nafte za slucaj presusivanja jer u ovom trenutku nismo ni blizu da smislimo adekvatnu zamenu za avio goriva... a zamisli da planeta ostane bez avio saobracaja odjednom zato sto je inbredima iz teksasa zanimljivo da izbacuju sto vise crnog dima iz kamioneta? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 10, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2017 Управо сада, Avocado рече Jel se ti drogiraš? Jel ti kapiras da smo pricali o 1990 godini koja nije isto sto i prosek 20tog veka? da, naravno da se drogiram. #samokazem oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука