Jump to content

Глобално загревање - да ли је већ касно да избегнемо катастрофу

Препоручена порука

пре 15 минута, Млађони рече

A ko je sumnjao u sadasnje podatke ne razumem? Pokazuju zagrevanje od 0.2 stepena celzijusovih u poslednjih 30 godina.

Imamo veće povećanje od toga samo u poslednjih nekoliko (4-5) godina...

Propustio si da odgovoriš na pitanje kada smo razvili metode da merimo 0,1 stepeni celzijusa i koje su to metode?

Цитат

mislim da me ne razumes, ja ne sumnjam u podatke, ja sumnjam o predikcije vec sam ti to jednom objasnjavao ali se izgleda nismo razumeli.

U koje predikcije naučnika sumnjaš i na osnovu čega?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Avocado рече

Propustio si da odgovoriš na pitanje kada smo razvili metode da merimo 0,1 stepeni celzijusa i koje su to metode?

Od kada imamo bolje pravljene termometre, ljude koji su vise posveceni tome da podatke upisuju precizno i veci broj termometara svud po svetu.

+ satelitski podaci koji su relativno skoro zaziveli koji su najprecizniji, ne mozes da imas marginu greske u racunananju proseka jer meris vece povrsine od jednom.

Цитат

Imamo veće povećanje od toga samo u poslednjih nekoliko godina...

Nemamo. Mislim da nisi gledao grafove. Od 1980 do danas skok temperature je 0.2 stepena celzijusovih.

Цитат

U koje predikcije naučnika sumnjaš i na osnovu čega?

Sve. Na osnovu toga sto je to nauka koja ima toliko varijabli da ne moze vreme za beograd da pogodi precizno u sledecih 10 dana. 
Al mi zato ovde predstavlja slucaj da mora da mi digne cenu svega na osnovu 0.2 stepena precizno izmerenog rasta temperature od 1980 do danas. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Млађони рече

Od kada imamo bolje pravljene termometre, ljude koji su vise posveceni tome da podatke upisuju precizno i veci broj termometara svud po svetu.

+ satelitski podaci koji su relativno skoro zaziveli koji su najprecizniji, ne mozes da imas marginu greske u racunananju proseka jer meris vece povrsine od jednom.

Od koje godine?

Цитат

Nemamo. Mislim da nisi gledao grafove. Od 1980 do danas skok temperature je 0.2 stepena celzijusovih.

Imamo. Bojim se da si gledao glupe grafove na glupim zaverološkim blogovima i kanalima...

Цитат

Sve. Na osnovu toga sto je to nauka koja ima toliko varijabli da ne moze vreme za beograd da pogodi precizno u sledecih 10 dana. 

Da... to su te "razumne" primedbe... :)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Avocado рече

Imamo. Bojim se da si gledao glupe grafove na glupim zaverološkim blogovima i kanalima...

ok..

Цитат

Od koje godine?

Moze li valjda da se slozimo da podaci sa termometra 1930 o prosecnoj temperaturu nisu toliko precizni koliko podaci sa termometara u 2012? 

Da... to su te "razumne" primedbe... :)

Kad neko oce da uzme moje pare i da mi digne cenu svega, svaka primedba je razumna. Taj mora MNOGO dobro da dokaze svoj slucaj kojim opravdava to. :)

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Млађони рече

Mladjo, ovo je skroz druga stvar... neuporedivo je maltene sa predvidjanjima klimatskih promena.

• Волим 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Avocado рече

evo sa ipcc, promena temperature od 1990 do 2012 je oko 0.2 stepena celzijusovih 

zEfu12rSRtuwXR57l2AjQA.png

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Mladjo, ovo je skroz druga stvar... neuporedivo je maltene sa predvidjanjima klimatskih promena.

cek prvo da vidim sa avokadom sta ce da kaze za ovaj okacen ipcc i promeni od 0.2 stepena koja je sa "zavero-blogova" 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Млађони рече

evo sa ipcc, promena temperature od 1990 do 2012 je oko 0.2 stepena celzijusovih

U kojoj ti godini pišeš ovo?

Javljaš nam se iz 2012e? :)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

U kojoj ti godini pišeš ovo?

Javljaš nam se iz 2012e? :)

ajd daj za do 2017 pa da se izvinim i kazem kako si u pravu da je temperatura povecana za mnogo vise od 0.2 

Подели на овим сајтовима

Онда морате да одбаците и Миланковићеву теорију. У ствари не морате ништа, и онако сте одавно доследности рекли ”лаку ноћ” и из науке бирате оно што вам не противуречи идеологији, а остало се све меље у машини вулгарног скептицизма. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

Онда морате да одбаците и Миланковићеву теорију. У ствари не морате ништа, и онако сте одавно доследности рекли ”лаку ноћ” и из науке бирате оно што вам не противуречи идеологији, а остало се све меље у машини вулгарног скептицизма. 

Za sta mora da odbacimo milankovicevu teoriju? Ja ne odbacam nista samo mi price o preciznosti temperature pre 100 godina ne piju vodu, da ne mogu da prave komparacije tih temperatura i temperatura danas u 0.1 stepen celzijusov... 

Mislim mozda moze ali bih voleo da mi objasni neko kako, gde to mogu da vidim?
Gde mogu da vidim metode merena temperature 1930? Gde mogu da vidim metode merenja temperature 1200te. Gde mogu da proverim koliko su tacno precizne te metode? Jel su merili u 0.1 stepen u 1 stepen ili su imali gresku od mozda dva tri stepena? 

kao sto rekoh, rado cu pojesti "humble pie" ako mi neko objasni kako i koliko je precizno? 

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Млађони рече

Moze li valjda da se slozimo da podaci sa termometra 1930 o prosecnoj temperaturu nisu toliko precizni koliko podaci sa termometara u 2012? 

Da se složimo oko nečega o čemu ja nemam pojma, a po svemu sudeći ni ti?  :D

пре 23 минута, Млађони рече

Kad neko oce da uzme moje pare i da mi digne cenu svega, svaka primedba je razumna. Taj mora MNOGO dobro da dokaze svoj slucaj kojim opravdava to. :)

Ozbiljna i racionalna primedba na tvrdnje naučnika svakako nije prva stvar koja ti padne na pamet, a za koju izgleda ne znaš ni da li je uopšte tačna...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

Da se složimo oko nečega o čemu ja nemam pojma, a po svemu sudeći ni ti?  :D

Ok ako ne moze da se slozimo oko toga. 

realno, bas me briga, sve si u pravu, ce pocrkamo u vodu. :)

Ozbiljna i racionalna primedba na tvrdnje naučnika svakako nije prva stvar koja ti padne na pamet, a za koju izgleda ne znaš ni da li je uopšte tačna...

izgleda da ne razumes... ovako je moralno, ako hoces da uzmes moje pare, moras prvo da mi dokazes zasto mi uzimas. Koju vrednost dobijam? Kapiras?
Naucnici tamo sa birokratama na onim pariskim ugovaranjima, dogovaraju se da nam uzmu pare, bez da su nam dovoljno kvalitetno dokazali svoj slucaj na osnovu koga hoce da nam uzmu pare? 

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Млађони рече

ajd daj za do 2017 pa da se izvinim i kazem kako si u pravu da je temperatura povecana za mnogo vise od 0.2 

Siguran sam da umeš i sam da nađeš...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...