ВИЛМА Написано Јул 29, 2016 Пријави Подели Написано Јул 29, 2016 Uhhhh ... kako znam i umem. Maštam o otkazu Aquilius Cratus, АлександраВ, Лидија Миленковић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јул 29, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2016 Е да смо ми нормална држава, и ви који се са таквим стресом свакодневно суочавате имали бисте различите бенефиције и награде и својеврсни програм подршке. Ви сте друштву драгоцени, свако ко уме и жели да се бави оваквим и сличним проблемима мора бити сачуван и подржан. Али не, не у овој земљи ових дана Poslato sa HUAWEI SCL-L01 uz pomoć Tapatoka Suncokret54, Rassoban, ВИЛМА and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јул 29, 2016 Пријави Подели Написано Јул 29, 2016 Znamo mi to,draga, ali državu briga i za nas i za ljude sa kojima radimo. Ronald, Rassoban, Лидија Миленковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Јул 29, 2016 Пријави Подели Написано Јул 29, 2016 2 minutes ago, ВИЛМА рече ali državu briga i za nas i za ljude sa kojima radimo. I za ljude, uopšte. Лидија Миленковић, АлександраВ, ВИЛМА and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јул 29, 2016 Пријави Подели Написано Јул 29, 2016 Ccc kakvi ste, tisina tamo nas vrli premijer se ubija od posla, vidite koliko se trudi da nama obezbedi boljitak, ni ne znate koliko nam dobro ide Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јул 29, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2016 ....добро иде и ауто без кочница, чак иде одлично Не, стварно, шалу на страну, како бисмо могли макар мало да побољшамо ову тешку причу? Да причамо, пишемо, то већ радимо. Мислим, људи којима је то важно, већ то раде. Људи који воле људе и којима је стало, већ имају те добре потезе, разумевање, дају подршку итд. И то је то. Како повећати свест код људи којима није стало, како их пробудити, "продобрити". Држава и службе су такве какве јесу, и ту је углавном све речено. Шта ми можемо да урадимо? Признајем, често сам и сама имала добру вољу да помогнем и била веома потрешена неком причом, али моја конкретна помоћ је изостала, из различитих разлога, а најчешће је то нека врста лењости и недостатак оног стартног погона - устани, узми кило хлеба и однеси. Тако мало. А ја ништа Често се осећам веома лоше због тога. Suncokret54, Светислав Павловић, Rassoban and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 29, 2016 Пријави Подели Написано Јул 29, 2016 5 hours ago, ВИЛМА рече Uhhhh ... kako znam i umem. Maštam o otkazu Svaka cast, jedan od najtezih poslova koji postoje narocito u ovim propalim zemljama. Suncokret54, Rassoban, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јул 29, 2016 Пријави Подели Написано Јул 29, 2016 Iskreno, pojedinacno gotovo nemoguce. Eventualno kao skretnicari, da smo mi informisani i da mozemo da uputimo ljude gde mogu da potraze pomoc. Takve stvari zahtevaju ili sistemska resenja ili dobru organizaciju, koja moze da povuce. Pojedinci mogu samo da se slome u dodiru sa takvom mukom. Osnovno je proceniti svoje stvarne kapacitete, biti informisan gde ljudi mogu da se obrate, i znati i sam da potrazis pomoc kad se uplices u taj krug pomagaca. To mozda najvise fali ljudima koji rade na terenu, da imaju oni sa kim da prodju sve to sto dozive, cuju, vide. Sada koliko mi se cini su prepusteni sebi, a lako covek izgori. Oni moraju takodje imati podrsku da bi mogli svakodnevno da rade to sto rade, pri tom ni ne pominjem finansije, to je tek misaona imenica. Ljudi koji se time ne bave mogu ako osete priziv da se prikljuce nekoj organizaciji, gde ce biti dobro pripremljeni i obuceni jer i kao volonteri nije dovoljno samo dobro zeleti. Mozemo da apelujemo, da podizemo i svoju i tudju svest o ovim problemima, da se edukujemo i naoruzamo strpljenjem, molitvom i ljubavlju. Дијана., АлександраВ, ВИЛМА and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јул 29, 2016 Пријави Подели Написано Јул 29, 2016 13 hours ago, Ronald рече Ali kad u krajnje siromasnim uslovima dobijes dijete, onda moras preuzeti i odgovornost za njega. Postavlja se pitanje da li ga ostaviti u tim uslovima u kojima mozda nece prezivjeti, razviti se ili ga dodjeliti nekoj hraniteljskoj porodici, koja ga isto tako cesto moze primiti radi nekog ne bas velikog novca? Ipak su krajnje neodgovorni ljudi koji uopste pomisljaju o dijetetu, a nisu u stanju najosnovnije da mu pruze. Neko ce reci da sam sebican, ali nemam mnogo tolerancije za te ljude, bitno mi je djetence. А зар није боље и хуманије помоћи том крајње сиромашном човеку, да му се да шанса да ради и да заради Роналде. Можда је то дете једина срећа у њиховим животима. Па ако је човек сиромашан , зар му треба одузети оно што има, и могуће једини разлог и вољу за животом тог сиромашног човека Роналде, или треба помоћи и том човеку и породици да васпитавају и одхране дете. Suncokret54, АлександраВ, Дијана. and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јул 29, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2016 Ма слажем се са тобом Јелена, нисам ни мислила да ми сви сада кренемо тако по тим "теренима" и обављамо тај "стручни" део замисли само, па срушили би цео државни систем. Мислила сам онако обично, људски, када приметимо или знамо да неко има проблем, на самом почетку када још није та прича стигла до тог степена да се укључују службе, одузимају деца, затварају људи и слично (мада мислим да можемо и тада). Не знам, можда бисмо ми, остали људи могли да будемо од користи у некој превентиви озбиљних социјалних проблема, ми можемо да лечимо сиромаштво код других људи, немогуће је да баш за све треба организација, служба, обука и тренинг. Па људи смо, сви смо се сигурно сусрели са проблематичним појединцима и породицама у неком свом окружењу, па смо им се нашли. Не могу да прихватим да не можемо да помогнемо једни другима. Знам сигурно да и оно када седнеш и попричаш са комшиницом уз кафу и постепеним отварањем избациш из себе понешто, може да буде лековито и превентивно. Ето, лековито као и овај форум, као и Црква.нет, као и још много тога. Плус још оно што бисмо могли и материјално да помажемо једни другима више. Када видиш да колегиница нема доручак, па поделиш са њом свој. Нису то само паре, то је некако, не знам како да се изразим, рецимо осетљивост за потребе других, које ми можемо намирити уз веома мали напор. Као када људи ставе стари хлеб у чисту кесу и вежу је за контејнер, а не баце га у прљаву кесу са осталим смећем у контејнер. Можда звучи смешно, можда се чини да су то ситнице, али знам из личног искуства, нечије смеће за другог може бити решење, спас. Suncokret54, Јелена011, Rassoban and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јул 29, 2016 Пријави Подели Написано Јул 29, 2016 Hehe jaoj napisala bih poduze al nemam kad,u principu, da ta ideja komsijska je nesto sto bi najveci efekat imalo. Jer da se ne lazemo i ako svega imamo fali nam vreme bre. Skoro komentarisem s jednom prijateljicom, kako bismo obe volele da mozemo pomoci jedna drugoj vise, ali ona zivi u surcinu, mi na medaku, deca, muz, obaveze, pa sile nema, pored sve ljubavi zelje i volje. Najvaznije je nekad i umeti saslusati drugog, ali iskreno i imati vremena za to. To vecini fali. Zato i pominjem organizacije, volontiranje i sve to, jer ti mozes recimo izdvojiti sat, dva tri nedeljno za nekog, tebi je to ko kuca veliko al nekom starom recimo bolesnom i nepokretnom treba daleko vise i onda se smenjuje nekoliko volontera. Sto se finansijske pomoci tice, imam vise iskustva sa primanjem iste i moram reci da mogu knjigu o tome da napisem. Ne mali broj puta sam se osetila kao najveci idiot na planeti, puno puta sam cula "ti moras da me pustis da ti pomognem da bi se ja spasio i skupio poene za nebo", pa sunce ti zarko sta sam ja poligon za skupljanje tudjih dobrih dela...Mogu samo da kazem jedno veliko hvala forumasima sa nekadasnjeg verujema i divnim ljudima sa kojima vise i nisam u nekom kontaktu kao tad, ali ne prodje dan da ih se ne setim i da se Bogu ne pomolim za njih. Kao neko ko je bio sa one strane kad cujem zanose o pomaganju bolesnim i ljudima koji nemaju stresem se koliko ljudi ne shvataju specificnost tog odnosa i koliko tu treba promisljanja i svega i koliko je dobra volja ono 5% svega. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 29, 2016 Пријави Подели Написано Јул 29, 2016 42 minutes ago, Ненад. рече А зар није боље и хуманије помоћи том крајње сиромашном човеку, да му се да шанса да ради и да заради Роналде. Можда је то дете једина срећа у њиховим животима. Па ако је човек сиромашан , зар му треба одузети оно што има, и могуће једини разлог и вољу за животом тог сиромашног човека Роналде, или треба помоћи и том човеку и породици да васпитавају и одхране дете. A šta ako nema posla ni mogucnosti u truloj državi da li treba taj covjek da bude iskrenije prema sebi i kaže da nije sposoban za podizanje dijeteta i da zbog toga možda ne bi trebao da ga ima. Jedna je stvar ako ti padnes finansijski dok imaš djecu, a sasvim druga kad u krajnjem siromaštvu odlučis da će te mozda dijete usreciti i da bi zbog toga mozda treba da ga imaš. Svi koji se odluce za dijete, preuzimaju i odgovornost za njega. Drzava ne bi trebala da odlučuje ni o čijoj djecu, kao što ne bi trebala ni da daje pomoć bilo kome ko hoće da dobije dijete, a nije sposoban da mu pruži ni najosnovnije. Danas je dijete mnogo teže i skuplje podizati nego nekad zbog čega ljudi trebaju da budu i mnogo odgovorniji. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јул 29, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2016 4 minutes ago, Ronald рече Danas je dijete mnogo teže i skuplje podizati nego nekad zbog čega ljudi trebaju da budu i mnogo odgovorniji. Када је дете у питању не можеш бити мање одговоран или одговорнији. Мораш да будеш одговоран. Нема ту градације. 8 minutes ago, Ronald рече kao što ne bi trebala ni da daje pomoć bilo kome ko hoće da dobije dijete, a nije sposoban da mu pruži ni najosnovnije. Пошто сам више пута прочитала овај твој став, интересује ме, према твом мишљењу, коме држава треба да даје помоћ? Које би то, по теби, биле категорије које држава треба да помаже, и да ли ту мислиш само на новчана и друга материјална давања, или и на неке друге облике помоћи? Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јул 29, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2016 10 minutes ago, kordun рече socijalni radnici А због чега тако мислиш? Само ме онако интересује, ако хоћеш да ми објасниш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јул 29, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2016 Управо сада, kordun рече zato sto ti ljudi zive od ljudske nesrece А зар не бисмо могли да кажемо да ти људи живе помажући другима који су унесрећени? А живе од свог рада. Од људске несреће живе макрои, нарко босови, робовласници, диктатори, многи зли људи. Дијана., JESSY, Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука