Гости Guest Написано Јул 19, 2016 Гости Пријави Подели Написано Јул 19, 2016 Dobra tema za razgovor. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Јул 20, 2016 Пријави Подели Написано Јул 20, 2016 @ ............. Треба помоћи свештенству и на овај начин, јер ово заиста јесте помоћ. Знам да сам више пута био у ситуацији, било као вероучитељ било као појац у певници, када ме неко похвали или пак не да ниједан коментар на оно што сам учинио, а ја бих тако волео да ми се каже шта не ваља (јер увек може боље, а да не причам тек кад је лоше а сви ћуте) - па да се поправљам. На крају сам за неке ствари отворено питао старешину. Рекао ми је искрено како види те неке ствари и заиста ми отворио нове видике. Само, ја сам ЖЕЛЕО да чујем критику како бих се усавршавао и поправљао. Ово твоје писање неће лећи на душу само онима који не желе више и боље, али они и нису циљ овог писанија. Њима ће Господ у своје време дати, кад им срце буде спремно. Сваки добронамерни свештеник ће овде имати жељену повратну информацију и моћи бар мало да види себе у огледалу. Наравно, може се о овом још шире и дубље, али ово је дивно и са мером - за почетак. П.С. Све ово што си написао важи и за вероучитеље, јер су и они најчешће беседници и то пред врло озбиљним и критички настројеним делом Цркве - ђацима. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LogosAgape Написано Јул 20, 2016 Пријави Подели Написано Јул 20, 2016 Postoji velika razlika pre svega u pristupu sveštenika, mislim valjda su svi oni kompetentni da pouče i nauče, ali ljudi su pa često eto "kažu nešto" narodu onako, nešto manje poetski ili pastirski, malo se zapamti. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 20, 2016 Пријави Подели Написано Јул 20, 2016 beseda u toku liturgije je veoma znacajna...ona treba da narodu priblizi i prakticno objasni citat iz Svetog Pisma citan tog dana...znaci , objasniti narodu sta to treba da znaci i dopuniti primerima iz svakodnevnog zivota... nema svaki svestenik taj dar...a mora se priznati da neki svestenici procitaju neki tekst napisan sebi u bradu da ih niko i nista ne razume....samo da otaljaju svoj posao... primetila sam da neki svestenici svake godine citaju isti tekst.... naravno, ima i onih drugih, koji svojim recima bas besede....jasno, glasno, razumljivo, sa enuzijazmom i puno ljubavi....takve bih slusala satima.... АлександраВ, Goku and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука