Jump to content

Црквено беседништво данас

Оцени ову тему

Препоручена порука

@ .............

Треба помоћи свештенству и на овај начин, јер ово заиста јесте помоћ.

Знам да сам више пута био у ситуацији, било као вероучитељ било као појац у певници, када ме неко похвали или пак не да ниједан коментар на оно што сам учинио, а ја бих тако волео да ми се каже шта не ваља (јер увек може боље, а да не причам тек кад је лоше а сви ћуте) - па да се поправљам. На крају сам за неке ствари отворено питао старешину. Рекао ми је искрено како види те неке ствари и заиста ми отворио нове видике. Само, ја сам ЖЕЛЕО да чујем критику како бих се усавршавао и поправљао. Ово твоје писање неће лећи на душу само онима који не желе више и боље, али они и нису циљ овог писанија. Њима ће Господ у своје време дати, кад им срце буде спремно. Сваки добронамерни свештеник ће овде имати жељену повратну информацију и моћи бар мало да види себе у огледалу. Наравно, може се о овом још шире и дубље, али ово је дивно и са мером - за почетак.

П.С. Све ово што си написао важи и за вероучитеље, јер су и они најчешће беседници и то пред врло озбиљним и критички настројеним делом Цркве - ђацима.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Postoji velika razlika pre svega u pristupu sveštenika, 
mislim valjda su svi oni kompetentni da pouče i nauče,
ali ljudi su pa često eto "kažu nešto" narodu onako,
nešto manje poetski ili pastirski, malo se zapamti.

Подели на овим сајтовима

beseda u toku liturgije je veoma znacajna...ona treba da narodu priblizi i prakticno objasni citat iz Svetog Pisma citan tog dana...znaci , objasniti narodu sta to treba da znaci i dopuniti primerima iz svakodnevnog zivota...

nema svaki svestenik taj dar...a mora se priznati da neki svestenici procitaju neki tekst napisan sebi u bradu da ih niko i nista ne razume....samo da otaljaju svoj posao...

primetila sam da neki svestenici svake godine citaju isti tekst....

naravno, ima i onih drugih, koji svojim recima bas besede....jasno, glasno, razumljivo, sa enuzijazmom i puno ljubavi....takve bih slusala satima....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...