Jump to content

JAVITE SE POMOZITE

Оцени ову тему

Препоручена порука

4 hours ago, Јелена011 рече

Pre god dana je isto bilo, samo su joj deca bila manja i nije davala casove i prevode nego pomoc po kuci. U sustini problem je sto su ovakve stvari tesko proverive, sto je sasvim moguce da deca i ona nemaju, ali da je situacija drugacija i uzroci drugaciji. Al okreni obrni tekst je pun rupa svih vrsta, vidi se da je sklepan. Apeli za pomoc koji su validni, izgledaju sasvim drugacije i zaista je ruzno igrati se na taj nacin.

Prosle god je pominjala kiriju, sad zivi kod nekog, gde je bila izmedju?

Нисам нешто баш сигуран да је фејк. На овом линку горе од пре годину дана стоји и њен фејсбук профил, мени барем не делује лажно. А што се тиче самог текста апела, можда она не уме другачије да га састави, па нама звучи чудно? Не знам...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 31
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Наравно, само што 'ми' нисмо тема, него апел за помоћ :)

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, ВИЛМА рече

Vas niko ne sprečava da joj uplatite novac, na koji god od ova dva računa.

Спречава ме...................безпарица. Да имам, уплатила бих, без проблема. :(

Али могу се помолити за њу и њену дјецу. Могу је упутити ка неким хуманитарним организацијама које се баве оваквим случајевима. Ето, толико могу. 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

33 minutes ago, GeniusAtWork рече

Нисам нешто баш сигуран да је фејк. На овом линку горе од пре годину дана стоји и њен фејсбук профил, мени барем не делује лажно. А што се тиче самог текста апела, можда она не уме другачије да га састави, па нама звучи чудно? Не знам...

Genije, moguce da smo Vilma i ja samo oguglale i da nazalost ovo nije prvi nego ko zna koji apel pvog tipa.

Ima raznih ljudi, znas koliko znam zena koje tako operisu po crkvama, sa sto postojecom sto nepostojecom decom i kakvih sve prica ima.

Kad ih se naslusas toliko vise ne gledas na to tako naivno kao na pocetku, pre svega jer se ti iscimas i izdajes mnogo puta dok dobrano ne izlupas glavom o zid. Kao sto rekoh, vrlo je moguce da delovi price nisu fejk, ali ne bi verovao kakvih horora ima i kako sve ljudi ne manipulisu. Ne rade to iz dosade naravno i obicno tesko jako tesko zive, al to je uvek samo deo price. Previse je toliko potrebitih ljudi da nazalost malo opreza nije na odmet.

Ja sam uvek za pomoc, ali konkretnim ljudima koje znam. Da zaradjujem kao narodni poslanik, a ne da sam nezaposlena, pa ne bi mi bilo dovoljno da pomognem svima koje licno znam.

Ovako fejsbuk reporter i jedan forum meni nisu dovoljan kredibilitet, pored svih nelogicnosti u samom tekstu. To je za mene i vise nego dovoljno da se upali lampica. A kao sto Foku rece, ima nekoliko forumasa aktivnih iz NS, idite upoznajte zenu, pa skupice se nekako. Nisu ljudi kamena srca niti iko kaze da ne treba pomagati.

Iako mogu svasta da kazem za mnoge ljude u centrima za soc rad, znam i da tamo rade posveceni ljudi koji nisu totalni retardi verovali il ne. Pa ni jedna nasa forumasica koja se javila, a koja tamo radi sigurno nije od kamena. Razumes? Valjda je zena ne samo kao roditelj nego i kao strucnjak, malo strucnija da namirise neke stvari ;)

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Део текста у првом посту (обојен црвеном бојом), преузет је са доњег линка. Жена је спојила делове текстова који су о њој раније, у два наврата, објављени, а нешто је и дописала овде на форуму.

11760321_1647327208840168_80122402814791  5.9.2015.

https://facebookreporter.org/2015/09/06/срби-помозимо-марији-и-њеној-дјеци-и-н/

Од септембра да сада променило се то што је Марија са децом прешла да живи у једну собицу на периферији Новог Сада. Добра вест је да је млађа девојчица проходала, да су здраве и да су заједно. Маријин случај је веома компликован – не може да оствари никаква права нити да добије било какву помоћ док се не реши судски поступак који се одуговлачи већ дуже времена… А за то време треба живети… све време на ивици опстанка и без икаквог примања. https://facebookreporter.org/2016/07/02/молим-вас-јавите-се-помозите-ми-да-ост/#comments

"Са Маријом Поповић можете контактирати преко њеног мобилног телефона 061-298-5831 како би сва помоћ у новцу, храни, одећи ишла директно Марији и њеној деци."

Није фејк.

Подели на овим сајтовима

Amin. Nikad ne znas ko se s kakvom bitkom bori, ne sudi da ti ne bi biolo, sudjeno.Spavaju Hvala bratu koji mi je pomogao i nahranio djecu i ja sam jela veceras. Krpljen je text, nemam svoj racunar. text je objavljen u facebook reporteru..slava Bogu i hvala na trljenjeu, ostala sam sa svojom djecom.Ljudi ko ljudi. Sudite. Sta treba da dokazem da govorim istinu?slike fotografije..dodjite uvjerite se. Ja sam sama s djecom od prosle godine. Da znam da ce "pomoci", slikala bih vam izvjestaje dokorske o mo stanjunakon tuca, pomoci da vjerujete..Ja vjerujem i cu vjerovati.  Da, nemam svoj racunar, da u sobici sam s djecom, uoliko ima nekog iz Novog sada moze doci da nas upozna vidi papie. necastivi ne spava. Iskusenja. Ljudi, nikad ne znate sta ce vas snaci. da mi je neko rekao da cu se naci u ovakvoj situaciji..Naravno ne bih vjerovala. Na koji nacin se govori na koji nacin se pita za pomoc. na koji nacin treba pitati..Ja one nemaju vremena na cekanje institucija cekanje svega..Samo prolaze dani,,hvala ti brate sto si pomogao

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, maraja рече

Na koji nacin se govori na koji nacin se pita za pomoc. na koji nacin treba pitati

И ја се придружујем питању - на који?

8 minutes ago, maraja рече

Ljudi, nikad ne znate sta ce vas snaci. da mi je neko rekao da cu se naci u ovakvoj situaciji..Naravno ne bih vjerovala.

Подели на овим сајтовима

sada citam sta ste piali.hvala vam. Bogu hvala za sve. "Grabim"momente kada spavaju. covjek dobre duse koji nas je primio radi nocu, njegova stvar, tada koristim racunar. Treba mi pomoc ljudi. Zasto smo ovakvi?!

Ne samo to, navodno dobila lk, nije knjizicu, navodno proces u toku, on ne isplacuje alimentaciju, a ona ne sme da podnese u csr zahtev za pomoc da ne oduzmu decu. Pa ta prica o prijavi boravka, uh sto je tesko da odes u mup i prijavis adresu, i kad bi socijalno gledalo to gde je ko prijavljen u ovakvim slucajevima. Ako je vec proces u toku sto se ne obrati sluzbi csr? I kakve veze imaju hranitelji sa ovim, i taj dobri cika koji joj je krstio decu, svaka dva dana radi pa nema kompjuter, a nje eto jutros. Sto nelogicnosti u tekstu plus stil, plus devizni racun, plus previse pobozne patetike.

Ne mogu da prijavim adresu kada gazda-covjek koji nas je primio nema vlasinicki list. Ne mogu da prijavim djecu na adresu bez resenja sudskog da sam dobila starateljstvo. to su zakoni, protiv toga ne mogu. zdravstvenu knjizicu nemam, eto nemam pa nemam.treba l da spominjem Boga u kontextu zdravstveene knjizice koja bi mi bila potrebna da dobijem djecji dodatak.?! Imam knjizicu u slucaju hitnog slucaja, jer nosim njegovo prezime i dalje Nije tesko otici u mup..za djecu mi vise ne treba njegov potpis novac je potreban i neko ko bi nas prijavio na istu adresu. Ljudi, svi imamo problema, iskusenja. Umorna sam, cri energiju sve ovo sto pisem, Obracala sam se centru. Hraniteljske imaju veze itekako. Cika nije cika covjek koji nas je bogu faala primio i niko naravno nema strpljenja da slusa jer se ne mijenja skoro nistaa. ne mogu zabraniti ljudima godisnje odmre, mijenjati godisanj doba, imam 2 andjela i zauvjek cu ima ostati majka. A nje eto jutros. cemu sarkazam? da, dobar covjek koji je imao strpljenja radi nocu 2 noci pa 2 noci slobodan i preko dana se ponekad posluzim. Ljudi o cmu se radi?Postavila sam  isprekidan text,,postavila "slucajno"ne bii se ko javio. Trebalo mi je vremena da odbijem drzavljanstvo, trebalo je vremena izaci iz bolnice sa malom Bogu fala trci. Spavaju a majka objasnjava gresnicima a sama ista. I onda se moli za oprost

Подели на овим сајтовима

Марија, не знам шта бих вам рекла. Чувајте се, надам се да ћете ускоро успети да решите бар део проблема који су вас снашли. Добри људи су свуда око нас. Нисте сами, иако сте вероватно усамљени у вашој борби. Желим вам свако добро.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Nisam bia na ovom forumu ranije, neko je postavio moj raniji apel. Ne vidim jasno odgovor nesto sto je neko postavio. organizacijama se sada obracati mogu i jesam i obracacu se..ne moze dovijeka tako Ja djecu treba da smjstim u obdaniste da nadjem kakvgod posao, dobri ljudi.dajte ljudi, dozovimo se..Aman znam svega ima Sama znam kolko sam puta bila nasankana.Ne znam ..Ljudi nisam odavde...pola je kopirano iz novina gdje je objavljeno pola sam dodala da bih dok spavaju napisala.LJUDI ja sam od krvi i mesa gresnica ko i svako od vas il veca.

Подели на овим сајтовима

Opet isprekidano pisem, , otici cu u krevet uz Isusovu molitvu. napisala sam istinu. Pokusavam u institucijama, organizacijama. Ukoliko nekom treba prevod, mogu kucati na laptopu dok spavaju, molim javie se. U NSsmo, ukoliko neko vidi oglas za cuvanje kuce pomoc u kuci u zamjen za stanovanje jer nece ovo sovijeka trajati. Ikakvu pomoc u vidu sugestije, smjernice...ne smisljam text unaprijed vec kucam sta pomislim..obratila am se gresna za pomoc. tako je kako je, pokusavam za njih stagod mogu dok  ne stanem na noge svoje posle svega. A za njih je osmjeh tu. Pomozite mi.kakogod mozete, ne stajte na "muku"..navodnici jer su one Bozji dar a situacija jespecificna, komplikovana. orak po korak trebam ici polako a nemam  vremena za polako.

Nrk va Bog cuva. Trebam im. Hvala vam. SPOMENITE. Da mi Bog da snage 

Подели на овим сајтовима

On 18.7.2016. at 6:51, maraja рече

Тражим посао онлајн већ не знам колико дуго (онлајн јер нема код да их чува). Професор сам енглеског, али прихватам било који поштен онлајн посао од куће. Човјек чијим се компјутером, Богу хвала, служим, ради 2 ноћи па 2 ноћи не. Ако међу вама неко има неки лаптоп који вам је „вишка“, не користите га, пошаљите ми га како бих могла између њихових активности радити.

Могуће и посао овако, само би потребан био неко да причува дјевојчице. Могла бих наћи посао на пар сати дневно. Какавгод посао…

Молим Вас јавите се, помозите ми да останем са својом дјецом.

@maraja

Novi oglasi za posao infostud poslovi potraži evo                          sada sam pročitala oglas
Rad od kuće
BIBO GLOBAL OPPORTUNITY, INC

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...