Jump to content

Деца пишу Богу

Препоручена порука

13700083_1089269727816785_36271056396450

* Кад умрем, ја не желим ни у рај, ни у пакао.. ја хоћу код Тебе. (Вера, 3. разред)

* Зашто сиромашни просе милостињу око цркве? Шта си Ти приметио, ко даје? (Ира 2. раз.)

* Драги Боже, желим да учиниш да , почев од бакa, па све до слонова сви буду срећни, сити и обувени. (Тоња 2. раз.)

* Мама каже да сам у сну плакао. Да ли се сећаш шта смо с Тобом оно разговарали? ( Игор 3. раз.)

*Ако мене нешто боли, јел' то значи да си Ти на мене љут? (Гоша 4. раз.)

* У разним књигама Тебе разно описују. Где могу добити Твоју фотографију? Бар пре потопа? (Раја 3. раз.)

* На ком језику говоре душе? (Раја 4. раз.)

*Како да живим да би сви на свету били срећни? (Лиза 2. раз.)

* Шта је живот, ако је потребан, зашто људи умиру? (Костја 2. раз.)

*Шта Ти радиш кад пада киша? ( Љуба 3. раз.)

* Ако би сви људи били срећни, онда не би били зли. (Васја 4. раз.)

* Ја бих с Тобом пошао у истраживање. ( Гарик 1. раз.)

* Ја веома желим да деца из сиротишта нађу нове, удобне родитеље. (Даша 4. раз. )

* Јуче смо о Теби ово научили: ако сте богати - то је од Бога, ако сте сиромашни - то је ка Богу. (Зорик 4. раз.)

* Желим Ти све најбоље у животу. (Степа 1. раз.)

* Не бој се, Господе, ја сам с Тобом! (Андреј 1. раз.)

* Поносна сам што Те имам. (Катја 2. раз.)

манастир глоговац

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• 9 months later...

За што Ти кажњаваш добре људе? (Феља, 3 разред.)
Здраво, Господе. Како је код Тебе? Како живиш? Како здравље? (Жења, 2 разред.)
Људи тако на Заемљи страдају, није ваљда у твом аду још горе? (Радик, 4 разред.)
Ја сам схватио да си ти најглавнији на Земљи, мада и живиш на небу. А хоће ли Tе опет изабрати? (Сења, 1 разред.)
Ја Tебе наравно волим, но маму и тату волим више. Ништа за то? (Зоја, 3 разред.)
Може ли, да ја не умрем, а? (Јулја, 1 разред.)
Зашто у пролеће, када Ти навече укључиш на небу звезде и дуваш на Земљу топли ветар и укруг je све тихо-тихо, мени се хоће плакати? (Наташа, 2 разред.)
Како то: на све воља божја?! И на љето, и на мамину болест, и на рат? (Марат, 2 разред.)
А Теби се свиђа, то што се чини на земљи? (Андреј, 4 разред.)
Добро, првих двоје људи на Земљи си створијо Ти. А како су направили трећег човека? (Владик, 4 разред.)
Ти не знаш, хоће ли се помирити моји родитељи? (Катја, 2 разред.)Господе, ја сам Ти благодарна за све што си ми раније учинио. Но помози ми сада. Мог тату су ни за шта страли у затвор, и сада он тамо лежи већ 8 месеци. Чекам га све време. Много Те молим, помози ми. То је највећа молба. Потом Те више никада нећу узнемиравати. Чак и да будем умирала. (Ира, 4 разред.)
Зашто су опет и у овом разреду многи дечаци женољубци? (Надја, 2 разред.)
А сада, Ти би и по други пут створио човека?“ (Олег, 3 разред.)
Знаш, био сам на гробљу и потресао ме је један споменик. Црни велики камен, на њему урезана само једна реч: «Мама». Само то. (Вања, 4 разред.)Јесу ли на Земљи толике беде и страдања, да људима не би било жао умирати? (Игор, 4 разред.)
Ми нисмо Твоје играчке, а? (Саша, 2 разред.)
Старци – то су уморна деца. (Андрон, 4 разред.)Ех када би Ти знао, како су ме одрасли измрцварили ове седмице. (Лелик, 3 разред.)
Ја Теби пишем, а одговора и даље нема. Лењив Ти. (Ларик, 2 разред.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Учини тако, да се на земљи сломе сва оружја (Костја, 4 разред.)
Ја никада нећу моћи заборавити татине очи, како је он гледао када је мама, шчепавши ме за руку, одлазила од њега заувек. Господе, кажи колико је тешка суза? (Андреј, 4 разред.)
Зашто Ти на замљи све допушташ? (Адик, 4 разред.)
Отпусти, молим те, моју баку за Нову годину код мене. (Раја, 2 разред.)
А шта, ако људи Тебе не воле, него се боје? (Руслан 2 разред.)
Зашто си Ти такав: испочетка лош, а други дан – предиван? (Оља, 2 разред.)
Види, ја Теби такође много праштам (Натан, 4 разред.)
Развод – је сахрана подорице. (Оља 4 разред.)
Зашто си Ти створијо овај свет? Ти шта, ниси знао да ће бити таква запетљанција? (Марина, 4 разред.)
Мене све време показују на твој светли лик – гледај да ме не разочараш? (Андрон, 4 разред.)
Код католика један Бог, код муслимана – други, код јевреја – трећи, код лутерана – четврти, код православних – пети. Па колико је вас тамо? (Игор, 4 разред.)
Ти си обећао да ћеш заштитити слабе, увређене, но ја то нешто не осећам. (Рома, 3 разред.)
Ти имаш ум, или се ти сав састојиш из душе? (Жења, 3 разред.)
Изненади ме, Господе (Артур, 3 разред.)
Зашто су човека расли годинама, а потом боц – и он већ мртав? (Васја, 2 разред.)
Родио сам се, погледао, а свет већ тако зао, жесток. (Андреј, 4 разред.)
Пошаљи на земњу свога сина. Ми га нећемо разапети. (Павлик, 3 разред.)

https://poznajsebe.wordpress.com/2017/04/15/deca-pisy-bogu/

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

deca-pisu-bogu.jpg?w=625

Уопште, ја не верујем у Тебе. Ето реци, зашто Тебе људи не виде? (Јура, 2 разред.)

У реду, Христос је страдао ради људи, а ради чега страдају људи? (Гриша, 4 разред.)

А када на земљи пуцају, Ти шта, не чујеш, Господе? (Валера, 2 разред.)

Да ли можеш урадити тако, да код људи не буде несрећних случајева? (Лада, 2 разред.)

Због чега је потребан живот, а ако је потребан, зашто људи умиру? (Костја, 2 разред.)

Како је тешко до Тебе се довикати? (Наташа, 2 разред.)

Зашто Ти шаљеш на замљу катастрофе (Иван, 2 разред.)

Ко је тебе научио да се тако понашаш с људима? (Настја, 4 разред.)

А теби слава не смета да живиш? (Васја, 3 разред.)

Колико је верника међу верницима? (Зоя, 4 разред.)

Зашто си Ти створио руже, а оне с бодљама? Межда све прекрасно боде? (Зина, 3 разред.)

Ако нађеш моју рукваицу, мелим Те да ми је вратиш. Само часно. (Ања, 3 разред.)images-11.jpg?w=625

Ако ти устројиш крај света, ко ће се теби молити? Петја, 4 разред.

Плаво небо, Господе, то је када си Ти доброг расположења? Надја, 3 разред.

А друге државе Ти исто опслужујеш? Толик, 3 разред.

Бого, а ако ми је дао да одгризем „Сникерс“ – је ли то љубав? Раја, 2 разред.

А шта је било на почетку, Адам и Ева или диносаури? Яна, 4 разред.

Знадеш ли, како је стидно бити сиромашан ни због чега? Ираклиј, 4 разред.

Господе, хајде да се дружимо? Федја, 1 разред.

А да л атеисти од тебе нешто траже? Ојар, 3 разред.

Где спавају снови? Алик, 2 разред.

А може ли се код тебе нешто измолити сузама? Сема, 4 разред.

Желим, да у младости живим добро и срећно, а у старости може само срећно. Вера, 3 разред.

Мили Бого, узми ме назад, овде је тако досадно. Васја, 2 разред.

Не дај Вери Рогозиној то што она од тебе буде просила. Оља, 3 разред.

Хајде да се договоримо, Господе, ја верујем у Тебе, Ти – у мене. Љаља, 2 разред.

Сутра ћу отићи у цркву и испричаћу Ти одличан виц о атеистима. Насмејаћеш се! Степа, 3 разред.

Знадеш, мада ми се понекад чини да ја немам душу, но понекад она ипак забољева. Роман, 2 разред.

Прочиташ, Господе, на гробљу натписе на споменицима, и замислиш се, а где су сахрањени лоши људи. Олег, 4 разред.

Цвеће је код тебе испало боље, него људи. Галя, 4 разред.images-13.jpg?w=625

Покажи ми тихо бар једног ангела. Раја, 2 разред.

Раздувај радијацију над Чернобилом. Оксана, 3 разред.

Нека на земњи нико никада не плаче. Асја, 1 разред.

Врати ми маму. Роман, 1 разред.

Учини тако да се у другом животу родим у Француској и да будем дечак. Кира, 4 разред.

Нека се у мене заљуби она која ми се свиђа, а ја ћу је због тога женити на дуго времена.  Васја, 2 разред.

Опрости свима који нису крштени, а уједно и мени. Филип, 3 разред.

Дај ми, молим те, пса који воли да се игра. Гена, 3 разред.

Добро би било да имам бизнис-тату. Едик, 1 разред.

Одведи ме у рај. Жења, 2 разред.

Шта да замолим у тебе? Па Ти све сам знаш. Алик, 4 разред.

Хтео би много дана без суза. Костја, 2 разред.

Веома су ми потребне добре оцене. Аркадиј, 4 разред.

Говоре, да се човек поново враћа на земљу у облику неког другог. Учини тако да се ја вратим на земљу у лику мог пса, а он у лику мене, и ми опет будемо заједно.  Аљоша, 4 разред.

Устрој ми други живот и смешан да буде. Ољга, 2 разред.

Хоћу на земљу коју си устројио Ти, а не људи. Андреј, 4 разред.

Хтео би од Вас замолити бицикло и да пођем живети у Москву. Сергей, 4 разред.

Када умрем, не желим ни у рај ни у ад. Желим к Теби. Вера, 3 разред.

Испари моје грехове. Толик, 3 разред.

Хајде да се сретномо пре смрти. Јура, 2 разред.

Учини да се мама и тата помире. Бого, помози, а ја ћу оставити пушење. Јура, 3 разред.

Не молим за себе, него за човечанство. Учини молим те тако, да сви на свету живе бар на 11 година дуже него што је одређено. Артур, 2 разред.images-14.jpg?w=625

Учини тако да људи умиру мирно и срећно. Јулја, 2 разред.

Покажи ме, молим Те, свему свету. Алла, 2 разред.

Дај ми 1000000000000000000 долара. Ерик, 4 разред.

Нека ме моја учитељица учи вечно. Радик, 3 разред.

Дај ми, молим Те, срећну породицу. Радион, 3 разред.

Покажи, колико ме волиш. Ерна, 2 разред.

Хтела би да свратим код тебе у госте. На недељу дана. Алена, 1 разред.

Нека људи не убијају друге људе. Олег, 1 разред.

Пише Ти Антон. Ако је могуће, учини тако да моје најдраже играчке оживе. Антон, 2 разред.

Роди ми сестрицу, са братом ми је досадно. Љуба, 2 разред.

Опрости ми Господе моје грехе и учини ме светим од детињства. Александар, 4 разред.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...