Ronald Написано Јул 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 10, 2016 3 minutes ago, александар живаљев рече Дјелује ми тачно. Посебно у мојим годинама Ок. Само ако смијем да примјетим, ти си доста интелектуалан и радознао тип. Што не би пробао? Иначе, сувишно интелектуалисање, тврде сексолози, омета и сам сексуални акт и полну везу. Није чудо што жене воле шофере и што Рамбо пјева "Нећу да будем интелектуалац...". Насупрот њима, залажем се да се баш ми "интелектуалци" покажемо као "најбољи у кревету". Ништа боље од пуне интелектуално-емотивне блискости "запечаћене" сексом. Jednostavno mi veza i brak izgledaju totalno strano, ne osjećam se prijatno, ne znam kako bih ti opisao ne znam se ni izraziti. Mnogo mi više odgovara miran i povučen život gdje provodim dosta vremena u samoći.Hvala na željama Acika u svakom slucaju. Da i pohvale za trud na forumu oko članaka itd. Mogao bi otvoriti svoju temu... александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 10, 2016 11 minutes ago, billy2014 рече Mislim da uzrok tvoje aseksualnosti treba traziti u djetinjstvu, mislim da su na takvo stanje uticali ljudi ljudi iz tvoje porodice, rekao bih da si bio izlozen prevelikoj njeznosti... Po meni, ako hoces da se 'izvuces' iz te situacije trebas da radis na sebi odnosno da pokusas da budes MUSKO, da radis stvari koje MUSKARCI rade.... Ne možeš promijeniti nešto što je stalno tako, pa i prijatelji su mi alfa mužjaci, nema to veze Billy, nije jednostavno za shvatiti. U teretani provodim mnogo vremena i prije neki dan ušla jedna zgodna djevojka, utegnuta, ja nisam ni obratio pažnju, kad mi govore neka dvojica šta je ovo, pa moramo dolaziti u ovo vrijeme, hehehe, pored mene je i gola mogla proci.:-) http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 10, 2016 Пријави Подели Написано Јул 10, 2016 5 hours ago, Suncokret54 рече ... да се кају стварно престали би, зар си ти без какве јаче валинке која ти се не оставља, иако патиш због ње... 5 hours ago, Ronald рече Pa neki su toga svjesni, bar da je to, znam da se teze kaju, kako ih tretirati. Проблем разумевања појма кајање. Није свако кајање покајање. Постоје људи мазохисти који воле да се кају, али се не мењају. Поента кајања је у покајању и промени(преумљењу). Ригидни религиозни системи, или васпитање у неком зилотизму ( било које вере) не ствара нормална чоека. Тај човек или временом одбаци религију( јер му је несносан терет) или постане манијак коме причињава задовољство да изиграва грешника и кад јесте и кад није. У свему човек треба да буде одмерен па и у кајању. Православна аскетска литература на милион места наводи да није "свака туга по Богу" и није "свако кајање искрено". Да они који се кају а не налазе утеху нешто не раде како треба. Да они који вечито осећају терет и тугу чак и после многих молитава и својих и поповских заправо нису ни на првом степенику покајања. Туга по Богу не траје вечно, она је ту да нас промени и научи нечему. Они који обожавају да тугују, кукају и чемерикају с њима се поиграва нечастиви а сами су ми дали власт. Ако после покајања не долази утеха, па и радост и срећа на крају крајева, човек је у нечему гадно омануо! Дијана., Danijela, Н И Н Е and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 10, 2016 Пријави Подели Написано Јул 10, 2016 Познајем човека који се 10 година кајао. 10 година је био тужан. 11. године је био срећан, јер је нашао утеху. Али чак и у тих 10 година крвавог покајања, по речима тог човека долазило је до утехе, не као по истеку свих 10 година када је буквално просијао, али како вели: после сваке искрене молитве долазила би утеха, али и даље је осећао свој терет. АлександраВ, Ronald and Јелена011 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јул 11, 2016 Пријави Подели Написано Јул 11, 2016 11 hours ago, Ronald рече Ti bi od depresije lijecio ljude u rudniku?Znam, ali ne moze mu niko postaviti dijagnozu za pedofiliju, do on sam sebi, pa valjda on zna sta mu se desava, sta ga privlaci. Imas strucnije ljude od mene na forumu koji bi mogli da ti kazu vise o ovome , Niko sam sebi ne postavlja dijagnozu ,cak ni lekri Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 11, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 11, 2016 7 hours ago, Жељко рече Проблем разумевања појма кајање. Није свако кајање покајање. Постоје људи мазохисти који воле да се кају, али се не мењају. Поента кајања је у покајању и промени(преумљењу). Ригидни религиозни системи, или васпитање у неком зилотизму ( било које вере) не ствара нормална чоека. Тај човек или временом одбаци религију( јер му је несносан терет) или постане манијак коме причињава задовољство да изиграва грешника и кад јесте и кад није. У свему човек треба да буде одмерен па и у кајању. Православна аскетска литература на милион места наводи да није "свака туга по Богу" и није "свако кајање искрено". Да они који се кају а не налазе утеху нешто не раде како треба. Да они који вечито осећају терет и тугу чак и после многих молитава и својих и поповских заправо нису ни на првом степенику покајања. Туга по Богу не траје вечно, она је ту да нас промени и научи нечему. Они који обожавају да тугују, кукају и чемерикају с њима се поиграва нечастиви а сами су ми дали власт. Ако после покајања не долази утеха, па и радост и срећа на крају крајева, човек је у нечему гадно омануо! Slažem se ali moraš da uzmes u obzir da nečije kajanje može da potraje dugo, dugo da bi se preumilo u pokajanje. Neki su se godinama kajali za svoje grijehove dok im nije stiglo olakšanje, znaš da su dolazili do granice pucanja. Kako kaže starac Tadej godinama se kajao što se u sebi svadjao sa ocem. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 11, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 11, 2016 2 hours ago, zuti car рече Imas strucnije ljude od mene na forumu koji bi mogli da ti kazu vise o ovome , Niko sam sebi ne postavlja dijagnozu ,cak ni lekri Naravno, dijagnoza se postavlja u saradnji doktora i pacijenta kada su ove stvari u pitanju. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Јул 11, 2016 Пријави Подели Написано Јул 11, 2016 8 hours ago, Ronald рече Ne možeš promijeniti nešto što je stalno tako, pa i prijatelji su mi alfa mužjaci, nema to veze Billy, nije jednostavno za shvatiti. U teretani provodim mnogo vremena i prije neki dan ušla jedna zgodna djevojka, utegnuta, ja nisam ni obratio pažnju, kad mi govore neka dvojica šta je ovo, pa moramo dolaziti u ovo vrijeme, hehehe, pored mene je i gola mogla proci.:-) Ne znam puno o aseksualnosti ali po onome sto sam citala, stekla sam utisak da su takvi tipovi poprilicno ponosni na svoju aseksualnost, a to mi se nekako ucinilo i u tvojim prethodnim postovima pa me bas zanima sta ti mislis o tome. Da li bi menjao svoju aseksualnost da mozes? Osecam se slobodnom da ti postavim ovo indiskretno pitanje jer si sam pokrenuo tu pricu ali cu potpuno razumeti ako iz bilo kog razloga ne zelis da se izjasnjavas. Meni je recimo interesantno razmisliti o potrebi za isticanjem aseksualnosti koja je cesto pracenja komentarima tipa, parafraziram, "i super mi je s tim". Meni to izgleda kao da aseksualni tipovi nekako podsvesno seksualnu zelju dozivljavaju kao veliku slabost i samim tim ako nemaju tu zelju onda su "pobednici", "neranjivi"... Kako ti zvuci ova "fast-food" analiza https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 11, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 11, 2016 9 minutes ago, florenntina рече Ne znam puno o aseksualnosti ali po onome sto sam citala, stekla sam utisak da su takvi tipovi poprilicno ponosni na svoju aseksualnost, a to mi se nekako ucinilo i u tvojim prethodnim postovima pa me bas zanima sta ti mislis o tome. Da li bi menjao svoju aseksualnost da mozes? Osecam se slobodnom da ti postavim ovo indiskretno pitanje jer si sam pokrenuo tu pricu ali cu potpuno razumeti ako iz bilo kog razloga ne zelis da se izjasnjavas. Meni je recimo interesantno razmisliti o potrebi za isticanjem aseksualnosti koja je cesto pracenja komentarima tipa, parafraziram, "i super mi je s tim". Meni to izgleda kao da aseksualni tipovi nekako podsvesno seksualnu zelju dozivljavaju kao veliku slabost i samim tim ako nemaju tu zelju onda su "pobednici", "neranjivi"... Kako ti zvuci ova "fast-food" analiza Realno ne bih mijenjao, jer mi je tako kao kod kuće. Ne nisam ja taj tip asexualaca, mada ima takvih, podrugljivi su prema hetero, ja sam kontra jer sve vas koji ste u braku gledam kao mnogo veće podvižnike nego ja. Pomoglo mi je hrišćanstvo da to lijepo uklopim u život ili tačnije ljubav prema svim različitostima. florenntina је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јул 11, 2016 Пријави Подели Написано Јул 11, 2016 Joj Roni svrbe me prsti, moram da te i ja nesto pitam Koliko mislis da je aseksualnost kod tebe urodjena, a koliko da je posledica ranog vaspitanja, identifikacije sa zenskim roditeljem i sve drugo. U teoriji prica ide tako da se deca dakle jako mala, prvo identifikuju sa majkom kao jelte primarnim objektom, pa onda pocnu polako da prelaze most ka identifikaciji sa istopolnim roditeljem ili zauvek ostanu na tom mostu pa budu homoseksualci. Nekako aseksualni ljudi mi se cini da nisu do kraja dovrsili taj proces identifikacije i da su ostali ni tamo ni vamo, niti su vezani za istopolnog roditelja na zdrav nacin niti za onog drugog. Priznajem meni to deluje zanimljivo, ja recimo znam slucaj homoseksualca, valjda bem ga, koji ne praktikuje jelte tu vrstu odnosa, ali ga privlace muskarci, odnosno vise bi rekao da na zene gleda kao na sestre i ne moze da zamisli odnos sa njima. Potpuno je aseksualan prema zenama, pa se deklarise kao homo a nikad nije imao vezu tog tipa. I u razgovoru smo dosli nekako do toga da je odgojen od strane jake majke, potpuno dominantne, maltene nepostojeceg oca koji je tu u funkciji namestaja, i da je kad krene da zamislja svoj odnos sa devojkama, njemu to maltene kao da bi legao u krevet sa sestrom, ako ne i sa majkom i da mu je sve to gadno. Relativno ga privlace muskarci ali je potpuno u celibatu i nema nameru da ga prekrsi. Ti si nacitan i istrazivac, pa reko da te pitam, da li si dumao nesto na tu temu i da li si otkrio nesto zanimljivo. I nesto sasvim prakticno kad sam vec zapela Da li osecas promene u libidu u zavisnosti od ishrane i sna, da li imas tu neke znacajne oscilacije, posto znam da jedes ko ptica malo, a spavas juce Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 11, 2016 Пријави Подели Написано Јул 11, 2016 11 minutes ago, Јелена011 рече Da li osecas promene u libidu u zavisnosti od ishrane i sna Хе хе, кад се лола наједе сланине, меда и ораса... Хе хе... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јул 11, 2016 Пријави Подели Написано Јул 11, 2016 2 minutes ago, RYLAH рече Хе хе, кад се лола наједе сланине, меда и ораса... Хе хе... Ma ako sam ja Ronija razumela, on jede ranu za tice i to nesto mereno gramima sitno zato ga i pitam jer ako sam dobro ukacila bas malo jede i malo spava. Zamisli da jede med, slaninu i orase Ako je odvikao organizam od teske hrane bilo bi mu gore nego nekom posle velikog posta RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 11, 2016 Пријави Подели Написано Јул 11, 2016 3 minutes ago, Јелена011 рече Ma ako sam ja Ronija razumela, on jede ranu za tice i to nesto mereno gramima sitno zato ga i pitam jer ako sam dobro ukacila bas malo jede i malo spava. Zamisli da jede med, slaninu i orase Ako je odvikao organizam od teske hrane bilo bi mu gore nego nekom posle velikog posta Ма да једе сланину и пије ракију, нема шансе да буде асексуалан. Ено ти Жарета и Гоција @Ronald Ништа лоше, мала шала само, надам се да нисам претерао или нешто слично. АлександраВ, Дијана. and Ronald је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јул 11, 2016 Пријави Подели Написано Јул 11, 2016 1 minute ago, RYLAH рече Ма да једе сланину и пије ракију, нема шансе да буде асексуалан. Ено ти Жарета и Гоција @Ronald Ништа лоше, мала шала само, надам се да нисам претерао или нешто слично. Hehehe, ma moze i bez rakije mozeeeee Nego ko su Zare i Goci? Ronald and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јул 11, 2016 Пријави Подели Написано Јул 11, 2016 Hehehe, ma moze i bez rakije mozeeeee [emoji3] Nego ko su Zare i Goci? [emoji3] е управо хтедох да питам... и мене живо занима, свако мало их спомиње Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука