Arsenija Написано Јул 10, 2016 Пријави Подели Написано Јул 10, 2016 17 minutes ago, Ronald рече Aseksualnost nije neseksualnost, jer libido im je u redu, erekcija u redu, frigidnost postoji, ali ne i Zelja, zbog toga je toliko neobicno naucnicima ali i meni nije bilo jasno zasto je to tako, imas dva covjeka koja se time bave Zasto bi se neko time bavio kada su ti ljudi srecni i zadovoljni ... To je stvar emocija ... Kod nekih ljudi prvo mora da se razvije emotiva veza , pa tek onda da se javi ili ne javi seksualna zelja ... александар живаљев, АлександраВ and Ronald је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 10, 2016 3 minutes ago, billy2014 рече Kako mozes da imas erekciju a da nemas zelju? Svaka cast, konacno neko da je postavio pitanje kako treba, to ni meni nije jasno, ali i nikome na svijetu trenutno,ne mislim uopste na sexualne odnose, pored mene prolaze utegnute djevojke i prezgodne, mogu imati erekciju, ali zelju ne. Evo na nasem dobro napisan blog https://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiu_7TByunNAhVqCMAKHXQNBr0QFgg2MAM&url=http%3A%2F%2Fblog.b92.net%2Ftext%2F10885%2FAseksualnost-cemu%2F&usg=AFQjCNGJMXRlSw5rffWCNHsRRBN-P_LneA http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 10, 2016 4 minutes ago, Arsenija рече Zasto bi se neko time bavio kada su ti ljudi srecni i zadovoljni ... To je stvar emocija ... Kod nekih ljudi prvo mora da se razvije emotiva veza , pa tek onda da se javi ili ne javi seksualna zelja ... A sta ako se sexualna nikad ne javi? Iskreno ja sam presrecna osoba, uvijek sam raspolozen, volim samocu i uzivam u njoj. Naucnici se bave onim sto ih intrigira a asexualnost jeste zagonetna. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 10, 2016 Пријави Подели Написано Јул 10, 2016 Управо сада, Suncokret54 рече ...тај пут је двосмеран, мадмоазел, зато и постоји линија између две коловозне траке... Nemoj da spamujes temu ! Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 10, 2016 Пријави Подели Написано Јул 10, 2016 Управо сада, Ronald рече A sta ako se sexualna nikad ne javi? Iskreno ja sam presrecna osoba, uvijek sam raspolozen, volim samocu i uzivam u njoj. Naucnici se bave onim sto ih intrigira a asexualnost jeste zagonetna. Nista . Prihvati to da si drugaciji i uzivaj u zivotu . ... a mozda se jednog dana stvarno zaljubis , mozda proradi hemija ... ko zna ... Zanimljivo je to . Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 10, 2016 42 minutes ago, Arsenija рече Nista . Prihvati to da si drugaciji i uzivaj u zivotu . ... a mozda se jednog dana stvarno zaljubis , mozda proradi hemija ... ko zna ... Zanimljivo je to . Arsenijice draga nije problem, pa mogao sam imati veze i bez odnosa i sa heterosexualnim djevoojkama, jer je emotivno stanje kog mene pojačano do maksimuma. Mnogim djevojkama sex nije ni najmanje bitan. Zbog toga su naučnici podijelila asexualnost na romantičnu i neromanticnu. Ja sam romantičan, ali nisam bitan ja u ovom svijetu, već se krenulo od toga da pokažem Dijani kako se olako za homosexualnost poteze da je bolest, a dokaza nema, obično ljudi to posmatraju tako vide kao prljavo zbog toga što nema rađanja djece iz tog odnosa i što nisu u stanju da posmatraju iz perspektive homoseksualca. Vidiš tako se i asexualci ovi gordi rugaju heterosexualcima kad ima kažu da ljubav ne može biti bez sexa. Aseksualci ih pitaju pa kako onda prodavači i prodavačice ljubavi nisu najvoljenije osobe na svijetu? Cilj mi je da se ne povlače osude tako lako i uspostavljaju dijagnoze gdje ih nema. Zao mi je i pedofila koji su toga svjesni jer zamisli koji je to pakao nekome ko je moralan, gadi se sebe. Ovim tekstovima sam htio da ukažem da i ti ljudi mogu patiti zbog toga i da nisu svi zločinci koji nemaju empatije i koji nisu svjesni. Zao mi je što je Dijana reagovala emotivno jer misli da se nešto pokušava relativizovati i na taj način djecu izložiti većoj opasnosti, ali ja sam prvi koji sam za to da se pedofili bolje identifikuju i da se pazi na njih ukoliko nisu zatvoreni. Naravno da djeca trebaju biti zaštićena . Ja dam po pitanju djece strog do krajnjih granica, jer bih i roditelje koji tuku djecu oštro sankcionisao, pošto znamo kakve traume to ostavlja na djecu, čak i ono malo po guzi ili strasanje. Pa se onda pitaju što smo takvi a 80% roditelja tuče djecu. Vjerovatno bolje da ih nikad nisu ni imali jer djecu često treba zaštiti i od svojih roditelja. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јул 10, 2016 Пријави Подели Написано Јул 10, 2016 1 hour ago, Ronald рече Aleksandra, Hypoactive sexual desire disorder ili frigidnost nije isto sto i aseksualnost, shvatas, to je neseksualnost, znas li koliko kasno je ovo pocelo da se proucava. Cekam tebe da mi odgovoris, procitao sam. Aseksualnost nije neseksualnost, jer libido im je u redu, erekcija u redu, frigidnost postoji, ali ne i Zelja, zbog toga je toliko neobicno naucnicima ali i meni nije bilo jasno zasto je to tako, imas dva covjeka koja se time bave. Хајде да се не играмо терминима. То што ти хоћеш да ти ја кажем, ја ти нећу рећи, зато што нисам пропагатор нити активиста модерних покрета у сексуалним потраживањима. Ево јасна подела (Медицинар, часопис Медицинског факултета Свеучилишта у Загребу): http://medicinar.mef.hr/assets/brojevi/medicinar-54-1.pdf Hypoactive sexual desire disorder (HSDD) or inhibited sexual desire (ISD) is considered a sexual dysfunction and is characterized as a lack or absence of sexual fantasies and desire for sexual activity. Мислим да си превише терминолошки и емпатијски ротиран према покретима и организацијама које подривају и искривљују нешто што је још увек званична медицина, покушавајући на сваки начин да издејствују нешто што је по мени чиста политика и што ја не подржавам нити прихватам. То не значи да немам емпатију према појединцима и да нисам за став да се морамо разумети у свим својим различитостима и падовима. То што ти радиш и како пропагираш, уз осмех, је мени тиха агресија заснована на "знањима" рекламократијског медијског агресивног лобирања организација које не виде човека него свој интерес. .....some members of the asexual community lobbied the mental health community working on the DSM-5 to regard asexuality as a legitimate sexual orientation rather than a mental disorder.... Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 10, 2016 15 minutes ago, АлександраВ рече Хајде да се не играмо терминима. То што ти хоћеш да ти ја кажем, ја ти нећу рећи, зато што нисам пропагатор нити активиста модерних покрета у сексуалним потраживањима. Ево јасна подела (Медицинар, часопис Медицинског факултета Свеучилишта у Загребу): http://medicinar.mef.hr/assets/brojevi/medicinar-54-1.pdf Hypoactive sexual desire disorder (HSDD) or inhibited sexual desire (ISD) is considered a sexual dysfunction and is characterized as a lack or absence of sexual fantasies and desire for sexual activity. Мислим да си превише терминолошки и емпатијски ротиран према покретима и организацијама које подривају и искривљују нешто што је још увек званична медицина, покушавајући на сваки начин да издејствују нешто што је по мени чиста политика и што ја не подржавам нити прихватам. То не значи да немам емпатију према појединцима и да нисам за став да се морамо разумети у свим својим различитостима и падовима. То што ти радиш и како пропагираш, уз осмех, је мени тиха агресија заснована на "знањима" рекламократијског медијског агресивног лобирања организација које не виде човека него свој интерес. .....some members of the asexual community lobbied the mental health community working on the DSM-5 to regard asexuality as a legitimate sexual orientation rather than a mental disorder.... I kako se lijeci? Valjda kad se uspostavi dijagnoza, onda postoji i nekakva terapija za nju zar ne? Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јул 10, 2016 Пријави Подели Написано Јул 10, 2016 2 minutes ago, Ronald рече I kako se lijeci? Valjda kad se uspostavi dijagnoza, onda postoji i nekakva terapija za nju zar ne? Meni je internet kao neki vid nege zdravoga (manje-vise) duha u zdravom telu. P.S. ovo u kontekstu aseksualnosti, nikako pedofilije... Suncokret54 and Ronald је реаговао/ла на ово 2 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јул 10, 2016 Пријави Подели Написано Јул 10, 2016 jel more neko da otvori trecu temu o pedofilima, evo sad ce kraj posta, pa da iskoristimo preostalo vreme Suncokret54 and Н И Н Е је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јул 10, 2016 Пријави Подели Написано Јул 10, 2016 5 minutes ago, Ronald рече I kako se lijeci? Valjda kad se uspostavi dijagnoza, onda postoji i nekakva terapija za nju zar ne? не мора нужно да постоји терапија нити излечење, као и код бројних других обољења... терапија може бити симптоматска... И ја имам хијатус хернију па нема терапије ни лечења, само су ми дати савети... знам да се примењују ињекције и фластери тестостерона, али не знам превише, није ме занимало, искрено... ако не наноси душевну бол, нема потребе за неким "лечењем",... не знам више, нисам лекар нити психолог а ни не занима ме баш толико детаљно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 10, 2016 Пријави Подели Написано Јул 10, 2016 28 minutes ago, Ronald рече Arsenijice draga nije problem, pa mogao sam imati veze i bez odnosa i sa heterosexualnim djevoojkama, jer je emotivno stanje kog mene pojačano do maksimuma. Mnogim djevojkama sex nije ni najmanje bitan. Zbog toga su naučnici podijelila asexualnost na romantičnu i neromanticnu. Ja sam romantičan, ali nisam bitan ja u ovom svijetu, već se krenulo od toga da pokažem Dijani kako se olako za homosexualnost poteze da je bolest, a dokaza nema, obično ljudi to posmatraju tako vide kao prljavo zbog toga što nema rađanja djece iz tog odnosa i što nisu u stanju da posmatraju iz perspektive homoseksualca. Vidiš tako se i asexualci ovi gordi rugaju heterosexualcima kad ima kažu da ljubav ne može biti bez sexa. Aseksualci ih pitaju pa kako onda prodavači i prodavačice ljubavi nisu najvoljenije osobe na svijetu? Cilj mi je da se ne povlače osude tako lako i uspostavljaju dijagnoze gdje ih nema. Nisam shvatila na pocetku ... Aseksualnost je kod tebe trajno stanje ... Nije to nikakava bolest ... Ali moze biti simptom ... Da ne spamujem temu ... Dragi Ronalde ... Nema svrhe teoretisati na ovako prakticnim pitanjima . Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Јул 10, 2016 Пријави Подели Написано Јул 10, 2016 Прекасно се укључујем у тему (лијепа неђеља у природи), извињавам се што многе који заслужују не цитирам. Ипак, чини ми се да су @Ronald i @Dijana изнјели ставове који заслужују највише коментара. Волио бих, као неуролог, да прочитају и холандског неуробиолога професора Дика Шваба "Наш мозак то смо ми" (Плато, 2014). Укратко он тврди да постоје структурне промјене у мозгу (још интраутерино) које узрокују хомосексулану оријентацију или педофилну девијацију (никако не исте) И да, претпоставља се, доста основано, да постоји "хомо ген" као један еволутивни заостатак. За педофиле се са друге стране, предлажу различите мјере којима би се контролисао њихов первертиран нагон. Наравно, Дијана је у праву када тврди да се "биологизирањем" потцјењује психологија (значај полног сазријевања у различитим контекстима). Но, занимљиво је да су Шваба нарочито мрзели геј активисти који су вјеровали да промјеном културе и васпитања од свих могу да направе хомосексуалце, као и феминисткиње које су гурале gender theory ( коју, иначе у неким аспектима подржавам). Сада су његови, али и резултати бројних других био-научника постали малтене застава "геј-покрета", користе их и приотестанти који су имали програме "излијечења гејева" (донедавно" а сада их "вјенчавају". На неки начин и католици, садашњи папа одбија да их осуди, али као што је код нас мало примјећено, осудио је у својој ексхортацији "Радост љубави" родну теорију као неутемељену. Лично, моје скромно мишљење јесте да ћемо тек укрштањем биолошких и налаза развојне психологије, доћи до потпунијих увида. А за Роналда, тако паметног дечка, савјет: под хитно код доброг сексуалног терапеута! Снежана, Дијана., Suncokret54 and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јул 10, 2016 Пријави Подели Написано Јул 10, 2016 @Снежана zar ne mislis da bi mogao da se napravi izuzetak u vezi sa avatarom za @Ronalda? Stara dobra Dzejna, zlata vredi! Ronald је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 10, 2016 9 minutes ago, АлександраВ рече не мора нужно да постоји терапија нити излечење, као и код бројних других обољења... терапија може бити симптоматска... И ја имам хијатус хернију па нема терапије ни лечења, само су ми дати савети... знам да се примењују ињекције и фластери тестостерона, али не знам превише, није ме занимало, искрено... ако не наноси душевну бол, нема потребе за неким "лечењем",... не знам више, нисам лекар нити психолог а ни не занима ме баш толико детаљно... Nemoj pričati da nema lijeka ta hijatus herniju, a Nisam fundoplikation surgery, šta kaže dr Doder, dr Dino Tarabar, ili moj dobri stari Lukacevic, nije niko za operaciju jer joj je rok trajanja operacije kratak, hehehe, ne jednostavno velika je razlika kad je u pitanju želja, a rekao sam ti da je testosteron u redu, to nema veze sa tim Aleksandra, i mnogi,mnogo bolji od proseka jer je moj bf 5%, moja hrana idealna, i kod tebe kad je u pitanju poremećaj kardie i donjeg sfinktera kao kod tebe. Nisi još shvatila da je u pitanju želja i nemoguće je lijeciti, hehe. E da gastroenterolozi realno kod nas nemaju pojma, još kad ti kažu jedi sve mislim da bi se dr Jamie Koufman želudac okrenuo. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука