Jump to content

Misandrija kao drustveni fenomen.

Препоручена порука

Misandrija je drustveni fenomen o kom se malo govori. Svi vrlo dobro znamo mizigoniju (neracionalnu mrznju prema zenskom rodu ili ponizavanje zenskog roda) takodje postoji i misandrija, isto to samo prema muskom rodu. 

Misandriju (kao i mizigoniju) moze da vidimo svud oko nas. 
U popularnoj kulturi, naprimer u reklamama muskarac je uvek neki debil koji ne ume sudove da opere i onda se tu stvori zena da mu pokaze kako treba stvari da se odrade. Medju akademicima, gde se odredjene uticajne zene izjasnjavaju da "muskarce treba da ucimo da ne siluju" ili "decake treba da ucimo da ne budu nasilni" i u svakodnevnom zivotu, po ubedjenju da su muskarci nekako, posebno zlo.

Odredjene organizacije misandriju teraju toliko daleko (uglavnom feministicke) da prave posalice sa muskim problemima pa su tako stvorili brend "male tears" koji u diskusijama koriste da bi diskreditovale patnju i probleme muskaraca.

male-tears-2.jpg

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

I jos nesto u vezi teme : Ja volim muskarce! Poljubac za sve divne, brizne,pazljive, razumne, vredne, radne, pedantne, odgovorne, zrele, vaspitane, empaticne....(i tako u nedogled) muskarce na ovom svetu :smeh2::D

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Млађони рече

u reklamama muskarac je uvek neki debil koji ne ume sudove da opere

Па наравно да ако не зна, да је дебил! У чему је проблем!? 

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Милан Ракић рече

Mozda u tome sto drustvo tako gleda na muskarce. Te reklame su slika drustvenog gledista na muskarce, zato su to i slike u reklamama. Jer oslikavaju ono sto drugi muskarci i zene misle o muskarcima. 

Konkretno zene prvenstveno, koje su ciljna grupa tih reklama gledaju tako na svoje muzeve, sinove, bracu. 
Tebi recimo to ne smeta? 

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Млађони рече

Je l si voljan da objasnis detaljnije? 

ne

otvorio bih pandora's box

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Већи је дебил онај који мисли да прање судова није мушки посао, такви се и не макну од дебилизма, а ови "дебилчићи" што не знају, па могу и да науче [emoji3]

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Снежана рече

Већи је дебил онај који мисли да прање судова није мушки посао, такви се и не макну од дебилизма, а ови "дебилчићи" што не знају, па могу и да науче emoji3.png

Ja i moj cimer smo imali prostu podelu rada. Ja perem sudove on usisava. meni ne smeta da perem sudove, njemu smeta. Ja ne volim da usisavam on voli. :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...