александар живаљев Написано Јул 2, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 2, 2016 33 minutes ago, Млађони рече Zasto zene toliko ne vole muskarce koji su stay at home dads i zasto ne vole kada muskarac zaradjuje manje od njih. One to ne kazu da ne vole, ali takve muskarce ostavljaju. To je cinjenica. Моја жена и све њене другарице зарађују више од нас мужева, па нас још ниједна није оставила. Моја пријатељица је била одушевљена, када јој је муж директор велике банке, напустио посао због стреса и почео да се "за свој грош" брави дрворезбаријом. И таквих примјера, могу да ти набрајам до ујутру... Paradoksologija, Чунга Лунга, Данче* and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 2, 2016 Пријави Подели Написано Јул 2, 2016 Управо сада, александар живаљев рече Моја жена и све њене другарице зарађују више од нас мужева, па нас још ниједна није оставила. Моја пријатељица је била одушевљена, када јој је муж директор велике банке, напустио посао због стреса и почео да се "за свој грош" брави дрворезбаријом. И таквих примјера, могу да ти набрајам до ујутру... Nisi svestan koliko mi je drago zbog vas ali...Dobro i? Kao sto rekoh, znam ljude koji dobijaju na kocki, redovno. Ali to ne znaci da je isplativo igrati kocku. Ja ne sumnjam da postoje primeri za sve proseke koje sam naveo. Zato su i proseci, jer ima i jedne i druge strane ali odredjena strana vuce vise. Neša_, александар живаљев and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јул 2, 2016 Пријави Подели Написано Јул 2, 2016 1 minute ago, Млађони рече Sta, sa vama svima zajedno u brak? Pa to je sveta tajnapo imenu crkva u tom ugovoru smo svi zajedno. Ja pricam o drzavnom ugovoru, svetovnom braku. evo duhovito objasnjeno Ne spinuj александар живаљев and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 2, 2016 Пријави Подели Написано Јул 2, 2016 1 minute ago, Млађони рече Pa i tvoja nagadjaja su podjednako pseudonaucna koliko i moja. Ustvari tvoja nagadjanja nisu ni pseudionaucna, nego su samo nagadjanja. Jesam kriticki. A kada nemam nauku za neke fenomene drzim se onoga sto imam. Mada ga ne bih izjednacavao sa pseudonaucnim. Vise sa hipotezama. Pa nisu moje nagađanje, pošto ja u praksi vidim da ima srećnih brakova u kojima i žene više rade, medjutim ne pravim od njih induktivne generalizacije. Dok ti prikupis nekakve statističke podatke, koje pokušavas povezati i izvući zaključke za čitavu populaciju a zanemarujući mnogo promenljivih, kao i to da se radi o dinamičnom trendu. Ja kroz individualne primere hoću da ti pokažem da je to što ti prezentiras preko statistikih podataka pseudonauka, koja nam malo govori, ali mnogo toga ne govori, tako da ne možeš izvlačiti zaključke. александар живаљев and Данче* је реаговао/ла на ово 2 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 2, 2016 Пријави Подели Написано Јул 2, 2016 Управо сада, Ronald рече Pa nisu moje nagađanje, pošto ja u praksi vidim da ima srećnih brakova u kojima i žene više rade Moje uverenje da je astrologija tacna nije nagadjanje jer ja u praksi vidim koliko je taj i taj astrolog pogodio ljudima! Eto.. tako mi zvucis,. александар живаљев and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јул 2, 2016 Пријави Подели Написано Јул 2, 2016 9 minutes ago, Млађони рече Sta, sa vama svima zajedno u brak? александар живаљев and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Јул 2, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 2, 2016 2 minutes ago, Млађони рече Dobro i? Не знам. Разговарамо. Опрости на "форумској психијатрији", али психијатрија није баш нека наука односно, баш је "форумска". Знаш како је настала: кренуо неки Атињанин у Аеропаг да се разведе, и Сократ, залудан каквим га је Бог дао, заоукпио га цијелим путем, Твојим питањем "Добро и...зашто се разводиш?" На крају онај Атињанин се предомисли и не дође до суда. Од тада је Сократ почео да заокупља људе питањима: Гдје ће ти psyche ? Појам psycha није постојао прије Сократа код Грка. Од тада до данас, ти психијатри нијесу измислили ништа боље од разговора. kamila, Н И Н Е, Милан Ракић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган_Петровић Написано Јул 2, 2016 Пријави Подели Написано Јул 2, 2016 Морам да признам да разумијем Млађонија иако не подржавам неке његове ставове. Тешко је одлучити се да мијењаш ствари када ухватиш неки правац који ти одговара. То би значило да мораш да се мијењаш, а ко данас трчи да промијени неке своје ставове, навике, приоритете...? Људи, мука је то. Када одлучиш да ћеш посветити некоме свој живот хтјео - не хтјео мораш се брусити, иначе удара клин на клин и ето непотребног белаја. Ко се брусио зна колике су то муке док се не упашете једно са другим. Нема гдје не жуља. Не ваља овако, не ваља онако. Мајку му, има ли шта да ваља... и тако укруг.... све док се не истешете тако да вам тај спој почиње причињавати радост и задовољство. АлександраВ, Чунга Лунга, александар живаљев and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Јул 2, 2016 Пријави Подели Написано Јул 2, 2016 Како су ово само бесплодне дискусије... Уосталом, свако види оно што жели да види... Ето, ја баш знам гомилу срећних парова, који живе, боре се, радују се, стварају и славе Бога. За тако нешто је потребан озбиљан рад на себи, а не млаћење празне сламе на интернету. Danijela, Иван ♪♫, Аурор and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јул 2, 2016 Пријави Подели Написано Јул 2, 2016 1 minute ago, Драган_Петровић рече ухватиш неки правац који ти одговара. ок је ако ти одговара, мука је ако је то бег... 2 minutes ago, Драган_Петровић рече Људи, мука је то. Када одлучиш да ћеш посветити некоме свој живот хтјео - не хтјео мораш се брусити, иначе удара клин на клин и ето непотребног белаја. Ко се брусио зна колике су то муке док се не упашете једно са другим. Нема гдје не жуља. Не ваља овако, не ваља онако. Мајку му, има ли шта да ваља... и тако укруг.... све док се не истешете тако да вам тај спој почиње причињавати радост и задовољство. александар живаљев and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Борис Симоновић Написано Јул 2, 2016 Пријави Подели Написано Јул 2, 2016 Kao veroucitelj u rasinskom kraju najbolje vidim kako je situacija katastrofalna,skole svake godine imaju sve manje i manje djaka,omladina koja i zavrsi osnovnu skolu u svom kraju upisuje srednju skolu a kasnije i fakultete u vecim gradovima bez namere da se vise vraca na selo sve u svemu katastrofa... александар живаљев, Neša_, АлександраВ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 2, 2016 Пријави Подели Написано Јул 2, 2016 7 minutes ago, Млађони рече Moje uverenje da je astrologija tacna nije nagadjanje jer ja u praksi vidim koliko je taj i taj astrolog pogodio ljudima! Eto.. tako mi zvucis,. Ne lupaj ja vidim na osnovu činjenica da Paradoksologija radi, a suprug ne radi, imaju djecu i u srećnom su braku, to su sve činjenice koje pobijaju tvoju hipotezu, znači to se može empirijom potvrditi. Dok kod astrologije uopšte nije jasan metod jer nagađanjima izvodis zaključke. Ti uzimaš stastiku i ako se iz nepotpunih podataka zaključi da je100 % brakova koje su razvedeni igrom slučaja ispalo da je 51% muškaraca manje zaradjivalo, a neki nisu imali poslove,ti od toga izvodis generalni zaključak da je glavni uzrok iznos plate. A zanemarujes da razlika u plati može biti minorna i da postoji još milion drugih uzroka. Nemoj to raditi i onda napadati društvene nauke kao pseudonauku. Милан Ракић and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Јул 2, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 2, 2016 8 minutes ago, Драган_Петровић рече Морам да признам да разумијем Млађонија иако не подржавам неке његове ставове. Тешко је одлучити се да мијењаш ствари када ухватиш неки правац који ти одговара. Да, ја из неког љекарског искуства више сам склон @Млађони него @Ronald "статисци". По мом искуству из рада са пацијентима од изненадне болести (шлог) само 10% парова функционише, да кажем "подржавајуће-складно". Ту је и проблем, како без добрих узора, да почнеш себе да мијењаш. АлександраВ, -Владимир- and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган_Петровић Написано Јул 2, 2016 Пријави Подели Написано Јул 2, 2016 У суштини јесте бијег, зато сам и рекао да не подржавам неке његове ставове. Разумијем га, али сматрам да ће на крају тако бити на губитку. Знам да нема те силе која би га сада натјерала да се упусти у такву једну авантуру гдје га очекују расправе, финансијски проблеми, дјеца која плачу док си мртав уморан, слободно вријеме које се дијели на кашичицу (чешће никако) и најгоре од свега суочавање са сопственим егом. Е ту си га тек ручао. АлександраВ and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 2, 2016 Пријави Подели Написано Јул 2, 2016 1 minute ago, александар живаљев рече Ту је и проблем, како без добрих узора, да почнеш себе да мијењаш. Почнеш да обраћаш пажњу на то шта ничим изазвани људи очекују од тебе и постанеш себи узор. Лапис Лазули and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука