Desiderius Erasmus Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 57 minutes ago, о.Небојша рече То са колима је бацање прашине у очи. Свако воли да има сигурна кола, само би владика требао да иде неким кршом или да стопира, док најмањи ћата има службено ауто. Био сам скоро у Српској, гледам људи с малим примањима узели добра кола на кредит, док гледају шта поп вози. Не знам како људи замишљају да епископ стигне гдје год треба, а да нема ауто. Niko, o. Nebojša, nije ni rekao da vladika ne treba da ima kola, već da bi to trebalo da bude neka skromnija (a podjednako "sigurna") varijanta (naveo sam primer ep. Grigorija). Dokle god se crkveni ljudi budu poredili sa ovosvetskim "ćatama" (kako ih nazivate), Crkva neće ni ispunjavati valjano svoj priziv u ovom svetu. Isto kao što niko nije rekao da vladike treba stalno da se voze tramvajima (mada mislim da bi mnogi agnostik bio na taj način privučen Crkvi), već da bi ponekad mogle i tako. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 Ко је тај да каже шта је скромно и сигурно ? Доашо сам да светим водицу једној баки која се доселила кадетом 87 годиште, па ми она вели како су то буџованска кола. Вл.Григорије нам је долазио голфом 2, сад не знам шта има, јер се не разумијем у кола, али су га опет нападали како је оставио добра кола у гаражи. Знам доста свештеника који уопште немају ауто, многи се возе ГСП-ом, па опет нико се не прилази цркви због тога. Деведестих сам доста стопирао и нису се људи баш отимали да ме повезу. Једном ме повезао један, вози мазду са царине , са пробним таблама, хвали се како је повољно прошао и мени који немам 3 ДМ за гориво, прича како попови треба да буду скромни Ronald, александар живаљев, Тања1 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 11 minutes ago, Desiderius Erasmus рече već da bi to trebalo da bude neka skromnija A da ironija bude jos veca Patrijarh daje izjavu ... александар живаљев and Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 Једно је имати добар и поуздан ауто ,а друго је бити склон луксузу. Могу навести пример са ципелама,да ли је боље купити јефтине ципеле које трају два-три месеца или скупље које могу да трају две-три године. Једно је имати добре и удобне ципеле,а друго је бити склон луксузу. Сећам се из времена студија како су двојица колега,монаси,путујући градским превозом доживљавали и непријатне ситуације,хватање за дугме,онако демонстративно,намерно говорење неких вулгарних речи и сл.Данас су обојица митрополити,нису из СПЦ,али то је небитно. Desiderius Erasmus and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 9 minutes ago, о.Небојша рече Ко је тај да каже шта је скромно и сигурно ? Доашо сам да светим водицу једној баки која се доселила кадетом 87 годиште, па ми она вели како су то буџованска кола. Вл.Григорије нам је долазио голфом 2, сад не знам шта има, јер се не разумијем у кола, али су га опет нападали како је оставио добра кола у гаражи. Знам доста свештеника који уопште немају ауто, многи се возе ГСП-ом, па опет нико се не прилази цркви због тога. Деведестих сам доста стопирао и нису се људи баш отимали да ме повезу. Једном ме повезао један, вози мазду са царине , са пробним таблама, хвали се како је повољно прошао и мени који немам 3 ДМ за гориво, прича како попови треба да буду скромни Ma ljudi lupetaju standardno, boli njih za Crkvu. Ima skromnijih, ali i onih koji nisu ni malo skromni, i meni je vise zao sto ne postoji mehanizam kojim bi se novac pravilno rasporedjivao ali za to bi trebali i cjenovnici i sve ostalo, radi mnogo bolje kontrole. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 6 minutes ago, о.Небојша рече Ко је тај да каже шта је скромно и сигурно ? Доашо сам да светим водицу једној баки која се доселила кадетом 87 годиште, па ми она вели како су то буџованска кола. Вл.Григорије нам је долазио голфом 2, сад не знам шта има, јер се не разумијем у кола, али су га опет нападали како је оставио добра кола у гаражи. Знам доста свештеника који уопште немају ауто, многи се возе ГСП-ом, па опет нико се не прилази цркви због тога. Деведестих сам доста стопирао и нису се људи баш отимали да ме повезу. Једном ме повезао један, вози мазду са царине , са пробним таблама, хвали се како је повољно прошао и мени који немам 3 ДМ за гориво, прича како попови треба да буду скромни U redu, o. Nebojša, vladike su nam super, sveštenici su nam super, ništa ne treba menjati, svaku kritiku treba dočekati na "nož", treba merkati šta voze raznorazne "ćate" oko nas, itd... Eto, ne znam šta bih još mogao da Vam kažem jer na sve što se kaže, Vi ćete da iznesete neki primer kako ste tad i tad videli kako neko ima više i bolje od Vas, "a 'vamo nama drže lekcije"... александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 1 hour ago, о.Небојша рече Не знам како људи замишљају да епископ стигне гдје год треба, а да нема ауто. 16 minutes ago, о.Небојша рече Ко је тај да каже шта је скромно и сигурно ? Немојте, оче, молим Вас... Прва не дам за право да се говори како све "владике возе скупа кола" и да треба да пешаче/возе тротинете, али ово већ нема смисла... Desiderius Erasmus and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 Ја вам наводим конкретне примјере, али ако сте ви већ у својој глави створили мишљење, онда је ово губљење времена. Знам из искуства, ако неко хоће да те попљује, не треба му разлог. Одем у бившу парохију и један пије пиво испред продавнице и вели ми пред људима да сам био дерикожа. Који дерикожа, кад ми за 4 године ниси ниједном платио водицу нити крштење дјеце, упитам га ја. Ко ти је крив кад ниси сконтао прве године да ме боли уво за то што ти радиш, али да си ми престао долазити, ја бих онда рекао како неће да ми дође , јер немам пара. И окрену онда да другог оговара, а ја одох својим путем. Тако и ова тема, други се возе службеним колима, други им плаћа гориво, одржавање, регистрацију и они су у реду, а свештеник све то плаћа од свог новца и још тим аутом довози свијеће и друго из епархијског магацина, мајсторе и материјал кад се нешто ради и смета свима. александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 3 minutes ago, о.Небојша рече Тако и ова тема, други се возе службеним колима, други им плаћа гориво, одржавање, регистрацију и они су у реду, а свештеник све то плаћа од свог новца и још тим аутом довози свијеће и друго из епархијског магацина, мајсторе и материјал кад се нешто ради и смета свима. Oče, ja pokušavam da objasnim da mnogo gledate te "druge", a zavist je veliki greh. Vi niste izabrali obično "zanimanje", pa da se sad poredite sa drugima i pritom budete nezadovoljni što mnogi žive bolje od Vas. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 Никоме ја не завидим, да сам хтио бољи материјални живот не бих 1983. отишао у богословију, него код комуниста, који су ми нудили све погодности, само да напустим школовање. александар живаљев, Н И Н Е and Тања1 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 13 minutes ago, о.Небојша рече Ја вам наводим конкретне примјере, али ако сте ви већ у својој глави створили мишљење, онда је ово губљење времена. Знам из искуства, ако неко хоће да те попљује, не треба му разлог. Па и ми говоримо о појединим случајевима који се стално помињу у јавности, за разлику од Вас ( http://www.telegraf.rs/vesti/2146478-vladika-mercedije-i-episkop-audijski-pogledajte-kakve-luksuzne-automobile-voze-najvisi-zvanicnici-spc-foto-video ). Што се болдованог тиче - слажем се, али: сматрате ли да је паметно (да не кажем мудро) и одговорно још додавати повода? Не можемо да кажемо да је ипак народ тај који је просто, ето, злонамеран (ево, нека буде да ја јесам злонамерна, али не можемо да иштемо од других да буду добровољно слепи, ни на чију корист није)! Немојте... Ronald, александар живаљев and Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 3 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 6 minutes ago, Џуманџи рече Па и ми говоримо о појединим случајевима који се стално помињу у јавности, за разлику од Вас ( http://www.telegraf.rs/vesti/2146478-vladika-mercedije-i-episkop-audijski-pogledajte-kakve-luksuzne-automobile-voze-najvisi-zvanicnici-spc-foto-video ). Што се болдованог тиче - слажем се, али: сматрате ли да је паметно (да не кажем мудро) и одговорно још додавати повода? Не можемо да кажемо да је ипак народ тај који је просто, ето, злонамеран (ево, нека буде да ја јесам злонамерна, али не можемо да иштемо од других да буду добровољно слепи, ни на чију корист није)! Немојте... Ali u pravu je i Otac Nebojsa, mnogo ljudi ni ne dolazi u crkcu, a pljuju vladike i sve stenike, cak i one koji nemaju. Mislim da ja nabolje znam sta je luksuz jer je u Zvornicko-tuzlanskoj eparhiji to bilo i sad je najizrazenije i za ove koje ja znam nema nikakvog ali nikakvog opravdanja. Mislim nema ni za pojedine vladike, zasto kupiti automobil od 50000 eura kad moze od 20000, to je svima jasno. Definitivno su mnogi izgubili kompas. Mилена КШ, Дијана., АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 Што се тиче регистрација то је можда неко из полиције поклонио такве таблице, а владике нису одбиле. Тешко је правдати скупа кола али не треба ни осуђивати, није хришћански. То је између владикa и Бога. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 32 minutes ago, Ronald рече Ali u pravu je i Otac Nebojsa, mnogo ljudi ni ne dolazi u crkcu, a pljuju vladike i sve stenike, cak i one koji nemaju. Све то стоји, али није требало да почне спиновањем типа "како људи замишљају да епископ стигне гдје год треба, а да нема ауто." и заврши обртањем као што је али ако сте ви већ у својој глави створили мишљење, онда је ово губљење времена Са подвученим се, додуше, слажем. Заиста, заиста је релативизација већи проблем за Цркву од овог. Ronald, Desiderius Erasmus and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 28 minutes ago, Џуманџи рече Све то стоји, али није требало да почне спиновањем типа "како људи замишљају да епископ стигне гдје год треба, а да нема ауто." и заврши обртањем као што је али ако сте ви већ у својој глави створили мишљење, онда је ово губљење времена Са подвученим се, додуше, слажем. Заиста, заиста је релативизација већи проблем за Цркву од овог. Шта је 'спин'? Постоје разне дефиниције. Шта је спин у овом твом контексту? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука