Човек Жоја Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 Ја само контам да међу популацијом Србаља има млого завиднијех људи, заправо већина. Но, ко се огрешио о Цркву, о његову главу, нека види шта ће рећи кад буде питан. Да га осуђујем не пада ми на памет. А наши савремени хришћани по Србији су постали јаааако склони осуђивању, или да будем блажи, ко шта ради само се пљује и критикује. Јер, медији су пуни сензација и негативних коментара, и то се гута навелико, дочим то што је стигло до медија, ако је уопште заиста тако како новинарски медиокритети преносе, чини колико процената "негативних појава"?...у суштини нико појма нема, него ајде мало да причамо приче и да се трујемо. А и те приче су рекло би се махом београдске. Као да остатак Србије ни не постоји. Стоји се са стране и доопетом не мрда, верна публика која виче "уааа" и гађа протагонисте кокицама. АлександраВ and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 2 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 Mene stvarno ne zanima kakav ko auto vozi ... osim u ovom slucaju , zato sto to znaci da oni nisu monasi , vec prevaranti ... Moramo i mi da se zapitamo sta je sa nama samima ... ... Da li nam je bas sve to potrebno ? александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 3 minutes ago, Тања1 рече Шта је спин у овом твом контексту? Најпростије речено - инсинуација (што сам покушала да нагласим болдом). Нема на чему. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 15 minutes ago, Џуманџи рече Најпростије речено - инсинуација (што сам покушала да нагласим болдом). Нема на чему. Ја видим само 'субјективно' мишљење или процену и однос према одређеном узроку или контексту о. Небојше, никакав спин. Смисао је оно, ако сте у својој глави створили мишљење, онда што би ја губио време. Али различито доживљавамо, видимо и прихватамо. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 25 minutes ago, Џуманџи рече Све то стоји, али није требало да почне спиновањем типа "како људи замишљају да епископ стигне гдје год треба, а да нема ауто." и заврши обртањем као што је али ако сте ви већ у својој глави створили мишљење, онда је ово губљење времена Са подвученим се, додуше, слажем. Заиста, заиста је релативизација већи проблем за Цркву од овог. Slazem se mozda je Otac Nebojsa reagovao malo preemotivno danas, bar sam ja tako shvatio. Vjerovatno stalno slusa pogrdne rijeci koje upucuju njemu ali i Crkvi, tako da nije strasno, pogrijesio je ali dobro nije lako kad te neko provocira za novac a ne uzimas novac za svecenje vodice godinama. Zbog toga je pretpostavljam zauzeo odbrambeni stav ne samo u vezi sebe vec i onih koji bi trebali prihvatiti kritiku jer se temelji na cinjenicama. Ponekad je neophodno razmisljati o provokacijama koje on dozivljava, neke je spomenuo, pa otuda i stav koji je iznio kroz poruke. Nije lako i ako ne opravdavam ogromno rasipanje novca pogotovo od onih koji su se zavjetovali na skromnost i koji bi trebal biti moralne gromade, vec razmisljam o modelu u Crkvi koji bi omogucio bolju i pravedniju alokaciju novca. Џуманџи and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 51 minutes ago, Ronald рече Slazem se mozda je Otac Nebojsa reagovao malo preemotivno danas, bar sam ja tako shvatio. Vjerovatno stalno slusa pogrdne rijeci koje upucuju njemu ali i Crkvi, tako da nije strasno, pogrijesio je ali dobro nije lako kad te neko provocira za novac a ne uzimas novac za svecenje vodice godinama. Zbog toga je pretpostavljam zauzeo odbrambeni stav ne samo u vezi sebe vec i onih koji bi trebali prihvatiti kritiku jer se temelji na cinjenicama. Ponekad je neophodno razmisljati o provokacijama koje on dozivljava, neke je spomenuo, pa otuda i stav koji je iznio kroz poruke. Nije lako i ako ne opravdavam ogromno rasipanje novca pogotovo od onih koji su se zavjetovali na skromnost i koji bi trebal biti moralne gromade, vec razmisljam o modelu u Crkvi koji bi omogucio bolju i pravedniju alokaciju novca. Из порука о.Небојше мени делује да држи хладну главу и топло срце и да је довољно зрео, и да се упустио у комуникацију садржајно, па гледам да је овде представио свој поглед на тему. Него људи овде често забораве на приоритет комуникације - супротна гледишта о некој теми, питање или проблем, ни не покушавају да постигну коначан закључак. Сврха разговора често буде да уздрма нечије емоције уместо мишљење или се сведе на закључак да је неко реаговао емотивно или преемотивно. Може бити више разлога за то, не знам, али често испада да неко покуша мене читаоца да убеди да је у праву из једног или другог угла 'претпостављајући' или мислећи да је 'вјероватно' тако како се њему завртило у глави. Добро, да не правим драму, лепо смо добили тему о о.Небојши. Честитам! АлександраВ, Дијана. and Ronald је реаговао/ла на ово 3 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 Не тресу мене емоције, за ово година како сам у Цркви свашта сам се наслушао и нагледао, па ме ни похвала уздиже, нити грдња погађа. Рекао сам ово за мишљење , јер сам се сјетио кад сам био богослов, па наш свештеник у Подновљу купио пар година старог Фићу и комунисти га пљували на сва уста. Кад им је указано да су римокатолици у сусједном селу скупили новац и купили свом жупнику новог Голфа у ТАС-у нису хтјели о томе расправљати. Као и сад ови што критикују СПЦ возни парк, а не виде што вози Зукорлић. Неки људи сматрају да имају пуно право да критикују свештеника , а не кажу какви су они вјерници. Ако одем до продавнице по хљеб пјешке или бициклом људи кажу : Види циције, жао му чаше бензина потрошити. А одем колима, кажу овај као да сипа воду колико се воза. Прве године сам фарбао ограду и наиђе неки мени до тада непознат човјек бициклом, прође, па се врати и упита каквог лудака глумим. Зашто црквени одборници нашли мајстора или сами офарбали, него као поп глуми неког радника. Ја му понудим, да узме и он четку, ако му толико смета мој рад. Он опсова и оде својим путем. Полсе ми рекоше да је то један који воли да се у све мијеша и сваком мане налази, да је и претходног свештеника провоцирао, ометао гардњу храма....... александар живаљев, Тања1 and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 Људи када воде дискусију на неку тему и то желе поткрепити примерима,неретко бирају примере који би потврдили њихов већ формиран став.Питање је шта већина мисли о нечему,а не тамо неки злобни појединац. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јун 28, 2016 Гости Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 4 hours ago, Aleksandar Stojkovic рече Hteo bih da vas obavestim da je gospodin Milos Stojkovic potpredsednik opstine Klokot na Kosovu koja je formirana prema Ahtisarijevom planu, a uopste se ovde ne pojavljuje na poslu. Takodje, prima platu iz opstine Vitina, iz Budzeta R. Srbije. Znaci, covek uopste ne zivi ovde, a prima dve plate zbog toga sto je sadasnjeg predsednika opstine Klokot povezao sa Vulinom u cijoj je stranci i tako mu pomogao da bude izabran. Ovaj mu je uzvratio potpredsednickim mestom i jos jednom platom, iako on zivi u Paracinu. Dakle, to je covek koji svoje veze u Hilandaru koristi iskljucivo za licnu materijalnu korist i politicki uticaj. Cuo sam da je dobar sa igumanom manastira Hilandar pa ga zato ne smenjuju, iako su se i ranije ljudi zalili zbog njega. Ako zelite, mogu i dokumentovano da vam dokazem da uzima te plate, posto zivim u toj opstini. Bilo bi lepo da se ljudi iz crkve upoznaju sa tim i da se smeni sa tog mesta. Neka se bavi politikom na drugi nacin. Svasta se ovde otkrilo... o tome pricam, a eto, taj tipos se nasao pozvanim da komentarise Crkvu i da je brani, te lepo napisah da pored takvih branitelja, nama neprijatelji nisu potrebni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 Има она прича "Свету се не може угодити".Ту причу користе многи да би објаснили како је небитно шта раде,јер свету се ионако не може угодити.Е,питање је о ком свету је реч. Свету се не може угодити Један човек, идући из вароши кући, јахао је на магарцу, а његов син, момчић од десетак-петнаест година, ишао поред њега пешице. Сусретне их један човјек, па рече: То није право, брате, да ти јашеш, а дете да иде пешице; твоје су ноге јаче од његових. Онда отац сјаше с магарца и посади сина на њ. Мало даље сретне их други човек па рече: То није лепо, момче, да ти јашеш, а отац да ти иде пешице, твоје су ноге млађе. Онда узјашу обојица и пођу тако мало, али их сретне трећи човјек, па рече: Каква је то будалаштина ? Два матора магарца на једној слабој животињи! Право би било да човек узме батину, па да вас обојицу шћера. Онда сјашу обојица и пођу пешице, отац с једне стране, син с друге, а магарац у средини. Сретне их четврти човек, па рече: Ала сте ви чудна три друга! Зар није доста да двојица иду пешице ? Не би ли лакше било да један од вас јаше? Онда отац рече сину: Ми смо обојица свакојако јахали на магарцу, сад ваља да магарац јаше на нама. Па оборе магарца на земљу, те му један свеже предње ноге, а други стражње, па га онда узму на колац међу се, и тако га понесу. А кад се људи који су их сретали и стизали стану сад још већма смејати и чудити, онда отац, уједанпут бацивши магарца на земљу и почевши га дрешити, повиче: Та онај је сваки човек луђи од овога магарца који хоће свему свету да угоди. Ја ћу с мојим магарцем да чиним како сам и најпре по мојој вољи чинио; и тако отиду кући александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 Малагурски Вулинов, Стојковић "хиландарац" Вулинов, друг Вулин се мотао по Хиландару и сликао за новине, шта да причамо даље... александар живаљев, Aleksandar Stojkovic and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 3 hours ago, Desiderius Erasmus рече Oče, ja pokušavam da objasnim da mnogo gledate te "druge", a zavist je veliki greh. Vi niste izabrali obično "zanimanje", pa da se sad poredite sa drugima i pritom budete nezadovoljni što mnogi žive bolje od Vas. Надам се да ми нико неће замерити једно мало скретање са теме, пар ми речи боде очи (а можда и није скретање са теме). Свако се понекад запита како да живи свој живот. Питање може бити постављено из два искуства. Делимично, нису сви животи подједнако добри, делимично, осећај одређеног степена одговорности за то како нам иде. Дешавају се случајности, могу постојати диспозиције/одлуке, не можемо утврдити нешто унапред, постоје фактори који су изван наших моћи и над нашим животима. Постоје случајности и можда неопходни услови, али и напор да се има бољи живот. Кога да питам да ли многи живе боље од мене? Дијана. and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 Питање је да ли сви људи под добар или бољи живот мисле на исто.Онај ко нема новац,мисли да би му мало новца променило ствари на боље,онај ко нема слободу,сања о томе,има оних који трче а и оних које саплићу,па ови које саплићу желе да их пусте да трче без саплитања.Неке ствари су ипак комплексније него што на први поглед изгледају . Тања1, АлександраВ and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 3 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 44 minutes ago, Нифада рече Људи када воде дискусију на неку тему и то желе поткрепити примерима,неретко бирају примере који би потврдили њихов већ формиран став.Питање је шта већина мисли о нечему,а не тамо неки злобни појединац. Наравно,не математичка већина,него већина у квалитативном смислу.Математичка већина не даје увек предност бољима александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 Но,тема је овде ипак везана за емисију "Глобално" Б.Малагурског На његовој фб страници вођена је такође дискусија о тој емисији,и Малагурски ту објашњава неке ставове у вези са темом емисије Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука