Рапсоди Написано Јун 25, 2016 Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 Где испари Чистилиште? Нешто размишљам / немој да се чудите, и женско то уме / ако је чистилиште радни назив, оћу рећи ајде да га тако условно назовемо , за обитавалиште душе до страшнога суда / душа неправедних, грешних, оћу рећи непокајаних / па пошто се на земљи сви ми мноооооогоооо, мнооооого молимо за упокојене, по тим и таквим квалитетним и мнооогобројним молитвама , чистилиште испари, сви се пребацише по молитвама нашим на другу, лепшу, оћу рећи, ону светлију страну, а чистилиште, а чистичиште, оста празно и од празнине испари... Хипотетчки остварива замисао.... Шта може уједињена снага молитве....ето може да учини да Чистилиште испари.... kamila and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Јун 25, 2016 Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 A jel to čistilište rajsko ili pakleno stanje duše? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Јун 25, 2016 Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 5 minutes ago, PredragVId рече A jel to čistilište rajsko ili pakleno stanje duše? Направи поређење са машином за веш.Какве муке претрпи веш / центрифуга, окрети, обрти / док се не избели.Док је у машини, о рају може да сања, чим изађе из машине, па онако избељен замирише...можемо да причамо о рајском стању душе... Нисам ни знала који сам филозоф / софиста / до сада.... kamila, PredragVId, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јун 25, 2016 Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 Лично верујем у неки вид чистилишта/митарстава (после смрти). Мислим да телесна компонента људског постојања у себи увек носи потенцијалну снагу да нас сурва у ад, те душа приликом разлучења од тела сигурно бива изложена индивидуалним искушењима којима је тело дате личности било изложено током живота, а којих особа није могла да се ослободи до краја. Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 25, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 14 minutes ago, Панарет рече Лично верујем у неки вид чистилишта/митарстава (после смрти). Мислим да телесна компонента људског постојања у себи увек носи потенцијалну снагу да нас сурва у ад, те душа приликом разлучења од тела сигурно бива изложена индивидуалним искушењима којима је тело дате личности било изложено током живота, а којих особа није могла да се ослободи до краја. То не представља део мог Креда.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука