Paradoksologija Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 5 minutes ago, verum est in beer рече како ћемо га ми препознати Prepoznali su Ga po pričešću i po tome što im je srce gorelo Teško da je 100% pouzdano, al' meni se sviđa verum est in beer and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 24, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 1 minute ago, Paradoksologija рече Prepoznali su Ga po pričešću i po tome što im je srce gorelo Teško da je 100% pouzdano, al' meni se sviđa Па то је једини начин. Ја кад говорим о физици, спиритисти кажу да сам груб, материјалан, будала... Не разумем "духовне ствари"... Panthera Leo and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 Управо сада, Zoran Đurović рече Па то је једини начин. Ја кад говорим о физици, спиритисти кажу да сам груб, материјалан, будала... Не разумем "духовне ствари"... Duhovne stvari su za neoplatoniste, manihejce, katare, bogumile. Iskreno ih nisam nikad mirisala - trebalo mi je da pišem maturski rad o svima njima i još ponečemu (nazvala sam ga skromno O poreklu zla kroz istoriju religija, sa podnaslovom na latinskom, premda sam se tad izjašnjavala kao ateista) da bih dokučila da se hrišćanstvo radikalno razlikuje od svih ovih i još od ponekih. I Avgustin mi je tu dosta pomogao, slava mu, iako mu se da pokatkad provaliti uticaj manihejaca. Čim sam shvatila da ne moram biti 'duhovna' - šta god to značilo, a obično znači bar pomalo patološke stvari - otvorila sam se za hrišćanstvo. Pozdrav od bestidno grube, materijalne i budalaste sestre. Џуманџи, Mилена КШ, Јелена011 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 6 minutes ago, verum est in beer рече Ко га је препознао по причешћу? Učenici nakon što su Ga sreli na putu za Emaus - kada je izlomio hleb i podelio ga s njima, njima su se otvorile oči i prepoznaše Ga - da ne tražim sad tačan stih, pred kraj Luke. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 Fantastično! Ima gore kaze da Bog nije privucen zaslugama ljudi, vec potrebama. Da li je s tim u vezi ono sto kaze ap. Pavle: самим собом нећу се хвалити, осим ако немоћима својим. И рече ми: Доста ти је благодат моја; јер се сила моја у немоћи показује савршена. Зато ћу се најрадије хвалити својим немоћима, да се усели у мене сила Христова. https://pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=sinod&book=47&chap=12 Paradoksologija and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 Inače, tražeći one stihove gore, naišao sam na ovaj: Који може да саосјећа са онима који су у незнању и заблуди; јер је и сам подложан слабостима https://pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=sinod&book=58&chap=5 a tema je za razbijanje zabluda, pa reko da stavim kad sam vec nasao Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 2 minutes ago, verum est in beer рече Па није баш тако, мироносице су га препознале без причешћа. Или хоћеш да кажеш да су жене нешто посебно Ап. Тома му муљао по ранама... није назнака само на причешћу, више је на прихватање Њега да је Он тај. Разбојник на крсту је добар пример. Nikad ne rekoh da je to prepoznavanje po pričešću jedini put - Marija, naravno, ne prepoznaje Ga odmah - ali joj On kaže eksplicitno ko je, a svakako mi se sviđa da su žene nešto posebno Ali mi je uvek bilo fascinantno to prvobitno neprepoznavanje - i onda otvaranje očiju nakon što izlomi hleb sa njima. Meni lično to nešto znači. Za Tomu se ne kaže da Ga nije prepoznao - možda Ga nije prepoznao, a možda nije verovao da je raspet i umro - i taj detalj mi je baš drag, gde divni Toma za nas ispituje dubine Isusovog stvarnog i opipljivog ali još uvek ranjenog vasrkslog tela. Ne znam jesam li već priznala da su mi Toma i Pilat najdraži likovi - jer postavljaju ona sumnjičava pitanja koja su mi najbliskija i koja time nalaze svoj put do osvećenja u Pismu Zoran Đurović and Јелена011 је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 3 minutes ago, verum est in beer рече Жене и јесу посебно, оне су стуб Цркве. Да није било њих, попуцало би све одавно. Друга је ствар што црквена администрација жене поставља на неко сулудо место или су од жена једино чули за Богородицу. И причешће је прихватање Христа, али је најважнија вера у њега, јер ако не верујемо, онда џаба причешће и све. E, pazi kad se svaku reč slažem - a mislim da nam se slično dešava samo po pitanju ljubavi prema pivu verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 25, 2016 Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 10 hours ago, Јелена011 рече Jel ste sigurni da su ovi katolici? +1. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Јун 25, 2016 Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 Рај и пакао су стања душе. Рапсоди, Zoran Đurović, Иван ♪♫ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 25, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 23 minutes ago, PredragVId рече Рај и пакао су стања душе. Његош: Ја се ада нимало бојао нијесам, јербо у мени адска душа није, и ја Бога не представљам као Нерона и Мухамеда II, но га представљам по његовом величеству, за духа превеличественога, премилостивога својима тварима. PredragVId, Kaludjerovic Sreten, Рапсоди and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kamila Написано Јун 25, 2016 Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 51 minutes ago, PredragVId рече Рај и пакао су стања душе. Ima ima pakleni oganj. Рапсоди, PredragVId and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 25, 2016 Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 1 hour ago, PredragVId рече Рај и пакао су стања душе. Да! 46 minutes ago, kamila рече Ima ima pakleni oganj. Што си тако убеђена у то? Kaludjerovic Sreten and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kamila Написано Јун 25, 2016 Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 Sve sto ne valja bacice se u oganj. Strasni Sud bice stvarno strasan. Kaludjerovic Sreten, Neša_, Рапсоди and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Јун 25, 2016 Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 Ako ima pakla onda ima i raja! Čistilište nije stanje duše. Čistilište je stanje magacina. kamila, Kaludjerovic Sreten and Рапсоди је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука