Jump to content

Зоран Ђуровић: Где испари Чистилиште?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Где испари Чистилиште?

Нешто размишљам / немој да се чудите, и женско то уме / :) ако је чистилиште радни назив, оћу рећи ајде да га тако условно назовемо , за  обитавалиште   душе  до страшнога суда / душа неправедних, грешних, оћу рећи  непокајаних / па пошто се на земљи сви ми мноооооогоооо, мнооооого молимо за упокојене, по тим и таквим  квалитетним и мнооогобројним молитвама , чистилиште испари, сви се пребацише по молитвама нашим на другу, лепшу, оћу рећи,  ону светлију страну, а чистилиште, а чистичиште,  оста празно и од празнине испари...  :))

Хипотетчки остварива замисао....

Шта може уједињена снага молитве....ето може да учини да Чистилиште испари....:ani_biggrin:      

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, PredragVId рече

A jel to čistilište rajsko ili pakleno stanje duše?

Направи поређење са машином за веш.Какве муке претрпи веш / центрифуга, окрети, обрти / док се не избели.Док је у машини, о рају може да сања, чим изађе из машине, па онако  избељен замирише...можемо да причамо о рајском стању душе...;)

Нисам ни знала који сам филозоф / софиста / до сада....:D     

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Лично верујем у неки вид чистилишта/митарстава (после смрти). Мислим да телесна компонента људског постојања у себи увек носи потенцијалну снагу да нас сурва у ад, те душа приликом разлучења од тела сигурно бива  изложена индивидуалним искушењима којима је тело дате личности било изложено током живота, а којих особа није могла да се ослободи до краја. 

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, Панарет рече

Лично верујем у неки вид чистилишта/митарстава (после смрти). Мислим да телесна компонента људског постојања у себи увек носи потенцијалну снагу да нас сурва у ад, те душа приликом разлучења од тела сигурно бива  изложена индивидуалним искушењима којима је тело дате личности било изложено током живота, а којих особа није могла да се ослободи до краја. 

То не представља део мог Креда....

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...