Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

35 minutes ago, Млађони рече

Propaganda, vidim ne staje! Naracija se gradi aktivno. A vi je pijete ko alkoholicar rakiju.
Super, jedan lik tamo je radio posao. I sta sad? Jel to menja cinjenicu da su vecian birokrata tamo politicari od karijere?
Ljudi koji nikad nisu seli na pravo radno mesto? Fora aleksandar vucic.

Pa i Faradz je politicar, ne vidim da se imalo razlikuje od ljudi koje proziva.

35 minutes ago, Млађони рече

OD jednom branite politicku klasu

Niko ne brani ''politicku klasu'' nego se protivi demagoskim populistickim izjavama nimalo drugacijih od Vucicevih.

A sto se te vase ideoloske logike o postojanju ''zlih politicara'', ako se secas uvek sam joj se protivio jer se nimalo ne razlikuje od levicarske logike o ''zlim kapitalistima'' i nacionalisticke logike o ''zlim Amerikancima'' jer se radi o istoj shemi koja se drugacije manifestuje. Eto i sam kreiras jednu kategoriju koristeci se levicarskom terminologijom i rezonom razmisljanja: politicka klasa vs. gradjanska klasa; politicka klasa tlaci gradjansku klasu kroz poreze, namete, takse, regulacije, birokratiju; da bi zavladalo mirno doba gradjanska klasa treba da zavlada umesto politicke klase (sto se ostvaruje kroz slobodno trziste u kojoj se gradjanska klasa najbolje ispoljava i rusenje drzave). Dijalektika i utopizam su tu, jos samo fali istoricizam i imamo kompletan ljibsterski-komunjizam. A kako citam tvoje postove ovih dana primetan je i tribalizam.

Sa druge strane moj rezon razmisljanja je potpuno drugaciji. Slazem se npr. sa tobom da postoje zli parazitski politicari i da se kroz poreze i regulacije tlace gradjani, ali se isto tako slazem da postoje zli kapitalisti, jer zaista imas kapitaliste koji tlace svoje radnike (ne daju im redovno plate, daju im male plate, maltretiraju ih na poslu, teraju ih da rade ko konji itd.). Samo sto moje resenje nije ovo tvoje ni ono levicarsko o sirenju uloge drzave (jer je to samoubistvo), nego izgradnja institucija i pravila koje tako nesto sprecavaju.

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, Deja Vu рече

Pa i Faradz je politicar, ne vidim da se imalo razlikuje od ljudi koje proziva.

Naprotiv, faradz je uspesni biznismen pored toga sto je politicar. Broker zapravo.

Цитат

Niko ne brani ''politicku klasu'' nego se protivi demagoskim populistickim izjavama nimalo drugacijih od Vucicevih.

Pa znas sta, da kritikujes i demogasko populisticke izjave pro eu kadrova pa i ajde! Da te razumem. Al si se ko pijan plota uhvatio sam oza brexitovce.
Ajde malo o populstickim izjavama kad pro eu kadrovi iznose "studijU" gde racunaju kako su migranti produktivniji od engleza. Naravno medju migrante racunaju samo radno stanovnostvo a medju engleze i penzionere i decu (koji su prvenstveno strogo konzumanti javnih davanja). I to nazivaju fer poredjenje.

normalno pola foruma me ovde spopalo oko toga.. jer eto.. to je naucna studija.. mislim cim je doslo sa akdemije znaci da je dobro!

Цитат

A sto se te vase ideoloske logike o postojanju ''zlih politicara'', ako se secas uvek sam joj se protivio jer se nimalo ne razlikuje od levicarske logike o ''zlim kapitalistima'' i nacionalisticke logike o ''zlim Amerikancima'' jer se radi o istoj shemi koja se drugacije manifestuje.

Oces reci da politicari nisu zlo? Namerno ili slucajno? Naravno jesu politcari x bolji od politicara y, ali svi koji hoce na silu da ti otimaju pare i sluze se monopolom nasilja jesu zlo.

I

Цитат

Eto i sam kreiras jednu kategoriju koristeci se levicarskom terminologijom i rezonom razmisljanja: politicka klasa vs. gradjanska klasa; politicka klasa tlaci gradjansku klasu kroz poreze, namete, takse, regulacije, birokratiju; da bi zavladalo mirno doba gradjanska klasa treba da zavlada umesto politicke klase (sto se ostvaruje kroz slobodno trziste u kojoj se gradjanska klasa najbolje ispoljava i rusenje drzave). postove ovih dana primetan je i tribalizam.

Zato sto i tlaci. To je cinjenica realnosti. Ako ti meni uzmes x kolicinu novca koju ja u sustini ne zelim da ti dam jer ne dobijam nista za uzvrat, sta je to ako nije tlacenje? 
Ili ako mi uzmes x kolicinu novca jer zelis da potrosis na nesto sto meni ne treba ili me ne zanima? Pazi uzmes, monopolom fizicke sile.

Цитат

Sa druge strane moj rezon razmisljanja je potpuno drugaciji. Slazem se npr. sa tobom da postoje zli parazitski politicari i da se kroz poreze i regulacije tlace gradjani, ali se isto tako slazem da postoje zli kapitalisti, jer zaista imas kapitaliste koji tlace svoje radnike (ne daju im redovno plate, daju im male plate, maltretiraju ih na poslu, teraju ih da rade ko konji itd.). Samo sto moje resenje nije ovo tvoje ni ono levicarsko o sirenju uloge drzave (jer je to samoubistvo), nego izgradnja institucija i pravila koje tako nesto sprecavaju.

Samo sto zli kapitalisti to ne mogu da rade bez monopola nasilja koji imaju zli politicari.

I na kraju dolazimo do zakljucka da politicka klasa stvarno postoji, i stvarno tlaci preko monopola nasilja.
1. Uzima ti pare koje ne zelis da das.
2. Naplacuje ti usluge koje ne koristis
3. Ukida ti izbore da ti neko drugi pruxi xz uslugu
4. Naplacuje ti usluge skuplje nego sto moraju biti.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Dragi рече

Ne sumnjam da ima kvalifikovanih ljudi. Ali ima i dosta foteljaša koji su zalužni jedino u tome što su se nekome duboko klanjali i ovako razvijali svoju karijeru. Tehnokratija, vlast stručnjaka koji su sve samo što nisu stručnjaci. To počne u omladinskoj organizaciji neke partije gde čine njihovu omladinsku vojsku; onda ako imaju sreće, još bolje ako imaju veze kroz tatu i mamu dobiju prvi posao u partiji, i onda zavisi koliko su lojalni - ne uspešni, uspešnost nije nikakva mera, naprotiv, može da bude opasno - mogu polako da se penju na lotrama karijere. Pojma nemaju o ničemu, ali oni su stručnjaci, dok smo mi glupi i moramo da ih slušamo.

Pravilo sa posla: Što je "šef" besniji, to manje ume i razume svoj posao! Zato i mora da bude besan, jer na gore se klanja a na dole udara, nem. nach oben oben bucken, nach unten drücken.

Casnim ljudima je ispod casti da budu drzavne birokrate. Posebno kvalifikovanim i strucnjacima. 

Jedini pravi ljudi u politici su oni koji se bore za ukidanje/smanjenje drzava. Svako ko hoce da povecava vlast, taj je djubre od coveka. 

Подели на овим сајтовима

25 minutes ago, Dragi рече

Pa pogledajte, kada student koji je par meseci radio kao taksista postane premijer Austrije, tj. Werner Faymann, a student prava koji takođe nije završio studije postane ministar inostranih poslova, tj. Sebastian Kurz, šta onda reći?

Pazite, ljudi nemaju završeno školovanje a nalaze se na vrhu države i EU-birokratije i odlučuju o vama :(

Realnost!

Jedan od najvecih drzavnika 20 vijeka, Vinston Cercil nije uspjesno zavrsio nijedan visoki studij iako jos potice iz bogate porodice i imao je pristup najboljim univerzitetima. 

• Волим 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Pontifex Emeritus рече

Фараџ је тежак 250 милиона фунти.

толико о томе како за излазак гласа само необразована сиротиња.

I to zamisli.. pare koje je sam zaradio.... 

Подели на овим сајтовима

30 minutes ago, Dragi рече

Država mora da bude jaka. Šta mi vredi pas ovčar ako na prvu buku pobegne? Ali moraju da je vode pravi ljudi. I mora da postoji živa komunikacija i razmena sa narodom kome su dužni odgovornost. I ovde sistem trenutno ne funkcioniše. Oni koji su sposobni, samo u državu ne žele. A trebalo bi da bude obrnuto, najsposobniji u državu. Ali me nemoj pitati koji bi sistem ovo sproveo. Ponekad pomislim da bi ih trebalo naterati. Ali ovo opet ne bi bilo baš demokratski..

Drzava mora da bude jaka u smislu vojno da te brani od spoljnog agresora i unutra da stiti gradjane od medjusobnog povredjivanja negativnih prava i to je to. 

Подели на овим сајтовима

17 minutes ago, Dragi рече

Infrastruktura, saobraćaj, zdravlje, obrazovanje, kultura, životna sredina, radnički zakoni.. sve je ovo dužnost države, a država smo mi. Kriza moderne demokratije jeste što se mi, narod, ne pitamo. Da se mi pitamo, Crna Gora, recimo, ne bi se odvojila od Srbije (niti bi Đukanović bio na 20. mestu najbogatijih predsednika sveta u listi Forbes) i najmanje Srpska bila bi zajedno sa Srbijom i Crnom Gorom. Ali mi se ne pitamo. Da se mi pitamo, danas bi se ponosio svojim morem od Boke do Bojane, ovo bi bilo tvoje. Mogao bi da imaš jahtu Mlađoni u tvom Grbalju i uvek kad ti padne na um isploviš na sedam svetska mora u potrazi za izvor večnog života ili barem jednu morsku sirenu i vratiš se u tvoj Grbalj kad ti je volja. Da se mi pitamo.

:(

Nismo drzav mi, drzava su vucic, dacic, tadic.. ti samo zivis u drzavi.

Narod se ne pita ni u jednoj demokratiji. Osim decentralizovanoj direktnoj. 

Infrastrukltura, saobracaj, zdravlje sve to moze bez drzave. Osim ako ne podrzavas nasilne mere tipa, nasilna vakcinacija pretnjom drzave. Onda ti treba drzava. 
ILi ako ne podrzavas nasilno sprovodjenje saobracaja, gde ce drzava silom da odredjuje da tvoje pare idu da asfaltiraju onu ulicu koja njima treba. 

radnicki zakoni = dogovor izmedju poslodava i radnika. Drzava ti tu arbitrira samo, kao sto rekoh, policija. 

Kultura? sta ce ti za to drzava? sta oces silom da odrzavas i sprovodis kulturu.

Цитат

Da se mi pitamo, danas bi se ponosio svojim morem od Boke do Bojane, ovo bi bilo tvoje.

Ne pitate se, nigde. Gradjani se nigde ne pitaju nista. 

Ti biras nekog ko te reprezentatuje i on se pita umesto tebe a on nema nikakvu odgovornost da radi ono sto je obecao osim politicke. 

I na kraju, nemoralno je da ti imas pravo da se pitas sta cu ja da radim sa mojim parama. ;)

Подели на овим сајтовима

Prvi otkaz Britaniji: Izidžet se pakuje

Britanski loukoster Izidžet počeo je pregovore sa regulatornim vlastima Evropske unije o izmeštanju sedišta kompanije iz Velike Britanije, javlja Skaj njuz.

Baza Izidžeta je na aerodromu Getvik u Londonu, dok je sedište kompanije sa 1.000 zaposlenih na drugom londonskom aerodromu – Luton.

Skaj njuz navodi da je izvršna direktorka Izidžeta Kerolin Mekkol u privatnoj poseti signalizirala da je pravno izmeštanje sedišta te avio-kompanije skoro neizbežno s obzirom na rezultat prošlonedeljnog referendum. 

Konkretni potezi se tek očekuju, ali izvori bliski kompaniji navode da je već bilo preliminarnih razgovora sa nekolicinom neimenovanih predstavnika EU članica o tome da Izidžet dobije sertifikat vazdušnog operatera, koji bi omogućio da kompanija u nekoj od tih zemalja preseli sedište. 

Jedan izvor navodi i da bi preseljenje moglo da obuhvati samo deo osoblja, u zavisnosti od načina na koji funkcioniše vazduhoplovna regulativa pojedinih zemalja EU. 

To bi moglo da znači da će dosadašnja korporativna struktura biti izmenjena na način da postoji nezavisni entitet u Ujedinjenom Kraljevstvu od novostvorenog pravnog sedišta u EU. 

Izidžet zapošljava 1.000 ljudi u bazi na Lutonu, koji se bave finansijama, IT-jem i marketingom i koji bi bio preseljen, nezavisno od osoblja koje radi na aerodromu Bedfordšir, koje će tu i ostati.

IZVOR:B92

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, Justin Waters рече

Prvi otkaz Britaniji: Izidžet se pakuje

Izidžet zapošljava 1.000 ljudi u bazi na Lutonu, koji se bave finansijama, IT-jem i marketingom i koji bi bio preseljen, nezavisno od osoblja koje radi na aerodromu Bedfordšir, koje će tu i ostati.

EKSTRA UZASNA VEST ODE IZ BRITANIJE KOMPANIJA KOJA ZAPOSLJAVA CAK 1000 zaposlenih! 

ETO SRBIJO DA ZNAS STA CE DA SE DESI AKO NE UDJES U EU! 

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Млађони рече

EKSTRA UZASNA VEST ODE IZ BRITANIJE KOMPANIJA KOJA ZAPOSLJAVA CAK 1000 zaposlenih! 

ETO SRBIJO DA ZNAS STA CE DA SE DESI AKO NE UDJES U EU! 

Ovo je tek pocetak. Britanija jos nista nije ispregovarala, a vec jedna kompanija gleda da odlazi. Zasto je to tako osim ako nisu dobili info iz Brisela da Britaniji nikakvi ustupci nece biti radjeni i da ako ostanu u UK ostace izvan Eu trzista. 

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Justin Waters рече

Ovo je tek pocetak. Britanija jos nista nije ispregovarala, a vec jedna kompanija gleda da odlazi. Zasto je to tako osim ako nisu dobili info iz Brisela da Britaniji nikakvi ustupci nece biti radjeni i da ako ostanu u UK ostace izvan Eu trzista. 

Sigurno ce neke da odu.. piatnje je koje ce doci? I koliko ce se unutrasnja privreda razviti? 
Isto je pitanje... koliko su nemci lude da gube glavnog izvoz partnera u evropi? 
Svabe jesu lude al nisu glupe. 

Ovo je jedna kronisticka kompanija (kao i vecina aero) debelo vezana za evropske birokrate. Takve ce uglavnom da odu.

ostalo zavisi od potencijalne poreske reforme unutar velikoe britanije. 

Jer, da se ne lazemo, britanija ne odlazi sa evropskog trzista.

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, Млађони рече

Sigurno ce neke da odu.. piatnje je koje ce doci? I koliko ce se unutrasnja privreda razviti? 
Isto je pitanje... koliko su nemci lude da gube glavnog izvoz partnera u evropi? 
Svabe jesu lude al nisu glupe. 

Ovo je jedna kronisticka kompanija (kao i vecina aero) debelo vezana za evropske birokrate. Takve ce uglavnom da odu.

ostalo zavisi od potencijalne poreske reforme unutar velikoe britanije. 

Jer, da se ne lazemo, britanija ne odlazi sa evropskog trzista.

Tebi su sve kronisticke kompanije dok se ne ukalapa u vidjenje stvari....Pa nece oni njih izgubiti, samo ce da izgube na dobiti uvodjenjem carina i barijera, dakle rezim kao sa SAD. Imaju li Njemci gubitke sa SAD ili dobitke generalno? 

Ne da ne odlaze, nego sad kako nastupaju brutalno ce ih otjerati i ovi ako dobiju dobice minimalne ustupke. To ce biti upozorenje za ostale clanice koje bi htejel da izadju iz EU. Zato se Junkeru zuri da uvede EURO u preostale clanice. 

Dakle da rezemiramo, Svabama je jeftinije da puste Britaniju niz vodu nego da ucine ustupak koji ce voditi raspadu EU. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...