Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

1 hour ago, Aquilius Cratus рече

Nisu se oni borili za demokratiju nego za liberalizam, federalizam i konstitucionalizam. Da Frenklin nije preglasan ima bi napola ovo za sta se ja zalazem proveru obrazovanja pre glasanja. Ako bi sastavil iadekvatan test sve bi manje vise moglo ostati isto kao u USA sistemu sa tim sto bi test garantovao da ni socijalisti ni antinaucni budalasti ne bi mogli glasati.

Знам то донекле. Али немој да губиш из вида "No taxation without representation". :)

Ова последња реченица ме донекле привлачи, морам да признам, али не знам колико је баш решење укидање права на глас... То тешко да може да буде решење. Остаје ми да за сада седим и да се нервирам због сваког гласа за СПС, СНС, ПУПС, и васколику љевицу. :) 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ronald рече

Ako je to Jovo Bakić levičarski sociolog neko ko je relevantan onda Darealis treba da zaboravi na liberalizam i objektivnost, hehe:D

Јој не подсећај ме. :D

Знаш како ја то гледам - постоје два човека: Јово Аналитичар и Јово Левичар. Овај први има све десетке у мојој свесци, а овај други је потпуно бизаран и збуњен.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Господин Дареалис рече

Јој не подсећај ме. :D

Знаш како ја то гледам - постоје два човека: Јово Аналитичар и Јово Левичар. Овај први има све десетке у мојој свесци, а овај други је потпуно бизаран и збуњен.

Doktore budući već si mu dijagnozu postavio.:DZanima me je li Oliver Stojković koji ti je predavao muž Biljane Stojković?

Подели на овим сајтовима

17 minutes ago, Господин Дареалис рече

Знам то донекле. Али немој да губиш из вида "No taxation without representation". :)

Ова последња реченица ме донекле привлачи, морам да признам, али не знам колико је баш решење укидање права на глас... То тешко да може да буде решење. Остаје ми да за сада седим и да се нервирам због сваког гласа за СПС, СНС, ПУПС, и васколику љевицу. :) 

To je jedini izbor za najoptimalnije resenje. Ne moramo mi izabrati najoptimalnije resnje, mislim niko nas ne bicuje da budemo najracionalniji, ali ako zelimo nema drugog nacina.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, Господин Дареалис рече

Kad autokrata na poziciji moći ne poštuje slobodu i ne dozvoljava demokratsku reprezentaciju, ovo je logičan odgovor:

BattleofLongisland.jpg

Добро, мало да скренем са теме чисто да укажем на једну ствар. Да ли заиста мислиш да су се Американци побунили због принципа слободе, или је у питању био заправо неки много прагматичнији разлог? :)

Подели на овим сајтовима

7 hours ago, Aquilius Cratus рече

Ne, to je sve argument protiv egalitarne demokratije ili budalastine zvane narodna volja.

Narod koji ima libelarne kulturne vrednosti ima dobru narodnu volju.
Rumuni, srbi, muslimani nemaju dobro narodnu volju.

Prosto ko pasulj. Zato je u britaniji lepo ziveti u rumuniji malo losije a na bliskom istoku uzas.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

6 hours ago, Aquilius Cratus рече

Nisu se oni borili za demokratiju nego za liberalizam, federalizam i konstitucionalizam. Da Frenklin nije preglasan ima bi napola ovo za sta se ja zalazem proveru obrazovanja pre glasanja. Ako bi sastavil iadekvatan test sve bi manje vise moglo ostati isto kao u USA sistemu sa tim sto bi test garantovao da ni socijalisti ni antinaucni budalasti ne bi mogli glasati.

Zato je amerika "ustavna republika" a ne "demokratija" 

Ogranicili su ustavom narodno volju, ali levicari, obama, politicka korektnost i ostale demorkaet stalno to preskacu. 

Zato sto je amerika izgubila kulturu konstitucionalizma zbog silnih ilegalnih migranata koje boli uvo za istoriju amerike i borbu oca osnivaca. 

sto je glavni razlog podrske za trampa a ne neki rasizam kao sto vi ovde izmisljate. 

Подели на овим сајтовима

7 hours ago, RYLAH рече

Јесте пост мало дужи, али вреди видети шта ради расизам у реалном животу, обичним људима...

aAPpv1o_700b_v3.jpg

Шта ти је посебна, мистична супстанца звана крвна ектоплазма...

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

34 minutes ago, Dragi рече

Ja sam time odrasto.... so what, nije me ubilo. Barem nigde ne piše da je neko rekao da ih treba sve streljati :smeh1:

A Poljaci naravno nisu rasisti, neee.. Nego što su u UK ama baš isto ono što smo mi u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj, tj. gastoši, i ima ih mnogo, kao nas ovde...

Pa cekaj, jel hoce da sae zavaravamo da su svi (ili teska vecina) gastoza neki produktivni clanovi drustva? I ti si sam sigurno svasta video medju gastozima, svestan si i sam koliko je kontrola migracije bitna. 

Подели на овим сајтовима

59 minutes ago, Млађони рече

Pa cekaj, jel hoce da sae zavaravamo da su svi (ili teska vecina) gastoza neki produktivni clanovi drustva? I ti si sam sigurno svasta video medju gastozima, svestan si i sam koliko je kontrola migracije bitna. 

Nije to zavaravanje, vecina njih vise doprinosi drustvu nego sto odmaze. Oni sto odmazu ima ih toliko koliko i samih Engleza i da uopste nije normalno da se desavaju ovakvi izlivi rasizma kao sto se moglo vidjeti iz onih tvitova sto Rile postavlja. Govorim prvenstveno o evropskim narodima. Oni nisu toliko drugaciji od samih Engleza, koliko jesu bliskoistocni i juznoazijski narodi, ali oni i tako i tako nemaju slobodnu migraciju. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Млађони рече

Mladene pa zašto ne napadas socijalnu pomoć u Evropi koje je ogromna i koja stvara veliki broj dokolicara. Šta si se uhvatio za migrante.

Подели на овим сајтовима

13 minutes ago, Ronald рече

Mladene pa zašto ne napadas socijalnu pomoć u Evropi koje je ogromna i koja stvara veliki broj dokolicara. Šta si se uhvatio za migrante.

Zato sto migranti kada dobiju drzavljanstva ili glasacka prava glasaju pro socijalna pomoc. 
kada ti dodje 3 miliona migranata iz etatistickih drustava koji tu planiraju da ostanu - kada dobiju drzavljanstvo oni i njihova deca glasace za vecu pomoc, vecu drzavu.

Da bi dosao do toga da uopste mozes da implementiras anti sociojalisticke ideje, moras da izgradis drustvoljudi koji su sposobni da shvate te principe. Treba ti drustvo ljud koja je svesna da ne mora drzava da se bavi postom, vec da poste mogu da budu privatne. Treba ti razvijena kultura ljudi koji hoce da pomazu svom komsiji a ne ljudi koji ce da glasaju da birorkate odredjuju kome pomoc treba.

Eto, zato ovde konkretno pricam o tome. Drugim recima zato mi je drago sto je britanija izasla sada mogu da prave rezove drzavi, bez izlaska ne bi mogli.

Подели на овим сајтовима

27 minutes ago, Justin Waters рече

Nije to zavaravanje, vecina njih vise doprinosi drustvu nego sto odmaze. Oni sto odmazu ima ih toliko koliko i samih Engleza i da uopste nije normalno da se desavaju ovakvi izlivi rasizma kao sto se moglo vidjeti iz onih tvitova sto Rile postavlja. Govorim prvenstveno o evropskim narodima. Oni nisu toliko drugaciji od samih Engleza, koliko jesu bliskoistocni i juznoazijski narodi, ali oni i tako i tako nemaju slobodnu migraciju. 

Izneo sam podatak da migranti britaniju godisnje kostaju 3 milijardi funti u javnim uslugama. To je kada uzmes sve sto imigranti doprinesu pa odzmes sve sto trose imas postatak minus od tri milijarde.

Migranti doprinose onda kada je migracija regulisana. Kada dolaze ljudi kao npr sto si ti koji rade i doprinose.

Sto se tice twitova koje rile postavlja.. zaista me ne zanima argumentacija sa 20 twitova nekih navodnih isksutava. Ja pratim brtance koji su za brexit na twiteru, nigde nisam video takve izlive rasizma.

Moji argumenti svakako jesu populisticki, jer je situacija izuzetno komplikovana i nije bitna pojedinacna stavka vec gro stanje. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Млађони рече

Нема шта да се заваравамо или не. Подаци су јасни: Линк 

Пољаци и остала ЕУ имиграција у УК су далеко продуктивнији чланови друштва од самих Британаца.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...