Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

1 minute ago, Adelaida рече

verovatno je i on bio pod stresom sto ga je Hitler ispalio kad je okupirao Poljsku, trebao je da mu da deo...pa se predomislio...( sklopili su bili pakt pred pocetak rata)

Preko pola Poljske je zauzeo SSSR zapravo.

Подели на овим сајтовима

15 minutes ago, pedja257 рече

Sta fali katolickoj Austirji i Bavarskoj pokrajini? Ma uzmi koju oces Evropsku zemlju katolicku, protestantsku ili pravoslavnu opet bi pre ziveo tu nego u Keniji, NIgeriji, Kolumbiji, Hondurasu, Juznoafrickoj republici. itd, itd...

Колумбија је одавно економски прешишала Србију, а не би ме изненадило да по многим параметрима стоји боље од јужне Европе генерално. Насиље сваког типа је драстично опало у односу на деведесете и раније (још много има да се ради, али је далеко боље него што је било). Отворили су економију, смањили порезе и успоставили економску и политичку сарадњу са САД и кренуло их. Жена из Београда има ресторан у Боготи. Дошла је тамо 1999. за време бомбардовања са ћерком која је полу-колумбијка, без игде ичега и и од нуле изградила свој ресторан. Пореске олакшице су знатно томе допринеле, јер те чекају да мало порастеш пре него што крену да наплаћују. Пробај у Србији од нуле да изградиш ресторан или фирму... Португалци су у последњих пар година одлазили у Бразил да раде, па су се људи спрдали на рачун те историјске ироније. 

Не знам стварно на шта циљаш. Да су људи из јужне Америке и Африке нижа и неспособна раса, па им је зато лоше?

Подели на овим сајтовима

Lepo je to sto si skontao da je komunizam ubio vise ljudi od nacizma...razlika je jedno 80 miliona. Mada stvari ne mogu tako uprosceno da se posmatraju.... al kako god xD

E sad da shvatis da razlika izmedju Nigerije i Svedske nije u tome sto je Nigerija malo vise socijalisticka od Svedske ;)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Господин Дареалис рече

Preko pola Poljske je zauzeo SSSR zapravo.

Zaigrao se...:smeh1:

Mali sebicnjak, nije hteo da podeli teritoriju sa Drugom Staljinom...ccc...

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

13 minutes ago, Млађони рече

Pa citaj te jevreje. Koji su bili kako to kazes kolovodje komunizma. Oni svi mrze tu jevrejsku kulturu. 
Neki vid osecaja samokrivice ko zna od cega su bolovali kojih psihickih bolesti.

Marksa su njegovi rodjaci, zli kapitalisti izdrzavali dok je on pisao svasta o njima. Npr marksov stric je Philips (osnivac kompanije Philips, sijalice svetla itd).

Ako te bas zanima (iskreno mrzi me ako bas ne mozes sam) iskopacu ti marksove citate o jevrejskoj kulturi, englsove ili cije oces. 

Али како онда "они сви" кад нису сви, и у старозаветном предању код Јевреја провејава егалитаризам, на крају крајева оно што је и најважније то је месијанска идеја, идеја земаљског царства, а шта је друго комунизам био него то. 

Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Juan рече

Колумбија је одавно економски прешишала Србију, а не би ме изненадило да по многим параметрима стоји боље од јужне Европе генерално. Насиље сваког типа је драстично опало у односу на деведесете (још много има да се ради, али је далеко боље него што је било). Отворили су Економију, смањили порезе и успоставили економску и политичку сарадњи са САД и кренуло их. Наша ћена има ресторан у Боготи. Дошла је тамо 1999. за време бомбардовања са ћерком која је полу-колумбијка, без игде ичега и и од нуле изградила свој ресторан. Пореске олакшице су знатно томе допринеле, јер те чекају да мало порастеш пре него што крену да наплаћују. Пробај у Србији од нуле да изградиш ресторан или фирму... Португалци су у последњих пар година одлазили у Бразил да раде, па су се људи спрдали на рачун те историјске ироније. 

Не знам стварно на шта циљаш. Да су људи из јужне Америке и Африке нижа и неспособна раса, па им је зато лоше?

Eto to sto pricas je upravo ono sto ja pricam  - kultura. Zato treba kontrolisati migracije. Da bi se ljudi prilagodili kulturi bogate zemlje u koju dolaze. A ako poljaci dolaze sakom i kapom i u velikom broju nece se prilagoditi kulturi. Onda britanija nece vise da bude britanija nego ce postati poljska. Nadam se da si sad razumeo moje argumente za kontrolu migracije.

Kolumbija je upravo na odlicnom putu za kulturni napredak, i samim tim da poboljsaju zivot sebi u svakom simslu.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Ђоле Пролеће рече

Али како "они сви" кад нису сви, и у старозаветном предању код Јевреја провејава егалитаризам, на крају крајева оно што је и најважније то је месијанска идеја, идеја земаљског царства, а шта је друго комунизам био него то. 

Pa komunizam je upravo anti-egalitaristicki. 

Ako egalitarizmom smatras - ravnopravnost. 

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Juan рече

Колумбија је одавно економски прешишала Србију, а не би ме изненадило да по многим параметрима стоји боље од јужне Европе генерално. Насиље сваког типа је драстично опало у односу на деведесете (још много има да се ради, али је далеко боље него што је било). Отворили су Економију, смањили порезе и успоставили економску и политичку сарадњи са САД и кренуло их. Наша ћена има ресторан у Боготи. Дошла је тамо 1999. за време бомбардовања са ћерком која је полу-колумбијка, без игде ичега и и од нуле изградила свој ресторан. Пореске олакшице су знатно томе допринеле, јер те чекају да мало порастеш пре него што крену да наплаћују. Пробај у Србији од нуле да изградиш ресторан или фирму... Португалци су у последњих пар година одлазили у Бразил да раде, па су се људи спрдали на рачун те историјске ироније. 

Znam iz druge ruke da je tako u Brazilu a i ovako. Spomenuo sam Kolumbiju random. Pretpostavljao sam da je u tamo jos gore zbog narko spike. Sustina je u tome sto su ogromne razlike izmedju pokrajina. Za neke delove se ne vrsi ni popis al se zna da je haos. Za neke se vrsi i izgleda lose. Za neke je dobro. Za neke je super. Sve u svemu gore od Evrope. Ne meri se to po BDP-u i investicijama. Kina je prva po BDP-u pa bih pre ziveo u Poljskoj.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Млађони рече

Pa komunizam je upravo anti-egalitaristicki. 

мислио сам на социјалну једнакост, она утопија свима подједнако у тањир, не сме да буде богатих.

Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, pedja257 рече

Znam iz druge ruke da je tako u Brazilu a i ovako. Spomenuo sam Kolumbiju random. Pretpostavljao sam da je u tamo jos gore zbog narko spike. Sustina je u tome sto su ogromne razlike izmedju pokrajina. Za neke delove se ne vrsi ni popis al se zna da je haos. Za neke se vrsi i izgleda lose. Za neke je dobro. Za neke je super. Sve u svemu gore od Evrope. Ne meri se to po BDP-u i investicijama. Kina je prva po BDP-u pa bih pre ziveo u Poljskoj.

Jel znas ti da u srbiji imas manju razliku izmedju bogatih i siromasnih nego u usa? 
(zanimljiv podatak koliko je ta mera beznacajna i glupava) 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ђоле Пролеће рече

мислио сам на социјалну једнакост, она утопија свима подједнако у тањир, не сме да буде богатих.

Znaci, starizavet uci da jedan radi a devet drugih jede i  uziva u ladovini? 

Vadis stvari van konteksta. Uci da zajednica izmedju sebe deli. Nikakve veze sa socijalizmom nema. Vec sa porodicom i uzom zajednicom a ne drustvo generalno.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, pedja257 рече

Upravo je to moj stav. Da je ekonomija od drugorazrednog ili trecerazrednog znacaja.

Ja mislim da je ekonomija prvorazrednog znacaja. Jer covek prakticno zivi za ekonomiju, da bi imao da jede, krov nad glavom svojoj deci. Kada nema te stvari, covek se boji.. a strah truje mozak. 

A kada strah truje mozak mnoge ruzne stvari se rode.

dakle ako ti je ekonomija jaka tesko da mozes da imas probleme kao sto su imali nemci sa nacistima ili sa svojetima.

Nacizam, sovjeti i te ksenofobije se primaju na siromasnim mestima.

Zato je prica da su englezi ksenofobi glupost. Nemaju razlog to da budu osim stvarnih problema koje vide oko sebe i zbog kojih hoce kontrolisanije migracije. Hoce da znaju ko im zivi u komsiluku da li je to neki kriminalac iz poljske koji je dosao da krade ili je to neki fin momak iz poljske koji je zavrsio medicinu ili fiziku i dosao u britaniju da radi. Oni to danas ne mogu da znaju pa se boje (prirodno) svih poljaka. 

Dosue ta prca o poljacima i rumunima je smesna, oni vec godinama osecaju problem od islamske migracije. A ne zaboravimo da dosta islamista u britaniju dolaze upravo kao gradjani evrope. 

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, pedja257 рече

Па добро, ајде кажи нам зашто су неке државе добре, неке лоше? Или немаш кохонес да кажеш јасно и гласно на шта циљаш?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Млађони рече

Znaci, starizavet uci da jedan radi a devet drugih jede i  uziva u ladovini? 

Vadis stvari van konteksta. Uci da zajednica izmedju sebe deli. Nikakve veze sa socijalizmom nema. Vec sa porodicom i uzom zajednicom a ne drustvo generalno.

не, него хоћу да кажем да сви идемо на раддну акцију, или на вршидбу итд, и да ће на тој моби сви добити подједнаку порцију. то важи за један део оних који су мрзели јевреје капиталисте

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...