Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

6 minutes ago, Pontifex Emeritus рече

у чему се огледа надлежност Европског суда правде? и да ли се физичко лице може обратити Европском суду правде зато што му је држава чланица наметнула неко царинско ограничење, као горе из твог примера?

Moze. I fizicka i pravna lica se mogu zaliti ECJ ako im drzava prekrsi neka ekonomska prava tipa udari im carinu i zabrani da prodaju na stranom trzistu. U tome je velika prednost ECJ i generalno EU, iako su se neke drzave bunile tome jer su naci mentoli u pitanju, ali ECJ u spoju sa nacionalnim sudovima i transnacionalnim lobistima koji su smarali nacionalne drzave, uspeo ovako nesto da ostvari.

Подели на овим сајтовима

55 minutes ago, Ronald рече

I ako je Njemacka zemlja gadne proslosti ja sam nekako skeptican prema njihovim imperijalistickim namjerama u buducnosti, jer su oni ipak neko ko uci iz iskustva.

Samo cekam trenutak kada ce nauceno " iz iskustva" primeniti da isprave greske iz proslosti...0405_feel

Zahebane su Svabe, pasivno-agresivni, pritajeno zlo...sedis sa nekim u pivnici a deda mu bio nacista...to ne izlazi iz kolektivne svesti tako lako, samo se pritaji i ceka svoj trenutak.

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Pontifex Emeritus рече

од три суда унутар Европског суда правде, који је надлежан да прима апелације физичких и правних лица против одлука органа држава чланица?

Не постоји три суда унутар ЕСЉП, о коме причамо, само један, који је двостепени. И тај је надлежан да суди против државе, против које држављанин те или неке друге државе подноси представку. А представка се подноси због аката правосудних органа те државе који су прекршили људска права подносиоца представке.

Дакле, свака је представка представка физичког лица против државе чланице, због аката њених органа.

• Волим 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Adelaida рече

Samo cekam trenutak kada ce nauceno " iz iskustva" primeniti da isprave greske iz proslosti...0405_feel

Zahebane su Svabe, pasivno-agresivni, pritajeno zlo...sedis sa nekim u pivnici a deda mu bio nacista...to ne izlazi iz kolektivne svesti tako lako, samo se pritaji i ceka svoj trenutak.

Nacisti a? Evo imaju politicare u PARLAMENTU koji se raduju sto ce Nemci postati manjina u sopstvenoj drzavi....

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, RYLAH рече

Не постоји три суда унутар ЕСЉП, о коме причамо, само један, који је двостепени. И тај је надлежан да суди против државе, против које држављанин те или неке друге државе подноси представку. А представка се подноси због аката правосудних органа те државе који су прекршили људска права подносиоца представке.

Дакле, свака је представка представка физичког лица против државе чланице, због аката њених органа.

Sad sam video da sam se izgleda malo zeznuo. Jel moze fizicko i pravno lice tuziti drzavu pred Evropskim sudom pravde za krsenje nekog prava ili to mora da ide preko onog ''prethodnog pitanja'' gde lice tuzi drzavu kod nacionalnog suda za krsenje evropskog prava, a onda nacionalni sud pita ECJ jel prekrseno evropsko pravo ili ne? Pretpostavljam da je to predstavka, to prethodno pitanje.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Deja Vu рече

Sad sam video da sam se izgleda malo zeznuo. Jel moze fizicko i pravno lice tuziti drzavu pred Evropskim sudom pravde za krsenje nekog prava ili to mora da ide preko onog ''prethodnog pitanja'' gde lice tuzi drzavu kod nacionalnog suda za krsenje evropskog prava, a onda nacionalni sud pita ECJ jel prekrseno evropsko pravo ili ne? Pretpostavljam da je to predstavka, to prethodno pitanje.

То о чему причаш је друго, и не могу физичка лица.

Физичко лице на располагању од механизама има једино ЕСЉП, коме представку упућује након што је прошло цео пут пред органима те државе на коју се жали. Оно на шта си ти можда мислио је једна веома, веома ретка могућност жалбеног поступка против првостепене одлуке ЕСЉП, о којој одлучује Европска Комисија (мислим, нисам сигуран, али знам да је један од високих органа), али то само кад је та одлука ЕСЉП од огромне важности за ЕУ, као што је било у случају распећа у италијанским школама на пример.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, pedja257 рече

Nacisti a? Evo imaju politicare u PARLAMENTU koji se raduju sto ce Nemci postati manjina u sopstvenoj drzavi....

:ani_biggrin: 

Oni su i sad na ozbiljnoj ivici da budu manjina, za 20-30 god ih nece ni biti u Nemackoj ako se ovaj trend nastavi.

Cek, cek, sledece godine su izbori u Nemackoj pa kad AFD ( Alternativa za Nemacku)  udje u parlament...a konc logori im svi u radnom stanju....

Подели на овим сајтовима

Управо сада, RYLAH рече

То о чему причаш је друго, и не могу физичка лица.

Физичко лице на располагању од механизама има једино ЕСЉП, коме представку упућује након што је прошло цео пут пред органима те државе на коју се жали. Оно на шта си ти можда мислио је једна веома, веома ретка могућност жалбеног поступка против првостепене одлуке ЕСЉП, о којој одлучује Европска Комисија (мислим, нисам сигуран, али знам да је један од високих органа), али то само кад је та одлука ЕСЉП од огромне важности за ЕУ, као што је било у случају распећа у италијанским школама на пример.

Ne, nisam mislio na ESLJP kao sud Saveta Evrope nego na ESP u Luksemburgu kao sud EU. Mozda zbog toga nastaje zabuna. Za ESLJP zaista ne znam, a za ESP sam ucio barem da mu je u nadleznosti da sprovodi tuzbe Komesije protiv neke drzave za nesprovodjenje obaveza iz Ugovora, nadgledanje zakonitosti zakonodavnih i izvrsnih akata institucija EU i daje odgovore na prethodna pitanja koja upucuju nacionalni sudovi kad im se neko pravno lice zali na povredu prava, sad ne znam da li moze fizicko, ali mozda moze da se pretpostavi ako ti kao fizicko lice hoces da prodas lale na pijaci u Nemackoj, a holandska carina ti zabrani, pa se zalis.

8 minutes ago, Pontifex Emeritus рече

зезно си се мало много. понело те јер си мислио да разговараш са лаиком.

уопште волите пуно да паметујете, а често (углавном) немате појма.

Ne bih rekao da je mnogo, u pitanju su manje bitne birokratske procedure ko sta tu resava, bitno je da postoje institucije koje stite ekonomska prava gradjana svuda u EU i da je ESP cesto zasluzan za to.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Deja Vu рече

Ne, nisam mislio na ESLJP kao sud Saveta Evrope nego na ESP u Luksemburgu kao sud EU.

То је друго, причали смо о судовима којима је надлежност представка физичког лица против државе чланице.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, RYLAH рече

То је друго, причали смо о судовима којима је надлежност представка физичког лица против државе чланице.

Aha ok onda sam mozda naglo uleteo u pricu, a nisam citao prethodne strane.

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Adelaida рече

Adel slazem se, ali niko se nije pokajao za svoje zlocine kao Njemci. Znam Adel covjeka prema kojem su se ponjeli na najgori nacisticki nacin jer nisu mogli da podnesu da u najbogatijem dijelu Minhena ima najljepsu kucu, minirali su ga non stop, ali toga svugdje ima. Pa britanci u Australiji mog prijatelja doktora vratili na nivo medecinskog brata, a on vrhunski fizijatar sa iskustvom. isto tako su u Njemackoj prijateljicu od mog druga primili ispred sedam Njemica. Svaki slucaj je poseban i za sebe, i to sto ljudi pricaju treba uzeti sa rezervom ali ovde se radi o politici drzava.

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Ronald рече

ali niko se nije pokajao za svoje zlocine kao Njemci.

Nemci se pokajali?....Ne znam za narod da sa takvom mirnocom nosi svoje zlocine iz ne tako daleke  proslosti...

Platili jesu, mnogo, ali pokajanja u njima nema ni trunke. Veruj mi. Samo priznanje.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Adelaida рече

Nemci se pokajali?....Ne znam za narod da sa takvom mirnocom nosi svoje zlocine iz ne tako daleke  proslosti...

Platili jesu, mnogo, ali pokajanja u njima nema ni trunke. Veruj mi. Samo priznanje.

:(

AUuu

Bas mi zao

Uvek sam smatrao da su Schwabe super narod u sustini

Iako su imali katastrofa epizodu koja je pocela u minkenskoj pivari

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...