Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

3 minutes ago, Господин Дареалис рече

Све ваша идеолошка родбина и нико други. :) 

Нека се преселе у Венецуелу...

Neka idu u grcku, tamo je super! 
Tako sam cuo. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

23 minutes ago, Господин Дареалис рече

Тачно тако.

Зато постоји 'сексуална тензија' између феминизма и ислама... :)

Прије ће бити "асексуална" с обзиром како траже покривање и несексипилност жена :D

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ћириличар рече

Прије ће бити "асексуална" с обзиром како траже покривање и несексипилност жена :D

Aj em an islamist, and aj em a feminist ve hev so mac in comon.

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Господин Дареалис рече

Све ваша идеолошка родбина и нико други. :) 

Нека се преселе у Венецуелу...

Колко је вама људима доброооо :) Свуда видите неку идеологију, непријатеље, црно-бели свет у коме постоје "ми" и "они". Ако се неко не слаже са нама, онда је против нас. Што би волео да сам у вашем фазону, бар мало да одморим главу...без ироније :) 

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Млађони рече

Neka idu u grcku, tamo je super! 
Tako sam cuo. 

Могу и у Исламску републику Шведистан, то је земља сјајна - "rape capital of Europe". :)

Подели на овим сајтовима

24 minutes ago, GeniusAtWork рече

Колко је вама људима доброооо :) Свуда видите неку идеологију, непријатеље, црно-бели свет у коме постоје "ми" и "они". Ако се неко не слаже са нама, онда је против нас. Што би волео да сам у вашем фазону, бар мало да одморим главу...без ироније :) 

/off the record: прилично се забављам. :ani_biggrin:

Иначе си кажњен да одслушаш ово 10 пута за овај коментар! :)

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, GeniusAtWork рече

Za mene postoje dve vrste ljudi. Oni koji zele da svi imamo vise sloboda, i oni koji zele da imamo manje sloboda. Sami birate gde hocete. 

Подели на овим сајтовима

53 minutes ago, Млађони рече

Inace oni koji poricu ne poricu toliko antropogeno koliko se pitaju koliko je zapravo drzavno resenje pravo resenje. 
DA li je resenje udaranje velikog poreza na automobile i benzin kako se zalazu "liberali" tipa @Ronald

Ili je pak bolje resenje, da se liberalizuje i oslobodi trziste pa da dobijemo jos kompanija kao tesla, da dobjemo male lokalne solarne elektrane, da dobijemo pojeftinjenje i unapredjenje alternatvnih tehnologija.

Ali na kraju, liberali to najvise vole, da pricaju kako su libertarjinaci neki loco-coco budaletine koje ne kapiraju naucni metod, pa to automatski daje snagu njihovom etatistickom resenju.

Ja sam iskreno blago skeptican prema antropogenom globalnom zagrevanju, mozda nisam u pravu, ko zna! Ali ono sto jesam u pravu, cak i da je antropogeno globalno zagrevanje istina, liberalizacija trzista je sigurno bolji rezultat nego globalni porezi na co2 emisiju. Koji vode do poskupjenja hrane, do poskupljenja svega, koji vode do jos vise drzavnog uticaja.

Isto tako nije resenje da nam drzava otima pare da bi gradila solarne elektrane koje bi bile u njenoj kontroli a da nam ne dozvoljva da decentralizujemo i liberalizujemo trziste energenata.

E sad... o svemu tome je jako tesko diskutovati, najlakse je ljudima da optuze libertarijance da nisu dovoljno naucni, da su seksisti, mizigonosti, anti intelektualci.. a to sve dolazi od likova koji veruju da u 21 veku u evropi vlada patriarhat. PRosto - smesno. 

Ti si nacionalista a Faraže i sve ostalo, čitaj malo. Da bi znao kakav sam liberalni feminista  i šta je nauka morao bi da pročitas šta su napisale Deridre, Marta Nussbaum, morao bi da naučis šta su inkluzivne i ekstraktivne institucije i šta su studije u nauci za koje svako ko je malo čitao filozofiju nauke zna da su pseudonaucne i koliki im je domet i eksplanatorna moć. Ti ne razumiješ da je uzrok GZ, to je covjek, covjek, covjek i broj ljudi, shvati to, neophodno je postići nultu stopu rasta u dužem periodu jer ni medju jednom životinjskom vrstom nije zabiljezen takav skok i rast u kratkom periodu što je i uništilo biodiverzitet. Sve ostalo, krčenje šuma, zagadjenje vode, zagadjenje vazduha, nestanak biljnih i životinjskih vrsta je posledica rasta i njegovog širenja i iskorištenja resursa jer ukoliko bi na planeti svi zivljeli kao 10 najbogatijih država, ona nebi mogla podnijeti ni 5, 6 milijardi. Nikome ne pada na pamet da se odriče od uživanja, bio on hrišćanin ili ne, tako da ukoliko rast populacije nastavi da ide ovim tempom do 2100 godine ni dvije planete neće moći da izdrze. Jednostavno ovakav razvoj ne prati obnavljanje i razvoj tehnologije. Ti ako misliš da se priroda može iskorištavati beskrajno, onda ne znam šta da pricamo. Samo globalno smanjenje porodica ili ograničenje na jedno dijete uz trend koji će ići ka nultoj stopi,  uz smanjenje uništavanja prirode i brže razvijanje obnovljivih izvora energije, biotehnologije i nanotehnologija nam može pomoći da prebrodimo nekoliko decenija dok ne razvijemo tehnologiju ili ne uspijemo naseliti neku drugu planetu što nije izvesno u bliskoj budućnosti.

Подели на овим сајтовима

39 minutes ago, Paradoksologija рече

Da se vratimo na temu ove... teme. Jedan tekst sa kojim se verovatno mnogi neće složiti, ali čisto diskusije radi:

Why Brexit Is Much, Much Scarier Than You Think

Јефтина пропаганда за левичаре.

Британци нису изгубили тржиште ЕУ (и обратно) нити ће га изгубити због изласка.

Подели на овим сајтовима

28 minutes ago, GeniusAtWork рече

Па када стварамо заједнички идентитет огледамо се често у ’друге’. Пишемо ’ми’ или ’нас’ у односу на ’њих’ или ’остали’. На тај начин користимо ’друге’ да објаснимо ко смо ’ми’, делимично да објаснимо ко ’ми’ нисмо. Да разликујемо између ’нас’ и ’њих’ није ништа ново. Постоје многи историјски примери ових разлика, а представљају се свакодневно примери таквих разлика у медијима и политичкој дебати. У последњих 50-60 година, Европа се много променила. Обе глобализација и чланство у ЕУ су допринели да значајан проценат становништва су имигранти или потомци имиграната. Из истог разлога, фокус је на миграције и интеграције у медијима па и овој политичкој дебати, област где често видимо разлике између ’нас’ и ’њих’. На левој страни се тумаче као позитивно и израз разноврсности и позитивна разлика, на десној се на имиграције често гледа као на претњу по државно благостање и културу.  И медији често праве разлике између ’њих’ (националне мањине) и ’нас’ (етички Данци, Срби, Британци, Египћани)...све то је ОК! ;)

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

40 minutes ago, Господин Дареалис рече

П.С. Једва чекам либералну хистерију кад победи Трамп у новембру. :) 
Имам језиве предосећаје какви текстови нас чекају...

Остаће на предосећајима јер Трамп неће постати председник С.А.Д.

Скоро сам направио времеплов и отишао сам мало у будућност да видим шта се дешава и тамо је Хилари председница С.А.Д. (далеко од тога да ме то нешто радује, само износим чињенице које сам видео помоћу свог времеплова).

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Плутон рече

Остаће на предосећајима јер Трамп неће постати председник С.А.Д.

Скоро сам направио времеплов и отишао сам мало у будућност да видим шта се дешава и тамо је Хилари председница С.А.Д. (далеко од тога да ме то нешто радује, само износим чињенице које сам видео помоћу свог времеплова).

Ovog puta verujem tvojim predviđanjima (ne bih da kačim Hilari na profilku :D)

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...