Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

10 hours ago, Жељко рече

@Juan

Не могу да се отмем утиску што каже @Ђоле Пролеће да је некима криво због изласка Енглеза. Имам утисак као да вам је нарушена вера.

Руши им се Снешко.

Подели на овим сајтовима

40 minutes ago, GeniusAtWork рече

Уопште се не ради овде о welfare систему - који може да се промени преко ноћи ако постоји стварна воља да се то уради и тиме онемогући његова злоупотреба од стране оних који би дошли у УК, или било где, само да би висили на социјали - него о лицемерју најгоре врсте где је масовна имиграција врло пожељна јер имигранти најчешће раде најгоре и најпрљавије послове које староседеоци не би радили ни по цену живота, а онда се исти ти имигранти користе као жртвено јагње кад год избије било какав проблем и кад год то одговара домаћим демагозима. Када економија због њих расте, онда су добри, чим почну проблеми: ајде да истерамо те паразите напоље и да затворимо границе, они су криви што немамо посо и сви су криминалци.

Имиграција је генерално позитивна, како за појединца тако и за земље које примају имигранте. Имигранти доприносе плаћањем пореза и када примају социјале. Контрапродуктивно је помоћ земљама у Африци и другде у свету, не спори мигранте да побегну у Европу. Напротив, развој у једној земљи ће омогућити људима да мигрирају. Постоје емпиријски докази да виши развој ствара више миграција, као и побољшање социјалних, економских и образовних могућности чини више да су људи у стању да мигрирају.

Економија је и државна и приватна. Дефинисати треба потребе, место и време, радну снагу, пример, приватне британске фирме у Србији (;

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Razumem brige za ranjive populacije, ali nemam poverenja u instant brige za žene i gejeve koje se pojavljuju zbog muslimana imigranata.

Mislite da su ulice noću bile 100% bezbedne i zabavne u Londonu ili bilo gde za žene i gejeve?

Mislite da je 'Sharia police' najgore što im se ikad desilo?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Млађони рече

Mislis na one fasiste koji napadaju iz cista mira trampove glasace? Iniciraju nasilje nad politickim protivnicima?

Ne moras napadati drugog da bi bio fasisticki nepismeni tupson. Mozes sedeti kuci.

7 minutes ago, Млађони рече

Samo sto ne mozes da im ukines welfare state, jer ti koji dodju dobijaju glasacka prava i glasaj uza sto veci welfare state. 

Ne das im glasacka prava. Ili napravis tehnokratsku drzavu gde takvih pojava nema nego se odluke donose u skladu sa naucnim saznanjima, a ne sa % na izborima.

Jer ti i dalje imas domace stanovnistvo koje isto mozes da nalozis da glasa za vecu welfare state. Samim tim zabranom ulaska migranata nisi nista resio, samo si pripremio teren za dolazak fasista na vlast koji jedva cekaju da narod kaze ''dosta mi je ovih latinosa, muslimana, Slovena'' pa da uspostave rajh ili kako to sada lepse takvi likovi kazu ''naprave zemlju opet VELIKOM'' Cim vidis ovaku izjavu, nema sta da se dvoumis nego odmah zakljucis da je u pitanju fasizam, jer se upravo fasizam poziva na pravljenje zemlje velikom i to OPET, sto znaci ajde da se vratimo u stara dobra vremena kada smo bili jaki sto je Hitler radio pozivajuci se na nemacku proslost, Musolini na italijansku, Zavetnici na Nemanjicku Srbiju i slicno.

Ti mozda to ne zelis, ali indirektno proizvodis iz naivnosti i nerazumevanja da je davanje drzavi da kontrolise slobodu kretanja ljudi (narocito radne snage) veliki pokazatelj da imas etatizam i intervenzionizam. A od ovoga mozes sam da zakljucis sta to znaci.

8 minutes ago, Млађони рече

Upravo su ti ljudi koji dolaze oni koji donose fasisticke vrednosti u to drustvo. I sad sam ja fasista jer hocu da branim osnovne slobode od tih fasista. Vidim retorika i propaganda su zive i zdrave. 

Ne, nego iz gore navedenih kolektivistih ideja koje si izneo poput ''Britanija je zemlja gradjana Britanije'' koje se nimalo ne razlikuju od ''Nemacka je zemlja nemackog naroda'' ''Hrvatska je domovina hrvatskog naroda'' ''Amerika je zemlja americkog naroda'' gde su kriterijumi za to ko je Britanac, Nemac, Hrvat, Amerikanac rasisticki. Fardz smatra da Sloveni ne mogu biti gradjani Britanije, Tramp da ne mogu latinosi i muslimani.

A takve ideje nisu dosle da bi se zabranio fasizam, islamizam i sta ti znam, nego da bi se nalozio glup narod i dobila podrska za jahanje istog tog glupog naroda. Jer imas daleko vise fasista u Evropi i SAD koji tu zive decenijama nego kod onih koji ilegalno ulaze u zemlju, pa sto njima ne bi dirali osnovne slobode?

Znaci resenje nije zabrana kretanja. Resenje je napraviti liberalnu minarhisticku drzavu sa jasnim pravilima koja podrazumevaju da svako moze da se krece kuda hoce, ali ako pocne da ugrozava drugog nagrabusice bio on musliman, Srbin, amigos, Nemac, Englez, svi su sto se tice takvih stvari jednaki. I ovako bi ti kao libertarijanac trebao da predlazes, a ne da zabranjujes nekome da ulazi pritom troseci energiju na to da zabranis takvim ljudima da ulaze umesto da energiju trosis na to da razgradis socijalisticku drzavu. Nidje smisla.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Ne das im glasacka prava. Ili napravis tehnokratsku drzavu gde takvih pojava nema nego se odluke donose u skladu sa naucnim saznanjima, a ne sa % na izborima.

I onda kazes, ne dam meksikancima glasacka prava jer su socijalisti, i onda te levica napadne da si rasista, ignorisu argument i izglasaj uglasacka prava. 

Цитат

Fardz smatra da Sloveni ne mogu biti gradjani Britanije, Tramp da ne mogu latinosi i muslimani. 

Citation needed. Mislim ovo su lazi, koje ne znam kako da dokazem da su lazi. Jer ni jedan ni drugi to nisu izjavili. CAk je tramp izjavio da nece da "banuje meksiaknce" vec da hoce da okonca ILEGALNU migraciju. Dakle nece da menja migracijske zakone, vec da sprovodi trenutne (koji se ne sprovode). 

Zaista nisam ocekivao od tebe da siris ovakve lazi. Ajde za faradza njega i ne pratim toliko, ali ovo za trampa je uzasno daleko od istine. Cista izmisljotina, to sam 100 % siguran jer sam gledao apsolutno svaku republikansku debatu, tramp je uvek i svud naglasio da samo hoce da se sprovode trenutni zakoni. 

Цитат

Ti mozda to ne zelis, ali indirektno proizvodis iz naivnosti i nerazumevanja da je davanje drzavi da kontrolise slobodu kretanja ljudi (narocito radne snage) veliki pokazatelj da imas etatizam i intervenzionizam. A od ovoga mozes sam da zakljucis sta to znaci. [/quote]

Naprotiv, ja uopste ne podrzavam Faradza ni trampa, nego me nervira jer lazete kao psi o trampu. I jer prenosite lagajucu naraciju.

Ja konstatno ponavljam, ukidanje Welfare ili ukidanje migracije. Ja sam pre za ukidanje welfare (licno). 

samo razbijam vasu naraciju da su "nacisti" "fasisti" "Rasisti" i ostale gluposti vec prikazujem situaciju kakva jeste. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

18 minutes ago, Млађони рече

I sad je od jednom farage rasista sto nece jos par miliona ovakvih ljudi u britaniji? 
Drago mi je da postoje takvi rasisti. 

Rasista je zato sto nece da dozvoli ulazak normalnih ljudi koji su tu dosli nesto da rade, neki sa dobrim obrazovanjem, neki koji su spremni da rade za male pare, sto sve ide na korist britanskim preduzetnicima. Kada zabrani ulazak takvih ljudi sta britanski preduzetnici mogu da urade? Otpuste visak  domacih radnika koji su skupi, izazovu nezaposlenost pokrenu sindikate i puf welfare state. Isto vazi za smanjenje plata. Presele se u drugu zemlju sa kosmopilitskom kulturom (koja nije isto sto i multikulturna da se razumemo, jer postmoderni multikulturalizam pravi stetu na svakom koraku) samim tim opet izazovu nezaposlenost u domacoj zemlji, lose ekonomske stanje u zemlju i puf welfare state.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Deja Vu рече

Rasista je zato sto nece da dozvoli ulazak normalnih ljudi koji su tu dosli nesto da rade, neki sa dobrim obrazovanjem, neki koji su spremni da rade za male pare, sto sve ide na korist britanskim preduzetnicima.

Odakle ti ovo? Daj mi dokaz da hoce da zabrani ulazak normalnih ljudi? Kada nemacka pusta milione izbeglica u evropu, mi ne znamo jel ona pusta normalne ljude ili ne. A do sada sve ukazuje da nisu bas normalni. 

Tramp hoce da dozvoli ulazak normalnih ljudi koji hoce da rade. Tramp strogo kaze HOCU DA SE OTARASIMO ILEGALNIH IMIGRANATA. DAkle oni koji nisu podneli zahtev za dolazak, vec su pretrcavali granicu. Znaci ako mislis da tramp hoce da ogranici dolazak normalnih ljudi onda silno gresis. 

Jedino je predlozio privremenu zabranu na dolazak novih muslimana. Dok se kongres ne dogovori kako ce da resi problem islamskih terorista i razlikuje dobre od losih. 

Подели на овим сајтовима

Значи циркус што пишете „welfare state“ а не "Држава благостања" – је држава која обавља број функција које имају намеру да унапреде добробит својих грађана. Циљ је једнак приступ низу јавних понуда, на пример, у области образовања и законско право на накнаду за губитак прихода као што су незапосленост и болест а не лењост и филозофирање на форумима и без прекида. (;

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

19 minutes ago, Paradoksologija рече

Razumem brige za ranjive populacije, ali nemam poverenja u instant brige za žene i gejeve koje se pojavljuju zbog muslimana imigranata.

Mislite da su ulice noću bile 100% bezbedne i zabavne u Londonu ili bilo gde za žene i gejeve?

Ne, ali slozices se da su "female genital mutilation" i silovateljska  igra "taharrush" sasvim novi oblici zlostavljanja zena koji nisu bili poznati pre masovnog upada pripadnika Sile Polumeseca.

Подели на овим сајтовима

Au brate mili, vi ste totalno razvedeni od realnosti, ako mislite da su islamski imigranti neki fini ljudi koji tu dodju da rade unapredjuju drustvo. 

Prosto vam je sve ispila mozak politicka korektnost. 

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Тања1 рече

Значи циркус што пишете „welfare state“ а не Држава благостања – је држава која обавља број функција које имају намеру да унапреде добробит својих грађана. Циљ је једнак приступ низу јавних понуда, на пример, у области образовања и законско право на накнаду за губитак прихода као што су незапосленост и болест а не лењост и филозофирање на форумима и без прекида. (;

I cilj komunizma je besklasno prelepo drustvo i kom svakom cveta cvece i koke nose zlatna jaja. :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...