Jump to content

Причестилиште или редовно причешћивање

Причестилиште или редовно причешћивање?  

9 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте за свакодневно Причешћивање?

• Да. Узимам у себе свакодневно Свето Причешће по благослову свог духовног оца.
    • Не. Свети Апостоли су се причестили само једном пред Христово страдање.
    • Узмем га уз кафу и цигару - нико се и не љути!! (иронија аутора!!)
    • Не смарај нас! И онако свко ради како може и хоће! (без обзира како му рекао)
  2. 2. Да ли практикујете Свету Тајну Исповести пре Свете Тајне Причести?

• Да. Ипак су то Свете Тајне.
    • Не. - Не смем све да исповедим.
    • Не. - Духовни отац ми је то тако благословио и причешћујем се на његову одговорност. (И сматрам да сам довољно покајан (дакле - да нисам грешан) и да
    • Не. Причешћујем се на своју одговорност (уз сагласност Духовног оца који ме само исповеда (а има доста посла).)
    • Нит идем у цркву нит се причешћујем. На Поукама сам из досаде. (људи су фини са мном)
      0
  3. 3. Да ли имате користи од одлазака у цркву?

• Да. Труд се исплати.
    • Не. Комшије ме дирају јер постим и идем у цркву.
    • Раније нико није ишао у цркву па ми је све ово ново.
      0

Препоручена порука

2 minutes ago, Ниџока 1.1 рече
19 minutes ago, PredragVId рече

Много ми је жао што скоро нико није одговарао на потпуно анонимна питања. (само 4 форумаша). Ето, изгледа ми да сам промашио назив теме?

Nisu baš anonimna. Mogu da vidim ko je za šta glasao. :)

Оппппс. Кора од банане!

Стварно анкетица није анонимна. Опростите. Сад знам за други пут кад постављам питања које дугме за шта служи. Опростите мени немарноме.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 42
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

1. Да ли сте за свакодневно Причешћивање?

Не смарај нас!  ... Nismo mi monasi .

2. Да ли практикујете Свету Тајну Исповести пре Свете Тајне Причести?

Da ... Ali svestenik me uopste ne slusa ... Nikad se ne ispovedam u toku Liturgije , da ne bi nastao zastoj u redu za ispovest ... i kolaps saobracaja u istom  ... 

3. Да ли имате користи од одлазака у цркву?

Ne znam . Volim da idem u Crkvu ... 

:351780:

Подели на овим сајтовима

"Црнци и даље остају црни - белци и даље остају бели."

"Велики је распон од немоћи негрешити до немоћи грешити" - (патријарх Павле у интервјуу у Врњачкој бањи. Само он је то јако узвишено рекао (и објаснио).

Подели на овим сајтовима

Fali opcija "Mene direktno pricescuju andjeli kao tolike pustinjake i otselnike. Bio sam par puta do crkve, ali smrdi brate one guzva kao popodnevna pijaca. Idem ja u planinu gde je miomiris andjela i svetih.".

Подели на овим сајтовима

15 minutes ago, PredragVId рече

Са Богом је и у паклу Рај!

:scratch_head: По логици ствари онда нема пакла...;) мислим буквално на пакао и рај....

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

На друго и треће питање могла бих да одговорим и у анкети, али на прво фали неког бољег понуђеног одговора, онда ћу овде одговорити, у тексту:

1. Јесам за Причешће на свакој Литургији, пошто само кад се причешћујемо, стварно смо једна заједница један са другим и пре свега са Христом - значи, тада смо права Црква. Па и на свакој Литургији има ових речи "Со страхом Божијим, и вером, и љубовију, ПРИСТУПИТЕ".

Само, наравно, треба бити спреман за Причешће (благослов исповедника, без великог греха, после пошта минимално од поноћи, прочитане молитвен, вођење хришћанског живота у сваком смислу)

2. Имам свог духовног оца, и он ми рекао да се исповедам сваке 2-3 седмие, али да увек се причешћујем, ако сам на Литургији и јесам спремна за то. Раније је био 1 пут месечно, али сам била лоша... Значи, то је више компо, и ради се о промени каленадара у нашој парохији и мојој активности против тога.

Треба јасно рећи, да Тајна исповести и Тајна Причешћа су две посебне Тајне. Оне јесу везане са собом али не може бити тако, да Тајну исповести се третира или сматра само као нека пропусница за Причешће, то је нешто много више.

3. Да. Тешко да се то стави у неке речи, све ове доживљаје...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...