Zayron Написано Јун 25, 2016 Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 Управо сада, Panthera Leo рече O sancta simplicitas рече Јан Хус Radi peoplemetara umire Jan Hus već krajem maja: http://kultura.zpravy.idnes.cz/televizionar-00r-/filmvideo.aspx?c=A150529_174554_filmvideo_ts Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 25, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Istine radi voleo bi da mi daš onda jedan dokaz kad je LUKA ( a ne neko drugi ) koristio reč DANAS u smislu kojeg ti navodiš i koji su sveti oci to tako protumačili. To bi bio argument. Извини што се шалим сада са Зајроном и одговарам уместо њега (није мој одговор): Зини да ти кажем! Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 25, 2016 Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 3 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Pitao sam da li Luka ikada koristi reč DANAS u smislu koji sada ti navodiš. (može se razumeti sistemom eliminacije da sam i to pitao). O.Zoran kaže, da je Luka kad god je koristio reč DANAS izrazito bio jasan i o.Zoranu i svetim ocima koji cu čitali Luku i Lukin manir pisanja i kaže o.Zoran da Luka nikada nije koristio reč DANAS na način na koji ti ukazuješ. Istine radi voleo bi da mi daš onda jedan dokaz kad je LUKA ( a ne neko drugi ) koristio reč DANAS u smislu kojeg ti navodiš i koji su sveti oci to tako protumačili. To bi bio argument. Ok, razbojnik se našao sa Isusom isti dan u petak u raju što znači da Nicejsko carigradsko Vjerovanje laže! Tako si to mislio? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 25, 2016 Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 3 minutes ago, Zoran Đurović рече Извини што се шалим сада са Зајроном и одговарам уместо њега (није мој одговор): Зини да ти кажем! Hoću i zbog drugih ako dolaze u situaciju da tumače neki citat iz biblije, da ukažem na 4 različita stila i manire pisanja i kad se raspravlja o odredjenom citatu treba gledati naravno ceo manir evandjeliste pojedinačno i tu ne treba nikada da važi uopštenica tipa: sveto pismo se čita tako i tako... ( to je zabludivost i ni zrnce studioznosti) Sam u pravu? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 25, 2016 Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 2 minutes ago, Zayron рече Ok, razbojnik se našao sa Isusom isti dan u petak u raju što znači da Nicejsko carigradsko Vjerovanje laže! Tako si to mislio? Ok reci ne znam ili Luka nije uvek koristio reč DANAS u bukvalnm značenju i navedi gde nije. To je onda odgovor dostojan čoveka i dijaloga. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 25, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 Управо сада, Zayron рече Ok, razbojnik se našao sa Isusom isti dan u petak u raju što znači da Nicejsko carigradsko Vjerovanje laže! Tako si to mislio? Најпре, ви сте фалсификовали Никео-цариградски кредо, убацивши филиокве. Дакле, текстуално не држите тај кредо. Наравно да вам ја ништа не замерам, али истине ради не говори да држите то Вјерују. Поштедите нашу логику мало. Ис у телу, званично, није васкрсао после 3 дана. То је јасно свакоме ко је стекао употребу разума. То је само симболика. Он је био мртав око 30 сати (нешто мање или више). Имаш и у Дионисија Александријског, названог Великим. Јер је умро у петак вече, почиње субота (дакле, од петка имамо неки сат само), то је један дан, а већ у Киријаки рано, он није у гробу! Имамо и оне муслимане лудаке који са Јном повезују Ис и онда кажу да он није умро, јер ни Јона није био мртав у утроби оне морске бестије... Немој да испаљујеш овакве кретинате. Текст из Креда је симболички, јер би ако бисмо узели да га тумачимо као ти и муслимани Јону, рекли да је Ис васкрсао у недељу поподне, предвече. А то није по Писму. Можда јесте по Цркви коју нам ти тумачиш, али није ни по Писму, ни по предаји. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 25, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 15 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Hoću i zbog drugih ako dolaze u situaciju da tumače neki citat iz biblije, da ukažem na 4 različita stila i manire pisanja i kad se raspravlja o odredjenom citatu treba gledati naravno ceo manir evandjeliste pojedinačno i tu ne treba nikada da važi uopštenica tipa: sveto pismo se čita tako i tako... ( to je zabludivost i ni zrnce studioznosti) Sam u pravu? Савршено. Зато Ава говори да се поштују: 1) фундаменталистички смисао текста, да се свака реч познаје, филолошки рашчлани и које она значење има код тог аутора; 2) контекст; 3) уклапање у општу теологију; 4) алегоријска значења која користе духовном развоју. Биљана 1234, poelbuster and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 25, 2016 Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 17 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Ok reci ne znam ili Luka nije uvek koristio reč DANAS u bukvalnm značenju i navedi gde nije. To je onda odgovor dostojan čoveka i dijaloga. Naravno, drugi sličan takav primjer je gdje Luka kaže: A anđeo im reče: "Ne bojte se! Evo, javljam vam veliku radost, koja će biti svemu narodu: Danas vam se u gradu Davidovu rodi Spasitelj, Krist i Gospodin. I ovo neka vam je znak: "Naći ćete dijete, što je povito u pelenice i leži u jaslama." Danas i tu ne znači bukvalno danas već ima parasinonimsko značenje SAD o kojem sam već govorio, Dakle danas, hoće reći SAD za vas a nikako za Njega koji ne može da se rodi danas jer je od vijeka, danas se on nije narodio nego samo nastavio da živi iako ga je Djevica porodila. Dakle i tu je značenje više teološko nego bukvalno, doslovno. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 25, 2016 Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 2 minutes ago, Zayron рече Naravno, drugi sličan takav primjer je gdje Luka kaže: A anđeo im reče: "Ne bojte se! Evo, javljam vam veliku radost, koja će biti svemu narodu: Danas vam se u gradu Davidovu rodi Spasitelj, Krist i Gospodin. I ovo neka vam je znak: "Naći ćete dijete, što je povito u pelenice i leži u jaslama." Danas i tu ne znači bukvalno danas već ima parasinonimsko značenje SAD o kojem sam govorilo, danas, SAD za vas a nikako za njega koji ne može da se rodi danas jer je od vijeka, danas se on nije narodio nego samonastavio da živi iako ga je Djevica porodila. Dakle i tu je značenje više teološko nego bukvalno, doslovno. Jese rodio tog dana? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 25, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 1 minute ago, Zayron рече Naravno, drugi sličan takav primjer je gdje Luka kaže: A anđeo im reče: "Ne bojte se! Evo, javljam vam veliku radost, koja će biti svemu narodu: Danas vam se u gradu Davidovu rodi Spasitelj, Krist i Gospodin. I ovo neka vam je znak: "Naći ćete dijete, što je povito u pelenice i leži u jaslama." Danas i tu ne znači bukvalno danas već ima parasinonimsko značenje SAD o kojem sam govorilo, danas, SAD za vas a nikako za njega koji ne može da se rodi danas jer je od vijeka, danas se on nije narodio nego samonastavio da živi iako ga je Djevica porodila. Dakle i tu je značenje više teološko nego bukvalno, doslovno. Па то је још црње по тебе за епизоду о разбојнику! Јер сад, данас значи да кад умру на крсту. И то у складу са Равазијем, тим јеретиком:)))) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 25, 2016 Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 1 minute ago, Zoran Đurović рече Па то је још црње по тебе за епизоду о разбојнику! Јер сад, данас значи да кад умру на крсту. И то у складу са Равазијем, тим јеретиком:)))) Ne, nego on ne razume teologiju jednog dana. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 25, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Jese rodio tog dana? Није, родио се пре месец дана, а то видим у визији А Марија га није родила јер је он већ био рођен! Марију су послали на Небо, она тамо зачела у вечном зачећу и на земљи у вечном порађању родила... лудило мозга... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 25, 2016 Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 Znaš kad ti sa dna okeana dodješ na kopno a on izroni sa 25 metara i reče nisam bio na dnu okeana a mi mu velimo bili smo mi a on nas ubedjuje kako 25 metara nije dno, no je to alegorički dostignuće koje jednog dana može dovesti do spoznaje celokupne površine okeana pa tako i dna. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 25, 2016 Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 8 minutes ago, Zoran Đurović рече Па то је још црње по тебе за епизоду о разбојнику! Јер сад, данас значи да кад умру на крсту. И то у складу са Равазијем, тим јеретиком:)))) Ne znači, to je takodjer zabluda. Radi se o tom da su tim izricane tvrdnje koje ne moraju imati nužno svoj trenutni dopad u realnosti u kojoj živimo mi. Te tvrdnje nisu lažne jer su se sve ostvarile samo ne po harmonogramu koji vlada na Zemlji. Brojanje i mjerenje vremena na Zemlji protiče drugačije a mi se orijentišemo prema tome što uvidimo ovdje jer ono kako se dešava to tamo ne vidimo, vidljivo i razumljivo nam je samo ovo što je ovdje.. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 25, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 1 minute ago, Zayron рече Ne znači, to je takodjer zabluda. radi se o tom da su tim izricane tvrdnje koje ne moraju imati nužno svoj trenutni dopad u realnosti u kojoj živimo mi. Te tvrdnje nisu lažne jer su se sve ostvarile samo ne po harmonogramu koji vlada na Zemlji. Brojanje i mjerenje vremena na zemlji protiče drugačije a mi se orijentišemo prema tome što uvidimo ovdje. Сада ми јасно: Ис узео да зајебава јадног разбојника... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука