Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 2 minutes ago, kopitar рече po meni je za razbojnika jasno , on je mučenik a takvi idu odma u Raj. zajron kaže da ne idu, no idu odmah u čistilište pošto su sad utvrdjeni kao sveti mučenici i dobro će podnositi mitarstva te će izaći za jedno pet do pedesetpet tisućleća u raj. ( i to pod garanciju) kopitar, Zoran Đurović and Panthera Leo је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 24, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 19 minutes ago, Zayron рече Odgovorio sam vam već nekoliko puta i još potvrdio odgovorom katoličkog teologa sa katolik.cz da je to pitanje irelevantno, nebitno s "katoličke exegetske pozicije", moram je nazvat "katoličkom" jer vidim da postoje i druge kao ta vaša koje tvrde nešto drugo. Radi se o pojmu "već danas" koji u tom dijelu ne znači i ne označava neku tačnu vremensku determinantu. Katolički exegeti taj problem rješavaju kompletnim kontextom sinhroniciteta sva 4 Jevandjelja, insistiranje na bukvalnom, doslovnom i izolovanom značenju smatraju pogrešnim. Не лупај. Како ћеш да уклопиш нпр. синоптичку пасху са Јовановом? Panthera Leo је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 3 minutes ago, Zoran Đurović рече Не лупај. Како ћеш да уклопиш нпр. синоптичку пасху са Јовановом? Ne radi se o "uklapanju" naravno da sinoptičare i Jovana nejde ni uklapati ni preklapati, radi se o kontekstu i uzajamnim suvislostima koje nam daje sinhronicitet. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 ja čistilište svaćam u smislu nisam dostojan , nisam proso tamnu noć , nije doslo do goreenja duše za Ljubljenim . Može još jeedna prilika ? Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 28 minutes ago, kopitar рече po meni je za razbojnika jasno , on je mučenik a takvi idu odma u Raj. Nije rasprava uopšte o tom da li se taj razbojnik našao zajedno u Raju s Isusom kako mu je to Isus bio obećao već o tom da li se to desilo isti taj dan, "već danas" ili tek po Kristovom boravku u grobu i uskrsnuću koje se desilo "treći dan po Pismima u prvi dan židovskog tjedna, sedmice". Jer onda ispada da je Isus razbojnika obmanuo ili slagao. Razbojnik se našao u Raju, direktno je išao u nebo. Ja sam pitao VSB da li smatra tu njegovu situaciju odmah automatski primjenjljivom sa svojom ili bilo čijom tudjom. I o tom se vodila rasprava. Nikako o tom da li se razbojnik našao u raju ili nije. naravno da se tamo našao kako mu je to bilo obećano. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 24, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 13 minutes ago, Zayron рече Ne radi se o "uklapanju" naravno da sinoptičare i Jovana nejde ni uklapati ni preklapati, radi se o kontekstu i uzajamnim suvislostima koje nam daje sinhronicitet. Да, ти си демагог. Све је јасно. Panthera Leo је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 51 minutes ago, Zoran Đurović рече Да, ти си демагог. Све је јасно. No, to smo onda demagoga dva. Kako drugačije nazvati nekoga ko želi uvjeriti forumsku javnost da papa Francisko ne vjeruje u čistilište i otpustke i predstavit ga još kao protivnika takvih "nazadnih, zaostalih i prevazidjenih nebiblijskih" vjerovanja i praktika? Navodno bi još i mene stigao spaliti na lomači ili šta radi toga što izlažem važeći nauk KC o čistilištu. Plnomocné odpustky, tedy prominutí časných trestů za odpuštěné hříchy, uzdravení jejich následků, mohou věřící v České republice pro duše v očistci nově získat už v týdnu před Památkou věrných zemřelých. A to v případě, že v obvyklé době od 2. do 8. listopadu nemohou z vážných důvodů navštívit hřbitovy. http://www.cirkev.cz/archiv/121023-plnomocne-odpustky-lze-letos-ziskat-uz-tyden-pred-dusickami http://tn.nova.cz/clanek/papez-vyhlasil-svaty-rok-projdete-branou-a-bude-vam-odpusteno.html Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
utopija Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 On 22.6.2016. at 13:36, utopija рече +!Mt 12,32I rekne li tko riječ protiv Sina Čovječjega, oprostit će mu se. Ali tko rekne protiv Duha Svetoga, neće mu se oprostiti ni na ovom svijetu ni u budućem.Lk 12,47-48I onaj sluga što je znao volju gospodara svoga, a nije bio spreman ili nije učinio po volji njegovoj, dobit će mnogo udaraca. A onaj koji nije znao, ali je učinio što zaslužuje udarce, dobit će malo udaraca. Kome je god mnogo dano, od njega će se mnogo iskati. Kome je mnogo povjereno, više će se od njega iskati. Mt 5,25-26 Nagodi se brzo s protivnikom dok si još s njim na putu, da te protivnik ne preda sucu, a sudac tamničaru, pa da te ne bace u tamnicu. Zaista, kažem ti, nećeš izići odande dok ne isplatiš do posljednjeg novčića. - Zar ovu Riječ ne treba razmatrati i pokušati shvatiti Učitelja, dok se razmišlja o pojmu 'čistilišta'? - Vodi li Crkvu Duh Sveti i ako da, mogu li se prikrasti hereze u Nauku, pa makar bile proglašene i dogmom? http://www.katolik.hr/krscanstvomnu/pismoipredajamnu/467-pravoslavni-i-vjera-u-istilite-nauk-o-vazdunim-mitarstvima/ Čovjek u ovozemaljskoj stvarnosti je ograničen vremenom i prostorom. Stanje ljudske duše nakon smrti je duhovna stvarnost. Pronalazak Mt 7,14 O kako su uska vrata i tijesan put koji vodi u Život i malo ih je koji ga nalaze! - Što je s onim krštenim osobama, koji Ga nisu pronašli, jer su živjeli tako, da im se srce 'usalilo' i umrli nespremno? Ja ne znam, nego samo razmišljam. Dostojnost Mt 10,37-38 Tko ljubi oca ili majku više nego Mene, nije Mene dostojan. Tko ljubi sina ili kćer više nego Mene, nije Mene dostojan. Tko ne uzme svoga križa i ne pođe za Mnom, nije Mene dostojan. - Jesu li poslije smrti baš svi 'spašeni' dostojni odmah biti sveti i doći k Svetome i biti jedno s Njim? Naravno, nije "slaba karika" Milosrdni, koji može očistiti i pripremiti nečiju 'haljinu'. Milost Sv. Thomas More je za Milost u vrijeme 'luteranstva' napisao:"Kad bi tko pustivši uže u zdenac izvadio onoga, koji se po sebi ne bi mogao izvući, zar ne bi bilo pravo reći, da se nije mogao svojim silama izvući iz zdenca? Ipak nije istina, da njegove sile nisu ništa doprinijele, kad je uhvatio uže i nije dopustio da padne.Isto tako je i sa slobodnom ljudskom voljom." Teološke rasprave Sv. Thomas More o ovome piše:"Konačno da jednom shvatite što mislim o čitavoj toj stvari: niti sve teologe osuđujem niti osuđujem sva pitanja novotara, nego one teološke rasprave, koje ništa ne pridonose stvari; takve su, da niti povećavaju znanje, a mnogo škode pobožnosti - takve ne samo da ne odobravam, nego mislim, da ih treba prezreti. A one teološke rasprave, koje ili ozbiljno istražuju ljudske probleme ili s poštovanjem božanske, dok s obje strane vlada skromnost, da traže više Istinu, a ne da se prepiru ne bi li koga hametice pobili ili ga odveć dugim petljanjem nadvladali pokazavši se boljima, čime se onda kočopere - takve rasprave, velim, objeručke prihvaćam; priznajem, naime, da, ne bez koristi, vježbaju um; ipak ne tako da sav spas Crkve o njima ovisi i da se samo na njih oslanjamo." Što o 'čistilištu', 'prezervativima',... i drugim važnim temama misli Kralj nad kraljevima bi za 'kršćanina' (biskup, svećenik, đakon, laik) trebao biti prioritet u traženju odgovora. Meni osobno (nisam 'katolik') bi bilo draže raspravljati o tome kako izaći iz 'Egipta i faraonskog sustava' i tako automatski nanijeti štetu 'pozemljarima'. Naravno, da bi i u 'obećanoj zemlji' 'kršćani' bili dužni raditi na sebi u usavršavanju i svetosti. Inače, ove godine je 500 godina od tiskanja knjige 'Utopia' sv. Thomasa More-a. Na internetu sam pročitao, gdje jedan pravoslavni svećenik na panično napisano reagiranje jednog 'pravoslavca' u vezi odnosa s 'katoličanstvom', 'ekumenizma' i slično, odgovorio prilično trezveno, a naveo je i riječi jednog kardinala za vrijeme 'pravoslavno-katoličke komisije', kako se obje strane u jednome slažu, a to je, da se nikada neće složiti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 25, 2016 Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 @kopitar i ostali, kojima još nisam stigao odgovoriti valjda to stignem danas, no, prije toga moram prevesti ta dva najavljena članka, hvala na razumijevanju. svećenik i teolog o katoličkom nauku o Čistilištu kopitar је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 25, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 6 hours ago, Zayron рече No, to smo onda demagoga dva. Kako drugačije nazvati nekoga ko želi uvjeriti forumsku javnost da papa Francisko ne vjeruje u čistilište i otpustke i predstavit ga još kao protivnika takvih "nazadnih, zaostalih i prevazidjenih nebiblijskih" vjerovanja i praktika? Navodno bi još i mene stigao spaliti na lomači ili šta radi toga što izlažem važeći nauk KC o čistilištu. Нигде нисам писао о схватањима папе Франтишека око Ч. Он би те спалио зато што си демагог, а не због неких појединачних ставова. Panthera Leo је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јун 25, 2016 Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 7 hours ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Dakle definitivno u zajrona i kopitara Telo nije Crkva no tu ima svakakvih drugih stvari što andjela što djavola što pedofila što svetitelja hahhhaha men to malo nakaradno Meni je Hristos i Njegovo Telo Crkva!!! Tako je to je crkva a mi smo udovi i ona je jedna , ona gore slavna , ova zemaljska i još jedna slavna i sveta ali cistilisna i svi drugi koji se Bogu omilise svi tvorimo jedno zajedništvo dok ne prispijemo do punine uzrasta, a glava je Krist. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 25, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 5 hours ago, utopija рече - Zar ovu Riječ ne treba razmatrati i pokušati shvatiti Učitelja, dok se razmišlja o pojmu 'čistilišta'? - Vodi li Crkvu Duh Sveti i ako da, mogu li se prikrasti hereze u Nauku, pa makar bile proglašene i dogmom? Можда си прескочио, ево ти двојица католичких еминентних теолога који негирају Ч. Даље, ја нисам негирао да учење о Ч. не постоји код неких Отаца. Зато је бесмислено ово што ми износиш. Ти и Зајрон нећете да се замислите над Мађијем и Бјанкијем. Дух Свети води цркву, али не силује људске слободе, па сте тако научавали лимб који сте сада одбацили... Можда да вратите и индулгенције? Што би фалило? Цркве су заблудиве, да нису не би било оволико хереза до дана данашњег. Paradoksologija, Џуманџи and Panthera Leo је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 25, 2016 Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 23 minutes ago, Zoran Đurović рече Нигде нисам писао о схватањима папе Франтишека око Ч. Он би те спалио зато што си демагог, а не због неких појединачних ставова. A demagog sam zašto? Zbog ovog? Značenje determinante - "danas" kod Luke 23,43 Pasáž: Lukáš 23,43 I onda kad sam po nekoliko puta objasnio da se kod nas značenja kontradiktornih, kontroverznih i nejasnih stvari objašnjavaju danim kontextom sva 4 Jevandjelja koji proizlazi iz sinhroniciteta (najvjerovatnije realne vremenske ose po kojoj su se ti dogadjaji dešavali i desili u realnom vremenu - sinhronizirano Jevandjelje) i medjusobnim daljim unutrašnjim suvislostima sva 4 Jevandjelja medjusobno i sa ostalim spisima SZ i NZ, naročito u zajedničkim poglavljima ili odstavcima koji spominju iste ili slične stvari i situacije iz života Isusa Hrista i apostola dobio sam tititulu demagog:. Drugačije se to neda objasnit i napisat, vi biste to napisali kako? Große Demagoge - Il Demagogo Grande Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 25, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 1 hour ago, Zayron рече Große Demagoge - Il Demagogo Grande Зајроне, ти си студирао у Загребу, ја у Ватикану. Постоји становита разлика. Ипак смо ми, римљани, шмекери . Зато сада да те поучим како се проучавају термини, а не да од свега правиш херменеутичку маглу. Замолио сам те да анализираш реч данас (σήμερον) у Луке, али ти то ниси хтео да урадиш. Ево, како то ми, римљани, радимо: 1) Лк 2:11 Јер вам се данас роди Спас, који је Христос Господ, у граду Давидову. ὅτι ἐτέχθη ὑμῖν σήμερον Σωτήρ, ὅς ἐστιν Χριστὸς Κύριος, ἐν πόλει Δαυείδ. Јесте да је Ис вечан, али се родио тог дана и пастири тог дана иду да му се поклоне! 2) 4:21 А поче им говорити: Данас се испуни ово Писмо у ушима вашим. ἤρξατο δὲ λέγειν πρὸς αὐτοὺς ὅτι Σήμερον πεπλήρωται ἡ γραφὴ αὕτη ἐν τοῖς ὠσὶν ὑμῶν. Данас, тог дана кад је прочитао Писмо у синагоги. 3) 5:26 И сви се задивише, и слављаху Бога, и испунивши се страха говораху: Чуда се нагледасмо данас! καὶ ἔκστασις ἔλαβεν ἅπαντας, καὶ ἐδόξαζον τὸν Θεόν, καὶ ἐπλήσθησαν φόβου λέγοντες ὅτι Εἴδομεν παράδοξα σήμερον. Данас, не ових дана. 4) 12:28 Ако ли траву у пољу, која данас јесте, а сутра се у пећ баца, Бог тако одијева, колико ће више вас, маловјерни! εἰ δὲ ἐν ἀγρῷ τὸν χόρτον ὄντα σήμερον καὶ αὔριον εἰς κλίβανον βαλλόμενον ὁ Θεὸς οὕτως ἀμφιέζει, πόσῳ μᾶλλον ὑμᾶς, ὀλιγόπιστοι. 5) 13:32 И рече им: Идите и кажите тој лисици: Ево изгоним демоне и вршим исцјељења данас и сутра, а трећи дан завршићу. καὶ εἶπεν αὐτοῖς Πορευθέντες εἴπατε τῇ ἀλώπεκι ταύτῃ Ἰδοὺ ἐκβάλλω δαιμόνια καὶ ἰάσεις ἀποτελῶ σήμερον καὶ αὔριον, καὶ τῇ τρίτῃ τελειοῦμαι. 6) 13:33 Али данас и сутра и прекосутра треба ми ићи; јер пророк не може погинути изван Јерусалима. πλὴν δεῖ με σήμερον καὶ αὔριον καὶ τῇ ἐχομένῃ πορεύεσθαι, ὅτι οὐκ ἐνδέχεται προφήτην ἀπολέσθαι ἔξω Ἱερουσαλήμ. Замисли, Ис прави разлику између данас, сутра и прекосутра! 7) 19:5 А кад Исус дође на оно мјесто, погледавши горе, видје га и рече му: Закхеју, сиђи брзо; јер ми данас ваља бити у дому твоме. καὶ ὡς ἦλθεν ἐπὶ τὸν τόπον, ἀναβλέψας ὁ Ἰησοῦς εἶπεν πρὸς αὐτόν Ζακχαῖε, σπεύσας κατάβηθι• σήμερον γὰρ ἐν τῷ οἴκῳ σου δεῖ με μεῖναι. Закеј: Господине, мислиш данас или сутра или малосутра? 8) 19:9 Исус му рече: Данас дође спасење дому овоме; јер и ово је син Авраамов. εἶπεν δὲ πρὸς αὐτὸν ὁ Ἰησοῦς ὅτι Σήμερον σωτηρία τῷ οἴκῳ τούτῳ ἐγένετο, καθότι καὶ αὐτὸς υἱὸς Ἀβραάμ ἐστιν. 9) 22:34 А он рече: Кажем ти, Петре, неће данас запјевати пијетао док се трипут не одречеш да ме познајеш. ὁ δὲ εἶπεν Λέγω σοι, Πέτρε, οὐ φωνήσει σήμερον ἀλέκτωρ ἕως τρίς με ἀπαρνήσῃ μὴ εἰδέναι. 10) 22:61 И обазревши се Господ погледа на Петра, и сјети се Петар ријечи Господње како му рече: Прије него што данас пијетао запјева одрећи ћеш ме се трипут. καὶ στραφεὶς ὁ Κύριος ἐνέβλεψεν τῷ Πέτρῳ, καὶ ὑπεμνήσθη ὁ Πέτρος τοῦ λόγου τοῦ Κυρίου, ὡς εἶπεν αὐτῷ ὅτι Πρὶν ἀλέκτορα φωνῆσαι σήμερον ἀπαρνήσῃ με τρίς. 11) 23:43 И рече му Исус: Заиста ти кажем, данас ћеш бити са мном у рају. καὶ εἶπεν αὐτῷ Ἀμήν σοι λέγω, σήμερον μετ’ ἐμοῦ ἔσῃ ἐν τῷ Παραδείσῳ. Сасвим је јасно да Лк када каже данас то значи данас. Нема никакву перверзну употребу тог термина како би ти хтео да му пришијеш негирајући да је тог дана Разбојник отишао са Ис у рај. Тврдоглаво одбијаш, као мало дете кад се заинати, здрав наук Јеванђеља и оно је за тебе онда запечаћена књига. Зато си ти тридентинац и демагог. Још кад би ти неко дао канистер бензина и шибицу, па да одеш и спалиш документа Другог ватиканског концила! Мене је данашњи кардинал Равази научио да је, према Јовановом Јеванђељу, Исус васкрсао на крсту (могу ти наћи предавање на нету ако знаш италијански). Јесте да би Атанасије Јевтић сада рекао: Јака сарма тај Равази, али ја изузетно ценим тог човека. Ти га слободно убаци у кош са оним другим католичким «јеретицима», Бјанкијем и Мађијем. Мада, гарантујем ти, не би нашао кош довољно велик да нас све тамо стрпаш. Намножило се јеретика поготово после 2ват.! Видиш да имају право «наши» назови православни талибани када кажу за мене да сам прави јеретик јер ценим те проклете католичке лисице: Данијелуа, Крузела, Ранера, Конгара... Они су ме опчинили па зато сада католичим наивне православне душе! Мада, видим да треба доста и вас католика да покатоличим! Лажни кардинал Gianfranco Ravasi, ministro della cultura del Vaticano Размишљам нешто, можда си ти у праву! Исус је од батина изгубио разум па није знао што говори. Мислио је да ће једног лепог дана разбојник бити са њим у рају. Вероватно је и себе тако тешио, мислећи на лепе ствари у тој муци... Ово имам на памети: Ис је умро, али је тек после 40 дана отишао на Небо (=рај). Како он тог месеца није био у рају, није могао тамо ни разбојник да буде. Па где је онда био разбојник? У паклу сигурно није, у лимбу није јер је био матор за лимбо, остаје само Чистилиште! Гледај, Зајроне, брате како сам сам себи скочио у уста и доказао по Писму да Ч. постоји! Наравно да ниједном Оцу није пало на памет овакво тумачење, али мени јесте. Дакле, Ава Зоран је по Писму доказао да Ч. постји! Volim_Sina_Bozjeg, poelbuster and Panthera Leo је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 25, 2016 Пријави Подели Написано Јун 25, 2016 31 minutes ago, Zoran Đurović рече Зајроне, ти си студирао у Загребу, ја у Ватикану. Постоји становита разлика. Ипак смо ми, римљани, шмекери . Зато сада да те поучим како се проучавају термини, а не да од свега правиш херменеутичку маглу. Замолио сам те да анализираш реч данас (σήμερον) у Луке, али ти то ниси хтео да урадиш. Ево, како то ми, римљани, радимо: 1) Лк 2:11 Јер вам се данас роди Спас, који је Христос Господ, у граду Давидову. ὅτι ἐτέχθη ὑμῖν σήμερον Σωτήρ, ὅς ἐστιν Χριστὸς Κύριος, ἐν πόλει Δαυείδ. Јесте да је Ис вечан, али се родио тог дана и пастири тог дана иду да му се поклоне! 2) 4:21 А поче им говорити: Данас се испуни ово Писмо у ушима вашим. ἤρξατο δὲ λέγειν πρὸς αὐτοὺς ὅτι Σήμερον πεπλήρωται ἡ γραφὴ αὕτη ἐν τοῖς ὠσὶν ὑμῶν. Данас, тог дана кад је прочитао Писмо у синагоги. 3) 5:26 И сви се задивише, и слављаху Бога, и испунивши се страха говораху: Чуда се нагледасмо данас! καὶ ἔκστασις ἔλαβεν ἅπαντας, καὶ ἐδόξαζον τὸν Θεόν, καὶ ἐπλήσθησαν φόβου λέγοντες ὅτι Εἴδομεν παράδοξα σήμερον. Данас, не ових дана. 4) 12:28 Ако ли траву у пољу, која данас јесте, а сутра се у пећ баца, Бог тако одијева, колико ће више вас, маловјерни! εἰ δὲ ἐν ἀγρῷ τὸν χόρτον ὄντα σήμερον καὶ αὔριον εἰς κλίβανον βαλλόμενον ὁ Θεὸς οὕτως ἀμφιέζει, πόσῳ μᾶλλον ὑμᾶς, ὀλιγόπιστοι. 5) 13:32 И рече им: Идите и кажите тој лисици: Ево изгоним демоне и вршим исцјељења данас и сутра, а трећи дан завршићу. καὶ εἶπεν αὐτοῖς Πορευθέντες εἴπατε τῇ ἀλώπεκι ταύτῃ Ἰδοὺ ἐκβάλλω δαιμόνια καὶ ἰάσεις ἀποτελῶ σήμερον καὶ αὔριον, καὶ τῇ τρίτῃ τελειοῦμαι. 6) 13:33 Али данас и сутра и прекосутра треба ми ићи; јер пророк не може погинути изван Јерусалима. πλὴν δεῖ με σήμερον καὶ αὔριον καὶ τῇ ἐχομένῃ πορεύεσθαι, ὅτι οὐκ ἐνδέχεται προφήτην ἀπολέσθαι ἔξω Ἱερουσαλήμ. Замисли, Ис прави разлику између данас, сутра и прекосутра! 7) 19:5 А кад Исус дође на оно мјесто, погледавши горе, видје га и рече му: Закхеју, сиђи брзо; јер ми данас ваља бити у дому твоме. καὶ ὡς ἦλθεν ἐπὶ τὸν τόπον, ἀναβλέψας ὁ Ἰησοῦς εἶπεν πρὸς αὐτόν Ζακχαῖε, σπεύσας κατάβηθι• σήμερον γὰρ ἐν τῷ οἴκῳ σου δεῖ με μεῖναι. Закеј: Господине, мислиш данас или сутра или малосутра? 8) 19:9 Исус му рече: Данас дође спасење дому овоме; јер и ово је син Авраамов. εἶπεν δὲ πρὸς αὐτὸν ὁ Ἰησοῦς ὅτι Σήμερον σωτηρία τῷ οἴκῳ τούτῳ ἐγένετο, καθότι καὶ αὐτὸς υἱὸς Ἀβραάμ ἐστιν. 9) 22:34 А он рече: Кажем ти, Петре, неће данас запјевати пијетао док се трипут не одречеш да ме познајеш. ὁ δὲ εἶπεν Λέγω σοι, Πέτρε, οὐ φωνήσει σήμερον ἀλέκτωρ ἕως τρίς με ἀπαρνήσῃ μὴ εἰδέναι. 10) 22:61 И обазревши се Господ погледа на Петра, и сјети се Петар ријечи Господње како му рече: Прије него што данас пијетао запјева одрећи ћеш ме се трипут. καὶ στραφεὶς ὁ Κύριος ἐνέβλεψεν τῷ Πέτρῳ, καὶ ὑπεμνήσθη ὁ Πέτρος τοῦ λόγου τοῦ Κυρίου, ὡς εἶπεν αὐτῷ ὅτι Πρὶν ἀλέκτορα φωνῆσαι σήμερον ἀπαρνήσῃ με τρίς. 11) 23:43 И рече му Исус: Заиста ти кажем, данас ћеш бити са мном у рају. καὶ εἶπεν αὐτῷ Ἀμήν σοι λέγω, σήμερον μετ’ ἐμοῦ ἔσῃ ἐν τῷ Παραδείσῳ. Сасвим је јасно да Лк када каже данас то значи данас. Нема никакву перверзну употребу тог термина како би ти хтео да му пришијеш негирајући да је тог дана Разбојник отишао са Ис у рај. Тврдоглаво одбијаш, као мало дете кад се заинати, здрав наук Јеванђеља и оно је за тебе онда запечаћена књига. Зато си ти тридентинац и демагог. Још кад би ти неко дао канистер бензина и шибицу, па да одеш и спалиш документа Другог ватиканског концила! Мене је данашњи кардинал Равази научио да је, према Јовановом Јеванђељу, Исус васкрсао на крсту (могу ти наћи предавање на нету ако знаш италијански). Јесте да би Атанасије Јевтић сада рекао: Јака сарма тај Равази, али ја изузетно ценим тог човека. Ти га слободно убаци у кош са оним другим католичким «јеретицима», Бјанкијем и Мађијем. Мада, гарантујем ти, не би нашао кош довољно велик да нас све тамо стрпаш. Намножило се јеретика поготово после 2ват.! Видиш да имају право «наши» назови православни талибани када кажу за мене да сам прави јеретик јер ценим те проклете католичке лисице: Данијелуа, Крузела, Ранера, Конгара... Они су ме опчинили па зато сада католичим наивне православне душе! Мада, видим да треба доста и вас католика да покатоличим! Лажни кардинал Gianfranco Ravasi, ministro della cultura del Vaticano Размишљам нешто, можда си ти у праву! Исус је од батина изгубио разум па није знао што говори. Мислио је да ће једног лепог дана разбојник бити са њим у рају. Вероватно је и себе тако тешио, мислећи на лепе ствари у тој муци... Ово имам на памети: Ис је умро, али је тек после 40 дана отишао на Небо (=рај). Како он тог месеца није био у рају, није могао тамо ни разбојник да буде. Па где је онда био разбојник? У паклу сигурно није, у лимбу није јер је био матор за лимбо, остаје само Чистилиште! Гледај, Зајроне, брате како сам сам себи скочио у уста и доказао по Писму да Ч. постоји! Наравно да ниједном Оцу није пало на памет овакво тумачење, али мени јесте. Дакле, Ава Зоран је по Писму доказао да Ч. постји! I to je već riješeno davno a nije to nikakva novost niti bi vas to trebalo koga iznenadjjivat. Za katolike Biblija sama po sebi nije aposlutni autoritet kao za protestante, prednost ima Tradicija, pravovjerni nauk Crkve. U interpretacijama Biblije aposlutni autoritet nad tim ima Crkva, insistiranje na doslovnim značenjima može odvesti u jeres. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука