Jump to content

Nemam snage više za uzaludan život

Препоручена порука

Pozdravila bih sve dobre ljude na forumu. 

Ovu temu citam danima,a akatist Sv Kseniji citam neko vreme,20-tak dana. U mojoj porodici je sve krenulo naopako poslednjih nekoliko godina. Majka mi se razbolela,u porodici smo svi postali nervozni,deda je skoro svake god bio bolestan,brat cudan u svakom pogledu,a ja dugo nemam posao,i pored obrazovanja...Cini mi se,do pre nekoliko godina smo bili srecna porodica,ali od tada...samo lose stvari...Majci sve gore i gore,vuce nekada noge zbog reume i kostobolje,odmara dugo...Brat nema devojku i sve se vise povlaci u sebe. Kuci je vecinu vremena,skoro uvek.Ja sam bezuspesno trazila posao,pa se cak i prekvalifikovala...a za prekvalifikovanje mi je trebalo vise od dve god...Sada sam pocela u toj novoj oblasti konkurisati i pomislila sam-Boze dragi,ja ako ne uspem ni ovde-ubicu se...Dotle je doslo...Nemam snage vise za uzaludan zivot...ali,ipak,ne posustajem.Jako cesto idem u crkvu,postim,molim se cesto,i necu da odustajem...Skoro sam cula za svetu mati Kseniju i skoro odmah odlucila da citam akatist...Ako mi ni to ne pomogne-ne znam sta cu...ali cu se truditi dokle god ima i atoma snage u meni...

Sinoc sam usnila cudan san...Pratila me je neka ptica.Poput vrapca-mala.Nije htela da ode od mene..Ne secam se najbolje,alii sam nesto trebala da dam ili ja njoj ili ona meni...Nije se od mene odvajala,a ja sam imala utisak da mi zeli pomoci...

Inace,ja jako slabo spavam,nekada ne mogu ni do ujutru da zaspim,a cesto i mene muce kosti-zglobovi,za nepoverovati. Posle tog sna koji je kratko trajao jer mi je lak san,ja sam se probudila.Osecala sam se cudno.Kao da je neka energija strujala kroz mene,a posebno se zadrzavala na prevojnim mestima-laktovi,kolena...i najvise iznad desnog stopala u zglobu...Polako su mi muke oko zglobova nestajale i kao da sam primila neku inekciju...(mada se ja najvise molim za posao i srecan brak,ali uvek pomenem da se lose i fizicki i psihicki osecam)...I evo,sada pisem sve ovo a osecaj u zglobovima je mnoooogo bolji neko prethodnih dana...Ako se ovo zadrzi-sigurno nije slucajno.

Sv Kseniji sam obecala da ako mi pomogne da citava moja porodica dobije smisao zivota i radost zivljenja-ja cu joj biti vecno zahvalna.Ne trazim nista,cini mi se,previse.Samo zdravlje,posao,i eto,da i brat i ja imamo svoje porodice.Da nas cuva od losih izbora i puteva,a ja cu biti vredna i zahvalna Bogu zauvek.Nikakve velike novce,nikakva skupa letovanja,samo radost srcu...i unutrasnji mir.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, NadaILjubav рече

Neka nam dragi Bog i Ksenija pomognu...Ja poslednjih nekoliko godina stagniram i ne vidim resenje za svoje  probleme...kao da imam na glavi bure od kog nista ne vidim i oko sebe kineski zid kog ne mogu preskociti...

Помилуј Господе. Само храбро и не губи наду. Господ никад не оставља, иако понекад тако изгледа, видећеш. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, NadaILjubav рече

Neka nam dragi Bog i Ksenija pomognu...Ja poslednjih nekoliko godina stagniram i ne vidim resenje za svoje  probleme...kao da imam na glavi bure od kog nista ne vidim i oko sebe kineski zid kog ne mogu preskociti...

Draga Nado, povrh svih problema je tvoja reakcija na njih - teško duševno stanje, očaj i čamotinja. On je u svemu tome ponajteži. Bori se protiv toga molitvom, čitanjem psalama, slušanjem duhovne muzike. Čuvaj se crnih misli... ako im se čovjek prepušta stanje bude samo gore. One su kao crna smola koja nas lijepi za zemlju, veže noge i guši snagu potrebnu za životnu borbu. Ta snaga nije ni u čemu vani, iako je naravno prijatno imati druga, supružnika, mir i harmoniju, riješene egzistencijalne probleme; ona naprotiv stalno izvire iznutra, ako održavamo 'vezu' sa Izvorom Života. Osim toga, čovjek klonuo duhom manje je sposoban da se izbori za posao i da privuče odgovarajućeg partnera. Otprilike ono "ko ima, daće mu se, ko nema, uzeće mu se i ono što ima". Vjeruj mi da ima jako puno ljudi koji stradaju u velikim nevoljama, u tome nisi nipošto usamljena. Pogledaj malo sadržaj odjeljka "ŽRU zajednica podrške" pa će ti biti jasnije...

https://pouke.org/forum/forum/319-%D0%B6%D1%80%D1%83-%D0%B7%D0%B0%D1%98%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%80%D1%88%D0%BA%D0%B5/

"Budi slobodan, neka srce tvoje bude jako, uzdaj se u Gospoda". I riječ vladike Nikolaja "Gospod ne ispunjava nade, no nadu". Nemoj da misliš da ne saosjećam jer ne razumijem. Pogledaj ову тему 

temu "Uninije i kako se izboriti s njim" https://pouke.org/forum/topic/15369-%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D1%81%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8-%D1%81-%D1%9A%D0%B8%D0%BC/#comment-174483 pa ćeš vidjeti da govorim iz svog iskustva... 

Подели на овим сајтовима

Ne znam sta da kazem...molim se ja...godinama...ne posustajem...idem u crkvu,trudim se i inace,za posao,za sve...i vesele sam prirode...ali otkako sam primetila da moja porodica tone,dakle majka i brat posebno,i da majci nije nista bolje,vec gore-to me je jako rastuzilo...a inace vazimo za finu,dobru porodicu,koja nikome nista nije duzna...Deda i otac su pomagali i retko kada ista naplatili...Ne zelimo nikome zlo,slavimo slavu,itd.Ja postim godinama,pricescujem se...

Posebno me dedina smrt pogodila, od tada sam stalno u suzama i molitvi.

Ovo je samo losa faza zivota i nista vise,a normalno je da covek nekada posustane,jer svi smo mi ljudi.

Подели на овим сајтовима

24 minutes ago, NadaILjubav рече

Ovo je samo losa faza zivota i nista vise,a normalno je da covek nekada posustane,jer svi smo mi ljudi.

I to ce proci, bice sve onako kako treba da bude. Ponekad kada mislimo da se sve rapada oko nas, a zapravo sve dolazi na svoje mesto. :) Tako to ide, znas i sama, kada generalno sredjujes kucu, prvo napravis haos opsti...posle sve postavis na svoje mesto i bude lepse i bolje nego pre. Dobrodosla na forum.

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

I ja se nadam.Hvala na dobrodoslici.

Pa da...uhvati coveka tuga kada duze vreme ne ide,a posebno kada je i smrtni slucaj u pitanju i neko bolestan u familiji...ali opet,ne treba posustati...i posle duzih kisnih perioda ipak dolazi Sunce i svetlost,ako Bog da.

Подели на овим сајтовима

On 5/31/2016 at 18:24, NadaILjubav рече

I ja se nadam.Hvala na dobrodoslici.

Pa da...uhvati coveka tuga kada duze vreme ne ide,a posebno kada je i smrtni slucaj u pitanju i neko bolestan u familiji...ali opet,ne treba posustati...i posle duzih kisnih perioda ipak dolazi Sunce i svetlost,ako Bog da.

ne moze, ti bi da ti sunce sine, pa da zbrises sa foruma, jok, nego nosi svoj krst i ne kukaj

Подели на овим сајтовима

24 minutes ago, kordun рече

ne moze, ti bi da ti sunce sine, pa da zbrises sa foruma, jok, nego nosi svoj krst i ne kukaj

Ali Kordun brate ne mogu svi isto da se nose sa problemima, tako da ove rijeci " nosi svoj krst i ne kukaj" mogu vrlo cesto da budu grube i hladne pogotovo za osjetljive osobe i kontraproduktivne. Slicno kao kad kazes nekome ko ima odredjenih problema sa zdravljem ili druge vrste "bice dobro", po meni to nije nista drugo nego nemogucnost za slusanjem druge osobe i njenih problema. Jer ukoliko smo mi vise sposobni da se nosimo sa nasim iskusenjima utoliko bi trebali da pokazemo vise razumijevanja za iskusenja svih ostalih ljudi koji to ne mogu.

Подели на овим сајтовима

Hvala na tako divnim recima-nosi svoj krst i cuti...Naravno da cu da ga nosim,nece niko drugi...Nazalost,cesto mnogi ljudi,pa i ja,cute i trpe,jer i kada covek progovori sta ga boli,ljudi cesto kazu-ne vredi kukati...Pa kako onda covek da kaze sta ga muci?...Ne ljutim se,ali zar nije sve oko nas tj trebalo bi da bude ljubav.Ljubav je saosecanje,prastanje,pomoc...Ljubav je ziva rec utehe...

Ronald,hvala ti. Svako dobro ti zelim. Samo da naglasim da ja nisam slaba osoba-naravno da se necu ubiti.To samo kazem kada me uhvati tezak momenat.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Кордун има специфичан смисао за хумор, мора човек да се навикне. Не замери, није мислио ништа лоше. Знам да је тешко, али ако не сви а оно већина је прошла кроз тешке периоде у животу . Битно је да, кад црне мисли крену, схватиш одакле су и да их не прихваташ. Сад је лоше, сутра ко зна шта може бити, од бриге ништа немаш, бригу остави Господу. Знам да ти те речи звуче шупље сада али видећеш . Ево једна песма за тебе за терање брига.

И још једно питање. Има ли неки манастир у твојој близини ?

Подели на овим сајтовима

20 minutes ago, NadaILjubav рече

Hvala na tako divnim recima-nosi svoj krst i cuti...Naravno da cu da ga nosim,nece niko drugi...Nazalost,cesto mnogi ljudi,pa i ja,cute i trpe,jer i kada covek progovori sta ga boli,ljudi cesto kazu-ne vredi kukati...Pa kako onda covek da kaze sta ga muci?...Ne ljutim se,ali zar nije sve oko nas tj trebalo bi da bude ljubav.Ljubav je saosecanje,prastanje,pomoc...Ljubav je ziva rec utehe...

Ronald,hvala ti. Svako dobro ti zelim. Samo da naglasim da ja nisam slaba osoba-naravno da se necu ubiti.To samo kazem kada me uhvati tezak momenat.

Naravno da nisi slaba, nisi dosla da kukas, vec da cujes neku pozitivnu rijec i koliko toliko razumijevanja.:)

Подели на овим сајтовима

23 minutes ago, NadaILjubav рече

malo sam se nasalio, ne zamjeraj...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...