Данче* Написано Јун 1, 2016 Пријави Подели Написано Јун 1, 2016 Budući da je prihvatio hrišćanstvo, Tair je morao da promeni i ime. Sada se zove Vladimir, a to nije slučajno, budući da je veliki poštovalac ruskog predsednika Vladimira Putina Venčali su se u Ruskoj crkvi u Beogradu na Dan mladosti, 25.maja. On se zove Tair i poreklom je iz Iraka, a ona je dete iz mešovitog braka. Otac joj je Srbin, a majka Ruskinja. Čudan splet okolnosti spojio ih je u Istanbulu gde su se upoznali pre pet godina. Posle duge veze, Tair je odlučio da promeni veru zbog ljubavi, i iz islama je prešao u hrišćanstvo. – Ja sam takav čovek, zbog ljubavi sam spreman sve da učinim. Mariju mnogo volim, i obečao sam joj da ćemo se venčati u pravoslavnoj crkvi kada smo dobili decu – priča Tair, vidno uzbuđen što je postao Marijin muž i pred Bogom. Na dan venčanja, bilo je i krštenje sina Aleksa koji ima deset meseci, a starija sestra Sandra ima tri godine. Izbor imena nije bio slučajan, kada se spoje njihova imena zajedno čine – Aleksandra. Budući da je prihvatio hrišćanstvo, Tair je morao da promeni i ime. Sada se zove Vladimir, a to nije slučajno. Tair je veliki poštovalac ruskog predsednika Vladimira Putina, i kako kaže, odmah je znao da će uzeti to pravoslavno ime. Nekoliko godina je radio u Dubaiju na poslovima infrastrukture, a sada živi i radi u Srbiji. Vlasnik je firme koja se bavi uvozom. Žive u Borči, a planiraju otvaranje i vrtića i Staračkog doma. Upoznali su se preko Fejsbuka, i to sasvim slučajno. On je tražio prijatelja koji je poginuo u ratu, a to je ustvari bio Marijin stric. Iako pod čudnim okolnostima, dopisivanje na Fejsbuku je trajalo čak godinu dana, i okončano je upoznavanjem u turskoj prestonici: – Odlučila sam da se upoznamo. Otišla sam u Istanbul i tamo ga sačekala, i eto, tako se sve izdešavalo – kroz osmeh kaže Marija i dodaje da joj je najbitinije da ima Vladimira pored sebe, pa nebitno gde su. Iz Rusije u Beograd je došla sa 18 godina tražeći oca. Do tada je živela sa majkom, u malom ruskom gradu, a onda se odjednom javila želja da upozna i oca. Put ju je naveo u Srbiju, odakle je otac poreklom. I ostala je tu do danas. Mladi bračni par živi u Borči. a Tairov biznis donosi dovoljno novca za lep život sa decom. Pitate se kako je izgledalo venčanje? U krugu najbliže rodbine i prijatelja, ali kako bi rekle modne blogerke, fabulozno. Bela limuzina dovezla je mladence ispred Ruske crkve, a izlazak mladenaca izgledao je božanstveno. Marija je imala predivnu venčanicu, a u stopu ju je pratila starija ćerka Sandra. Venčanje je održano po svim pravoslavnim običajima, a veselje je nastavljeno do kasno u noć. Želimo im puno sreće u braku i još mnogo dece! Pogledajte i video sa venčanja koji smo vam pripremili: (I.Lazić) Telegraf JESSY, коЖељ њацИ , Ignjatije and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 2, 2016 Пријави Подели Написано Јун 2, 2016 A sto ljudi koji promene veru moraju da dobiju novo ime? Ignjatije and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сведок Написано Јун 2, 2016 Пријави Подели Написано Јун 2, 2016 Не морају, лупио новинар PredragVId, Ignjatije, Караконџула and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 2, 2016 Пријави Подели Написано Јун 2, 2016 2 hours ago, cloudking рече A sto ljudi koji promene veru moraju da dobiju novo ime? На крштењу свако добије име, оно што се данас зове "крштено име". Некад је крштено име било оно име које је човек користио целог живота касније, али сад и не мора да буде тако (рецимо, имаш на шта то може да изађе у причи "Мрчајски прото" од Кочића). Уствари, сад углавном није тако, јер детету се одмах пријави име, а после тога се крсти, па се та два имена скоро никад и не слажу. Раније су једине књиге биле црквене, тако да није ни постојала могућност да ти име у књигама буде различито од имена у цркви. Сад се то задржало, али за црквене потребе. Неко ко се у каснијем животу крсти, није обавезан на билок који начин да то црквено име користи у световном животу. PredragVId and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сведок Написано Јун 2, 2016 Пријави Подели Написано Јун 2, 2016 Свако може да изабере име на крштењу, а најчешће то буде име које је и до тада имао, не узима ново, макар је тако у црквама у које сам ишао. RYLAH, PredragVId and Ћириличар је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јун 2, 2016 Пријави Подели Написано Јун 2, 2016 Свега код нас има, па тако и теорија о "паравославним именима". Једну Ларису је свештеник одбио да крсти под тим именом него је морала да бира име из календара. На једном бденију у Лазарици у Београду, пришао да буде помазан јелејем један кинез, који рече крштено име, Светозар. И он је морао на крштењу одбацити своје кинеско име и узети српско "православно" име. Инсистирање на српским "православним" именима је будалаштина, која постоји у нашој цркви. Можда би се могло назвати и јерес, јер би то могло да се подведе под етнофилетизам, јерес осуђену сабором. Дијана., Ignjatije, Juanito and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јун 2, 2016 Пријави Подели Написано Јун 2, 2016 Један Србин се крстио у Русији. И кад је реко попу да му име Радован, поп вели: Њет, ето не христијанскоје имја. И даде му име Сергеј. Paradoksologija, Џуманџи, Ignjatije and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Јун 2, 2016 Пријави Подели Написано Јун 2, 2016 Sta ce biti sa nase teniserke Ane i penjajuce svinje, hoce li biti kakvog prelaska? PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Јун 2, 2016 Пријави Подели Написано Јун 2, 2016 Кад смо код етнофилетизма, само да не заборавимо да етнофилетисти могу да буду само: Бугари, Македонци, Украинци, Црногорци... Јер неќу да буду Грци, Срби или Руси и хоќу да им се Божјо Слово проповеда на народни језик. Срби, Грци и Руси не могу да буду, па макар и спаљивали црквенословенске књиге, убивали и живи спаљивали славофоне(!) Грке, давали нова презимена, у (нове) богослужбе ограничавају светитеље да се моле само за српски род... Нек су са среќом крштења и венчање! PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 2, 2016 Пријави Подели Написано Јун 2, 2016 1 hour ago, Ђорђе Р рече Свега код нас има, па тако и теорија о "паравославним именима". Једну Ларису је свештеник одбио да крсти под тим именом него је морала да бира име из календара. На једном бденију у Лазарици у Београду, пришао да буде помазан јелејем један кинез, који рече крштено име, Светозар. И он је морао на крштењу одбацити своје кинеско име и узети српско "православно" име. Инсистирање на српским "православним" именима је будалаштина, која постоји у нашој цркви. Можда би се могло назвати и јерес, јер би то могло да се подведе под етнофилетизам, јерес осуђену сабором. Ja sam bio prisutan kada pop nije hteo dete da krsti Lara jer nije "srpsko" a eno ime lepo stoji u svim crkvenim kalendarima kao pravoslavno... PredragVId је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 2, 2016 Пријави Подели Написано Јун 2, 2016 1 hour ago, Жељко рече Један Србин се крстио у Русији. И кад је реко попу да му име Радован, поп вели: Њет, ето не христијанскоје имја. И даде му име Сергеј. Моја другарица има другачије "црквено име" од свог сопственог. Има ли тема о томе зашто се то ради? Мени је то баш онако саблажњавајуће, сви црквени људи је знају по њеном "овосветком" имену, како да је човек спомиње, под којим именом да се венча, буде кума, крсти дете, шта на сахрани (када време за то буде дошло...)? "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јун 2, 2016 Пријави Подели Написано Јун 2, 2016 15 minutes ago, Sasa Vojvoda рече Sta ce biti sa nase teniserke Ane i penjajuce svinje, hoce li biti kakvog prelaska? У ствари , тачније би било узгајивач свиња илити свињар. Не верујем нешто да је Ана толико везана за православље да би условљавала Свињара, мада ко зна. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 2, 2016 Пријави Подели Написано Јун 2, 2016 ???? Какви су ово пост-ови? ! "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 2, 2016 Пријави Подели Написано Јун 2, 2016 етнофилетизам коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 2, 2016 Пријави Подели Написано Јун 2, 2016 Сви коментаришу имена, а нико колико је згодна ова Рускиња. Проп'о форум... Данче* and Ђорђе Р је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука