Zlaja12 Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 Питање везано за "мешовити" брак pozdrav svima, Novi sam ovde na forumu,pa ako sam profulao podforum izvinjavam se. Sada moje pitanje.Mene zanima da li ja mogu da se oženim u pravoslavnoj crkvi iako sam iz mješovitog braka...U mom slučaju otac je hrvatske nacionalnosti a mama srpske..Ali sam se rodio i zivim po srpskim običajima...Pa ako bi neko mogao da mi odgovori kako i šta? Hvala w.a.mozart and Милан Б је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 Naravno da bi mogao, bez ikakve smetnje... I dobro nam dosao na forum... Биљана је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nektarija Написано Новембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2012 Mislim da je vazno samo da ste i ti i mlada krsteni da bi se vencali u pravoslavnoj crkvi... Najbolje pitati svestenika sta i kako... Kako su velicanstvena dela Tvoja Gospode sve si premudroscu stvorio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Новембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2012 Mislim da je vazno samo da ste i ti i mlada krsteni da bi se vencali u pravoslavnoj crkvi... Najbolje pitati svestenika sta i kako... Млада може да буде и католкиња (мислим да још прихватају неколико традиционалних простестантских деноминација). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Maja Mlakic Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Blagoslovljana braco i sestre molim za pomoc. Naime ja sam Srpkinja krstena u pravoslavnoj crkvi udala sam se za coveka koi je Katolicke vero ispovesti.Ja koja postuje kako svoju tako i tudju veru imam pitanje.Da li bi uvredila svoju veru ako bih se vencala u katolickoj crkvi ili da li bi moj muz na neki nacin uvredio svoju veru ako bih se vencali u pravoslavnoj crkvu?U nasoj kuci praznujemo praznike i po julijanskom i po gligorijanskom kalendaru.Da li je to ispravno?Nase verovanje je da je bog jedan koja god vera da je u pitanju. Hvala u napred braco i sestre Bog vas blagoslovio ines је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Blagoslovljana braco i sestre molim za pomoc. Naime ja sam Srpkinja krstena u pravoslavnoj crkvi udala sam se za coveka koi je Katolicke vero ispovesti.Ja koja postuje kako svoju tako i tudju veru imam pitanje.Da li bi uvredila svoju veru ako bih se vencala u katolickoj crkvi ili da li bi moj muz na neki nacin uvredio svoju veru ako bih se vencali u pravoslavnoj crkvu?U nasoj kuci praznujemo praznike i po julijanskom i po gligorijanskom kalendaru.Da li je to ispravno?Nase verovanje je da je bog jedan koja god vera da je u pitanju. Hvala u napred braco i sestre Bog vas blagoslovio Ма преведи га у Православље Нека на време осети ко је газда у кући . Онако, одради га на фињака . Има много више примера да су Српкиње превеле супруга друге вере у Православље него што су православни мушки то урадили. И зато БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Договор кућу гради! Нећете ви увриједити никога било гдје да се вјенчате, само ако се ви поштујете и волите. Вјера у Господа Бога је јача од свега! Што каже Пајко. боље у православној :good2: . Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Ма преведи га у Православље Нека на време осети ко је газда у кући . Онако, одради га на фињака . Има много више примера да су Српкиње превеле супруга друге вере у Православље него што су православни мушки то урадили. И зато Hehehhe, ma kakve veze ima za harmonican brak ko je koje vere. U mom braku je tako da sam ja gazda u kuci, moj muz to zna od prvog dana naseg poznanstva, ali nikada nije bila tema pokrstavanje i preksrtavanje jer je to savrseno nevazno. Osim toga meni na pamet nisu padala vencanja po crkvama, cak sam se i udala ( maticar) nekoliko godina kasnije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Mislim da su ovakvi slučajevi regulisani cekvenim zakonom, tako da treba se obratiti nadležnim sveštenicima ili episkopu Gordana . and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
НиколајСвесрпски Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 http://www.svetosavlje.org/biblioteka/zakoni/bracna-pravila-spc.htm Испоштујете ово и све сретно и весело било Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Ja podrzavam mesovite, musko-zenske, brakove ... Караконџула, Gordana . and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Mislim da su ovakvi slučajevi regulisani cekvenim zakonom, tako da treba se obratiti nadležnim sveštenicima ili episkopu Ne, nazalost nikako nisu regulisani, a eto ja sam zivi primer za to. Nije vladika hteo da me pricesti jer se nisam vencala u crkvi. Otada sam na neki nacin samostalna pravoslavka, liturgije me ne zanimaju. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Ne, nazalost nikako nisu regulisani, a eto ja sam zivi primer za to. Nije vladika hteo da me pricesti jer se nisam vencala u crkvi. Otada sam na neki nacin samostalna pravoslavka, liturgije me ne zanimaju. Svetis li i vodicu? Jos jednog samostyalnog pravoslavca da nadjes i eto Crkve .... Дуња and Натан је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Ne, nazalost nikako nisu regulisani, a eto ja sam zivi primer za to. Nije vladika hteo da me pricesti jer se nisam vencala u crkvi. Otada sam na neki nacin samostalna pravoslavka, liturgije me ne zanimaju. Ovde vidim problem u svakoj napisanoj rečenici. Prvo, vi ne možete biti pravoslavni bez Liturgije.Mi se kao Prvoslavni indetifikujemo u svetoj tajni pričešća a pričešća bez liturgije nema. KOji vas je to episkop odvojio od pričešća tj od Hrista? Ja da sam na vašem mestu žalio bi se u patrijaršiju Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Ovde vidim problem u svakoj napisanoj rečenici. Prvo, vi ne možete biti pravoslavni bez Liturgije.Mi se kao Prvoslavni indetifikujemo u svetoj tajni pričešća a pričešća bez liturgije nema. KOji vas je to episkop odvojio od pričešća tj od Hrista? Ja da sam na vašem mestu žalio bi se u patrijaršiju Pa necu sada reci koji je to episkop, mislim meni je to sve danas i komicno. A ja, baksuz, stvarno odem ( neki utorak, jer je ovo o cemu pricam bila Uskrsnja nedelja) u crkvene prostorije i besno kazem da mi daju ispisnicu iz crkve Ljudi me gledaju zacudjeni kazu da to ne postoji. Ja kazem da mi treba jer mi advenitisti to traze, a hocu sada kod njih, oni kazu da mogu ja gde u kako hocu, ali ispisnice nema Sada sve malo karikiram, ali je zaista to bio za mene ( i nazalost ne samo za mene nego za moju citavu generaciju) neki presudni momenat da sa svojom crkvom bas i nemam neke veze. Taj isti episkop je pravio masovna krstenja novokomponovanih vernika, ali nije razumeo da sam i ja vernik, svejednpo sto sam udata za coveka koji i nije iz Srbije, niti po logici stvar moze da bude vernik pravoslavne crkve. Onda se postavlja pitanje ko je vernik prve, a ko druge klase, ja takve su stvari za mene neprihvatljive. U to vreme je patrijarj bio precasni Pavle, kako sam mogla njemu da se zalim? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука