Jump to content

Boga nema, sve je dozvoljeno - ili: Bog me voli, sve je dozvoljeno

Препоручена порука

2 hours ago, Дијана. рече

Људи, ови принципи обухватају и сексуални живот...:coolio:

'Вако ја мислим... :))) Не постоје принципи. То што нас/некога Бог воли значи да нам је све дозвољено, чак и да Га разапнемо, без фрке.

С' друге стране, то што нас Бог толико воли упућује на то да морамо и ми да заволимо себе! То опет даље значи да имамо проблем а који се провлачио кроз многе друштвене, политичке и мушко-женске теме: већина људи не уме и не зна да треба да поштује себе. Ако волимо себе - желимо све најбоље себи, а то значи: 1. добро здравље (без лењости за физичку активност, без опијања, без дрогирања, без претеривања у било чему (чула сам да хасање пола кг белог лука води директ у смрт, нпр...), 

2. образовање: спремност на неограничавање себе у сваком смислу и пољу.

3. вежбање у одрицању од себе: духовни план који подразумева 1. и 2. али садржи и тзв. невидљиву борбу. Без борбе не волимо себе а ни друге; за свакога кога волимо (Бога, пријатеља, дете, рођака...) морамо да направимо места у свом срцу. А то успева само ако се трудимо да се смањујемо, сваки дан по мало на нај"баналнијим" стварима, јер "ко је неправедан у малом, и у великом је неправедан".

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Muramasa рече

Roštilj je iznad ljubavi, jer je dovoljno moćno rešenje da reši sve probleme Srbije.

Човек је већи од универзума, не ме интересирају трице попут Сербије, ЈуЕсЕја, Русије, Кине, Таџикистана, Атлантиде... :D

Подели на овим сајтовима

Da, Džu, ljubav bi značila onaj najveći stepen slobode i svijesti kad principi (određenja, pravila, zabrane) više ne bi bili potrebni.

Ali ljubav prema Bogu bi sigurno podrazumijevala da Ga NE razapnemo i ne razapinjemo; kao ni bližnje, i na kraju krajeva, ni same sebe, jer Bog naš nije sadista. 

Подели на овим сајтовима

Bog me voli, sve je dozvoljeno

Баш зато што ме воли, дао ми је слободу да бирам, али кроз заповести  јасно нагласио да све дозвољено  не значи  и добро, односно да све дозвољено по слободи избора  не мора нам бити  на корист / спасење / душе. Држи се заповести  да ти буде добро, не нагињи се кроз  прозор и ето ти најсигурнијег пута ка вечном дому.   

Па можемо ми да развијемо и 200 на сат...оно постоји могућност, али да ли је добро возити том брзином , да ли нам је на корист......

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

36 minutes ago, Дијана. рече

Da, Džu, ljubav bi značila onaj najveći stepen slobode i svijesti kad principi (određenja, pravila, zabrane) više ne bi bili potrebni.

Ali ljubav prema Bogu bi sigurno podrazumijevala da Ga NE razapnemo i ne razapinjemo; kao ni bližnje, i na kraju krajeva, ni same sebe, jer Bog naš nije sadista. 

Тиме (разапињањем) сам хтела нагласити да се Он према нама не мења, ма шта год учинили, а с' друге стране ми се мењамо стално или на боље или на горе, стагнација не постоји. Зато мора стално да се ради и труди (ако желимо да колико-толико (ми) волимо). :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...