Jump to content

Вратите ми стари форум Поуке!

Оцени ову тему

Forum je drugačiji  

25 члановâ је гласало

1. 1. Forum je posle svih ovih izmena:

• Slabo posećen, slabo je učešće na njemu, nema više toliko aktivnih forumaša, ljudi se ne snalaze, sve u svemu začin "C"
      9
    • Odličan! Imamo vrhunski dizajn. Ljudi se i dalje učlanjuju. Postavljaju se nove teme. Diskusije su dinamične i informativne.
      6
    • Željko ne sabotiraj forum!
      4
    • To Žeksi care, najzad da neko progovori! Ja po difoltu otvaram pouke i onda idem na neke druge mreže jer ništa ne nalazim.
      6

Препоручена порука

Pouke su ljudi koji se ovdje druze, pouke nisu neki dizajn i mehanizam, vec zivi ljudi koje ova vlast na forumu cereci tu godinama, uopste nije bitan dizajn, dok god ovdje ima zgodnih zena ja ne idem nikuda 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, kordun рече

Pouke su ljudi koji se ovdje druze, pouke nisu neki dizajn i mehanizam, vec zivi ljudi koje ova vlast na forumu cereci tu godinama, uopste nije bitan dizajn, dok god ovdje ima zgodnih zena ja ne idem nikuda 

Tebe za predsjednika! (čuješ li ovacije?)  :cheer:

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Mozda nije do dizajna...mada, tesko se ljudi navikavaju na promene...ne znam. Nekako su svi kao posustali, odustali...ostali bez ideja...ne_shvata

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Sasa Vojvoda рече

Sta kaze statistika, kakva je posjecenost foruma nakon prelaska na novu verziju. 

ко у болници од 14 - 15 :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Nije uvek sve novo dobro. Al` ima ljudi koji to nikako da ukapiraju, pa to ti je.

Ja sam jos u startu rek`o da je onaj sto je crtao ovaj sad skin garant "zavrsio" megadens, nista drugo.

Jer je prosto nemoguce da smo pre imali onako fenomenalno funkcionalan i pregledan izgled svega, a da je sad ovako jezivo los. I ne kapiram zasto je nestala mogucnost da se prelaskom na novu verziju softvera ostavi otvoreno ubacivanje starih skinova, bar to ne bi trebalo da je tesko da se uradi. Na Aimp-u autor programa je kao osnovni skin plejera od skora postavio neko flat-metro ruglilo (jer takav je zaboga trend!), ALI... ostavio je potpuno otvorenu mogucnost da korisnici po zelji menjaju i sve stare skinove. Prosto k`o pasulj, tako se to radi.

I ne znam da li ste to primetili, ali svuda, ne samo na ovom nasem primeru, brljaci se na potpuno isti nacin: "ako jedan tamo poznati brend (npr. Microsoft) u...nja nesto, svi cemo mi isto tako da k...njamo, jer zaboga, pa moraju da se prate brendovi, makar skakali u bunar". Konkretno, windowsi su skroz zabaljaveli ubacivanjem "metro"izgleda, i sad ga tu nesto krpace da kao satro nesto poboljsaju. Isti taj tzv. "flat dizajn" (ja ga zovem "cica-Glisa trend") se tako uvukao u sve i svuda, a ruzan je beskrajno - potpuni estetski, dizajnerski i funkcionalni promasaj.

A eto, bas mudri anglosaksonci imaju onu sjajnu izreku - "if it iznt bro`ken, dont fiks it", nego nema ko da se drzi toga...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, obi-wan рече

Isti taj tzv. "flat dizajn" (ja ga zovem "cica-Glisa trend") se tako uvukao u sve i svuda, a ruzan je beskrajno, potpuni estetski, dizajnerski i funkcionalni promasaj.

Мени је flat дизајн једини прихватљиви дизајн и то не само за софтвер. На радном столу немам ништа осим компјутера, све друго ми одвраћа пажњу.

Овим не желим да кажем да ми се свиђа како је flat дизајн имплементиран у већини случајева, говорим о принципу. И није то све уопште ново, у питању је мање или више пресликавање швајцарске типографске школе на дигитални свет. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Juan рече

На радном столу немам ништа осим компјутера, све друго ми одвраћа пажњу.

Мени компјутер кад одврати пажњу, једва је повратим... 

Подели на овим сајтовима

19 minutes ago, obi-wan рече

Nije uvek sve novo dobro. Al` ima ljudi koji to nikako da ukapiraju, pa to ti je.

Ja sam jos u startu rek`o da je onaj sto je crtao ovaj sad skin garant "zavrsio" megadens, nista drugo.

Jer je prosto nemoguce da smo pre imali onako fenomenalno funkcionalan i pregledan izgled svega, a da je sad ovako jezivo los. I ne kapiram zasto je nestala mogucnost da se prelaskom na novu verziju softvera ostavi otvoreno ubacivanje starih skinova, bar to ne bi trebalo da je tesko da se uradi. Na Aimp-u autor programa je kao osnovni skin plejera od skora postavio neko flat-metro ruglilo (jer takav je zaboga trend!), ALI... ostavio je potpuno otvorenu mogucnost da korisnici po zelji menjaju i sve stare skinove. Prosto k`o pasulj, tako se to radi.

I ne znam da li ste to primetili, ali svuda, ne samo na ovom nasem primeru, brljaci se na potpuno isti nacin: "ako jedan tamo poznati brend (npr. Microsoft) u...nja nesto, svi cemo mi isto tako da k...njamo, jer zaboga, pa moraju da se prate brendovi, makar skakali u bunar". Konkretno, windowsi su skroz zabaljaveli ubacivanjem "metro"izgleda, i sad ga tu nesto krpace da kao satro nesto poboljsaju. Isti taj tzv. "flat dizajn" (ja ga zovem "cica-Glisa trend") se tako uvukao u sve i svuda, a ruzan je beskrajno - potpuni estetski, dizajnerski i funkcionalni promasaj.

A eto, bas mudri anglosaksonci imaju onu sjajnu izreku - "if it iznt bro`ken, dont fiks it", nego nema ko da se drzi toga...

gresis sto se tice flat dizajna, vecina ljudi ga preferira, jer je cist, pregledan i ujedno lijep, bez nepotrebnog kindjurenja

Подели на овим сајтовима

36 minutes ago, Жељко рече

Све одреда. Али са мером. Ти то добро радиш, само си циник па претераш повремено и онда код људи не изазовеш реакцију него згражавање а то је исто као и да их тераш са форума.

Wow! Bravo!

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

30 minutes ago, Снежана рече

ко у болници од 14 - 15 :)

Alexandra i ja dežuramo do zore, kao na intenzivnom odjeljenju. :1319_womens:
Dan prepuštamo dnevnoj smjeni, a oni zabušavaju. -.-

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, kordun рече

gresis sto se tice flat dizajna, vecina ljudi ga preferira, jer je cist, pregledan i ujedno lijep, bez nepotrebnog kindjurenja

Jes` lep malo sutra. U odnosu na mnoge prethodne trendove on je cist korak unazad. Evo, uzmi kao primer bas ovaj forum: kako je dizajner mogao tako da unakazi funkcionalnost, a bome i lepotu, ako se drzao principa cica-Glise? Nego moda, more, nista drugo.

I  za primer pogledaj samo adobe-ove programe - oni i dalje imaju samo svoj interfejs, striktno podredjen bas dizajnu i oblikovanju. I u njima bas nista nije "flat".

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

20 minutes ago, Juan рече

Мени је flat дизајн једини прихватљиви дизајн и то не само за софтвер. На радном столу немам ништа осим компјутера, све друго ми одвраћа пажњу.

Овим не желим да кажем да ми се свиђа како је flat дизајн имплементиран у већини случајева, говорим о принципу. И није то све уопште ново, у питању је мање или више пресликавање швајцарске типографске школе на дигитални свет. 

Ja kad kazem "flat-dizajn" mislim na ovu brljotinu od forumskog novog izgleda, na win-8, i tome slicno. To uopse nije minimalizam, nego skrljanost.

Подели на овим сајтовима

27 minutes ago, Juan рече

15 minutes ago, kordun рече

................................................................................

Perhaps the most notorious example in recent memory of all of flat’s usability problems was Microsoft’s release of Windows 8, with its so-called Metro UI. That design was the epitome of flat because everything was flat to the extreme.

The user experience was so bad because a completely flat design means that users aren’t being given the necessary clues to tell them what can be clicked and what can’t be on an interface. As a result, users are naturally forced to spend extra time figuring this out by experimentation or, worse still, perform actions out of error that they didn’t want in the first place!

As you can see, the Windows 8 screen is so flat that it’s impossible for people to tell what to click and what not to click. Even if users are already familiar with basic site navigation, that doesn’t mean that it’s a good idea to remove all signifiers (clues that tell users that they can interact with page elements) and hints of affordances (indications of how users can interact with page elements).

002.jpg

http://www.webdesignerdepot.com/2016/02/design-trends-flat-design-2-0/

..............................................................................

Eto, da ne bude kako samo mali broj nas misli ovako, a ovaj tekstic sad samo preslikajte na novi izgleda foruma, i to je otprilike to.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...