Natasa. Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 Управо сада, Јанко рече Лепа? Најлепша. Узгред, не могу никако да уклавирим у глави женско име и мушку фацу на аватару. Одмах ми је асоцијација на такву особу Кончита. Плиз, мењај аватар ако мислиш да разговарамо, то је нешто јаче од мене, дубински се податресам, ето замолио сам раније и Караконџулу... To je najbitnije da je tebi najlepša, a tašta će da preboli Ja stalno menjam avatare, ovo je samo nešto prolazno. Pa to je Khal Drogo Јанко and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 1 minute ago, Natasa. рече To je najbitnije da je tebi najlepša, a tašta će da preboli Ja stalno menjam avatare, ovo je samo nešto prolazno. Pa to je Khal Drogo То ми име ништа не значи, не пратим Игру. Мени (са овом сенком иза која подсећа на косу) млого личи на набилдовану Кончиту. Јаче од мене, кажем ти... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 22 minutes ago, АлександраВ рече Ово је велики проблем који имам са мојим рођеним братом. Знао је да има карцином, али није ишао на контролу због тога што се фиксирао за здраву храну као исцелитељску. Он се сушио а карцином је растао и метастазирао, примарно из крајника у врат, вилицу, базу језика, грло, свугде... На крају када је оток био толики да је гутао језик уз болове, да није могао ни воду да пије, отишли смо код лекара. Операција је била могућа али би му одсекли пола главе и питање како и да ли би (пре)живео. После хемотерапије и зрачења од њега су остале само кости. Сада чекамо да прође време да урадимо контролни ЦТ а он и даље не једе ништа осим онога што је смислио да је здраво. Само о храни прича, како се спрема правилно, и толико тога да не бих стигла ни да напишем. Оптерећен је здравом храном. Здравим спремањем хране. Пролом водом. Жутим шећером. Пије му се млеко али не, није здраво пити млеко. Једе му се нешто, али не! Не знам шта да радим с њим. Уваљујем му домаћу клопу, видим да пожели, крене да једе и стане. Одбија. И онда креће филозофирање о храни, спремању, рецептима.... Ето, из карцинома у оторексију.... Problem je što se ljudi i o hrani edukuju iz nekih alternativnih izbora. 2/3 trećine tumora sa posledica mutacija. Jedino kod tumora kolona je hrana glavni uzrok. Ali udovoljavajte bratu možda mu to bude djelovalo kao placebo.Zao mi je tvog brata, jer taj tumor ukoliko se sprijeci na vrijeme pacijent može da ima odličnu budućnost. Jedan od uzroka tog tumora moze biti kombinacija alkohola i cigareta zbog čega je učestaliji kod muškaraca. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 1 minute ago, Ronald рече Problem je što se ljudi i o hrani edukuju iz nekih alternativnih izbora. 2/3 trećine tumora sa posledica mutacija. Jedino kod tumora kolona je hrana glavni uzrok. Ali udovoljavajte bratu možda mu to bude djelovalo kao placebo.Zao mi je tvog brata, jer taj tumor ukoliko se sprijeci na vrijeme pacijent može da ima odličnu budućnost. Jedan od uzroka tog tumora moze biti kombinacija alkohola i cigareta zbog čega je učestaliji kod muškaraca. А мутације су последица...? ДНК записа? Нешто ми се не чини да је тај судбински (записано у ДНК) принцип ОК. Иначе, опет сам податрешен. Овај пут мушко име а женска фаца. То се нека болес` запатила на форуму, вирус транссексуализма? Dijasporka and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 2 minutes ago, Јанко рече Бројс Бројс га је и упропастио, уместо да оперише карцином када је то било релативно лако, он је пио сокове и чекао да сокови разграде тумор... буква... то је оно што ти кажеш, истина је на средини. Бројса препоручују многи, нисам ја против, да ме не разумеш погрешно, него је фиксација опасна ствар. Неко лиже зеолит и умре од карцинома који је могао лагано хируршки да реши. 8 minutes ago, Јанко рече Има везе исхрана али није све у њој. Апсолутно се слажем. 9 minutes ago, Јанко рече Ако је тако задрт Ја умесим уштипке и правим сатараш да замирише цела кућа када знам да ће он доћи и онда му ставим то под нос... једе и гунђа... Када би ми живели заједно, угојио би се он, ја сам гадна на спремање хране, повукла на бабу ми 13 minutes ago, Јанко рече Ако шта треба о искуствима на пп. Пуно, пуно ти хвала! Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 11 minutes ago, Јанко рече А мутације су последица...? ДНК записа? Нешто ми се не чини да је тај судбински (записано у ДНК) принцип ОК. Иначе, опет сам податрешен. Овај пут мушко име а женска фаца. То се нека болес` запатила на форуму, вирус транссексуализма? Evo ovde o tumorima: A za avatar, objašnjavao sam, nije vezano ništa za transexualnost već iz poštovanja prema ženama u njihovoj borbi sa promenama raspoloženja kada su u klimaksu, sto muškarci često ne mogu da razumiju, otuda lijepa Yasmin, http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 7 minutes ago, Ronald рече Jedan od uzroka tog tumora moze biti kombinacija alkohola i cigareta zbog čega je učestaliji kod muškaraca. Или 6 година на терену у Бору. Пола његових колега умире од рака.... 9 minutes ago, Ronald рече Problem je što se ljudi i o hrani edukuju iz nekih alternativnih izbora. Слажем се. Сви извори су добродошли али не смеју бити узети као једина истина. То је Јанко лепо рекао. И оторексија је потекла из алтернативе да би сада практично сви извори, медији, били доминантно уређени на тај начин. Што рече Наташа, смарају стварно. Међутим, ето, ко из болести, ко из страха, ко из ко зна каквог разлога, људи су се масовно упецали на ту причу. Можда због овога са братом ја не могу да слушам приче о храни. И да, јесам, била сам гладна у неким периодима живота. Имам шта имам, захвалим драгом Богу да имам, поједем и терам даље. Ако имам могућности трудим се, макар деци, да то буде што квалитетније, ако немам квалитетно, опет имам, Богу хвала. Сећам се приче о дедином колеги који је путовао 30ак км до посла, био је сиромашан, жена му спакује пасуљ за ручак да једе на послу, он за време паузе седне, прекрсти се кришом (то је било после рата кад се није смело), крене да једе а пасуљ само шапуће (што би рекла моја баба). Никада болестан није био. То не значи да треба да једемо покварен пасуљ, али храна не сме да буде мисао, тема и активност дана. 21 minutes ago, Ronald рече Ali udovoljavajte bratu možda mu to bude djelovalo kao placebo. Ма нема шансе, ја му ставим кашику у руку и терај. И увек му поновим шта је наш деда Влада говорио - И коњ рже кад је зобница пуна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 7 minutes ago, АлександраВ рече Бројс га је и упропастио, уместо да оперише карцином када је то било релативно лако, он је пио сокове и чекао да сокови разграде тумор... буква... то је оно што ти кажеш, истина је на средини. Бројса препоручују многи, нисам ја против, да ме не разумеш погрешно, него је фиксација опасна ствар. Неко лиже зеолит и умре од карцинома који је могао лагано хируршки да реши. Апсолутно се слажем. Ја умесим уштипке и правим сатараш да замирише цела кућа када знам да ће он доћи и онда му ставим то под нос... једе и гунђа... Када би ми живели заједно, угојио би се он, ја сам гадна на спремање хране, повукла на бабу ми Пуно, пуно ти хвала! Искрено, никад нисам чуо да је Бројс некоме штетио а у позитивне ефекте сам се лично уверио. Пре ће бити погрешна употреба Бројсове методе. Што је нова тема. О зеолиту немам баш никакве утиске, користио једно време и нисам приметио код себе неку разлику као код безглутенске хране. Но то је лични доживљај. Иначе, судећи по твом писању брат има фиксације, али је и лабилан па попусти ако му се нешто много свиђа. Код таквих стања ни то није добро. Кад удари само у једном правцу онда се да лако проверити по ефектима да ли је то добар правац. Овако кад се шара, час једеш ово час оно, час здраво час домаће (најискреније, батали пржење, то му не може бити здраво никако. Печено, па и роштиљ, динстано у инокс посуђу са мало воде и сл је много боље) никако не можеш да ухватиш на шта реагује позитивно а на шта негативно. И не дај да се угоји, то и није неки знак здравља. Довољно да буде нормално ухрањен. Извини што се мешам, нећу више. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 Погрешно сам се изразила, није га упропастио Бројс, него Бројс а ла Мирослав. Ти си га одлично укапирао, тачно је такав, али када нешто поједе он се после каје, што је баш симптом орторексије. То да се угоји, то сам мислила у односу на садашњу килажу, он је кост и кожа, његова је нога као моја рука, последње две недеље док је примао хемо и зрачење пио је само воду и чајеве, две недеље инфузије, после тога десетак дана није могао да гута чак ни воду, ни да прича, имао је ране у устима и грлу... сада се то поправило хвала Богу... има да једе и џанки фуд што би рекли, само да једе... када добије бар 5 кг може да једе сирову храну, пије сокове и да одабере како ће се хранити. Он сада мора да једе све, то показују и резултати лабораторије. Уопште се не мешаш него ми помажеш и хвала ти због тога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 10 minutes ago, АлександраВ рече Или 6 година на терену у Бору. Пола његових колега умире од рака.... Слажем се. Сви извори су добродошли али не смеју бити узети као једина истина. То је Јанко лепо рекао. И оторексија је потекла из алтернативе да би сада практично сви извори, медији, били доминантно уређени на тај начин. Што рече Наташа, смарају стварно. Међутим, ето, ко из болести, ко из страха, ко из ко зна каквог разлога, људи су се масовно упецали на ту причу. Можда због овога са братом ја не могу да слушам приче о храни. И да, јесам, била сам гладна у неким периодима живота. Имам шта имам, захвалим драгом Богу да имам, поједем и терам даље. Ако имам могућности трудим се, макар деци, да то буде што квалитетније, ако немам квалитетно, опет имам, Богу хвала. Сећам се приче о дедином колеги који је путовао 30ак км до посла, био је сиромашан, жена му спакује пасуљ за ручак да једе на послу, он за време паузе седне, прекрсти се кришом (то је било после рата кад се није смело), крене да једе а пасуљ само шапуће (што би рекла моја баба). Никада болестан није био. То не значи да треба да једемо покварен пасуљ, али храна не сме да буде мисао, тема и активност дана. Ма нема шансе, ја му ставим кашику у руку и терај. И увек му поновим шта је наш деда Влада говорио - И коњ рже кад је зобница пуна Pa ne znam da li Michael Rae boluje od ortoreksije, imaš ljude koji se žrtvuju na razno razne načine. Ako ćeš iskreno meni se odnos prema hrani koji imaju ljudi na ovim prostorima uopšte ne svidja. Nasa mantra trpaj i jedi je pogrešna totalno, niti postoji mogućnost za hedonizam oblikovan kvalitetom. Ja sam na primer uvijek gladan i ne znam šta bi to sad bilo nenormalno za naše standarde zar ne, a mogu da jedem hranu koju hoću ali jedem vrlo malo. Ovo što bi rekle babe i dede baš ne uzimam za ozbiljno. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 13 minutes ago, Ronald рече Evo ovde o tumorima: A za avatar, objašnjavao sam, nije vezano ništa za transexualnost već iz poštovanja prema ženama u njihovoj borbi sa promenama raspoloženja kada su u klimaksu, sto muškarci često ne mogu da razumiju, otuda lijepa Yasmin, Прво за аватар: ценим идеју, само не варим реализацију. Више би ми пријао неки потпис испод сваког поста. Но, то је мој проблем а не твој. И сам се залажем за што ефикаснију борбу пре свега са прелазним периодом. Што се тиче Бабића - одличан текст, али овде смо на православном форуму и ја не морам као медицински радник да причам "у рукавицама", тј терминолошки у складу са дотичном струком. Наиме, слично као са Великим праском - наука иде до момента експлозије - а о узроцима праска се износе најразличитије конструкције и идеје без потпоре. Овде сусрећемо врло често термин "случајно" код мутација нпр у панкреасу итд. За нас верујуће ништа није случајно, то "случајно" је тачка иза које се крије оно неоткривено и непознато науци. Али узрок (чак и за ту "случајно" погрешну производњу у ћелији) постоји, само га нисмо докучили. Хајде да мало лупам, али колико пута смо чули фразу "стрес као окидач"? И мада нисмо разјаснили механизам практично смо усвојили деловање душе на тело, јер констатујемо психо-соматски утицај (психи-душа, сома-тело јелте за друге неупућене). За верујућег човека најпре треба да постоји максима "нема неизлечивих болести, постоје само неизлечиви људи". Дакле, да чинимо колико умемо и знамо колико је до нас - а остало у Божије руке. АлександраВ and Ronald је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 17 minutes ago, Ronald рече meni se odnos prema hrani koji imaju ljudi na ovim prostorima uopšte ne svidja Ни мени се не допада однос према храни, уопште. И опет да поменем Јанка, истина је на средини. Треба водити рачуна о исхрани, свакако. Ја се помало шалим, и верујем да си ме разумео. Само не желим да се оптерећујем храном нити да у току дана стално причам о њој, што људи заиста чине. Ако немам шта за вечеру, ја замесим неко тесто и не желим да мислим да сам направила злочин. Опет, славско преједање ме ужасава. Такође и оне мусли и штатијазнам за доручак ме ужасавају. Али ми не смета да неко то једе, зато што ме у суштини храна не занима. Могу да не једем данима могу да поједем више од тројице, не желим да ми храна буде мисао водиља дана. Пуно кувам и спремам храну, једемо породично и то је то. То је храна у нашим животима. 17 minutes ago, Ronald рече Ovo što bi rekle babe i dede baš ne uzimam za ozbiljno. Ал` кад волем Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 10 minutes ago, АлександраВ рече Погрешно сам се изразила, није га упропастио Бројс, него Бројс а ла Мирослав. Ти си га одлично укапирао, тачно је такав, али када нешто поједе он се после каје, што је баш симптом орторексије. То да се угоји, то сам мислила у односу на садашњу килажу, он је кост и кожа, његова је нога као моја рука, последње две недеље док је примао хемо и зрачење пио је само воду и чајеве, две недеље инфузије, после тога десетак дана није могао да гута чак ни воду, ни да прича, имао је ране у устима и грлу... сада се то поправило хвала Богу... има да једе и џанки фуд што би рекли, само да једе... када добије бар 5 кг може да једе сирову храну, пије сокове и да одабере како ће се хранити. Он сада мора да једе све, то показују и резултати лабораторије. Уопште се не мешаш него ми помажеш и хвала ти због тога. Не мора баш увек бити симптом орторексије, може да буде и потпуно супротно - да осећа шта му прија а шта не и радо би тако поступао, али не може да се одупре оном што га привлачи а није му здраво. Танка је ту линија, а још више си ме убедила овим "а ла Мирослав" да ће пре бити ово друго... Бројс захтева потпуну примену или се ефекат потпуно губи, слично јо-јо ефекту код дијете. Иначе, килажа се не враћа џанк фудом, боље и здравије ће ићи пресном или динстаном-печеном храном веруј ми. И то Бројс описује и помиње Гинтера. Моја мајка је "изгубила" 12 кг али је била никад бодрија и живља иако је 6 недеља практично гладовала (само супа од лука после 3 недеље и сунчани хлеб ако се добро сећам, има у књизи). Све живе лекове бацила (а пила је тону, плус ињекције због температуре 2хдневно пре почетка са Бројсом), после 4 недеље појавила се раница, процурела и кренула да се чисти. Али, чим је окренула на пржено, јако, масно и сласно све је отишло у пропаст... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 3 minutes ago, Јанко рече Прво за аватар: ценим идеју, само не варим реализацију. Више би ми пријао неки потпис испод сваког поста. Но, то је мој проблем а не твој. И сам се залажем за што ефикаснију борбу пре свега са прелазним периодом. Што се тиче Бабића - одличан текст, али овде смо на православном форуму и ја не морам као медицински радник да причам "у рукавицама", тј терминолошки у складу са дотичном струком. Наиме, слично као са Великим праском - наука иде до момента експлозије - а о узроцима праска се износе најразличитије конструкције и идеје без потпоре. Овде сусрећемо врло често термин "случајно" код мутација нпр у панкреасу итд. За нас верујуће ништа није случајно, то "случајно" је тачка иза које се крије оно неоткривено и непознато науци. Али узрок (чак и за ту "случајно" погрешну производњу у ћелији) постоји, само га нисмо докучили. Хајде да мало лупам, али колико пута смо чули фразу "стрес као окидач"? И мада нисмо разјаснили механизам практично смо усвојили деловање душе на тело, јер констатујемо психо-соматски утицај (психи-душа, сома-тело јелте за друге неупућене). За верујућег човека најпре треба да постоји максима "нема неизлечивих болести, постоје само неизлечиви људи". Дакле, да чинимо колико умемо и знамо колико је до нас - а остало у Божије руке. Tumor je sistemska bolest i za sad se zna da je postojao i prije 600 miliona godina tako da evolucija igra ogroman znacaj. Janko ne bih se slozio ako gledamo iz hrišćanske perspektive bolest je odlična stvar, to je susret sa sobom i svojim lošim stranama i to sve kroz Hrista, najbolja mogućnost sa samosagledavanje. Govorim ti iz iskustva bolest je najbolja prilika da se smiris i pokažeš ljudima da ih volis pogotovo ako o bolesti ne pričaš uopšte kao što su radili starac Sampson i Porfirije Kavsokalivit. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Мај 16, 2016 Пријави Подели Написано Мај 16, 2016 Evo Janko:https://www.google.com.hk/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.jutarnji.hr/life/zdravlje/hrvatski-znanstvenik-objavio-prvi-smo-dokazali-da-je-rak-bolest-koja-postoji-vec-600-milijuna-godina/813694/&ved=0ahUKEwihupqt4N_MAhUC6xQKHfPaAW4QFggeMAI&usg=AFQjCNGHNDXDrFBOrlOsPUClsw0mc07Lqg&sig2=cX0fDmcjUW8fKz9W8w0k8A http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука