Jump to content

Коло сестара ЖРУ

Оцени ову тему


Guest Оливера

Имате ли подршку у бављењу ручним радом  

19 члановâ је гласало

  1. 1. Имате ли подршку у бављењу ручним радом

    • подржава ме у сваком погледу
      6
    • главном ме подржава
      3
    • Нико ме не подржава
      2
    • Подржава ме помало
      3
    • Нема никаквог утицаја
      5


Препоручена порука

  • 2 months later...

drage moje......sta mislite da ovde otvorimo podtemu 

 

pizap.com14210768046112.jpg

 

 

 

ovde bi one mogle da nam ostavljaju pitanja, a nezavisno od toga , i mi da im dajemo savete....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Будућност ће, као и увек, хтети да одгаји сопствене нове заблуде; а што ће оне бити заправо, наше и старе колико и свет, неће сметати ниједном од праунука да се њоме дичи, бришући у међувремену тур нашим јермијадским опоменама и саветима

 

Борислав Пекић

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 1 year later...

dugo nas nije ovde bilo....

hajde racite mi kako postupate sa osvecenim brasnom koje dobijate prilikom jeleosvecenja...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Некад умесим хлеб, исецкам на комадиће, као нафору, осушим га и свако јутро,око 40-ак дана узимамо по комадић. 

Када то не урадим, онда по малкице додајем у оброке које спремам.  

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Сања Т. рече

умесим хлеб, исецкам на комадиће, као нафору, осушим га и свако јутро,око 40-ак дана узимамо по комадић. 

to sam i ja htela...ali me sad interesuje kako mesis?

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Управо сада, JESSY рече

to sam i ja htela...ali me sad interesuje kako mesis?

Трудим се уз молитву. Иначе ,што се теста тиче, као најобичнији хлеб - вода, брашно, квасац . Не знам да ли си на то мислила?

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Сања Т. рече

е знам да ли си на то мислила?

да, на то...мени нико није рекао за квасац, мислила сам да треба без њега, и онда можеш мислити како ми је испало....joooj

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, JESSY рече

да, на то...мени нико није рекао за квасац, мислила сам да треба без њега, и онда можеш мислити како ми је испало....joooj

...мислим, замишљам ...:smeh2: :smeh1:

Може и без, али онда иде кисела вода или прашак за пециво, или сода бикарбона...или комбинације свега тога...и то је онда погача.

П.С. Када се осуше комадићи хлеба , који правим , буде то велика занимација за зубе каснијих дана :ok:

Едит: Елем! Чула сам за бесквасне хлебове, али о томе ништа не знам.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Сања Т. рече

Чула сам за бесквасне хлебове,

Драга, исто је то, само мало више брашна него воде, нпр. пола кг брашна тражи оло 1,5 чашу воде (ја ставим млаку), претходно у брашно ставиш 1 вршну велику кашику соде бикарбоне и кашичицу до две соли (ко како воли), то смуљаш и то је то :) само га тање развучеш и избушиш виљушком или га засечеш да се лепше испече, око пола сата на око 200 степени (може и мало мање). И онда имаш варијанте - може прашак за пециво уместо соде, може мало уља, можеш да додаш неке семенке, можеш мало кукурузног или ражаног или другог брашна и тако :)

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, АлександраВ рече

Драга, исто је то, само мало више брашна него воде, нпр. пола кг брашна тражи оло 1,5 чашу воде (ја ставим млаку), претходно у брашно ставиш 1 вршну велику кашику соде бикарбоне и кашичицу до две соли (ко како воли), то смуљаш и то је то :) само га тање развучеш и избушиш виљушком или га засечеш да се лепше испече, око пола сата на око 200 степени (може и мало мање). И онда имаш варијанте - може прашак за пециво уместо соде, може мало уља, можеш да додаш неке семенке, можеш мало кукурузног или ражаног или другог брашна и тако :)

Ево сад гледам неке сајтове...да, помињу семенке и кукурузно брашно, али, чини ми се,  нема соде. http://najzdravijahrana.com/kako-napraviti-beskvasni-hleb-recepti/

Овај је добар са саветима  http://hronokuhinja.rs/10-saveta-za-dobar-hrono-beskvasni-hleb/  -мада се ја увек држим савета, који  ми је дала покојна баба- "Кад мислиш да  је готово, остави га још  минута (да се пече) " :D

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Е да, заборавих, лепши је када мало одстоји пре печења, а можеш да ставиш и киселу воду :)

А за твоје хлепчиће имам савет - ту где их држиш стави један лист купуса, хлепчићи ће повлачити влагу па ће бити мекши, или их једноставно умотај пре јела у влажну платнену салвету :) 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, АлександраВ рече

Е да, заборавих, лепши је када мало одстоји пре печења, а можеш да ставиш и киселу воду :)

А за твоје хлепчиће имам савет - ту где их држиш стави један лист купуса, хлепчићи ће повлачити влагу па ће бити мекши, или их једноставно умотај пре јела у влажну платнену салвету :) 

Е, супер, хвала, ово са салветом делује као савршена помоћ :dobro:

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Да, то је одприлике то :) ја не волим та овсена и остала, пробала сам и мало ми је бљаки... користим јечмено и кукурузно и кукурузни гриз, то ми је лепо и сунцокрет, сусам, млевени лан, бундеву и понекад ким али њега клинци нешто не воле а ја га баш волим :)

Лепо је да се стави мало гранула белог лука ко воли и босиљак и тако, муљај само ;)

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...