Jump to content

Свети Амброзије Милански о редовном причешћивању

Оцени ову тему

Препоручена порука

8 hours ago, Panthera Leo рече

Ово ме са чашом воде коју попије после поноћи да се не би причестио подсетило на ону стару руску калуђерску причу.Извињавам се ако је овде наведена можда сам је чак и ја наводио.

У манастиру у суботу увече пију калуђери.Пијани сви .Око три ујутро каже један -браћо ко ће служити ујутро сви смо пијани и пили смо после поноћи.У великој бризи скоро се отрезнише и тек се један сети-Ма нек служи отац Анатолије он има слаб цуг пао је под сто око пола дванаест.Ето и проблем решен.

12:smeha::))12:smeha:

Подели на овим сајтовима

• Одговори 333
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• 2 weeks later...
On 6.5.2016. at 13:10, Zoran Đurović рече

Тако живи да будеш достојан да се сваки дан причестиш. Ко не заслужује сваки дан примати, није достојан ни да се причести после годину дана.

Дал` то значи нпр. да као што би сваки дан одржавали кућу чистом, очекујући долазак неког највише уваженог и поштованог госта, тако без престанка треба да смо у молитви, покајању, труду да творимо вољу Његову. Остатак живота свога у миру и покајању да проведемо, ако смо у миру и радости Духа Светог онда покајање није потребно, а ако изгубимо мир и радост онда у покајању да пребивамо.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Мислим да причешће само собом не спасава, нпр. владика Артемије се причешћивао и као такав направио је нешто што није спасоносно за њега. Потребно је имати правилно схватање и однос према причешћивању.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...