Zoran Đurović Написано Јун 13, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 13, 2016 3 hours ago, Јелена011 рече Ju, pa ima stolica i sad, ja ako su sve "zenske" zauzete bez blama produzim na muske, oni se jadni issablaznjavaju al ko ih sisa. Molim lepo nisu postavljene tu za ukras Најбоље сам волео да шаљем људе на једну или другу страну цркве. И да питам брачнике да ли су се развели? Јер он са десне, она са леве... Paradoksologija, Светислав Павловић and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 13, 2016 Пријави Подели Написано Јун 13, 2016 2 minutes ago, Zoran Đurović рече Најбоље сам волео да шаљем људе на једну или другу страну цркве. И да питам брачнике да ли су се развели? Јер он са десне, она са леве... A deca kao napred - pa ih ti kao čuvaj da se ne popnu na oltar dok je majka levo a otac desno Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
"Tamo daleko" Написано Јун 13, 2016 Пријави Подели Написано Јун 13, 2016 S obzirom da sam novi clan na forumu, ne zamerite ako nesto od komentara ne bude postavljeno kako treba; dajte mi malo vremena da se priviknem; napominjem da nikada ranije nisam bila clan bilo kakvog foruma, bloga I sl. Mislim da to zovete-neofit Sto se tice ove teme, mozemo li se vratiti na ontoloski, egzistencijalni stepen u promisljanju o ovoj Svetoj Tajni, tj o temi redovnog pricescivanja u Crkvi. Vecina vernika je nadam se svesna da razliciti pastirski pristupi u jednoj pomesnoj crkvi, ne znaci automatski da je u pitanju podela, nesloga, neznanje itd. ; nama treba da je vazno, na licnom planu upravo kada svestenik kaze: "sa strahom Bozijim pristupite" , I da se odbranimo od primecivanja sta drugi I kako drugi u hramu rade...nije lako ali treba raditi na samodisciplini I biti zahtevan prema sebi prvo. Prastajte Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 13, 2016 Пријави Подели Написано Јун 13, 2016 Ima u svakoj veri - u svakoj parohiji, kod svakog sveštenika, u svakoj fazi života pojedinačnog sveštenika - mnogih pravila. I ono, ako hoćeš da služiš Bogu i približiš Mu se, ti ih prihvatiš, jer što da ne? Eto načina. Ali neka pravila su toliko iracionalna da dovode do realnih problema i na kraju udaljavaju od takvog Boga koji bi njihovo ispunjavanje zahtevao. Tako znaš da nisu od Boga, naprotiv. Sanja Т., Јелена011 and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 13, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 13, 2016 1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Ako se insistira na ispovesti zašto se ne uvede kolektivna ispovest sa napomenom da ko nema nešto veliko ili jednom rećju izdajničko na savesti ili ima epitimiju, da ne prilazi dok ne razreši sa svojim Ocem.? Матори попови су волели да ставе мене да исповедам за време великих празника. Ја сам питао непрегледну гомилу: Има ли некога нешто да мучи? Неки су прилазили, а осталима сам говорио: Све вам је опроштено, идите на причешће. Тако је "исповест" била завршавана блиц! А онда сам се истјазавао са људима који су заиста имали нешто да кажу. И ту се дешавала тајна... I've seen things you people wouldn't believe... Ту се дешавала лепота... И кроз то умирање људи се рађају. Јелена011, Светислав Павловић, Paradoksologija and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
"Tamo daleko" Написано Јун 13, 2016 Пријави Подели Написано Јун 13, 2016 Hvala :-) Predpostavljam da je podozrivost normalna stvar za sve koji su odavno na forumu, osobito kada se neko nov pojavi I to jos pise "lukavom latinicom"; ako mozete otpisite na neznanje kako da podesim na kompijuteru cirilicni font. Sa latinicnom tastaturom radim vise decenija, pa mi je lakse I brze za koriscenje. Ako je glavni uslov da razgovaramo ovim putem, pisanje cirilicom--izacicu Vam u susret, samo mi posaljite cirilicni font. Ako Vas interesuju druge pojedinosti o meni, slobodno pitajte, mozemo odmah razbristriti vodu. Vas Forum ima veoma korisnih tema I clanaka. Elektronski misionar--potreba savremenog drustva. Blagodarim svim urednicima I ucesnicima! Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 13, 2016 Пријави Подели Написано Јун 13, 2016 Ima nas ovde lukavih Latina kol'ko hoćeš - ne daj da te zastraše Dobrodošla na forum! Volim_Sina_Bozjeg, poelbuster and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 13, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 13, 2016 24 minutes ago, "Tamo daleko" рече S obzirom da sam novi clan na forumu, ne zamerite ako nesto od komentara ne bude postavljeno kako treba; dajte mi malo vremena da se priviknem; napominjem da nikada ranije nisam bila clan bilo kakvog foruma, bloga I sl. Mislim da to zovete-neofit Sto se tice ove teme, mozemo li se vratiti na ontoloski, egzistencijalni stepen u promisljanju o ovoj Svetoj Tajni, tj o temi redovnog pricescivanja u Crkvi. Vecina vernika je nadam se svesna da razliciti pastirski pristupi u jednoj pomesnoj crkvi, ne znaci automatski da je u pitanju podela, nesloga, neznanje itd. ; nama treba da je vazno, na licnom planu upravo kada svestenik kaze: "sa strahom Bozijim pristupite" , I da se odbranimo od primecivanja sta drugi I kako drugi u hramu rade...nije lako ali treba raditi na samodisciplini I biti zahtevan prema sebi prvo. Добродошао из даљине... Мада имамо много "повратника" под другим именима. Поготово "наивних" који знају шта значи неофит... Текст "са страхом", је непотпун, тако да ваља рећи: Са страхом Божијим, вером и љубављу. У грчком вели: Μετά φόβου Θεοῦ, πίστεως καί ἀγάπης προσέλθετε... Ми нисмо муслимани. Наш однос са Богом се не одређује страхом него љубављу, која је мајка врлина. Павле каже да смо као звоно које звечи без љубави, па макар и веру имао... брда да померам! Не каже да будеш хипик, али не тражи ни да будеш мунџос. Прави превод би био, пошто смо ускраћени у српском, са трепетом (не страхом). И о том трепету (страху) Максим Исповедник вели да никад неће нестати. Да није само једна степеница у усавршавању човека. Типа, старозаветних закона који су одслужили своје и архивирани. Душа трепери пред Богом. Наш Бог се зове Љубав, ако верујемо Јовану. Не зове се ни пост, ни страх ни поштовање. Зове се Љубав. Никада Куран не каже: Воли Алаха; вели: Бој се Алаха, клањај се, поштуј га. Ми пак хришћани нисмо религија. Ми волимо Бога. Имамо само 2 заповести: Волети Бога и ближњег. Све остало је лук и вода. Ава Јустин, кад је преводио и редиговао житија (невероватно да ја такву литературу читам), за Јована Богослова вели: Када је онемоћао, само је говорио: Љубите једни друге! Мржња уништава људску душу. Са тиме се није шалити. Само се мрак усељава у срце човеково. И ту је разликовање духова. Сатана који се појављује у светлости... Али ми видимо да су сви оци, а на првом месту Писма инсистирали на задобијању љубави. Огледај се: Имам ли љубави? Мрзим ли друге? Нико са стране не треба ништа да ти каже. Ту си судија сам са собом. И када разабереш ствари, кажеш: Изгледа да сам забраздио... То је покајање, преобраћење, јер смо сви смртни људи. Не верујеш да смо безгрешни као папе? Изванредно је место из Пајсија Светогорц, када у се јавља у телу св. Јефимија, мученица. И он јој каже: Добро, све ти верујем, али да сада одемо у цркву, да се поклонимо три пута, да исповедиш веру у Тројицу... И све је и она то урадила и он јој је пољубио нос. Није био дух преваре, и овако, кроз клањање и исповедање ју је проверио. Ми духове не испитујемо апстрактно. Конкретно радимо. Неће да се прекрсти? Неће да каже да му је патријарх Иринеј? И има мржњу у срцу. Није у заједници ни са једном православном патријаршијом? Далеко ти лепа кућа. Ако ми славимо Амброзија као свеца Божијег, и који инсистира, у складу са канонима цркве, да се људи стално причешћују и да живе 24 сата хришћански, а исто вели и новојављени наш Николај, онда не разумем шта хоће да кажу ови непријатељи Цркве. Volim_Sina_Bozjeg, poelbuster, Paradoksologija and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 13, 2016 Пријави Подели Написано Јун 13, 2016 2 minutes ago, Zoran Đurović рече Текст "са страхом", је непотпун, тако да ваља рећи: Са страхом Божијим, вером и љубављу. У грчком вели: Μετά φόβου Θεοῦ, πίστεως καί ἀγάπης προσέλθετε... Zoran Đurović, Светислав Павловић and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
"Tamo daleko" Написано Јун 13, 2016 Пријави Подели Написано Јун 13, 2016 Hvala Vam za pounce redove! Eto desi se da coveka obuzme strah jer prvi put pisem na forumu, otuda I nepreciznost sa moje strane...a najvaznije ne napisah - "sa verom I ljubavlju"; mozda ovakav nacin komuniciranja ipak nije za mene Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 13, 2016 Пријави Подели Написано Јун 13, 2016 1 hour ago, Zoran Đurović рече Матори попови су волели да ставе мене да исповедам за време великих празника. Ја сам питао непрегледну гомилу: Има ли некога нешто да мучи? Неки су прилазили, а осталима сам говорио: Све вам је опроштено, идите на причешће. Тако је "исповест" била завршавана блиц! А онда сам се истјазавао са људима који су заиста имали нешто да кажу. И ту се дешавала тајна... I've seen things you people wouldn't believe... Ту се дешавала лепота... И кроз то умирање људи се рађају. Idealno! Zoran Đurović and Светислав Павловић је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 13, 2016 Пријави Подели Написано Јун 13, 2016 23 minutes ago, "Tamo daleko" рече Hvala Vam za pounce redove! Eto desi se da coveka obuzme strah jer prvi put pisem na forumu, otuda I nepreciznost sa moje strane...a najvaznije ne napisah - "sa verom I ljubavlju"; mozda ovakav nacin komuniciranja ipak nije za mene Odlicno ti ide, ja ponekad zaboravim slovo S pa napišem Hristo kao da nabrajam fudbalere Paradoksologija and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 13, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 13, 2016 32 minutes ago, "Tamo daleko" рече Hvala Vam za pounce redove! Eto desi se da coveka obuzme strah jer prvi put pisem na forumu, otuda I nepreciznost sa moje strane...a najvaznije ne napisah - "sa verom I ljubavlju"; mozda ovakav nacin komuniciranja ipak nije za mene Нема потребе да правиш нове налоге. Јер се све своди на ту љубав... И ту нам је разјасни. Ја сам за вас Максим: Љубав је рећи јеретику да је јеретик. Како год да обрнеш, све се своди на ово. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 13, 2016 Пријави Подели Написано Јун 13, 2016 9 hours ago, Јелена011 рече mene ste samo zbunili s tim artemijem tj judom, i ne odgovoriste mi na poruke Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
"Tamo daleko" Написано Јун 13, 2016 Пријави Подели Написано Јун 13, 2016 Hvala o.Zorane za opaske, premda nemam nameru da otvaram nove naloge, jedva sam I ovaj uspela da uradim; nisam znala da sam jeretik ili je to bilo generalizovanje kako bi se ilustrovala ljubav kada direktno razoblicimo druge. Kako god bilo, kritika u mom pravcu je dobrodosla, e da bi se prizvala u smirenje kojemu tezim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука