Jump to content

Старачки дом - да ли је хришћански сместити мајку у дом за старе?

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 1. 6. 2018. at 19:17, Natasa. рече

Daj ne preteruj. Gde ćeš sa decom? Zbog dementne babe/dede na samrti svi da pocrkaju. Treba posle život živeti. Sad će da se sele, izmaltretiraju decu, menjaju škole, spadnu na prosjački štap, ne preteruj.

Expand  

ta dementna baba je moja majka recimo, koja je mene nosala u krilu dok sam ja bio jos gori neg dementan, nece niko od ovih zdravih da crkne sigurno, to sad ti pretjerujes, al malo vise

Подели на овим сајтовима

On 1. 6. 2018. at 19:18, Paradoksologija рече

Šta sa roditeljima koji nikog nisu zadužili i možda ih niko nije ni voleo, ni prijatelji, ni komšije, ni ako je neko preostao od rodbine? A imali su jedva jedno dete?

Od čega da žive skromnije ako moraju da napuste posao?

Expand  

rekao sam da starackim dom ima smisla samo za one koji nemaju nikoga, ako imas jedno  nesposobno dijete koje nece ili ne moze da ti pomogne onda nemas nikoga, onda si spao da ti drustvo pomogne jer nisi stekao u zivotu vise od toga.

pa nek presele na selo, ako ima stan u bg nek ga izda , nek uzme na selu jeftiniji smjestaj i nek se bavi poljoprivredom, nece niko da crkne,  ma o cemu ti pricas, ja sam u ratu 8 puta mjenjao sredinu, kad se mora, mora se, al kad se nece, onda se nece, samo daj de se to jasno razgranici

Подели на овим сајтовима

On 1. 6. 2018. at 19:25, kordun рече

rekao sam da starackim dom ima smisla samo za one koji nemaju nikoga, ako imas jedno  nesposobno dijete koje nece ili ne moze da ti pomogne onda nemas nikoga, onda si spao da ti drustvo pomogne jer nisi stekao u zivotu vise od toga.

pa nek presele na selo, ako ima stan u bg nek ga izda , nek uzme na selu jeftiniji smjestaj i nek se bavi poljoprivredom, nece niko da crkne,  ma o cemu ti pricas, ja sam u ratu 8 puta mjenjao sredinu, kad se mora, mora se, al kad se nece, onda se nece, samo daj de se to jasno razgranici

Expand  

Kad imaš jedno dete koje se brine o svojoj deci i ne ume fikus da održi u životu, a kamo li da se bavi poljoprivredom (i otkud sad vreme da se bavi poljoprivredom ako mora 24/7 da se brine o roditelju? ja sam mislila da je poljoprivreda ozbiljan posao) šta tačno može da se uradi?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Остарелим родитељима је једини смисао живота да буду окружени најмилијима, а онда их неко шутне у старачки дом.

Наравно, увек се нађе брдо изговора да се умири савест.

Подели на овим сајтовима

On 1. 6. 2018. at 19:19, kordun рече

ta dementna baba je moja majka recimo, koja je mene nosala u krilu dok sam ja bio jos gori neg dementan, nece niko od ovih zdravih da crkne sigurno, to sad ti pretjerujes, al malo vise

Expand  

Jeste i gledanje kako se pretvara u biljku vrlo teško psihički padne. I što se tiče odnosa sa ženom, teško da ćeš naći neku koja ima baš toliko razumevanja. Neće žena sreću svoje dece da žrtvuje zbog tvoje majke, to ne postoji...ili se izuzetno teško nalazi.

Подели на овим сајтовима

On 1. 6. 2018. at 19:49, todor рече

Остарелим родитељима је једини смисао живота да буду окружени најмилијима, а онда их неко шутне у старачки дом.

Наравно, увек се нађе брдо изговора да се умири савест.

Expand  

Slučajevi za starački dom ne prepoznaju svoje najmilije i to je najbolniji deo. 

Подели на овим сајтовима

On 1. 6. 2018. at 19:49, todor рече

Остарелим родитељима је једини смисао живота да буду окружени најмилијима,

Expand  

Ne pričamo o ostarelim roditeljima već o ostarelim, bolesnim roditeljima kojima je potrebna nega 24h. I to kakva nega.

Подели на овим сајтовима

On 1. 6. 2018. at 19:36, Paradoksologija рече

Kad imaš jedno dete koje se brine o svojoj deci i ne ume fikus da održi u životu, a kamo li da se bavi poljoprivredom (i otkud sad vreme da se bavi poljoprivredom ako mora 24/7 da se brine o roditelju? ja sam mislila da je poljoprivreda ozbiljan posao) šta tačno može da se uradi?

Expand  

sta ce mu onda porodica ako ne umije fikus da odrzi u zivotu, onda i njemu treba dom, al popravni jer nije sposoban za zivot, sta sad oces reci da cemo uzeti takve ljude za standardno mjerilo u drustvu pa cemo se mi svi ravnati po njima, e ja necu,  ja te tvoje argumente uopste ne uvazavam, poenta ove teme i jeste kritika ljudi ciji roditelji odlaze u te grobnice za zive , kako je lijepo ovaj svestenik rekao,  ja se sa njim slazem, tvoje dosadasnje argumente  u ovoj temi ne uvazavam i ne mozes mi nista

Подели на овим сајтовима

On 1. 6. 2018. at 19:55, todor рече

Али деца њих препознају и то је довољно.

Expand  

Pre bih umrla nego da me gledaju u tom stanju. Dete da mi menja pelene, neka, nadam se da ću da umrem na vreme.

Подели на овим сајтовима

On 1. 6. 2018. at 19:53, Branka62 рече

Ne pričamo o ostarelim roditeljima već o ostarelim, bolesnim roditeljima kojima je potrebna nega 24h. I to kakva nega.

Expand  

Па обезбеди се кући таква нега, има безброј начина. Али не, они сметају, то је проблем.

Подели на овим сајтовима

On 1. 6. 2018. at 19:19, Branka62 рече

Dok se čovek ne nadje u toj situaciji, teško da može bilo šta da kaže. Svako je »slučaj« za sebe.

Oba roditelja su mi, od teških bolesti, umirala u kući. Oko tate je brinula najviše mama, oko mame ja. Posao u drugom gradu, porodica ( suprug i 2 deteta mladja od 5 godina ). Nije to samo fizički napor, izmorenost.... već i što gledaš oca/majku kako se pretvara u biljku. Užas. I danas, kada pomislim na njih, prvo ih vidim takve, umesto da ih se setim sa nekog izleta, letovanja... nasmejane.

A to, što će se naći neko od rodbine, komšija, prijatelja da pomognu, sve je  to OK dok mogu sami da uzmu lek i odu do toaleta. Kada dodje trenutak da ne da ne mogu ni, makar uz nečiju pomoć, ustati , već da se ne mogu sami ni okrenuti u krevetu, nema te osobe kojoj mogu tražiti takvu uslugu.

Poslednjih godinu dana smo plaćali ženu koja je bila sa mamom dok sam ja na poslu a poslednjih 4-5 meseci je i spavala kod nas. Ne znam šta bismo da je finansijska situacija bila drugačija. Da ostavim posao? Ta sa takvim bolesnikom su potrebna još veća primanja. Od čega  kupiti lekove i sve ostalo, neophodno za negu?

A da, o deci su mi, dok smo suprug i ja na poslu ( i u onim kriznim situacijama kada je oko mame bilo toliko posla da deci tu nije bilo mesto )  brinuli svekar i svekrva. I tu sam imala sreću. Da njih nije bilo....

Tako da ona Snežina doktorka je mudra žena.

Expand  

Da li se sad kaješ što si postupila ovako?

Подели на овим сајтовима

On 1. 6. 2018. at 19:55, kordun рече

roditelji odlaze u te grobnice za zive

Expand  

Joj čim je slučaj za dom jer je nepokretan i ne zna ni ko je...taj je već u grobu. Ti samo ideš za njim.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...