Jump to content

СИМСОНОВИ - dosad najveći udar na hrišćanstvo

Оцени ову тему

Препоручена порука

link=topic=5046.msg345831#msg345831 date=1295392128]

Постављена слика

https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/padanjeodsmeha.gif 0442_feel 0442_feel sokiran smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif 1000000001010 :cheesy:

Е,да,баш тако! spavanje2 spavanje2 1510_baby :cheesy:

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

U najnovijoj epizodi S22E18 The Great Simpsina, g-din Homer Simpson pravi jedan komentar na izdaju Isusa Hristosa. Baš u Homerovom stilu 0110_hahaha

simpsina.jpg

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

• 6 months later...

Meni su svi oni išli na živce čim su se pojavili: i ti Simpsonovovi i South Park i Harry Potter. Ja bre imam prozirljivost od Boga i nos za takva ta satanska posla. Osjetim ih na stotine kilometara daleko. Da sam se rodio za vrijeme inkvizicije kakav bih ja bio inkvizitor, OMG! Torquemada bi za mene bio dječiji vrtić, hahahaha!

:lala:

titul.png

Na ovoj adresi možete otvoriti svoj profil grješnika,

napišete tamo sve šta ste zgriješili a mi se dalje o vas postaramo

i uložimo vam neku tu odgovarajuću kaznu, samo opušteno, budite bez brige!

http://inkvizice.org/

indijanac

A ovdje nam možete prijaviti grješnika i jeretika, ko je, šta je, odakle je i šta je zgriješio.

I sebe naravno ako ste tim grješnikom i jeretikom vi lično. Priznajte - pola vam se prašta!

http://inkvizice.org/?page=new_case

Подели на овим сајтовима

Дубоко сам убеђен да су творци Симпсонових инспирисани хришћанским Духом, скоро у свакој епизоди сам могао да видим алузије на Библију. Дакле(можда грешим), Симпсонови су један изразито про-хришћански производ савремене културе.

• Волим 1

Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen

Подели на овим сајтовима

Навешћу само један занимљив пример. У епизоди Lisa the Skeptic, мајка у једном тренутку говори Лиси да хоће да се помире пре него што зађе сунце=''26 Гњевите се и не грешите; сунце да не зађе у гњеву вашем ''(Еф 4.26).

• Волим 1

Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen

Подели на овим сајтовима

Представљате Симпсонове и Саут Парк као прихватљиве и не контрадикторне хришћанству само да би себе оправдали, не будите лицемери. Свака хула на Бога је велики грех, па како онда ви "хришћани" толеришете то? Нешто је труло у држави Данској.

Kakav bre Homer Simpson, istina je samo jedna vladika Artemije :lol:

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

• 6 months later...

što jes jes... ajd da su ga stavili da glumi Bogorodicu pa i nekako da prodje ali Isusa...

LOL Ned Flanders je farisej hahaha

nego daj link za ovu epizodu

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Да се зна, у US&A Симпсонови и Јужни Парк имају нижи "parental advisory" степен него "Family Guy" и "American Dad" који се емитују после Јужног Парка. Барем је тако било, можда се нешто променило. Људи од преко баре су то greengrin

Творци Јужног Парка, какви год да су, за циљ су имали да исмеју америчко друштво и све оно што је ту "нормално". А пошто су се многи упецали на такав смисао за хумор и позивали на џихад против њих, па истина боли. "It is called reality my friend." Чак су упутили више пута и јавно извињење свима онима који су се нашли увређенима и повређенима.

А што се тиче "удара" на хришћанство, па хоће то да се деси када цркву и веру комерцијализујеш. Са друге стране рецимо, Стен Ли је постао тежак преко милијарду и кусур долара када је одлучио да прода ауторска права MARVELа ради снимања филмова. Одгледао сам већину епизода и Симпсонова и Јужног Парка и заиста нисам приметио да се врши било какав удар на православље већ на римокатолицизам, јудаизам, будизам, секташе, ванземаљце, и тако даље.

Ис. 6, 2-4.

Подели на овим сајтовима

što jes jes... ajd da su ga stavili da glumi Bogorodicu pa i nekako da prodje ali Isusa...

LOL Ned Flanders je farisej hahaha

nego daj link za ovu epizodu

pa sa torrenta the pirate bay - the simpsons s23e21

evo još pikanterija

homer2f.jpg

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

А лик Бога из South Park

http://southpark.wikia.com/wiki/God

Иако много волем South Park, мало ми је било непријатно кад сам ово погледао..

Мени су постали досадни у задње време . Јеси ли гледао можда ову епизоду http://southpark.wikia.com/wiki/Margaritaville.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...