Jump to content

СИМСОНОВИ - dosad najveći udar na hrišćanstvo

Оцени ову тему

Препоручена порука

crosseo https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0110_hahaha.gif torta 0110_hahaha 0110_hahaha који смо ми затуцани народ

prstgore  ali bas....

http://upodobljavanje.wordpress.com/

"Актом оваплоћења Богочовека Христа, човек је постао биће шансе, али то се увек односи на целог психофизичког човека, јер се православним учењем о васкрсењу, анулира свака примисао стављања тела, тј. целине у друкчије планове веровања..."

ђакон М. Лазић

Подели на овим сајтовима

crosseo https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0110_hahaha.gif torta 0110_hahaha 0110_hahaha који смо ми затуцани народ

prstgore   ali bas....

али симпсонови су удар на нечију веру колико је и демонски манипулативна пентатонска лествица и Боби МекФерин  :)joooj joooj

човек се плаши свега што не разуме, ал дајте мало кичме бре људи.

па зар је стварно могуће да видите жуте нацртане ликове као удар на своју или туђу веру.

па није као да је незаустављива сила наишла на непокретни објекат.

више би требало да се плашите дневника и спорта од цртаних прозивки.

Подели на овим сајтовима

0442_feel 0442_feel 0442_feel 0110_hahaha 0110_hahaha који смо ми затуцани народ

prstgore   ali bas....

али симпсонови су удар на нечију веру колико је и демонски манипулативна пентатонска лествица и Боби МекФерин  joooj joooj joooj

човек се плаши свега што не разуме, ал дајте мало кичме бре људи.

па зар је стварно могуће да видите жуте нацртане ликове као удар на своју или туђу веру.

па није као да је незаустављива сила наишла на непокретни објекат.

више би требало да се плашите дневника и спорта од цртаних прозивки.

и опет...  girl_smiley... крадеш ми мисао... и управо, више би требало да се плаше ртс дневника... наиме, док га гледаш имаш утисак да је Царство Небеско на замљи... али... увек постоји једно али... ваљда се људи плаше онога што они сами јесу... те отуда и горепоменута бескичменост... јер... сви смо ми помало (или помало више) Хомер С...

или пак

http://upodobljavanje.wordpress.com/

"Актом оваплоћења Богочовека Христа, човек је постао биће шансе, али то се увек односи на целог психофизичког човека, јер се православним учењем о васкрсењу, анулира свака примисао стављања тела, тј. целине у друкчије планове веровања..."

ђакон М. Лазић

Подели на овим сајтовима

Teološki "biseri" iz poslednje 2 epizode....

Постављена слика

Да оба су бисери.

Први је бисер секуларизованог друштва.

А други бисер је бисер утилитаристичког , потрошачког друштва , коме хришћански мисионари приступају исто тако утилитаристички и потрошачки, те је и ефекат њиховог мисионарења такав.

Подели на овим сајтовима

госпођо Андрееј Смиле, клипови су прејаки  0102_laugh

потпуно се слажем да људи обично опажају у другима себе или своје, те да се тако и спасавамо једни другима, заједно и узајамно, пошто нам је немогуће другачије  :cheesy2: :drugarstvo:

а та бескичменост ... то је обитавање у лажи, лепо је Смиле приметио  dada

свако ко оће да обитава у истини, мора да буде у стању да себи и другима призна да је оно што му смета управо он или део њега, како год то ко капира.

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...

Sa početkom nove (22.) sezone najgledanijeg crtaća svih vremena, stižu nam i novi anti-hrišćanski biseri....

Постављена слика

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Sa početkom nove (22.) sezone najgledanijeg crtaća svih vremena, stižu nam i novi anti-hrišćanski biseri....

јес вала није тачно, има две хиљаде и више година :)

не буди буквалиста, нису се ни све приче из Светог Писма догодиле - неке су само поучне или објашњење.

Подели на овим сајтовима

Ako su Simpsonovi najveći  udar na hrišćanstvo onda i moja baba od 86 godina može da udari na hrišćanstvo i da mu uzdrma temelje i to ohoho...dajte molim vas...crtani je fenomenalan... može smetati samo rigidnim osobama koje su napumpane teorijama zavere i novim svetskim poretkom...simpsonovi ismevaju,to je tačno...ali lažno hrišćanstvo u Americi i lažne moralizatore... zaista ne mogu da verujem da upravo branim Simpsonove  0228_hot 11222 11222

verujem da neki ovde nisu ni gledali 1 celu epizodu...  ne gubite vreme kukajući na ovakvim temama...jadni mi,uništi nas Homer  4chsmu1

Слажем се.. ХОМЕР РУЛЛ!

Постављена слика

Heghlu'meH QaQ jajvam

http://orthodoxbrotherhood.com/

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Погледајте ко је аутор следећег чланка...  prst ka dole

http://www.njuz.net/homer-simpson-presao-u-pravoslavlje/

Homer Simpson prešao u pravoslavlje

Autor teksta urednistvo na 22 oktobar, 2010 u kategoriji Headline, Svet. Moguće je ostaviti odgovor ili trackback

Nisu uspeli

SPRINGFILD, PEĆ, 22. Oktobar (Njuz) – Nakon višenedeljnih spekulacija o tome kojoj religiji pripada Homer Simpson, građanin Springfilda u Americi, porodičan čovek i otac troje dece, glavni protagonista izuzetno popularne porodične rijaliti serije „Simpsonovi“ je u specijalnom intervjuu za Njuz potvrdio navode da se u svetskoj javnosti previše špekuliše o njegovom verskom opredeljenju i dodao – Čitav život sam proveo opijen lažnim hedonizmom koji mi je nudila zapadna civilizacija:  gledanje televizije, jedenje krofni, podrigivanje. Ali, osećam posle svih ovih godina da sam u jednostavnosti i lepoti pravoslavlja konačno pronašao svoj duhovni mir – iskren je Simpson.

Ovom izjavom gospodin Simpson je prekinuo prepirku između poglavara rimo-katoličke crkve i producenta jedne crtane serije u kojem igra glavnu ulogu.

Homerov bivši pastor velečasni Lovdžoj je oštro osudio ovaj čin preobraženja – Svi znaju da je jedina ispravna denominacija hrišćanstva koju Bog odobrava Zapadna branša američkog reformističkog prezbi-luteranizma. Ako je neko već morao da se preobrati u to kako-se-već-zove pravoslavlje zašto to nije učinio Ned [Flenders]? – tužno je upitao pastor.

Ni sam Homerov komšija Ned Flenders nije imao pozitivne komentare na ovaj događaj – Koliko sam čuo za te istočnjake, pravoslavlje dozvoljava sveštenicima da se venčaju i rade nepristojne stvari sa svojom ženom. Ja i moja dva sina ćemo se večeras svakako pomoliti Bogu za Homerovu didli-du dušu, odmah nakon što se pomolimo za izbor Sere Pejlin za predsednika Amerike 2012te – reagovao je Flenders.

Reakcije članova Simpsonove porodice bile su pomešane. Njegov sin Bart je, po izjavama očevidaca, sopstvenom ocu rekao ’’Nemoj da imaš kravu’’, jasno aludirajući na to da dolazi vreme posta, ali njegova ćerka Lisa nije imala razumevanja za kako je rekla – Retrogradni istočnjački kult koji vrši opresiju nad ženama – već se istog dana učlanila u organizaciju ’’Žene u Narandžastom’’. Homerova žena Mardž je samo slegnula ramenima i izjavila je za novinare Njuza – Neće se ništa promeniti. Verujem da će moj muž u skladu sa pravoslavnim učenjima nastaviti da fizički kažnjava decu, pogotovo da davi Barta, da pije Daf [ne_shvata, prim. prev.] i da sve kućne poslove ostavlja meni- rezignirano zaključuje gospođa Simpson.

Sam Homer Simpson je na kraju izjavio da mu je prijao kratak boravak u pravoslavnom manastiru blizu Springfilda, Najnajnajnovijoj Gračanici, i dodao (citiramo) – O ne! I danas sam zaboravio da uradim 100 metanija! D’oh!

Predstavnici SPC nisu reagovali u javnosti, ali od izvora bliskom Sinodu saznajemo da Direktor marketinga SPC već pravi marketing plan za popularisanje pravoslavlja na severno američkom kontinentu gde bi glavni adut bio upravo Homer Simpson i vrednosti koje prenosi celom svetu putem malih ekrana.

X.I.O.

Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника.

XIO

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...