Jump to content

Мишљење о Исламу

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 21. 9. 2020. at 6:26, Pedja.jo рече

Isusa si nazvao nasilnikom

Expand  

Nikada.

Problem je  u tome sto si ti stereotip zatucanog talibana i kao takav niti poznajes niti si u stanju da razumes kompeksne jezicke strukture poput sarkazma... ja sam to znao i opet sam svesno usao u celu pricu... jbt, ja sam neka vrsta mucenika. :D

On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Expand  

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 21. 9. 2020. at 7:26, Pedja.jo рече

Jao da, jao da, jao da hahahahahah kao taj srpski vladar bio neki masovni ubica, krvolok, nesto malte ne poput Kralja Teodena iz Gospodara Prstenova dok je bio pod Sarumanovom magijom i oda kao Turci dosli i oslobodili Srbe :D :D  Gori su od Deretica ozbiljno. 

Expand  

Mnogo gledate zenske serije... kakvi ste bre vi to balkanci? Pravoslavci? Eeee metiljavci... jel i Mladu nevestu isto pratite? :D

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 21. 9. 2020. at 8:48, cloudking рече

Nikada.

Problem je  u tome sto si ti stereotip zatucanog talibana i kao takav niti poznajes niti si u stanju da razumes kompeksne jezicke strukture poput sarkazma... ja sam to znao i opet sam svesno usao u celu pricu... jbt, ja sam neka vrsta mucenika. :D

Expand  

Ne vec si stih iz biblije tumacio tako da je Isus uleteo u hram i poceo da bicuje lude. Ja jos nisam cuo da je iko taj stih tako tumacio sem tebe lol. 

♱ Римљанима 10:9-10 ♱

Подели на овим сајтовима

On 21. 9. 2020. at 8:49, cloudking рече

Mnogo gledate zenske serije... kakvi ste bre vi to balkanci? Pravoslavci? Eeee metiljavci... jel i Mladu nevestu isto pratite? :D

Expand  

Ovo su zapravo neki turski filmovi, ovaj za Sultana Fatiha je neki dokumentarni ja mislim ali sa animacijama onako a ovaj drugi sa srpskim vladarom ljudizdreom :D je ja mislim bas film. Nisu ove novele ili kako god ih nazvali.

Подели на овим сајтовима

On 21. 9. 2020. at 9:01, Pedja.jo рече

Ne vec si stih iz biblije tumacio tako da je Isus uleteo u hram i poceo da bicuje lude. Ja jos nisam cuo da je iko taj stih tako tumacio sem tebe lol. 

Expand  

Ne, ne.
Ja sam stih CITIRAO onako kako pise... a VI imate neke fiks ideje da se to tumaci nekako drugacije nego sto pise. Ne brkaj pojmove pliz ;)

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 21. 9. 2020. at 9:02, Pedja.jo рече

Ovo su zapravo neki turski filmovi, ovaj za Sultana Fatiha je neki dokumentarni ja mislim ali sa animacijama onako a ovaj drugi sa srpskim vladarom ljudizdreom :D je ja mislim bas film. Nisu ove novele ili kako god ih nazvali.

Expand  

Imam jednu strasnu ideju!

Sta mislite o tome (pazite sad ideja je revolucionarna) da istoriju ucite iz istorijskih izvora a ne iz filmova i epskih pesama!

Ha! Kakvo otkrovenje :D

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 21. 9. 2020. at 9:06, cloudking рече

Ne, ne.
Ja sam stih CITIRAO onako kako pise... a VI imate neke fiks ideje da se to tumaci nekako drugacije nego sto pise. Ne brkaj pojmove pliz ;)

Expand  

Ajde Cloude idi i snimi video za youtube demantuj sve Apostole i Svete Oce koji to nisu tako protumacili :D Ti si bas bistar i teoloski dobro potkovan :D Ajde pali. 

Подели на овим сајтовима

On 21. 9. 2020. at 9:08, cloudking рече

Imam jednu strasnu ideju!

Sta mislite o tome (pazite sad ideja je revolucionarna) da istoriju ucite iz istorijskih izvora a ne iz filmova i epskih pesama!

Ha! Kakvo otkrovenje :D

Expand  

Wtf ko je rekao da neko iz tih filmova uci istoriju :D Te filmove smo spomenuli kao tursko nastojanje da operu svoju istoriju te svoje osvajace predstavljaju kao oslobodioce. 

Подели на овим сајтовима

On 21. 9. 2020. at 9:09, Pedja.jo рече

Ajde Cloude idi i snimi video za youtube demantuj sve Apostole i Svete Oce koji to nisu tako protumacili

Expand  

Dobro, vazno mi je da smo razjasnili da nisam JA taj koji "tumaci"... ja samo pisem kako jeste a vi i vasi oci imate tu naviku da tumacite sve  i svasta :)

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 21. 9. 2020. at 9:10, Pedja.jo рече

Wtf ko je rekao da neko iz tih filmova uci istoriju :D

Expand  

To se vidi

On 21. 9. 2020. at 9:10, Pedja.jo рече

Te filmove smo spomenuli kao tursko nastojanje da operu svoju istoriju te svoje osvajace predstavljaju kao oslobodioce. 

Expand  

Pa i oni su isti ko i vi... Ne citaju ljudi istoriju nego si prave svoju ;)

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 21. 9. 2020. at 9:12, cloudking рече

Dobro, vazno mi je da smo razjasnili da nisam JA taj koji "tumaci"... ja samo pisem kako jeste a vi i vasi oci imate tu naviku da tumacite sve  i svasta :)

Expand  

Ne nego kad nesto citas citaj u kontekstu, nigde ni jedan apostol u delima apostolsskim iti je Pavle igde zapisao niti jedan od svetih Otaca da je Isus isao u hram i bievao ljude, zapravo ne postoji ni jedan zabelezeni slucaj ni sa sudjenja Hristu da ga je IKO optuzio za bicevanje. Dakle uzeo si pasus koji moze biti dvosmislen i priotumacio si onako kako tebi odgovara da bi to uporedio sa Hadisima u kojima pise NEDVOSMISLENO da je MUHAMED IMAO SEKS SA DETETOM KOJE NIJE USLO U PUBERTET. 

Dakle toliko neprijatelja Hrista je bilo, tolika mrznja prema njemu da su ga razapeli i NIKO APSOLUTNO NIKO ga nije optuzio za to niti je bio uhapsen od strane rimskih vlasti a da jeste bicevao ljude veruj mi da bi i te kako bio uhapsen jer su fariseji samo gledali da mu nadju nesto da ga optuze. Nemoj da budes plitak kao bara vec koristi glavu i ne uporedjuj neuporedivo jer ispadas smesan i ljudi te ne mogu shvatiti ozbiljno. 

Подели на овим сајтовима

On 21. 9. 2020. at 9:24, Pedja.jo рече

Ne nego kad nesto citas citaj u kontekstu, nigde ni jedan apostol u delima apostolsskim iti je Pavle igde zapisao niti jedan od svetih Otaca da je Isus isao u hram i bievao ljude, zapravo ne postoji ni jedan zabelezeni slucaj ni sa sudjenja Hristu da ga je IKO optuzio za bicevanje. Dakle uzeo si pasus koji moze biti dvosmislen i priotumacio si onako kako tebi odgovara da bi to uporedio sa Hadisima u kojima pise NEDVOSMISLENO da je MUHAMED IMAO SEKS SA DETETOM KOJE NIJE USLO U PUBERTET. 

Dakle toliko neprijatelja Hrista je bilo, tolika mrznja prema njemu da su ga razapeli i NIKO APSOLUTNO NIKO ga nije optuzio za to niti je bio uhapsen od strane rimskih vlasti a da jeste bicevao ljude veruj mi da bi i te kako bio uhapsen jer su fariseji samo gledali da mu nadju nesto da ga optuze. Nemoj da budes plitak kao bara vec koristi glavu i ne uporedjuj neuporedivo jer ispadas smesan i ljudi te ne mogu shvatiti ozbiljno. 

Expand  

Sve si pogresno shvatio.

Sto se mene tice prica o bicevanju je izmisljena... nit je bicevao nit ikoga izgonio iotkud... Ali ja ne pricam o tome sta se desilo ja pricam o tome sta pise... a pise da je usao s  bicem i isterao ljude napolje.

Ako vidis vest  "covek usao s bejzbolkom u kafic i isterao 20 ljudi napolje" verovatno ces da pomislis "pa sigurno je malo vikao na njih... to sto je nosio bezbolku ne znaci da ju je i upotrebio" ali naravno ti tesko da ces da skapiras debilitet iza ovakvog rezonovanja. ;) 

A sto se tice tvoje talibanske tvrdoglavosti, ponovicu iako je uzaludno, da i muslimani imaju svoja tumacenja jednako debilna kao i tvoja o stvarima za koje ti tvrdis da su nedvosmislene.

Kapiras ironiju? Isti ste. I vi talibani pravosalvlja i oni talibani islama koristite iste debilne metode da opravdate stvari iz svojih svetih spisa... Svako nudi neko svoje tumacenje i svako od vas tacno zna sta je pisac biblije ili kurana hteo da kaze a to je uvek potpuno suprotno od onoga sto je pisac zapravo i napisao...

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 21. 9. 2020. at 9:47, cloudking рече

Sve si pogresno shvatio.

Sto se mene tice prica o bicevanju je izmisljena... nit je bicevao nit ikoga izgonio iotkud... Ali ja ne pricam o tome sta se desilo ja pricam o tome sta pise... a pise da je usao s  bicem i isterao ljude napolje.

Ako vidis vest  "covek usao s bejzbolkom u kafic i isterao 20 ljudi napolje" verovatno ces da pomislis "pa sigurno je malo vikao na njih... to sto je nosio bezbolku ne znaci da ju je i upotrebio" ali naravno ti tesko da ces da skapiras debilitet iza ovakvog rezonovanja. ;) 

A sto se tice tvoje talibanske tvrdoglavosti, ponovicu iako je uzaludno, da i muslimani imaju svoja tumacenja jednako debilna kao i tvoja o stvarima za koje ti tvrdis da su nedvosmislene.

Kapiras ironiju? Isti ste. I vi talibani pravosalvlja i oni talibani islama koristite iste debilne metode da opravdate stvari iz svojih svetih spisa... Svako nudi neko svoje tumacenje i svako od vas tacno zna sta je pisac biblije ili kurana hteo da kaze a to je uvek potpuno suprotno od onoga sto je pisac zapravo i napisao...

Expand  

Ne razumem kako je slicna tvrdnja Hriscana da Bog postoji, da je Hristos vaskrsao, da je on Son Boziji, ovaplocenje i inkarnacija Boga u telu, itd i cvrsto stajanje na tome sa pokusajem nekog muslumana 21. veka koji tvrdi da ajsa nije imala 9 godina AKO U BUKHARIJEVOM HADISU PISE DA JOS NIJE USLA U PUBERTET :D jel ti kapiras razliku? 

Jedno je ako ja tvrdim nesto u sta verujem na osnovu svetog pisma koje mi je dato, i apsolutno prihvatam da ti kao ateista kazes "Ne ja nisam saglasan sa time meni je apsurd da neko vaskrsne" ok, nemam nista protiv, ja prosto u to verujem, a sasvim je druga stvar to da u najznacajnijem Hadisu, Sahih Al Bukhari pise da je ajsa bila PRED PUBERTET i da je imala 9 godina a onda dodje Rabbi i kaze nije, imala je 19.....cekaj bre kako 19 a bila pred pubertetom i kako 19 a irala se lutkama? Jel to znaci da je bila fizicki i mentalno zaostala? 

Kapiras razliku? Ne postoji nacin da pogresno protumacis jedan tako precizan hadis koji jasno kaze da nije jos usla u pubertet i da je bila mala i da se igrala sa lutkama. Prosto nema mesta za tumacenje. 

Zapravo, isto bi bilo kada bi recimo pisalo da je Isus nekoga vezao za drvo i sibao ga do besvesti :D I da onda ja uletim i tvrdim da nije tako....brate...budi realan, nije isto. 

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...